Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι.Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της", τονίζει ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή
  • [02] Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά
  • [03] Σε "δεκανίκια" της ΝΔ θα μετατραπούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική είπε ο Β. Λεβέντης
  • [04] To «όχι» έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα
  • [05] Φ. Καραβίας στη Βουλή: Nόμιμα και χωρίς καμία παράβαση η χορήγηση δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα
  • [06] Χειρόφρενο αύριο στα μέσα σταθερής τροχιάς - Στάση εργασίας στο τραμ
  • [07] Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
  • [08] Εξιτήριο για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [09] Το «West Side Story» στο Ναό του Ολυμπίου Διός
  • [10] Ημέρες Κινηματογράφου για τρίτη χρονιά στην Αντίπαρο
  • [11] Η ευθανασία και η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία κερδίζουν νομικό έδαφος
  • [12] Το σκάφος Juno τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τον Δία

  • [01] "Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι.Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της", τονίζει ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα

    «Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει στις αναρτήσεις του ότι «ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές» και ότι «ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».

    Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του κ. Τσίπρα στο Twitter:

    - «Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας»

    - «αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει.»

    - «Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές.»

    - «Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή.»

    --Ο ΣΥΡΙΖΑ

    Το «όχι» έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του 2015 και υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμά του πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    «Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015. Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «με το ΟΧΙ του, ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

    «Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μία προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών», επισημαίνει.

    Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει και «κάποιους που μίσησαν το ΟΧΙ. Επιθυμούσαν να έρθει μία καταστροφή που ποτέ δεν ήρθε για να δικαιώσουν το δικό τους "ναι σε όλα". Μένουν στην Ιστορία με το δικό τους "γκρίζο" τρόπο. Ως φορείς των πιο ακραίων πολιτικών στην οικονομία και την κοινωνία, ως εκείνοι που είχαν δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα, τα οποία και ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε ότι γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την πεποίθηση ότι «το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή», καθώς «με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μία διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα, στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

    «Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Φ. Γεννηματά: «Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς»

    «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διχάσουν με πλαστά διλήμματα και συνειδητά ψέματα. Υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η εθνική γραμμή και η εθνική συνεννόηση, για να παραμείνουμε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά από την Ηλεία, όπου περιοδεύει.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράξης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, τόνισε: «Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Πληρώνουμε καθημερινά πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ογδόντα έξι δισ. χάθηκαν, φόροι καταιγίδα, οι συντάξεις κόβονται καθημερινά, η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό, νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανεργία, ύφεση».

    ΚΚΕ: Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο

    «Πριν έναν χρόνο το ΚΚΕ είχε πει ότι το δημοψήφισμα, με το κάλπικο δίλημμα που έθετε, ήταν ναρκοθετημένο. Ότι το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα χρησιμοποιηθεί ως δήθεν έγκριση του λαού, για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την τρόικα. Η συνέχεια είναι γνωστή στον ελληνικό λαό. Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο, με βάση το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

    «Σήμερα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αξιοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να εμφανιστούν δήθεν δικαιωμένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να συνεχίσει το - χρεοκοπημένο πια - παραμύθι της "σκληρής" διαπραγμάτευσης και του "καλού" δικού της μνημονίου. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του "ΝΑΙ", για να "ξεπλύνουν" τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική και την ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο. Οι πολιτικές δυνάμεις που αποσκίρτησαν από το ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν ότι επί μήνες, από κυβερνητικές θέσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και καθησύχαζαν το λαό ότι η κυβέρνησή τους δε θα υπογράψει μνημόνια, ενώ σήμερα συνεχίζουν την εξαπάτηση προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

    «Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων στα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία τους, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Στ. Θεοδωράκης:Η ιστορία θα είναι αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα

    «Το δημοψήφισμα των λαϊκιστών στοίχισε πολλά στους Έλληνες. Έφερε τη χώρα στο γκρεμό και χαθήκανε δεκάδες δισεκατομμύρια. Η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Πρόσθεσε επίσης, ότι «όσα σιγά - σιγά αποκαλύπτονται, δείχνουν το σκοτεινό τους σχέδιο. Η χώρα να γίνει τρίτος κόσμος. Και όλα να ελέγχονται από το κράτος, δηλαδή από το κόμμα, δηλαδή από την παρέα τους».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε, ότι τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά ενώ συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσθέτει κάθε μέρα προβλήματα ενώ η χώρα έχει ανάγκη από τολμηρές λύσεις. Δικαιοσύνη και δουλειές. Αυτά ζητάει ο κόσμος. Και γι΄ αυτά παλεύει κάθε μέρα το Ποτάμι».

    [02] Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά

    "Η συζήτηση για τα εργασιακά που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτελεί προσπάθεια για να επανασυνδεθούμε με την κανονικότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, που προβλέπει μια αγορά ρυθμισμένη από τα κοινωνικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις του δικαίου" ανέφερε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε:

    "Αυτή η μαυρίλα και η λιτότητα της προηγούμενης περιόδου ήταν ένα εξιτήριο εξόδου από την Ευρώπη".

    Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να επιβεβαιώσουμε μια κοινή στάση κατά τη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποκλείει το δικαίωμα της ανταπεργίας και των ομαδικών απολύσεων και θα προωθεί το αίτημα για την επαναφορά κοινωνικών διαπραγματεύσεων.

    Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι, θα επιδιώξει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων της Βουλής γιατί "πρόκειται για θέμα που υπερβαίνει τις παρατάξεις της Βουλής", όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [03] Σε "δεκανίκια" της ΝΔ θα μετατραπούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική είπε ο Β. Λεβέντης

    Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα μετατραπούν σε "δεκανίκι" της ΝΔ και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική, εξέφρασε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

    «Αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική, το μηδέν μπόνους και την ψήφο στα 17 είναι σαν να δωρίζουν 50 έδρες στον Μητσοτάκη, και αυτοί θα είναι δεκανίκια του Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Λεβέντης στην εκπομπή "Δύο στις 12" και προσέθεσε: «Στρέφομαι προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ιδιαίτερα σ αυτούς τους δύο που παγίως είχαν την απλή αναλογική ως κύριο άρθρο τους και πιστεύω τους».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εξάλλου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον «δεξιών πάσης φύσεως κομματαρχών και δημοσιογράφων», όπως είπε, κατηγορώντας τους ότι έχουν εξαπολύσει προπαγάνδα εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον "δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ". «Υπάρχει μια προπαγάνδα από τη ΝΔ ότι εγώ γίνομαι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό διαδίδουν οι δεξιοί δημοσιογράφοι και οι δεξιοί πάσης φύσεως κομματάρχες, γυρίζουν στην επαρχία και διαδίδουν ότι απεδείχθη ότι ο Λεβέντης είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Λεβέντης. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ υπογράμμισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν θα ψηφίσουν την κατάργηση του μπόνους των βουλευτικών εδρών θα είναι αυτά που ουσιαστικά θα "δωρίσουν" έδρες στη ΝΔ.

    [04] To «όχι» έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα

    Το «όχι» έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του 2015 και υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμά του πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    «Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015. Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «με το ΟΧΙ του, ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

    «Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μία προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών», επισημαίνει.

    Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει και «κάποιους που μίσησαν το ΟΧΙ. Επιθυμούσαν να έρθει μία καταστροφή που ποτέ δεν ήρθε για να δικαιώσουν το δικό τους "ναι σε όλα". Μένουν στην Ιστορία με το δικό τους "γκρίζο" τρόπο. Ως φορείς των πιο ακραίων πολιτικών στην οικονομία και την κοινωνία, ως εκείνοι που είχαν δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα, τα οποία και ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε ότι γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την πεποίθηση ότι «το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή», καθώς «με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μία διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα, στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

    «Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Φ. Γεννηματά: «Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς»

    «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διχάσουν με πλαστά διλήμματα και συνειδητά ψέματα. Υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η εθνική γραμμή και η εθνική συνεννόηση, για να παραμείνουμε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά από την Ηλεία, όπου περιοδεύει.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράξης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, τόνισε: «Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Πληρώνουμε καθημερινά πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ογδόντα έξι δισ. χάθηκαν, φόροι καταιγίδα, οι συντάξεις κόβονται καθημερινά, η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό, νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανεργία, ύφεση».

    ΚΚΕ: Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο

    «Πριν έναν χρόνο το ΚΚΕ είχε πει ότι το δημοψήφισμα, με το κάλπικο δίλημμα που έθετε, ήταν ναρκοθετημένο. Ότι το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα χρησιμοποιηθεί ως δήθεν έγκριση του λαού, για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την τρόικα. Η συνέχεια είναι γνωστή στον ελληνικό λαό. Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο, με βάση το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

    «Σήμερα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αξιοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να εμφανιστούν δήθεν δικαιωμένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να συνεχίσει το - χρεοκοπημένο πια - παραμύθι της "σκληρής" διαπραγμάτευσης και του "καλού" δικού της μνημονίου. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του "ΝΑΙ", για να "ξεπλύνουν" τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική και την ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο. Οι πολιτικές δυνάμεις που αποσκίρτησαν από το ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν ότι επί μήνες, από κυβερνητικές θέσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και καθησύχαζαν το λαό ότι η κυβέρνησή τους δε θα υπογράψει μνημόνια, ενώ σήμερα συνεχίζουν την εξαπάτηση προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

    «Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων στα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία τους, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Στ. Θεοδωράκης:Η ιστορία θα είναι αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα

    «Το δημοψήφισμα των λαϊκιστών στοίχισε πολλά στους Έλληνες. Έφερε τη χώρα στο γκρεμό και χαθήκανε δεκάδες δισεκατομμύρια. Η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Πρόσθεσε επίσης, ότι «όσα σιγά - σιγά αποκαλύπτονται, δείχνουν το σκοτεινό τους σχέδιο. Η χώρα να γίνει τρίτος κόσμος. Και όλα να ελέγχονται από το κράτος, δηλαδή από το κόμμα, δηλαδή από την παρέα τους».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε, ότι τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά ενώ συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσθέτει κάθε μέρα προβλήματα ενώ η χώρα έχει ανάγκη από τολμηρές λύσεις. Δικαιοσύνη και δουλειές. Αυτά ζητάει ο κόσμος. Και γι΄ αυτά παλεύει κάθε μέρα το Ποτάμι».

    [05] Φ. Καραβίας στη Βουλή: Nόμιμα και χωρίς καμία παράβαση η χορήγηση δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα

    «Έχουμε μια εξαιρετικά συντηρητική πολιτική που ακολουθούμε σε ότι αφορά δανειοδοτήσεις τόσο των ΜΜΕ όσο και των κομμάτων. Όλα τα δάνεια χορηγήθηκαν με τραπεζικά κριτήρια. Δεν παρουσιάζουν υψηλή επισφάλεια, ενώ από εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους που έγιναν δεν έχει καταλογιστεί καμία εποπτική παράβαση στα δάνεια ή πλημμέλημα».

    Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας «Εurobank», Φωκίων Καραβίας, στην πολύωρη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση αυτή, απορρίπτοντας ταυτόχρονα αιτιάσεις περί δανείων υψηλού κινδύνου που δόθηκαν, είτε χαριστικά, είτε χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις.

    Ειδικότερα, για τα δάνεια των ΜΜΕ, όπως ανέφερε ο κ. Καραβίας, το σύνολο των δανείων που χορηγήθηκαν από την Τράπεζά του είναι της τάξεως των 85 εκατ. Ευρώ, ενώ από αυτά, τα 16,5 εκατ. ευρώ είναι μη εξυπηρετούμενα.

    Απαντώντας παράλληλα, σε σχετική ερώτηση, τόσο του προέδρου της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελου, όσο και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραβίας ανέφερε ότι, από ότι γνωρίζει, μόνο στο Mega δεν έχει δώσει η Eurobank τραπεζική ενημερότητα, ενόψει της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

    «Το ποσοστό σε ότι αφορά τη χορήγηση δανείων στα ΜΜΕ, είναι χαμηλότερο του 10%, σε σχέση με ιδιωτικές επιχειρήσεις, που είναι της τάξεως του 21% , ενώ στα κόμματα είναι μόνο 3%», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι οι «ακάλυπτοι κίνδυνοι είναι της τάξεως των 18,1 εκατ. Ευρώ, ήτοι ποσοστό 22,1 %.

    «Δεν έχουν αναδιαρθρωθεί όλα, αλλά έχει γίνει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτή είναι η φυσική συνέπεια μιας οικονομίας που έχασε πάνω από το 25% του συνολικού ΑΕΠ», είπε , προσθέτοντας ότι «αναμένουμε ζημιές από τα δάνεια για τα ΜΜΕ».

    [06] Χειρόφρενο αύριο στα μέσα σταθερής τροχιάς - Στάση εργασίας στο τραμ

    Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00, και όχι 24ωρη απεργία, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο τραμ.

    Υπενθυμίζεται, ότι αύριο, όλη την ημέρα, θα είναι ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός σιδηρόδρομος, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8:00, έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

    [07] Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του προγράμματος Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO στη Λέσβο, με σκοπό την αξιολόγηση του γεωπάρκου Λέσβου, προκειμένου να διατηρήσει την αναγνώρισή του ως «Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO».

    Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελούνταν από τον δρ. Mahito Watanabe του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών της Ιαπωνίας, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Δικτύου Γεωπάρκων Ασίας - Ωκεανίας και αξιολογητή της UNESCO και τον δρ. Jean-Luc Christophe Desbois, διευθυντή του Γεωπάρκου Massif du Bauges της Γαλλίας, συντονιστή του φόρουμ των γεωπάρκων της Γαλλίας και αξιολογητή της UNESCO.

    Οι αξιολογητές θα υποβάλουν την έκθεσή τους στην UNESCO, η οποία θα συζητηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, που θα συνεδριάσουν στο πλαίσιο του 7ου διεθνούς συνεδρίου Γεωπάρκων UNESCO που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Γεωπάρκο English Riviera, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    [08] Εξιτήριο για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    O Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο κι εμφανίστηκε καταπονημένος ενώπιον των δημοσιογράφων μετά την σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ωστόσο έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι συνεχίζει να θέλει να υπηρετεί την χώρα του.

    «Νιώθω καλύτερα, αλλά τώρα πρέπει να αναρρώσω για ένα διάστημα 2 μηνών κι έπειτα ελπίζω ότι θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος στην Ιταλία και τους Ιταλούς πολίτες», είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

    Ο 79χρονος πολιτικός και μεγιστάνας των μμε υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας την 14η Ιουνίου καθώς υπέφερε από μια καρδιακή δυσλειτουργία που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ζωή του. Νοσηλεύτηκε για σχεδόν ένα μήνα στο νοσοκομείο.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στεκόταν όρθιος, ωστόσο κρατιόταν σφικτά από τους δύο βοηθούς του καθώς μιλούσε για ένα διάστημα 10 λεπτών για ποικίλλα ζητήματα: από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία έως και το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας AC Milan, που επιχειρεί να πωλήσει η οικογένειά του.

    [09] Το «West Side Story» στο Ναό του Ολυμπίου Διός

    Μπορεί η ξαφνική νεροποντή να μην επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του 6ου Athens Open Air Film Festival στις 28 Ιουνίου, όμως το «West Side Story» θα προβληθεί στον Ναό του Ολυμπίου Διός, αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 21:00. Ο μουσικοχορευτικός θρίαμβος των 10 Όσκαρ σε σκηνοθεσία Τζερόμ Ρόμπινς και Ρόμπερτ Γουάιζ, με τις αξέχαστες μελωδίες του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και το ιδιοφυές λιμπρέτο του Στίβεν Σόντχαϊμ, θα συναντήσει ξανά το κοινό σε μία επετειακή προβολή 55 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του, το 1961.

    Πριν την έναρξη της ταινίας, αξέχαστες κινηματογραφικές μελωδίες θα ντύσουν τον χώρο από τη Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Βασιλόπουλου.

    Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας και σεβασμού στον αρχαιολογικό χώρο, η είσοδος στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει μόνο μέσω αριθμημένων δελτίων εισόδου, τα οποία θα διανεμηθούν πριν την προβολή της ταινίας, από τις 19:00 έως τις 20:00, στην είσοδο του Ναού του Ολυμπίου Διός, μέχρι εξαντλήσεώς τους.

    Η προβολή θα διεξαχθεί με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού κα Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

    [10] Ημέρες Κινηματογράφου για τρίτη χρονιά στην Αντίπαρο

    Για τρίτη χρονιά επιστρέφουν, από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου, οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου. Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους στον θερινό κινηματογράφο του νησιού Cine Oliaros, με ελεύθερη είσοδο.

    Και φέτος, οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, όπως είναι οι σκηνοθέτες Παναγιώτης Φαφούτης και Αρασέλη Λαιμού, να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους, και μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού μακριά από τα αστικά κέντρα.

    Οι φετινές προβολές, που είναι ανοιχτές σε όλους όσους θα βρίσκονται στο νησί αυτές τις μέρες, πέρα από μια επιλογή μερικών από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της πρόσφατης παραγωγής, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τέσσερις ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, που αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ποικιλομορφία των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών: Από το γαϊτανάκι των ιστοριών με φόντο το διονυσιακό, ελευθεριακό κλίμα του Καρναβαλιού στην Πάτρα στον Παράδεισο του Παναγιώτη Φαφούτη, στην ονειρική περιήγηση σε μια διαφορετική, άγνωστη Αθήνα στο Όνειρο του Σκύλου του Άγγελου Φραντζή και από την προφητική cult φαντασία της Επίθεσης του Γιγαντιαίου Μουσακά του Πάνου Χ. Κούτρα, στην ελληνική, καλοκαιρινή και εξόχως επίκαιρη μεταφορά της Περιφρόνησης του Γκοντάρ στη Μύκονο του Beautiful People. Η τελευταία αυτή προβολή συνιστά και έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε δυο μεγάλους απόντες της φετινής χρονιάς - στο σκηνοθέτη της και έναν από τους σπουδαιότερους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά, Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον πρωταγωνιστή της, τον αγαπημένο Γιάννη Βόγλη.

    [11] Η ευθανασία και η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία κερδίζουν νομικό έδαφος

    Η ευθανασία και η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία σιγά-σιγά νομιμοποιούνται στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά ακόμη παραμένουν σπάνιες, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Πάνω από το 70% των θανάτων με ευθανασία ή υποβοηθούμενη αυτοκτονία αφορούν καρκινοπαθείς.

    Στην ευθανασία είναι ο γιατρός, ο οποίος ενεργά θέτει τέρμα στη ζωή του ασθενούς με τη χορήγηση του κατάλληλου φαρμάκου, ενώ στην ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία τα θανατηφόρα φάρμακα δίνονται ή συνταγογραφούνται από τον γιατρό, αλλά τα παίρνει μόνος του ο ασθενής.

    Σήμερα, σύμφωνα με τη μελέτη, η ευθανασία ή η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία ασκούνται νόμιμα στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά και την Κολομβία. Είναι, επίσης, νόμιμες σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ (Όρεγκον, Ουάσινγκτον, Μοντάνα, Βερμόντ και Καλιφόρνια).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Εζεκιήλ Εμάνουελ, επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA», διαπίστωσαν ότι η κοινή γνώμη στη Δυτική Ευρώπη εμφανίζει αυξανόμενη υποστήριξη σε αυτές τις πρακτικές, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Έχει παρατηρηθεί ότι όπου και όποτε μειώνεται το θρησκευτικό αίσθημα, η υποστήριξη στην ευθανασία αυξάνεται, ενώ ισχύει και το αντίστροφο.

    Σε όσες χώρες ή πολιτείες η ευθανασία ή η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμες, το 0,3% έως 4,6% των θανάτων λαμβάνουν χώρα με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, όπου αυτές οι πρακτικές νομιμοποιούνται, καταγράφεται αμέσως αύξηση των σχετικών θανάτων.

    [12] Το σκάφος Juno τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τον Δία

    Για δεύτερη φορά, μετά το Galileo (Γαλιλαίος) το 1995, ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος, το Juno (Ήρα), κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον τεράστιο και μυστηριώδη Δία, που περιβάλλεται από πυκνά νέφη.Το ρομποτικό σκάφος της NASA, μετά από ένα πενταετές ταξίδι, ενεργοποίησε τις μηχανές του για να επιβραδύνει όσο χρειαζόταν και στις 06:53 ώρα Ελλάδος αφέθηκε στη βαρυτική «αγκαλιά» του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, εισερχόμενο έτσι σε τροχιά γύρω του.

    Λίγες ώρες πριν, η ίδια αυτή βαρύτητα είχε επιταχύνει το σκάφος με ταχύτητα 265.000 χιλιομέτρων την ώρα, ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο γήινο αντικείμενο είχε ποτέ ταξιδέψει.Αν η μανούβρα εισόδου στην τροχιά του Δία είχε αποτύχει, δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει δεύτερη προσπάθεια. Γι' αυτό, σύμφωνα με το BBC και το Space.com, οι επιστήμονες και μηχανικοί στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και αγκαλιές, μόλις το Juno πέτυχε τονστόχο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 July 2016 - 16:32:28 UTC