Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Σκουρλέτη-Μανιάτη για το νομοσχέδιο με τους υδρογονάνθρακες
  • [02] Ό. Γεροβασίλη: Μας χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ σχετικά με τον εκλογικό νόμο
  • [03] Τρία μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτείνει ο ESM
  • [04] Σημαντικά σημεία ανάκαμψης δείχνει η αγορά εργασίας, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο
  • [05] Ενεργότερος ρόλος του Π. Ρουμελιώτη στην ένταξη της Ελλάδας στην AIIB
  • [06] Υπεραμύνεται της τραπεζικής αναδιάρθρωσης ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας
  • [07] Γ.Αμανατίδης:Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία θα εκδοθεί από βουλευτές 27 χωρών
  • [08] Εκδηλώσεις μνήμης για τους Ελληνες του Γκέρλιτζ
  • [09] Στόχος του υπ. Αγρ. Ανάπτυξης η προώθηση των προϊόντων αγροδιατροφής
  • [10] Για πρώτη φορά καταγράφηκε αρνητική φυσική αλλαγή του πληθυσμού της ΕΕ
  • [11] Αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ
  • [12] Αύριο η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα
  • [13] Σε τι είδους ψηφιακή κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε; Ο δρ Κ. Σιώμος, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [14] Σε ποσό άνω των 140 δισ.ευρώ ανέρχονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκτιμά ο Ν.Δένδια
  • [15] Ιταλία: Χρειάζονται κρατικά κεφάλαια για να στηριχθούν οι τράπεζες
  • [16] Xάος στο Ντάλας
  • [17] Μπ. Ομπάμα: Άγρια, υπολογισμένη και ποταπή επίθεση

  • [01] Αντιπαράθεση Σκουρλέτη-Μανιάτη για το νομοσχέδιο με τους υδρογονάνθρακες

    Με μεγάλη πλειοψηφία -καθώς είχε τη συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής- υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά το πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι με αυτό το νομοσχέδιο η Ελλάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στον τομέα αυτό, ενώ έδωσε έμφαση ότι πλέον η ΔΕΗ θα έχει τους δικούς της πόρους.

    Το συναινετικό κλίμα πάντως, που υπήρχε στην Επιτροπή, υπονομεύθηκε, για λίγο, ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, με ανταλλαγή απαξιωτικών χαρακτηρισμών.

    Η αντιπαράθεση ξεκίνησε, με αφορμή το σχόλιο του υπουργού Περιβάλλοντος, ότι ο κ. Μανιάτης ως πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, μιλάει πάντα, «δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπάρχει η προ Μανιάτη και η μετά Μανιάτη εποχή».

    «Είναι σαν να λέμε πριν την μεταπολίτευση και μετά την μεταπολίτευση, εποχή», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή του στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Μανιάτης για τους δημόσιους επιθεωρητές περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι ιδιώτες.

    «Αυτά τα λέει και η τρόικα. Μας λέτε να αντικαταστήσουμε τον ελεγκτικό ρόλο του Δημοσίου. Να βάλουμε πιστοποιημένους ιδιώτες και να συρρικνωθεί ο ρόλος του Δημοσίου. Δεν έχουμε αντίληψη κρατισμού αλλά θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος να παίζει ανεξάρτητα τον ελεγκτικό του ρόλο. Εσείς εκφράζετε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

    «Προτίθεστε να αναιρέσετε το ταμείο Νέας Γενιάς, το μόνο που κάνετε είναι να πετσοκόβετε μισθούς συντάξεις, να επιβάλλετε ΕΝΦΙΑ, να ξεπουλάτε τη ΔΕΗ και δεν ντρέπεστε που γελοιοποιείστε; Είστε ένας υβριστής?», αντέδρασε ο κ. Μανιάτης.

    «Λέτε ύβρεις, είστε ψεύτης και υβριστής, ντροπή σας», του αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.

    «Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες δημιούργησαν το Ταμείο Αλληλεγγύης παίρνοντας τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες? Το χειρότερο δεν είναι η ιδεοληψία σας, αλλά ότι δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας. Αν ο υπουργός δεν εκφράζει την άποψη της κυβέρνησης ότι ο ορυκτός πλούτος δεν αποτελεί προίκα και πηγή εσόδων, να παραιτηθεί τώρα. Διαφορετικά συντάσσεται με την άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου που θέλει όλα να ξεπουληθούν? Αυτά είναι παλαιοκομουνιστική, κουβανέζικη, βορεοκορεάτικη αντίληψη», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης.

    «Ο κ. Μανιάτης το έχει κάνει αυτό επανειλημμένα. Είναι κλασικός υβριστής. Δεν τιμά του ρόλο του.. Είναι βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ μαζί με δυο τρεις άλλους. Είναι κατάντια στο όνομα του ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν αήθεις ύβρεις?», αντέδρασε ο κ. Σκουρλέτης.

    Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής Εύης Καρακώστα η οποία ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί.

    [02] Ό. Γεροβασίλη: Μας χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ σχετικά με τον εκλογικό νόμο

    Σε tweet της για τον εκλογικό νόμο και με αφορμή όσα είπε σήμερα σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζει ότι το τρίπτυχο της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο είναι: «οπισθοδρόμηση, δεξιός λαϊκισμός, υποτίμηση των νέων. Όντως, μας χωρίζει άβυσσος», υπογραμμίζει.

    Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της στο Twitter η κ. Γεροβασίλη αναφέρει:

    1. Οπισθοδρόμηση

    2. Δεξιός λαϊκισμός

    3. Υποτίμηση των νέων

    Το τρίπτυχο της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο.

    Όντως, μας χωρίζει άβυσσος.

    [03] Τρία μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτείνει ο ESM

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

    Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε τρία στοιχεία όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα: Πρώτον, την εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, «κάτι που κάνουμε», όπως είπε. «Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους», δήλωσε.

    Το δεύτερο είναι η μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε πάνω σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας» από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Τρίτον, «υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα τρία αυτά μέτρα, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, ασφαλώς πριν από το τέλος του έτους».

    [04] Σημαντικά σημεία ανάκαμψης δείχνει η αγορά εργασίας, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο

    Θετικά είναι τα μηνύματα από τα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας και της απασχόλησης στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας, τον Απρίλιο του 2016 μειώθηκε στο 23,3% από 25,3% που ήταν τον Απρίλιο του 2015, (-2 μονάδες) και έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 23,7%, τον Μάρτιο του 2016, (-0,4 μονάδες).

    Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει: «Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 106.854 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (αύξηση 3,0%) και κατά 25.600 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 (αύξηση 0,7%). Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 90.955 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 7,5%) και κατά 20.951 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 (μείωση 1,8%).

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης Employment Outlook 2016 του ΟΟΣΑ, η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε 2,1%, το 2015 και προβλέπεται να αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό, το 2016 και το 2017. Ο Οργανισμός προβλέπει ότι το ποσοστό απασχόλησης στη χώρα αυξήθηκε, στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, στο 44,7% από 43,1%, στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 και προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο 45,4% και στο 46,8%, στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 και του 2017, αντίστοιχα.

    [05] Ενεργότερος ρόλος του Π. Ρουμελιώτη στην ένταξη της Ελλάδας στην AIIB

    Στην υπόθεση της ένταξης της Ελλάδας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων (ΑΙΙΒ) πρόκειται να αφοσιωθεί ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος παραιτήθηκε, προς τούτο, από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Ο καθηγητής Ρουμελιώτης εκπροσώπησε την Ελλάδα κατά την πρόσφατη (25-26/6/16) Α' ετήσια γενική συνέλευση της AIIB στο Πεκίνο.

    [06] Υπεραμύνεται της τραπεζικής αναδιάρθρωσης ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας

    Η κεντρική τράπεζα της Σλοβενίας υπεραμύνθηκε σήμερα της τραπεζικής αναδιάρθρωσης που έγινε πριν από τρία χρόνια, ύστερα από την έφοδο της αστυνομίας δύο ημέρες νωρίτερα στα γραφεία της στο πλαίσιο έρευνας για εικαζόμενες παρατυπίες κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

    Η αστυνομική έφοδος οδήγησε την ΕΚΤ στο να απειλήσει τη Σλοβενία με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Σλοβενίας Μπόστιαν Γιάζμπετς δήλωσε σε επιτροπή του κοινοβουλίου ότι η αστυνομία κατέσχεσε μια σειρά από έγγραφα που επίσης περιλαμβάνουν «εμπιστευτικά στοιχεία που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο της έρευνας».

    [07] Γ.Αμανατίδης:Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία θα εκδοθεί από βουλευτές 27 χωρών

    Προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, χαρακτηρίζεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, η χρήση του μνημείου για λατρευτικούς σκοπούς και όπως είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση θα εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

    Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι κοινοβουλίων από την Ελλάδα και 27 χώρες και όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης στον εκπομπή "Δύο στις 12", ένα από τα ψηφίσματα που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αφορά την Αγία Σοφία. "Υπάρχει ένα ψήφισμα για την Αγία Σοφία, για την προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου", επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και ανέφερε, ότι, μέσω του ψηφίσματος, ζητείται από την Unesco να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Αγίας Σοφίας, ενώ ταυτόχρονα καλείται η Τουρκία να μην υποστηρίζει - όπως είπε ο κ. Αμανατίδης - ενέργειες, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

    Ο κ. Αμανατίδης, εξάλλου, χαρακτήρισε σημαντικό και το ψήφισμα που αναφέρεται στην ΕΕ και στην αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υπάρξει, με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών της, ενώ ανάλογα ψηφίσματα θα εκδοθούν για το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και για τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

    Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο κ. Αμανατίδης είπε, ότι, μέσα από αυτές τις συναντήσεις προβάλλεται ως παράγοντας στεθερότητας η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη περιοχή με έντονες ανακατατάξεις και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα το γεγονός, ότι, τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα διαχυθούν σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω των 120 ορθοδόξων χριστιανών, στο θρήσκευμα, βουλευτών από τις 27 χώρες.

    [08] Εκδηλώσεις μνήμης για τους Ελληνες του Γκέρλιτζ

    Άρχισαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή εκδηλώσεις μνήμης για τους «Έλληνες του Γκαίρλιτς», τους 7.000 στρατιώτες και αξιωματικούς του Δ' Σώματος Στρατού, οι οποίοι το 1916, μεσούντος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρθηκαν υπό δραματικές συνθήκες στη γερμανική πόλη Γκαίρλιτς, όπου και παρέμειναν επί δυόμισι χρόνια ως «αιχμάλωτοι-φιλοξενούμενοι».

    Οι εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την εγκατάσταση των Ελλήνων ενστόλων το καλοκαίρι του 1916, θα διαρκέσουν ως την Κυριακή στο Ζγκόρτσελετς, τη δίδυμη πόλη του Γκαίρλιτς, που προέκυψε το 1945 από την απόσχιση των ανατολικών συνοικιών της πόλης και που παραχωρήθηκε στην Πολωνία, και την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 26-28 Αυγούστου, στην παλιά πόλη, επί γερμανικού εδάφους.

    [09] Στόχος του υπ. Αγρ. Ανάπτυξης η προώθηση των προϊόντων αγροδιατροφής

    Στα πιο απαιτητικά ράφια του πλανήτη φιλοδοξεί να βάλει την «αφρόκρεμα» των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που προς τούτο έχει ήδη δρομολογήσει αλλαγή κατεύθυνσης στην ελληνική γεωργία, μέσα από πολιτικές που επιμένουν στην ποιότητα, την καινοτομία, την πιστοποίηση και την εξωστρέφεια. Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ευκαιρία της περιήγησής του στους χώρους του επιστημονικού και εμπορικού πολυγεγονότος Nanotexnology 2016 και της συμμετοχής του στο εργαστήριο (workshop) για τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στον ελληνικό τομέα της αγροδιατροφής.

    «Υπάρχει καθημερινή έγνοια για να υλοποιηθούν πολιτικές, οι οποίες αφορούν την ενσωμάτωση της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Μία από τις σχετικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορά την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στα θερμοκήπια, κι όχι μόνο. Εφαρμογές υπάρχουν και στις έξυπνες συσκευασίες για τα τρόφιμα, με τις οποίες ασχολούνται νέοι επιστήμονες στα ελληνικά πανεπιστήμια και βέβαια ένα εξαιρετικό ερευνητικό προσωπικό Ελλήνων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ για τη Nanotexnology. Επίσης, η γεωργία ακριβείας, τα λειτουργικά τρόφιμα, τα τροφοφαρμακευτικά προϊόντα και η διαχείριση νερού είναι κρίσιμοι παράγοντες για μια χώρα, που έχει όλες τις προϋποθέσεις. αλλάζοντας κατεύθυνση, να καθιερωθεί στις διεθνείς αγορές, όχι με την ποσότητα των προϊόντων της, αλλά με την εξαιρετική τους ποιότητα» σημείωσε.

    [10] Για πρώτη φορά καταγράφηκε αρνητική φυσική αλλαγή του πληθυσμού της ΕΕ

    Στα 510,1 εκατ. εκτιμήθηκε ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2016 σε σχέση με 508,3 την 1η Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Κατά τη διάρκεια του έτους 2015, σχεδόν 5,1 εκατ. μωρά γεννήθηκαν στην ΕΕ, ενώ απεβίωσαν πάνω από 5,2 εκατ. άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ΕΕ καταγράφηκε αρνητική φυσική αλλαγή του πληθυσμού της. Ωστόσο η τελική αύξηση του πληθυσμού ήρθε ως αποτέλεσμα της καθαρής μετανάστευσης.

    Στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2015 καταγράφηκε μείωση του πληθυσμού κατά 6%(από 10,858 εκατ. σε 10,793 εκατ.). Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού καταγράφηκε στη Λιθουανία (-11,3%), στη Λετονία (-8,7%) και στη Βουλγαρία (-6,7%).

    Αντίθετα η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ευρώπη, σημειώθηκε στο Λουξεμβούργο (23,3%), στην Αυστρία (14,4%) και στη Γερμανία (11,8%).

    Τα πιο πυκνοκατοικημένα κράτη-μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να είναι η Γερμανία (82,2 εκατ. κατοίκους), η Γαλλία (66,7 εκατ.), το Ηνωμένο Βασίλειο (65,3 εκατ.) και η Ιταλία (60,7 εκατ.). Στις τέσσερις αυτές χώρες μαζί κατοικεί περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ.

    Στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων το 2015 στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 8,5 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, στην Ιταλία η το ποσοστό ήταν 8%και στην Πορτογαλία 8,3%. Αντίθετα στην Ιρλανδία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 14,2%, 12?%και 11,9%. Επιπλέον, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 29.000 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις, καταλήγοντας σε μια αρνητική φυσική αλλαγή του πληθυσμού κατά 2,7%.

    Αντίθετα, η μεγαλύτερη θετική φυσική αλλαγή του πληθυσμού καταγράφηκε στην Ιρλανδία, όπου οι γεννήσεις ξεπέρασαν κατά 7,7%τους θανάτους. Ακολουθεί η Κύπρος (+3,9%) και το Λουξεμβούργο (+3,7%). Σε αυτές τις χώρες καταγράφηκαν και οι λιγότεροι θάνατοι (6.4%, 6,9%και 7%? αντίστοιχα).

    [11] Αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ

    Την απόφασή τους για αναβάθμιση των σχέσεων, αλλά και το συντονισμό μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, ανακοίνωσαν σε κοινές δηλώσεις τους, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

    Τόνισαν ότι οι δύο οργανισμοί, των οποίων η ασφάλεια είναι συνδεδεμένη, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την πολιτική προστασία, τις στρατηγικές επικοινωνίες, την κυβερνοάμυνα, την ανταλλαγή πληροφοριών, την αντιμετώπιση ζητημάτων παράνομης μετανάστευσης και προσφυγικών ροών και να αναπτύξουν την συνεργασία τους στην Κεντρική Μεσόγειο, αλλά και να προχωρήσουν σε περισσότερες κοινές ασκήσεις.

    Επίσης, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι στα επόμενα έτη θα διατεθούν κονδύλια προς επένδυση στην αμυντική βιομηχανία, ενώ όσον αφορά τη Ρωσία, ο γγ του ΝΑΤΟ είπε ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν κοινή στάση απέναντι στη Μόσχα, με τη μεν ΕΕ να έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, το δε ΝΑΤΟ να έχει επιδοθεί στην μεγαλύτερη από ιδρύσεώς του συγκέντρωση στρατευμάτων στα ανατολικά.

    Επίσης ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι το τελευταίο εξάμηνο το ΝΑΤΟ αντιμετώπισε επιτυχώς δύο σοβαρά ζητήματα, το προσφυγικό στο Αιγαίο και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

    Σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν βήματα στην συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ τα οποία δεν είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και προσέθεσε ότι τώρα πρέπει να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ σε υψηλότερο επίπεδο.

    [12] Αύριο η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα

    Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο στις 3.30 μμ(τοπική ώρα), στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ.

    Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου και η ατζέντα θα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη (Brexit), προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

    Τον τελευταίο ενάμισι μήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

    [13] Σε τι είδους ψηφιακή κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε; Ο δρ Κ. Σιώμος, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ψηφιακή τεχνολογία «μπήκε ορμητικά» στη ζωή μας και την αλλάζει ραγδαία με ή χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις πυροδοτούν αλλαγές με θετικές και αρνητικές επιδράσεις σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής. Ζούμε την εποχή που το Διαδίκτυο έχει αναδειχθεί σε οικουμενικό περιβάλλον μάθησης, έρευνας, επιχειρηματικότητας, επικοινωνίας και διασκέδασης. Πόσο, όμως, επηρεάζει τις κοινωνίες και σε ποιο βαθμό μπορεί να καθορίσει τη λειτουργία τους; Υπάρχουν όρια χρήσης και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η ομαλή μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον»; Αυτά τα ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς από την επαφή με την τεχνολογία και είναι σίγουρο ότι όσο «κυριεύει» τη ζωή μας θα δημιουργούνται νέα.

    Ακόμα είμαστε, σχεδόν, στην αρχή. Ολοκληρωμένες απαντήσεις θα δοθούν από τις επόμενες γενιές, που θα έχουν ωφεληθεί από τις αναμφισβήτητες δυνατότητες που δίνει, αλλά και θα έχουν «πληγεί» από τους κινδύνους που κρύβει.

    Την πιο ουσιαστική σχέση με τη νέα τεχνολογία την έχει η νέα γενιά και αυτή θα επηρεαστεί περισσότερο. Έχουν το πλεονέκτημα οι νέοι άνθρωποι να εξοικειώνονται εύκολα με το καινούργιο, αλλά και το μειονέκτημα να είναι πιο ευάλωτοι στους κινδύνους που αυτό μπορεί να κρύβει.

    Ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης των Διαταραχών από το Διαδίκτυο, δρ Κωνσταντίνος Σιώμος, είναι από τους πλέον κατάλληλους να μας μιλήσει για όλα αυτά και φυσικά για τη σχέση της νέας γενιάς με το διαδίκτυο.

    Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr/, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή αγγίζει το 71%. Τώρα, αυτό που έχουμε διαθέσιμο είναι υπολογιστής, tablet ή smartphone. Σύντομα όμως, τονίζει, θα περάσουμε σε μικροσκοπικές συσκευές για διεπαφή πχ A/R γυαλιά, φακοί επαφής, ενώ θα επέλθει και η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality-η πραγματικότητα με τεχνητό τρόπο εμπλουτισμένη με πρόσθετες πληροφορίες, όπως εικόνα και ήχο), καθώς και η Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality-η μεταφορά ενός αντικειμένου, ενός μηχανισμού ή μίας μορφής ζωής σε μία παρουσίαση από υπολογιστές, συνήθως διαδραστική).

    [14] Σε ποσό άνω των 140 δισ.ευρώ ανέρχονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκτιμά ο Ν.Δένδια

    Την εκτίμηση ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 140 δισ. ευρώ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά το μέγεθος αυτό, καθώς ορισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εμφανίζονται ως εξυπηρετούμενα.

    Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι τα "κόκκινα" δάνεια το 2014 ήταν 70 δις, ευρώ και αποτελούσαν ήδη το μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικονομία. Σημείωσε ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που εισηγήθηκε ο ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης υιοθετήθηκε μόνο κατά το ήμισυ καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διαφώνησε και δεν υπέγραψε τις διατάξεις που προέβλεπαν να γίνει διαγραφή χρεών όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο νόμος, πρόσθεσε, παρέμεινε ανενεργός καθώς η τότε αντιπολίτευση υποσχέθηκε "σεισάχθεια". "Ουδείς λοιπόν, σημείωσε, ο κ. Δένδιας, είχε διάθεση να ρυθμίσει τα χρέη του ούτε ασκήθηκε πίεση στο τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε ρυθμίσεις". Εκτίμησε εξάλλου ότι πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων σε funds δεν θα γίνουν πριν την παρέλευση 18μήνου.

    [15] Ιταλία: Χρειάζονται κρατικά κεφάλαια για να στηριχθούν οι τράπεζες

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κρατικά κεφάλαια για να στηριχθούν οι προβληματικές τράπεζες της Ιταλίας, σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που «είναι γεμάτο κινδύνους» ύστερα από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Οι ιταλικές τράπεζες βαρύνονται με περίπου 360 δισεκ. ευρώ ?κόκκινων δανείων? και οι μετοχές τους έχουν υποστεί σφυροκόπημα φέτος, ιδιαίτερως μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

    Ο Βίσκο είπε ότι οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς είναι «γεμάτες κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» και ότι ένας κρατικός μηχανισμός ασφαλείας για τη στήριξη των τραπεζών είναι απαραίτητος και δεν απαγορεύεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

    Η Ιταλία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκπόνηση ενός σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της με κρατικά κεφάλαια, περιορίζοντας τις ζημίες για τους επενδυτές των τραπεζών.

    «Είμαστε αισιόδοξοι ότι με μια κοινή δέσμευση θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις τρέχουσες δυσκολίες», δήλωσε ο Βίσκο σε συνέδριο με Ιταλούς τραπεζίτες.

    Ο Βίσκο, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποίησε για ενδεχόμενες συστημικές επιπτώσεις μια τραπεζικής κρίσης στα μεμονωμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και το σύνολο της ευρωζώνης. Δήλωσε, πάντως, ότι μεγάλο μέρος των ?κόκκινων δανείων? στην Ιταλία βρίσκεται στα χέρια τραπεζών που είναι σε υγιή οικονομική κατάσταση.

    «Είναι λάθος να μιλάμε για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ως μια έκτακτη κατάσταση για το συνολικό τραπεζικό σύστημα», δήλωσε.

    [16] Xάος στο Ντάλας

    Μεμονωμένοι ελεύθεροι σκοπευτές έσπειραν τον πανικό χθες βράδυ στο Ντάλας κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, και τραυματίζοντας άλλους έξι και έναν πολίτη, σε μια κατά τα φαινόμενα συντονισμένη ενέργεια. Ο ένας μεταξύ αυτών συνέχιζε τη νύχτα την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς δηλώνοντας ότι έχει τοποθετήσει βόμβες "παντού" στο κέντρο της πόλης.

    Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν σε αυτή τη μεγάλη πόλη του Τέξας (στις νότιες ΗΠΑ), όπως και τόσοι άλλοι τις τελευταίες ημέρες που μετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία κατά των μαύρων, μετά το θάνατο αυτή την εβδομάδα δύο Αφροαμερικανών από πυρά των δυνάμεων της τάξης.

    Οι σκοπευτές που άνοιξαν ξαφνικά πυρ, προς το τέλος της διαδήλωσης, είχαν στο στόχαστρό τους ξεκάθαρα αστυνομικούς, και εκτός από τους πέντε που σκοτώθηκαν, άλλοι έξι τραυματίστηκαν καθώς και ένας πολίτης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται, κατήγγειλε τις "άγριες, υπολογισμένες και ποταπές επιθέσεις", για τις οποίες "δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία".

    Ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά σήμερα το πρωί από την περιοχή, στην οποία πραγματοποιεί εκτενείς έρευνες η αστυνομία. "Ο χειρότερος εφιάλτης μας συνέβη. Είναι μια οδυνηρή στιγμή για την πόλη του Ντάλας", δήλωσε.

    Επιχειρήσεις πυροτεχνουργών είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό εκρηκτικών στο κέντρο της πόλης. "Θα διαρκέσουν αρκετή ώρα", δήλωσε ο Μαξ Τζίρον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τέξας. Πάντως δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο κέντρο της πόλης έπειτα από δύο εξονυχιστικούς ελέγχους, πρόσθεσε.

    Τα αμερικανικά μμε μετέδωσαν βίντεο που δείχνει έναν άνδρα τον οποίο παρουσίασαν ως έναν από τους σκοπευτές που κρατούσε ένα τουφέκι.

    Απόλυτο χάος

    Έσπειραν το χάος, ο κόσμος πανικόβλητος απομακρύνθηκε τρέχοντας από το σημείο της διαδήλωσης. "Υπήρχαν μαύροι, λευκοί, Λατίνοι, όλος ο κόσμος. Ήταν η διαμαρτυρία μιας μικτής κοινότητας. Και υπήρξαν (οι πυροβολισμοί) από το πουθενά. Υπήρχε η εντύπωση ότι έριχναν εναντίον μας. Ήταν το απόλυτο χάος, είναι εντελώς τρελό", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

    Προς το τέλος της διαδήλωσης, δύο άνδρες "άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών από ένα ψηλό σημείο", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν.

    Και ώρες αργότερα, μέσα στη νύχτα --τοπική ώρα-- η αστυνομία συνέχιζε την ανταλλαγή πυρών και τις προσπάθειες να διαπραγματευτεί με μεμονωμένο ελεύθερο σκοπευτή που είχε καταφύγει σε ένα γκαράζ.

    Ο άνθρωπος "είπε στους διαπραγματευτές μας ότι το τέλος πλησίαζε και ότι θα σκότωνε και θα τραυμάτιζε και άλλους αστυνομικούς. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν βόμβες παντού μέσα στο γκαράζ και στο κέντρο της πόλης", πρόσθεσε ο Μπράουν.

    Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, μετά τον εντοπισμό τους από την αστυνομία. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και είχαν σάκκους από ύφασμα-καμουφλάζ. Λίγο αργότερα συνελήφθη και μια γυναίκα.

    Ένας άλλος άνδρας, Αφροαμερικανός, ο οποίος παρουσιάστηκε στην αστυνομία μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας στην οποία διακρινόταν με στολή παραλλαγής και ένα τουφέκι στον ώμο, απελευθερώθηκε αργότερα.

    Είναι νόμιμο στο Τέξας κάποιος να κυκλοφορεί φέροντας εμφανώς όπλο, όταν έχει σχετική άδεια.

    "Δεν είμαστε δυστυχώς σίγουροι ότι συλλάβαμε όλους τους ύποπτους", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

    Βίντεο που μαγνητοσκόπησε αυτόπτης μάρτυρας από παρακείμενο ξενοδοχείο και μεταδόθηκε από το CNN δείχνει έναν από τους σκοπευτές εν δράσει. "Αυτός είναι, εκεί, δίπλα στη λευκή στήλη, κοιτάξτε, πυροβολεί προς τα αριστερά, πυροβολεί προς τα δεξιά, ρίχνει στην άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι στοχεύει κάποιον", σχολιάζει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο Ισμαήλ Ντεχεσούς.

    "Στη συνέχεια, (ο σκοπευτής) γύρισε για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν ήταν πίσω του, αλλά υπήρχε ένας αστυνομικός που πλησίαζε και προσπαθούσε να τον συλλάβει, αλλά αυτό είχε άσχημη εξέλιξη. Ήταν μια εκτέλεση, ειλικρινά. Ενώ (ο αστυνομικός) ήταν ήδη στο έδαφος, ο άνδρας τον πυροβόλησε ακόμη τρεις ή τέσσερις φορές".

    Πολλές ομάδες της SWAT, της επίλεκτης μονάδας ταχείας επέμβασης της αστυνομίας, αναπτύχθηκαν στην περιοχή μετά την ανταλλαγή πυρών που άρχισε γύρω από 05.00 σήμερα ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Οι αρχές απαγόρευσαν τις πτήσεις πάνω από την πόλη, επιτρέποντας μόνο τις πτήσεις για παροχή πρώτων βοηθειών.

    "Σοβαρό πρόβλημα"

    Η συγκέντρωση στο Ντάλας ήταν μία από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δύο μαύρων από αστυνομικά πυρά αυτήν την εβδομάδα, ένας στη Λουιζιάνα (νότια), ο άλλος στη Μινεσότα (βόρεια).

    Ο θάνατός τους έχει και πάλι βυθίσει τις ΗΠΑ στο πένθος, με τη χώρα να είναι αντιμέτωπη με το φάσμα του ρατσισμού. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε χθες για ένα "σοβαρό πρόβλημα" που ροκανίζει την Αμερική και τόνισε ότι η χώρα είχε βιώσει "πάρα πολλές τραγωδίες", ενώ κάλεσε την αστυνομία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

    Δεν πρόκειται για "μεμονωμένα περιστατικά". Είναι "συμπτωματικά ευρύτερων προκλήσεων στους κόλπους του δικαστικού μας συστήματος", επέμεινε, κάνοντας λόγο για "φυλετικές ανισότητες" και "έλλειψη εμπιστοσύνης (...) μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και πολλών κοινοτήτων".

    Διαδηλώσεις και αγρυπνίες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, όπως στο Ντάλας, μετά τον θάνατο του Φιλάντο Καστίλ στη Μινεσότα και του Αλτον Στέρλινγκ στη Λουιζιάνα.

    Με πλακάτ και μπλουζάκια που έγραφαν συνθήματα όπως "Σταματήστε να εκτελείτε μαύρους" και "Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε μαύρους", εκατοντάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας και καταγωγής, συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ μπροστά από την κατοικία του κυβερνήτη στο Σεν Πολ, την πρωτεύουσα της Μινεσότα.

    Από τη Νέα Υόρκη έως το Λος Άντζελες περνώντας από το Σικάγο και την Ουάσινγκτον, μεγάλος αριθμός πολιτών μετείχε στις συγκεντρώσεις. Στο Μανχάταν, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν στην Τάιμς Σκουέαρ φωνάζοντας συνθήματα όπως "Φτάνει πια" και "Οι ζωές των μαύρων μετράνε", όπως εξάλλου ονομάζεται το κίνημα που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών.

    [17] Μπ. Ομπάμα: Άγρια, υπολογισμένη και ποταπή επίθεση

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι τηλεφώνησε στον δήμαρχο του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει υποστήριξη μετά τον φόνο πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό έξι άλλων σε συντονισμένη επίθεση στην πόλη.

    Ο Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι γνωστά όλα τα γεγονότα σχετικά με τους πυροβολισμούς, τόνισε όμως ότι επρόκειτο για μια "άγρια, υπολογισμένη και ποταπή επίθεση", για την οποία "δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2016 - 12:32:37 UTC