Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Νίκος Βούτσης: "Δεν υπάρχει κανένα παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών από κόμματα που δεν θέλουν να υπερψηφίσουν τον εκλογικό νόμο"
  • [03] Στο Ντίσελντορφ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης
  • [04] Αρχίζουν αύριο οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων
  • [05] Τη σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες ανακοίνωσε η Θ. Φωτίου
  • [06] Τρ. Αλεξιάδης: "Πιο οργανωμένοι και αποτελεσματικοί οι φετινοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές"
  • [07] Ελ.Κουντουρά: Μέχρι το τέλος του έτους η αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών
  • [08] Η λιτότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απογοητεύσεων στην Ευρώπη
  • [09] Η Μόσχα δηλώνει ότι το ΝΑΤΟ εστιάζει σε μη υφιστάμενη ρωσική απειλή
  • [10] Oχι σε δεύτερη θητεία του σοσιαλδημοκράτη προέδρου Μάρτιν Σουλτς
  • [11] Συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη
  • [12] Συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Στεφανίδη
  • [13] Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακήρυξε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

  • [01] Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ θερμή συνάντηση, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για τη χώρα μας και εξέφρασε την χαρά του που η πολιτική προσέγγιση, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, είναι μια πολιτική, η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

    «Σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός είναι ένας κλάδος, στον οποίο η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Σημείωσε επ' αυτού, ότι ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.

    «Στη συνέχεια της επίσκεψής μου, θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές εταιρίες start ups, για να μπορέσω να διαπιστώσω ο ίδιος τον τρόπο, με τον οποίο το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αλλά σίγουρα το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά, για το πώς στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πώς μεγαλώνουν, πώς προσελκύουν κεφάλαια και πώς τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα», είπε συγκεκριμένα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ Μητσοτάκης και Rivlin, συμφώνησαν ότι ο λαϊκισμός καταστρέφει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να διορθωθούν προβλήματα της χώρας. Ειδικότερα, ο κ. Rivlin, αναφερόμενος στα ζητήματα τρομοκρατίας, τόνισε την απειλή του ισλαμικού φονταμενταλισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα το ισλαμικό κράτος (ISIS) και το Ιράν, ενώ έκανε αναφορά στη στάση τόσο του ιδίου του κ. Μητσοτάκη, όσο και συνολικά της οικογένειάς του - που διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με το Ισραήλ - στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

    [02] Νίκος Βούτσης: "Δεν υπάρχει κανένα παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών από κόμματα που δεν θέλουν να υπερψηφίσουν τον εκλογικό νόμο"

    "Δεν υπάρχει κανένα παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών από κόμματα που δεν θέλουν να υπερψηφίσουν τον εκλογικό νόμο", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Μιλώντας το πρωί στο Mega, προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση, ώστε με συνταγματικό τρόπο να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή για τις θέσεις και τις πράξεις της, και όχι απλά να βρίσκει αφορμή να κατηγορεί την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ για καθυστέρηση στο αίτημα της για Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη, είπε ότι "η ΝΔ δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται, καθώς όταν ήταν κυβέρνηση απέρριπτε, χωρίς συζήτηση, αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστικές επιτροπές, με αποκορύφωμα εκείνο για την υπόθεση Μπαλτάκου και τις επαφές που είχε με τη Χρυσή Αυγή". Αναφορικά με τα όσα στοιχεία δίνει τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σχετικά με το Plan X, ο κ. Βούτσης είπε, μεταξύ άλλων, πως "τα αφηγήματα γύρω από μια πολύ κρίσιμη εποχή, είναι εύλογο και να είναι αντιφατικά αλλά και να έχουν στοιχεία άκρως υποκειμενικά".

    [03] Στο Ντίσελντορφ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης

    Στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ελληνική αποστολή εικοσιπέντε στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, φθάνει σήμερα στο Ντίσελντορφ, όπου υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια.

    Την ελληνική αποστολή θα υποδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου, Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς, με τον οποίο ο κ. Αλεξιάδης, αργότερα σήμερα, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα δημοσιοποιηθούν και οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Οι αρχές της Ελλάδας και της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, έχουν υπογράψει στις 16 Ιανουαρίου 2016 κοινή δήλωση προθέσεων, ενώ έχουν συμφωνήσει στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

    Η εκπαίδευση των υπηρεσιακών στελεχών, σε σεμινάριο διάρκειας μίας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά από ειδικά καταρτισμένους γερμανούς συναδέλφους τους στην Ακαδημία Δια Βίου Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομικών του κρατιδίου στη Βόννη και θα αφορά στους τομείς του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα, για επιπλέον εικοσιπέντε υπηρεσιακά στελέχη από την Ελλάδα.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Β.Ρηνανίας - Βεστφαλίας, το κρατίδιο ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελλάδας να στηρίξει τη δημιουργία μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης. «Προσβλέπουμε στην άφιξη των Ελλήνων προσκεκλημένων μας και είμαστε πρόθυμοι να ανταλλάξουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για μια δίκαιη και αποτελεσματική είσπραξη φόρων και να βγάλουμε κόκκινη κάρτα στους φοροφυγάδες», δήλωσε ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς ενόψει της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, στην αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνος Χρήστου.

    [04] Αρχίζουν αύριο οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων

    Αρχίζουν αύριο οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αφού επισημαίνει ότι οι εκπτώσεις δίνουν την ευκαιρία να προμηθευτούμε προϊόντα που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο να αποκτήσουμε στην αρχική τους τιμή, δίνει έξι συμβουλές προς τους καταναλωτές προκειμένου να κάνουν προσεκτικές επιλογές και να αποφύγουν πιθανές παγίδες.

    Αναλυτικά ο Συνήγορος του Καταναλωτή συστήνει:

    1. ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

    - Αγοράζουμε έχοντας υπόψη τις οικονομικές μας δυνατότητες και τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Kαταρτίζουμε λίστα με τα απαραίτητα είδη.

    - Δεν αγοράζουμε υπό πίεση. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31.8.2016, οπότε μπορούμε να κάνουμε έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών και ποιότητας, σε συνάρτηση με τις ανάγκες μας.

    - Στην περίπτωση της αγοράς με πίστωση (πιστωτική κάρτα, με δόσεις ή με καταναλωτικό δάνειο), ελέγχουμε προσεκτικά τους επιμέρους όρους και λαμβάνουμε υπόψη τις χρεώσεις που συνεπάγεται και, κυρίως, τους τόκους, τον αριθμό των δόσεων κ.λ.π. σε σχέση με το οικογενειακό μας εισόδημα.

    - Καμία επιβάρυνση δεν επιτρέπεται λόγω της χρήσης συγκεκριμένου μέσου πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα.

    2. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

    - Ελέγχουμε προσεκτικά τα προϊόντα που αγοράζουμε, ώστε να μην είναι ελαττωματικά, δεύτερης διαλογής κ.λ.π..

    - Συγκρίνουμε τις τιμές των προϊόντων και δεν παρασυρόμαστε από την τυχόν χαμηλή τιμή κάποιου μεμονωμένου προϊόντος του καταστήματος (προϊόν - κράχτης) ή από υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που αναγράφονται ενιαία στις βιτρίνες, τα οποία δεν αφορούν το σύνολο των προϊόντων που διαθέτει.

    - Κρατάμε πάντοτε την απόδειξη αγοράς. Θα τη χρειαστούμε στην περίπτωση που το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό ή ως απόδειξη για την εγγύηση.

    - Επισκεπτόμαστε, αν είναι δυνατόν, τα καταστήματα πριν από τις εκπτώσεις ή κάνουμε έρευνα αγοράς μέσω του διαδικτύου, για να εντοπίσουμε, εύκολα και γρήγορα, τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν και να ελέγξουμε αν οι εκπτώσεις είναι πραγματικές.

    - Ρωτάμε για την πολιτική του καταστήματος για τυχόν αλλαγές, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Τα καταστήματα έχουν εκ του νόμου υποχρέωση επιστροφής μόνο αν το προϊόν είναι ελαττωματικό.

    - Δεν παρασυρόμαστε από τις διαφημίσεις και από τα υπερβολικά ποσοστά εκπτώσεων. Εστιάζουμε στην τελική τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

    3. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    - Οι πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές είναι παράνομες. Αποτελούν μορφή παραπλάνησης του καταναλωτή και, ως εκ τούτου, απαγορεύονται.

    - Το κατάστημα υποχρεούται, σύμφωνα με τον "Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία του Καταναλωτή κατά τις Προσφορές, τις Εκπτώσεις και τις Προωθητικές Ενέργειες", να αναγράφει σε όλα τα πωλούμενα είδη την τιμή πριν, την τιμή μετά την έκπτωση και, προαιρετικά, το ποσοστό της έκπτωσης, στο ίδιο καρτελάκι, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να κάνει τη σύγκριση. Δεν αρκεί η αναγραφή ενός γενικού ποσοστού έκπτωσης στη βιτρίνα του καταστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τις προσφορές.

    - Σε περίπτωση που παρέχονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, πρέπει να αναγράφεται στη βιτρίνα του καταστήματος το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από ....% έως......%). Εάν οι εκπτώσεις αφορούν λιγότερο από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

    - Ειδικά για τα καταστήματα stock ή outlet, πρέπει να αναγράφονται, για λόγους σαφήνειας και διαφάνειας: η αρχική τιμή, όλες οι ενδιάμεσες τιμές του stock ή του outlet διαγεγραμμένες και, με έντονη γραφή, η τελική τιμή της έκπτωσης.

    - Αν τη μειωμένη τιμή τη δικαιούται συγκεκριμένη μόνο κατηγορία καταναλωτών, π.χ. οι κάτοχοι κάρτας πελάτη του καταστήματος, αυτό θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς δίπλα από την τιμή.

    - Αν η υψηλή έκπτωση ισχύει μόνο για προϊόντα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, π.χ. μόνο για ρούχα ή παπούτσια συγκεκριμένου μεγέθους ή χρώματος, τότε θα πρέπει αυτό να αναφέρεται σαφώς π.χ. το "προϊόν είναι διαθέσιμο και σε άλλα μεγέθη ή χρώματα αλλά χωρίς έκπτωση".

    - Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν σε περίπτωση ελέγχου, αμέσως ή σε εύλογο χρονικό διάστημα, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    4. ΔΕΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    - Οι εκπτώσεις διενεργούνται τέσσερις (4) φορές το χρόνο (τακτικές και ενδιάμεσες) και αφορούν προϊόντα της εποχής (σαιζόν), που προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή. Οι προσφορές μπορούν να γίνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων, και αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα ή προϊόντα ορισμένης κατηγορίας.

    - Δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

    5. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

    - Δικαιούμαστε, και κατά τις εκπτώσεις, να ενημερωνόμαστε από τον προμηθευτή για την ποιότητα, την προέλευση και τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και ζητούμε κάθε σχετική πληροφορία, όπως για την πιθανή διάρκεια ζωής του, τη διάρκεια της εμπορικής εγγύησης κ.λ.π.

    - Ζητούμε, εκτός από την απόδειξη, την εγγύηση του προϊόντος (για διαρκή καταναλωτικά αγαθά) και τις οδηγίες χρήσης, οι οποίες πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

    - Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας, τα δικαιώματά μας για επισκευή, αντικατάσταση, μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση ισχύουν και στην περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν η ελκυστική τιμή του προϊόντος οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικό και υπάρχει σχετική ενημέρωσή μας.

    - Και στις εκπτώσεις ισχύει το δικαίωμα της αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερολογιακών ημερών για προϊόντα ή υπηρεσίες που προμηθευθήκαμε εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά ή μέσω του διαδικτύου), με τις εξαιρέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

    6. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

    - Για παραπλανητικές πρακτικές και πλασματικές ή ανακριβείς κατά το ποσοστό εκπτώσεις αρμόδια είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης καταναλωτών 1520), η οποία επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

    - Για εξωδικαστική επίλυση προβλημάτων από συναλλαγή μας με προμηθευτή που έχει την έδρα του την Ελλάδα μπορούμε να υποβάλουμε αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή».

    [05] Τη σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες ανακοίνωσε η Θ. Φωτίου

    Τη σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες, ως άμεσο επόμενο βήμα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αυγή", τονίζοντας ότι: "θα εποπτεύεται από το υπουργείο μας, θα "προικοδοτηθεί" με την μικροϊδιοκτησία του Δημοσίου, δηλαδή, με διαμερίσματα διασπαρμένα, και μικρά ακίνητα χαμηλής αξίας, τα οποία παραμένουν κενά και αναξιοποίητα. Στην πολιτική για τη στέγαση ανήκει βέβαια και η επιδότηση ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που χορηγείται σε περίπου 22.000 νοικοκυριά. Το εθνικό σχέδιο αποσκοπούμε να έχει ολοκληρωθεί και δοθεί για διαβούλευση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο".

    Επίσης, η κ. Φωτίου προαναγγέλλει δράσεις για την καλύτερη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα φιλοξενούνται σε ξενώνες υψηλών προδιαγραφών περίπου 350 παιδιά και συμπληρώνει ότι: "έχουμε καθορίσει και τις προδιαγραφές για το επιστημονικό προσωπικό που πρέπει να συνοδεύει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Αυτή είναι μια επιστημονική ομάδα από συνολικά έντεκα ειδικούς για κάθε τριάντα παιδιά."

    "Εκείνο που προέχει είναι η προστασία των αδυνάμων", υποστηρίζει η κ. Φωτίου, υπογραμμίζει ότι: "σήμερα, και αυτό είναι συνέπεια της καταστροφικής πολιτικής του παλαιού καθεστώτος, το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις που εμείς στην Αριστερά τις θεωρούμε αυτονόητες" και καταλήγει: "πρέπει λοιπόν να αναζητήσουμε πόρους αλλού. Αντίθετο με τις ιδέες της Αριστεράς θα ήταν να παραιτηθούμε από τη στήριξη των αδυνάμων, επειδή οι δημόσιοι πόροι δεν επαρκούν".

    [06] Τρ. Αλεξιάδης: "Πιο οργανωμένοι και αποτελεσματικοί οι φετινοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές"

    Προσπάθεια να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου και να πληρωθεί η πρώτη δόση τον Αύγουστο, καταβάλλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Τρυφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο Mega.

    "Από ό,τι φαίνεται προλαβαίνουμε να τελειώσουμε τις δηλώσεις μέσα στον Ιούλιο, άρα μπορούμε να κάνουμε εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Ιούλιο. Η πρώτη δόση να είναι Αύγουστο, άρα να έχουμε 5 δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Πέντε δόσεις, όπως είχαμε και πέρυσι. Αν γίνει εκκαθάριση τον Αύγουστο, θα πάμε για πρώτη δόση το Σεπτέμβριο και δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου", ανέφερε.

    Ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε, πως δεν πρόκειται να δοθεί και δεύτερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και όποιος δεν καταθέσει τότε θα έχει κάνει την επιλογή να πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είπε, πως φέτος οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές είναι πιο οργανωμένοι και πιο αποτελεσματικοί, ενώ πρόσθεσε ότι εντός του Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα, την οικειοθελή αποκάλυψη και το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα.

    [07] Ελ.Κουντουρά: Μέχρι το τέλος του έτους η αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών

    Την αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. «Συστήσαμε επιτροπή, που αναγνωρίζει τις ιαματικές πηγές και, ήδη, έχουμε αναγνωρίσει πολλές πηγές, περίπου πενήντα, που ήταν επί δεκαετίες στα συρτάρια, ενώ υπολείπονται άλλες 40, οι οποίες έχουν πλήρη φάκελο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επιστρέφοντας σήμερα από διήμερη περιοδεία στον Νομό Πέλλας, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενώ επισκέφθηκε και τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου).

    «Σε νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών, φέραμε τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, που λύνουν οριστικά χρονίζοντα ζητήματα για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς προσδιορίζονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ διευκολύνονται αλλαγές στην κατεύθυνση απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν δύσκολη, καθώς τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονταν ως απόβλητα από τη νομοθεσία, βρίσκονταν, δηλαδή, στην πιο αυστηρή κατηγορία, αντίστοιχη με τις βιομηχανίες. Λύσαμε αυτά τα θέματα και θα απλοποιηθεί η αδειοδότηση, για να διευκολυνθούν και οι επενδύσεις. Προχωρήσαμε και καταφέραμε να τρέξουμε πολύ τους χρόνους μας. Υπολείπονται 40 ιαματικές πηγές μέχρι τις 90, αλλά έχουν όλες πλήρη φάκελο και η αναγνώρισή τους αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους», επισήμανε η κ. Κουντουρά.

    [08] Η λιτότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απογοητεύσεων στην Ευρώπη

    Η λιτότητα είναι ένας "σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απτών απογοητεύσεων και ανησυχιών στην Ευρώπη", δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας πολιτικές που τονώνουν τη ζήτηση.

    "Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει (στην Ευρώπη) μια διαφορετική οικονομική στρατηγική, που συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας", επισημαίνει.

    "Η πολιτική αυτή είναι κατά την άποψή μου ένας σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απτών απογοητεύσεων και ανησυχιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες", υπογραμμίζει προς την ισπανική εφημερίδα.

    Οι Ευρωπαίοι "έχουν την αίσθηση ότι η ολοκλήρωση των οικονομιών και η παγκοσμιοποίηση δεν ωφελεί όλους το ίδιο", προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ στην Ισπανία για μια επίσκεψη περίπου 24 ωρών.

    Στην Ισπανία η ανεργία αγγίζει ακόμη σχεδόν το 21% του δυναμικού, έπειτα από χρόνια αυστηρών περικοπών. Παράλληλα το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτανε το 5,1% του ΑΕΠ το 2015.

    [09] Η Μόσχα δηλώνει ότι το ΝΑΤΟ εστιάζει σε μη υφιστάμενη ρωσική απειλή

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι o Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου εστίασε τις προσπάθειές του στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης "απειλής από ανατολάς".

    Στη συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 13 Ιουλίου, η Μόσχα θα ζητήσει διευκρινίσεις για τα σχέδια της Συμμαχίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

    Η Ρωσία θα ζητήσει επίσης εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για ένα φινλανδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της αεροπορικής άμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [10] Oχι σε δεύτερη θητεία του σοσιαλδημοκράτη προέδρου Μάρτιν Σουλτς

    Στο θέμα της δεύτερης θητείας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) υπάρχει μια οριστική συμφωνία με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας ότι ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση τους τον ερχόμενο Ιανουάριο και να την παραχωρήσει σε υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο ΕΚ, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild της Κυριακής o Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του, Μάνφρεντ Βέμπερ.

    Πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διότι η Ευρώπη περνά δύσκολες μέρες και είναι αναγκαία η σταθερότητα.

    Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Μάρτιν Σουλτς φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στις προσεχείς εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017.

    [11] Συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη

    "Μας γέμισε για ακόμη μια φορά περηφάνια. Η επιτυχία της αυτή, προοιωνίζεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, με αμέσως επόμενο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συγχαίρει τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, για την εκπληκτική της νίκη στο Άμστερνταμ.

    [12] Συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Στεφανίδη

    Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη την Κατερίνα Στεφανίδη για την κορυφαία επίδοσή της, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Μπράβο Κατερίνα. Μας δείχνεις το δρόμο & τον τρόπο για να πάμε την Ελλάδα ψηλά!"

    [13] Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακήρυξε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του συντηρητικού του συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από οκτώ ημέρες στη χώρα.

    Λίγο νωρίτερα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είχε αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

    Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Μπιλ Σόρτεν «μου τηλεφώνησε και με συνεχάρη για την επανεκλογή μου στην πρωθυπουργία», δήλωσε ο Τέρνμπουλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    «Κερδίσαμε τις εκλογές, αυτό κάναμε», πρόσθεσε.

    Ο Σόρτεν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ότι ο συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού θα εξασφαλίσει τις έδρες που του χρειάζονται για να παραμείνει στην εξουσία.

    «Είναι σαφές ότι ο κ. Τέρνμπουλ και ο συνασπισμός του θα σχηματίσουν κυβέρνηση», είχε σημειώσει ο Σόρτεν, προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε στον απερχόμενο πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί.

    Οι δηλώσεις αυτές δίνουν τέλος στις οκτώ ημέρες αβεβαιότητας που ακολούθησαν μετά τις αμφίρροπες εκλογές της 2ας Ιουλίου.

    Μέχρι στιγμής και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται φαίνεται ότι ούτε ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 76 εδρών που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

    Βάσει των προβλέψεων του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο συντηρητικός συνασπισμός εξασφαλίζει 74 έδρες, και ίσως και άλλες 2 έδρες από τις 5 που δεν έχουν κριθεί ακόμη. Παράλληλα το Εργατικό Κόμμα εξασφαλίζει 66 έδρες ενώ 5 επιστρέφουν σε ανεξάρτητους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 July 2016 - 12:32:26 UTC