Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη». Στο πλευρό του και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που συνέταξε το
  • [02] Οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί με το τρίτο πρόγραμμα, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Moody΄s
  • [03] Έφοδος της Ασφάλειας στα Εξάρχεια για τη μαφία των ναρκωτικών. Δώδεκα συλλήψεις και κατασχέσεις κοκαϊνης και χασίς
  • [04] Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο φερόμενος δράστης, από την ένοπλη επίθεση μέσα στο δικαστικό μέγαρο στο Μίσιγκαν

  • [01] Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη». Στο πλευρό του και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που συνέταξε το πρόγραμμα του κόμματος σε πέντε βασικούς τομείς

    Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε απόψε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη». «Μας λένε: Η χώρα δε χρειάζεται ένα νέο κόμμα τώρα. Εμείς λέμε: Η χώρα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς το καινούργιο. Μας λένε: Δεν πρέπει να διασπάσετε το μέτωπο. Εμείς λέμε: Είμαστε βαθιά ενωτικοί. Είμαστε βαθιά ανανεωτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. «Ενότητα χωρίς ανανέωση δεν δίνει καμία λύση. Η ένωση για να φύγει η λαίλαπα των «άλλων», οδηγεί μόνο στον εθνικό διχασμό. Η εποχή των σωτήρων τελείωσε. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί άνθρωποι σαν εσάς, σαν εμάς , διψούν για να προσφέρουν» συμπλήρωσε.

    Το νέο πολιτικό φορέα παρουσίασαν πέντε νέοι άνθρωποι από την Αθήνα και την περιφέρεια, με δραστηριότητα και παρουσία στις τοπικές τους κοινωνίες, καθώς και ο Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος συνέταξε και το πρόγραμμα του κόμματος σε πέντε βασικούς τομείς.

    Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων τη δεκαετία 2000-2010, σημείωσε ότι «στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Ευθύνης βρέθηκαν άνθρωποι που είναι επώνυμοι στις πόλεις και τα χωριά τους, στη δουλειά τους. Άνθρωποι που φιλοδοξούν προσθετικά όλοι μαζί να καλύψουν ένα κενό και να προσφέρουν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας στην πολιτική που τόσο λείπει». «Δεν ιδρύθηκε κάποιο νέο κόμμα, ένα άλλο κόμμα ακόμα. Ούτε στόχος μας είναι να ανακυκλωθούν παλιά κόμματα και να παρουσιαστούν ως καινούργια. Είναι μια ιστορία που ακουμπά, τόσο στον ρεαλισμό, όσο στο συναίσθημα - ένα όχημα νέων ιδεών, από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες» διευκρίνισε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση δεν συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά θα επανακαθορίσουν τη θέση τους αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σε ερώτηση για την απλή αναλογική, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απλή αναλογική σε μια περίοδο κρίσης. Η εφαρμογή απλής αναλογικής απαιτεί και άλλες συνταγματικές αλλαγές».

    [02] Οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί με το τρίτο πρόγραμμα, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Moody΄s

    Οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και στηρίζουν τη σταθερή προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου Caa3, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's στην ετήσια πιστωτική ανάλυσή του για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. O οίκος σημειώνει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής που συνδέονται με τους όρους του προγράμματος είναι ακόμα υψηλοί, «υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις της χώρας».

    Ο Moody's προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,7% φέτος και θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8% το 2017. Βραχυπρόθεσμα, σημειώνει, πολλά θα εξαρτηθούν από την έγκαιρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονταν σε 5,5 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου 2016.

    «To αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 και η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος βοήθειας τον Ιούνιο σημαίνουν ότι ο κίνδυνος σεναρίων που συνεπάγονται είτε ένα αδιέξοδο με τους επίσημους πιστωτές και/ή μία βαθύτερη ύφεση λόγω παρατεταμένης αβεβαιότητας, έχει κάπως υποχωρήσει», αναφέρει ο Moody's.

    «Ο οίκος αναμένει ότι το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα κορυφωθεί φέτος στο 182,8% του ΑΕΠ. Αν και το επίπεδο αυτό είναι υψηλό, η διάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και των απαιτήσεων για την εξυπηρέτησή του παραμένουν ευνοϊκές», σημειώνεται στην έκθεση.

    [03] Έφοδος της Ασφάλειας στα Εξάρχεια για τη μαφία των ναρκωτικών. Δώδεκα συλλήψεις και κατασχέσεις κοκαϊνης και χασίς

    Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά της «μαφίας»των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, πραγματοποίησε το πρωί η Ελληνική Αστυνομία, με έρευνες σε σπίτια, καφενεία και άλλους χώρους.

    Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα 10 Αλβανοί υπήκοοι και ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 3.600 μικροσυσκευασίες με ακατέργαστη κάναβη, συνολικού βάρους πάνω από 16 κιλά, κοκαΐνη και άλλες ουσίες.

    Την επιχείρηση σχεδίασε και συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, αλλά συμμετείχαν και ομάδες της ΕΚΑΜ και άλλες υπηρεσίες.

    Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανάληψη ευθύνης για την δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου με ψευδώνυμο Χαμπίμπι, (ο οποίος φέρεται ότι ήταν άνθρωπος των εμπόρων ναρκωτικών), από τις «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», που εμφανίζονται ως «φρουροί και τιμωροί».

    Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από καιρό από την Δίωξη Ναρκωτικών, είχαν γίνει παρακολουθήσεις μέσα στα Εξάρχεια και είχαν εντοπιστεί χώροι και κρυψώνες της μαφίας.

    Ο ίδιος αξιωματικός κάνει λόγο για σημαντική επιτυχία, καθώς εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που δρα στην περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία περίπου 10 χρόνια και είχε γίνει φόβητρο της περιοχής, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών.

    Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η πρώτη τέτοια επιχείρηση που γίνεται στα Εξάρχεια μετά από δεκαετίες, ενώ όλα εξελίχτηκαν, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

    Για την υπόθεση και την απόλυτα επιτυχημένη έκβαση της αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας στη Βουλή .

    Αύριο αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και η προανάκριση.

    [04] Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο φερόμενος δράστης, από την ένοπλη επίθεση μέσα στο δικαστικό μέγαρο στο Μίσιγκαν

    Δύο δικαστικοί επιμελητές σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς που δέχθηκαν μέσα στο δικαστικό μέγαρο στην κομητεία του Μπέριεν στο Σεντ Τζόζεφ στο Μίσιγκαν, ενώ νεκρός είναι και ο φερόμενος δράστης της επίθεσης, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Πολ Μπέιλι στους δημοσιογράφους.

    Όπως ανέφερε ο Μπέιλι, περίπου στις 14:25 (τοπική ώρα) ακούστηκαν πυροβολισμοί στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο δικαστικούς επιμελητές και έναν αστυνομικό, βοηθό του σερίφη, που διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο.

    «Ο φερόμενος δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά», τόνισε ο Μπέλι.

    Αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σταθερή.

    Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που συνεργάζεται με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ένας άνδρας που μεταφερόταν σε φυλακή, άρπαξε ένα όπλο από έναν αστυνομικό και άρχιζε να πυροβολεί.

    Τα κτίρια στην περιοχή έχουν αποκλειστεί έπειτα από την επίθεση, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

    «Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μίσιγκαν έχει περιφρουρήσει την σκηνή στο δικαστικό μέγαρο της κομητείας Μπέριεν και ξεκίνησε έρευνες για την ένοπλη επίθεση που συνέβη σήμερα το απόγευμα», ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 July 2016 - 22:32:23 UTC