Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόωρη κάθε πρόβλεψη που αφορά στις επιπτώσεις του Brexit στον τουρισμό
  • [02] Συνελήφθησαν δύο άτομα για την πυρκαγιά στη Σάμο
  • [03] Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακήρυξε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές
  • [04] Ισπανία: Προς παράταση του πολιτικού αδιεξόδου

  • [01] Πρόωρη κάθε πρόβλεψη που αφορά στις επιπτώσεις του Brexit στον τουρισμό

    Κάθε πρόβλεψη που αφορά στις επιπτώσεις του Brexit στον ελληνικό τουρισμό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι πρόωρη, τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αυγή". Όπως διευκρινίζει, έως σήμερα έχει δρομολογηθεί ο κύριος όγκος των κρατήσεων των tour operators του εξωτερικού και δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο εξερχόμενος τουρισμός της Βρετανίας. "Ωστόσο", θα πει, "παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη των κρατήσεων και της τάσης στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές να αποτιμήσουν την κατάσταση σε όλες της τις πλευρές".

    Στο μεταξύ, ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η κ. Κουντουρά, αφού επισημαίνει ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή αποτελεί την πιο ανταγωνιστική πρόταση στην Ευρώπη σε ελκυστικότητα, αυθεντικότητα, εύρος επιλογών και σε σχέση ποιότητας-τιμής, σημειώνει πως "με την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με τις νέες προοπτικές για την ανάπτυξη και μέσα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, μπορούμε να δούμε το θέμα διαφορετικά τα επόμενα χρόνια".

    Τέλος, η κ. Κουντουρά επισημαίνει ότι στους στρατηγικούς στόχους περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του τουρισμού υψηλών απαιτήσεων για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, για την άμεση αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη, και στην κατεύθυνση αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "κάναμε άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και της Κίνας, απ' όπου βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα".

    [02] Συνελήφθησαν δύο άτομα για την πυρκαγιά στη Σάμο

    Δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλιά Χωματερή του νησιού.

    Οι συλληφθέντες, ένας 46χρονος και ένας 23χρονος , θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

    Παράλληλα, η πυρκαγιά στη Σάμο βρίσκεται πλέον σε ύφεση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν οριοθετήσει.

    [03] Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακήρυξε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του συντηρητικού του συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από οκτώ ημέρες στη χώρα.

    Λίγο νωρίτερα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είχε αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

    Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Μπιλ Σόρτεν «μου τηλεφώνησε και με συνεχάρη για την επανεκλογή μου στην πρωθυπουργία», δήλωσε ο Τέρνμπουλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    «Κερδίσαμε τις εκλογές, αυτό κάναμε», πρόσθεσε.

    Ο Σόρτεν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ότι ο συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού θα εξασφαλίσει τις έδρες που του χρειάζονται για να παραμείνει στην εξουσία.

    «Είναι σαφές ότι ο κ. Τέρνμπουλ και ο συνασπισμός του θα σχηματίσουν κυβέρνηση», είχε σημειώσει ο Σόρτεν, προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε στον απερχόμενο πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί.

    Οι δηλώσεις αυτές δίνουν τέλος στις οκτώ ημέρες αβεβαιότητας που ακολούθησαν μετά τις αμφίρροπες εκλογές της 2ας Ιουλίου.

    Μέχρι στιγμής και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται φαίνεται ότι ούτε ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 76 εδρών που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

    Βάσει των προβλέψεων του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο συντηρητικός συνασπισμός εξασφαλίζει 74 έδρες, και ίσως και άλλες 2 έδρες από τις 5 που δεν έχουν κριθεί ακόμη. Παράλληλα το Εργατικό Κόμμα εξασφαλίζει 66 έδρες ενώ 5 επιστρέφουν σε ανεξάρτητους.

    [04] Ισπανία: Προς παράταση του πολιτικού αδιεξόδου

    Οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας θα καταψηφίσουν μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου επικράτησε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αυξάνοντας τις πιθανότητες το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα, που διαρκεί ήδη 7 μήνες, να παραταθεί.

    Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την εκλογική αναμέτρηση, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του ούτε θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Ραχόι για τον πρωθυπουργικό θώκο στην ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ούτε θα απόσχει προκειμένου να διευκολύνει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης υπό το Λαϊκό Κόμμα (PP)

    «Θα πρέπει να σκιαγραφήσει τις πολιτικές που θα του επιτρέψουν να κερδίσει την στήριξη των φυσικών του συμμάχων, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγονται οι Σοσιαλιστές, και δεν θα πρέπει να περιμένει από τους άλλους να επιλύσουν τα προβλήματά του» επισήμανε ο Σάντσεθ σε ομιλία που παραχώρησε σε συνεδρίαση του κόμματός του.

    Με τους Σοσιαλιστές να μην συναινούν, ο Ραχόι θα πρέπει να πείσει τους κεντρώους Ciudadanos, που κατέλαβαν την τέταρτη θέση στις εκλογές, όπως και δύο μικρά περιφερειακά κόμματα προκειμένου να τον υποστηρίξουν ή να απόσχουν από τη διαδικασία.

    «Θα ήταν βλακώδης η διεξαγωγή νέων εκλογών» σημείωσε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ομιλία του ηγέτη των Σοσιαλιστών.

    «Θα ήθελα να σχηματιστεί σύντομα μια κυβέρνηση ώστε να μην χαραμίσουμε το καλοκαίρι με συζητήσεις» επισήμανε.

    Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφορήσουν για μία ακόμη φορά, η Ισπανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν τρίτο γύρο εκλογών κι ενώ η οικονομική ανάκαμψη της χώρας από την βαθιά ύφεση πρέπει να υπερβεί προσκόμματα όπως η αβεβαιότητα που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αλλά και οι ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών στη Μαδρίτη σχετικά με το έλλειμμά της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 July 2016 - 8:32:28 UTC