Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές: Δεν αποκλείουμε καμία πρόταση για τον εκλογικό νόμο, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής
  • [02] Ν. Παππάς: Αν η ΝΔ καλύπτει τον Άδ. Γεωργιάδη, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα όριο να υπερασπιστεί την ανομία
  • [03] Ανοδική η επιβατική κίνηση φέτος σε σχέση με το 2015
  • [04] 24η απεργία αύριο σε σιδηροδρομικό δίκτυο και προαστιακό. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο
  • [05] «Πολιορκία» στις ακτές της Κέρκυρας από χελώνες καρέτα- καρέτα
  • [06] Ανοδική η επιβατική κίνηση φέτος σε σχέση με το 2015
  • [07] Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Ιδρυμα Νιάρχος
  • [08] Σεβασμό προς τη χριστιανική πίστη «και προς τους τόπους λατρείας των πατέρων μας», αξίωσε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [09] ΣΕΒ: Αναγκαία η ανάληψη άμεσων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών
  • [10] Ανοδική η επιβατική κίνηση φέτος σε σχέση με το 2015

  • [01] Κυβερνητικές πηγές: Δεν αποκλείουμε καμία πρόταση για τον εκλογικό νόμο, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής

    Ανοικτή εμφανίζεται η κυβέρνηση σε κάθε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο - στο πλαίσιο πάντα της απλής αναλογικής που είναι και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμα και για μείωση του ορίου του 3%.

    Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση κατέθεσε στην πρότασή της το όριο του 3%, στο πλαίσιο ενός κοινού παρανομαστή που προέκυψε από τις συζητήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ωστόσο, καθώς αυτά τα δύο κόμματα δεν μπαίνουν στη συζήτηση για να στηρίξουν την πρόταση της, η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε κάθε συζήτηση. «Θα δούμε πώς διαμορφώνεται η συζήτηση από εδώ και πέρα», ανέφεραν και συμπλήρωναν πως υπάρχει άλλωστε η εν εξελίξει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου υπάρχουν περιθώρια διαλόγου.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για κατάργηση του 3%, ότι φεύγει αισιόδοξος από το Μ. Μαξίμου «γιατί ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε αυτή μας την πρόταση και είπε ότι θα την εξετάσει πολύ σοβαρά. Στο ερώτημα εάν φάνηκε αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για τη συγκέντρωση των 200 ψήφων απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια και ενδεχομένως κι αν δει και την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, μπορεί όντως αρκετοί να το ξανασκεφτούν».

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε δηλώσει ότι είπε στον πρωθυπουργό, πως πρέπει να είναι «πιο γενναίο το βήμα», με κατάργηση του 3% και ειδικότερα να τεθεί όρος, πως για να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που έχει συγκεντρώσει το 1%, θα πρέπει σε αρκετές από τις 7 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας να έχει ως ελάχιστο το 1% - και ταυτόχρονα με την ψήφιση του νόμου, να απαγορευθεί η μεταδημότευση. Αυτό, είπε ο βουλευτής, θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα αμιγώς μειονοτικό κόμμα.

    Επιπλέον, με τις δηλώσεις του ο κ. Νικολόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα δώσει την ψήφο του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου: «Και θα το κάνουμε εμείς ως εκφραστές της κλασικής κεντροδεξιάς», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν πολιτική και κομματική αφετηρία τη ΝΔ «και νιώθουμε άστεγοι» - και πως κατά συνέπεια, «η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιτρέψει να εκφραστούμε χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις».

    ---«Προχωράμε κανονικά»

    Ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση, ζητήματα κοινωνικής πολιτικής αλλά και ο προγραμματισμός για την πορεία του νομοθετικού έργου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη της κυβέρνησης και συνεργάτες του, στη Βουλή.

    «Προχωράμε κανονικά», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές ως προς το θέμα του εκλογικού νόμου και σημείωναν, σε σχέση με όσους δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, ότι «το πρόβλημα είναι στους άλλους, που είναι δέσμιοι του τακτικισμού τους».

    Συζήτηση έγινε για την συνταγματική αναθεώρηση και την πορεία του σχετικού θέματος, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν, ότι θα υπάρξουν άμεσα δημόσιες πρωτοβουλίες.

    Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, σχετικά με τα οποία αποφασίστηκε προετοιμασία και επόμενη σύσκεψη ειδικά για αυτό το θέμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε ενημέρωση, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, προχωρά κανονικά.

    Στη σύσκεψη έγινε προγραμματισμός για την πορεία του νομοθετικού έργου. Υπάρχουν σε διάφορα στάδια προγραμματισμού ο εκλογικός νόμος, το νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες, το νομοσχέδιο για δημόσιες συμβάσεις, το νομοσχέδιο για το διαδικτυακό έγκλημα, το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    [02] Ν. Παππάς: Αν η ΝΔ καλύπτει τον Άδ. Γεωργιάδη, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα όριο να υπερασπιστεί την ανομία

    Αν η ΝΔ καλύπτει τον αντιπρόεδρό της, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα όριο στην προσπάθεια της να υπεραπιστεί την ανομία, τη διαπλοκή και την ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δήλωση-απάντησή του προς τον 'Αδωνι Γεωργιάδη.

    "Σήμερα, το πρωί, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη διαδικασία νόμιμης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με αποκάλεσε "φασίστα", αναφέρει ο κ. Παππάς και σημειώνει ότι "το γελοίο του πράγματος είναι προφανές, καθώς αυτή η κατηγορία εκτοξεύεται από έναν περήφανο φίλο του Στυλιανού Παττακού".

    Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι "η ουσία βρίσκεται στην επίσημη θέση της ΝΔ", υπογραμμίζοντας πως "αν καλύπτει τον αντιπρόεδρο της, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα όριο στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την ανομία, τη διαπλοκή και την ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο". "Οι πολίτες, ακόμα και αυτοί της συντηρητικής παράταξης, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους", προσθέτει ο κ. Παππάς.

    [03] Ανοδική η επιβατική κίνηση φέτος σε σχέση με το 2015

    Συνεχίζει την ανοδική πορεία η επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το α' εξάμηνο του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου διακινήθηκαν 20,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2015.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση των αεροδρομίων, το α΄εξάμηνο του 2016 ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασε τις 189.008 (από τις οποίες 89.343 εσωτερικού και 99.665 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 4,2% (+4,7% στις πτήσεις εσωτερικού και +3,8% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 181.352 πτήσεις.

    Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α' εξάμηνο του 2016 έφθασε τα 20.083.702 παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν διακινηθεί 18.603.058 επιβάτες.

    [04] 24η απεργία αύριο σε σιδηροδρομικό δίκτυο και προαστιακό. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο

    Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο, Τρίτη 12 Ιουλίου, τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας»-«Αεροδρόμιο» και αντίστροφα.

    Η ΠΟΣ, με ανακοίνωσή της, αντιδρά στην «επιβαλλόμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνολικά στον Σιδηρόδρομο και ιδιαίτερα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσαν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι («TRENITALIA») και στη μη υπογραφή ΣΣΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών αύριο στις 9:00.

    [05] «Πολιορκία» στις ακτές της Κέρκυρας από χελώνες καρέτα- καρέτα

    «Πολιορκία» στις ακτές της Κέρκυρας φέρεται πως κάνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι χελώνες καρέτα- καρέτα, προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων, αλλά και ξένων ιχθυολόγων.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ιχθυολόγος, Σταμάτης Γκίνης, είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά που οι χελώνες καρέτα- καρέτα, που προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, βρίσκουν καταφύγιο στις ακτές της δυτικής Κέρκυρας, προκειμένου να γεννήσουν τα αυγά τους.

    «Διανύουμε την περίοδο ωοτοκίας της χελώνας και η παρουσία της στις κερκυραϊκές ακτές είναι όλο και συχνότερη, τονίζει ο κ. Γκίνης, περιγράφοντας την ιδιαίτερη διαδικασία που εκτελείται, καθώς όπως αναφέρει, «η τεράστια χελώνα προβαίνει πρώτα στον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας της άμμου καθώς και τις συνθήκες που επικρατούν και μετά αποφασίζει, αν θα γεννήσει τα αυγά της».

    [06] Ανοδική η επιβατική κίνηση φέτος σε σχέση με το 2015

    Συνεχίζει την ανοδική πορεία η επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το α' εξάμηνο του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου διακινήθηκαν 20,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2015.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση των αεροδρομίων, το α΄εξάμηνο του 2016 ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασε τις 189.008 (από τις οποίες 89.343 εσωτερικού και 99.665 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 4,2% (+4,7% στις πτήσεις εσωτερικού και +3,8% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 181.352 πτήσεις.

    Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α' εξάμηνο του 2016 έφθασε τα 20.083.702 παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν διακινηθεί 18.603.058 επιβάτες.

    [07] Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Ιδρυμα Νιάρχος

    Με παιδικά δρώμενα, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου.

    Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις κατέχει η συναυλία της ανερχόμενης μουσικού Ναλίσα Γκριν, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ιδρύματος στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή με τίτλο «Music Escapades: The Dream Makers Series» (14/7, 21:00).

    Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παιδική παράσταση με το έργο «Ακούς τη γιορτή;» του Σέργιου Γκάκα από τη θεατρική ομάδα «Τσόκαρα», η οποία διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας 2012 (12/7, 20:30). Τέλος, συνεχίζεται η σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού «Park Your Cinema» με την προβολή της ταινίας «Τα ταξίδια του Σάλιβαν» (1941), στις 15 Ιουλίου (21:00).

    Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για τους επισκέπτες προβλέπεται δωρεάν μεταφορά κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, με λεωφορείο που θα ξεκινά από τον σταθμό Συγγρού -Φιξ.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

    [08] Σεβασμό προς τη χριστιανική πίστη «και προς τους τόπους λατρείας των πατέρων μας», αξίωσε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος

    «Σεβόμεθα την πίστη τους» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στους μουσουλμάνους, με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού που τελείωσε την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε από τους μουσουλμάνους να επιδείξουν «σεβασμό» και προς τη χριστιανική πίστη «και προς τους τόπους λατρείας των πατέρων μας», καθώς κατά τον ένα μήνα που διήρκησε το Ραμαζάνι, η τουρκική κρατική τηλεόραση μετέδιδε κάθε νύχτα ζωντανή εκπομπή από την Αγία Σοφία, όπου διαβαζόταν και το κοράνι.

    Μιλώντας προς το εκκλησίασμα στο ναό της Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέφερε : «Τους ευχόμεθα εις τας μεγίστας εορτάς της πίστεώς τους. Σεβόμεθα την πίστη τους» και πρόσθεσε: «έχουμε την αξίωσιν να σέβονται και εκείνοι την δική μας πίστη, αλλά να σέβονται και τους τόπους λατρείας των πατέρων μας».

    Ο Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού προς την πίστη και τους ιερούς χώρους, ιδιαίτερα μάλιστα για «μνημεία ωσάν την Αγίαν Σοφίαν, τα οποία έβαλαν την σφραγίδα τους όχι μόνον εις την αρχιτεκτονικήν της χριστιανικής Εκκλησίας διά μέσου των αιώνων, αλλά και εις την ιστορίαν και εις την αυτοσυνειδησίαν ενός ολοκλήρου λαού, του ιδικού μας λαού».

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε επίσης ότι «κάθε παρέκκλισις από αυτήν την αξίωσίν μας σεβασμού και τιμής προς τους ιερούς χώρους της πίστεώς μας αποτελεί προσβολήν δι? ημάς, διά τον παγκόσμιον πολιτισμόν, διά την παγκόσμιον πολιτιστικήν κληρονομίαν, την οποίαν μία δημοκρατική χώρα ωσάν την Τουρκίαν πρέπει να σέβεται και να τιμά και να μην προσβάλλει μίαν, μικράν έστω, μερίδα των πολιτών της, δηλαδή των κατοίκων αυτής της χώρας».

    [09] ΣΕΒ: Αναγκαία η ανάληψη άμεσων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών

    «Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον τελευταίο μήνα, αντανακλούν αφενός μεν την αισιοδοξία που έχει δημιουργήσει στην αγορά η συμφωνία για την εκταμίευση της 1ης δόσης του 3ου προγράμματος προσαρμογής, η οποία αναμένεται να αυξήσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αφετέρου, δε, την ανησυχία για τις επιπτώσεις των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί στα εισοδήματα επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

    Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο οικονομικό δελτίο, αναφερόμενος «στη θετική μεταβολή της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο, την άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος στη βιομηχανία, τη σταθεροποίηση των λιανικών πωλήσεων και τη μείωση της ανεργίας, που προέκυψε, κυρίως, από προσλήψεις σε καταλύματα, εστίαση και εμπόριο, ενόψει της τουριστικής περιόδου».

    Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει, «υπάρχει σημαντική υποχώρηση των εξαγωγών, τον Μάιο, τον Απρίλιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία υποχώρησε, ενώ τον ίδιο μήνα καταγράφεται υστέρηση στις εισπράξεις από τουρισμό και μεταφορές, λόγω των capital controls, καθώς μεγάλο μέρος των σχετικών συναλλαγών πραγματοποιείται εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Επίσης, οι καταθέσεις των νοικοκυριών, μετά από την άνοδο του Απριλίου, λόγω δώρου Πάσχα τον Μάιο του 2016, παρουσίασαν αρνητική ροή (-840 εκατ. ευρώ), επιστρέφοντας στα επίπεδα εκροής καταθέσεων που παρατηρήθηκαν το φθινόπωρο του 2015 και τον Μάρτιο του 2016».

    Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργεί ένα ασταθές ευρωπαϊκό περιβάλλον, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο, με συνέπειες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

    «Η σχεδόν αναπόφευκτη επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ως συνέπεια της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ατονήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στο εμπορικό ισοζύγιο και στον τουρισμό στην Ελλάδα. Αν και εκτιμάται ότι οι άμεσες συνέπειες στην ελληνική οικονομία θα είναι σχετικά περιορισμένες, είναι αναγκαία η ανάληψη άμεσων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, για να γυρίσει η χώρα σελίδα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης», καταλήγει ο ΣΕΒ.

    [10] Ανοδική η επιβατική κίνηση φέτος σε σχέση με το 2015

    Συνεχίζει την ανοδική πορεία η επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το α' εξάμηνο του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου διακινήθηκαν 20,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2015.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση των αεροδρομίων, το α΄εξάμηνο του 2016 ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασε τις 189.008 (από τις οποίες 89.343 εσωτερικού και 99.665 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 4,2% (+4,7% στις πτήσεις εσωτερικού και +3,8% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 181.352 πτήσεις.

    Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α' εξάμηνο του 2016 έφθασε τα 20.083.702 παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν διακινηθεί 18.603.058 επιβάτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 July 2016 - 16:32:25 UTC