Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο σκαμνί 104 κατηγορούμενοι ως μέλη του «παραδικαστικού Νο 2»
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο
  • [03] Επτά νεκροί και οκτώ τραυματίες από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία
  • [04] Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό μετέφερε η Έλενα Κουντουρά

  • [01] Στο σκαμνί 104 κατηγορούμενοι ως μέλη του «παραδικαστικού Νο 2»

    Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για 104 κατηγορούμενους στην υπόθεση του αποκαλούμενου "παραδικαστικού Νο 2" για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

    Σύμφωνα με το υπ? αριθ. 1143/2016 βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη επιχειρηματίες, δικηγόρους, γνωστό κληρικό, συμβολαιογράφους και άλλους για, κατά περίσταση αδικήματα, που αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

    Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα -φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν. Φέρονται επίσης, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν έναντι αμοιβής ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων επικαλούμενοι "καλές διασυνδέσεις" στη Δικαιοσύνη. Στην δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις που τέτοιου είδους ακίνητα τέθηκαν παρανόμως σε διαδικασίες πλειστηριασμών. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε "εξυπηρέτηση" σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ "ανά φάκελο".

    [02] Π. Λαφαζάνης: Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο

    Ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις το παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και η συγκέντρωση της ΛΑΕ που ξεκίνησε το απόγευμα από την Ομόνοια, με αφορμή την επέτειο του περσινού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

    Οι συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση της ΛΑΕ πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα όπου συναντήθηκαν με τους διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατόπιν προχώρησαν προς τα γραφεία της Ε.Ε. φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

    Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «αποτελεί μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την Τρόικα.

    Ο γραμματέας της ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη επέτειος για τον ελληνικό λαό που βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι πέρσι αυτήν τη μέρα. Το Όχι αυτό δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο, ελπιδοφόρο και στέλνει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό». Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να συνεχίσουν μέχρι τέλους αυτό τον δρόμο του όχι για να νικήσει η Ελλάδα. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, με τη λιτότητα, με την εθνική υποτέλεια, με το ξεπούλημα της χώρας. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε όλοι και είμαστε παρόντες, όλοι εδώ». Ο γραμματέας της ΛΑΕ δήλωσε ότι «λυπάμαι όμως γιατί ο άνθρωπος που πρόδωσε αυτό το μεγάλο όχι, αυτός που το ξεπούλησε, στέλνει αυτήν την ώρα tweet από την Κίνα εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που αναδείχθηκε με αυτό το όχι να ακολουθεί πολιτικές λεηλασίας, κόντρα στους αγώνες του λαού».

    Στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης, αλλά κι η Νάντια Βαλαβάνη.

    Συγκέντρωση για την επέτειο του δημοψηφίσματος στη συμπρωτεύουσα

    Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, πραγματοποίησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΚΔΕ.

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στον Λευκό Πύργο.

    Σε ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

    [03] Επτά νεκροί και οκτώ τραυματίες από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν από την συντριβή ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τούρκοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και μέλη των οικογενειών τους.

    Η αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου, τύπου Sikorsky S-70, που επέστρεφε στην πόλη της Κερασούντας από επίσκεψη σε στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής δεν μπορεί να καθοριστεί άμεσα, ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων.

    Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως, κατά τις πρώτες ενδείξεις, η συντριβή προκλήθηκε από τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

    [04] Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό μετέφερε η Έλενα Κουντουρά

    Στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον ελληνικό τουρισμό, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, στάθηκε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού στη σημερινή της εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

    Αφού εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2016, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την εκτίμηση για θετικό πρόσημο των αφίξεων, η κ. Κουντουρά επισήμανε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης προσφέρει ένα σταθερό σημείο επανεκκίνησης για την αναπροσαρμογή και την ανασυγκρότηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε νέες βάσεις, με μεγάλες και μικρές επενδύσεις.

    «Δίνεται σαφές στίγμα προς την επιμήκυνση και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού και ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, ενώ αποτελεί ευκαιρία για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης και της απλοποίησης και κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας», τόνισε ή αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.

    Εστιάζοντας στην εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών, η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι στο πεντάμηνο -αλλά και στο εξάμηνο, όπως δείχνουν τα συνολικά στοιχεία από τις επίσημες πηγές (την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού)- η τάση των κρατήσεων είναι συνολικά ανοδική στην πλειονότητα των αγορών- δεξαμενών για την Ελλάδα, με αυξήσεις στις κρατήσεις που κυμαίνονται από 4% έως και 30% ανά αγορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 July 2016 - 20:32:27 UTC