Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στο τηλεοπτικό τοπίο
  • [02] Γεννηματά σε Γκάμπριελ: Nα γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να κερδίσουμε αξιοπιστία ως χώρα
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Εκτός από την οικονομική πολιτική υπάρχει και η κοινωνία
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: Υγειονομικοί και ασθενείς δεν αντέχουν άλλο. Ο τομέας της υγείας στενάζει
  • [05] Eurostat: Υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλαδα
  • [06] Το απόγευμα η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της «Μαρινόπουλος»
  • [07] Αγωγή κατά του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
  • [08] Ποιοι δικαιούνται επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης
  • [09] Πρ. Παυλόπουλος: Η απελευθέρωση της Δράμας τεκμηρίωσε οριστικώς την ελληνικότητα της Μακεδονίας
  • [10] Ακόμη 11 συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο "Ατατούρκ"
  • [11] H συριακή κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Λαβρόφ-Τσαβούσογλου στο Σότσι
  • [12] Θα επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος των αυστριακών προεδρικών εκλογών
  • [13] Δ. Μάρδας: Η Ελλάδα θα στηρίξει την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του ΟΣΕΠ
  • [14] Ό. Γεροβασίλη: Σημαντική επιτυχία για την ασφάλεια, ευημερία και διεύρυνση των εμπορικών/οικονομικών συναλλαγών, η σύνδεση της ΕΕ με
  • [15] Συμμετοχή στις διαδικασίες εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» εξετάζει η «Σκλαβενίτης»

  • [01] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στο τηλεοπτικό τοπίο

    «Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θεσπίζει τα ασυμβίβαστα για τη συμμετοχή σε αυτόν και από τα οποία προκύπτει ότι δεν αρκεί μόνο η άσκηση ποινικής δίωξης, για να αποκλειστεί κάποιος υποψήφιος από τον διαγωνισμό» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου.

    Ο κ. Παπάς διευκρίνισε πως, «μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αποκλείονται από το διαγωνισμό» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε φάση που έχουν υποβληθεί, οι αιτήσεις όλων των ενδιαφερομένων.

    Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ακόμη ότι, την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων και στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

    «Η διαδικασία είναι αντικειμενική. Η κυβέρνηση δεν έχει προσωπικά με κανένα αλλά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας και τελικά θα περάσουμε σε βιώσιμα σχήματα» είπε ο κ. Παππάς, για να συμπληρώσει ότι η κριτική που είχε δεχθεί η κυβέρνηση για την επιλογή να χορηγήσει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες «φαντάζει ξεπερασμένη υπό το φως των γεγονότων χρεοκοπίας μεγάλων καναλιών».

    [02] Γεννηματά σε Γκάμπριελ: Nα γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να κερδίσουμε αξιοπιστία ως χώρα

    Με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριο της Γερμανίας, υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) συναντήθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

    Μεγάλο μέρος της συζήτησης του κ. Γκάμπριελ με την κ. Γεννηματά αφορούσε τα ζητήματα της οικονομίας. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, ενημέρωσε τον Γερμανό αντικαγκελάριο για την πρότασή της να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή για τη χώρα.

    «Μια εθνική γραμμή με 3 πυλώνες: ο πρώτος αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος, έτσι ώστε να κερδίσουμε αξιοπιστία ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα για να διεκδικήσουμε αλλαγές σε αυτή την τόσο δύσκολη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ? αλλαγές στοχευμένες. Δεύτερον, να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Με ύφεση δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και ο κόφτης θα πέσει οριζόντια και άδικα σε μισθούς και συντάξεις. Ο τρίτος πυλώνας είναι η ανάγκη να ανταποκριθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, εγκαίρως, στην αναδιάρθρωση του χρέους, όχι μετά το 2018, ώστε να στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις χώρες και τις αγορές, ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα προβλήματά της στο παρελθόν».

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γκάμπριελ άκουσε πολύ προσεκτικά τις απόψεις της, και κυρίως το γεγονός ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα και προθυμία να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα τους στόχους των αλλαγών σε αυτή τη συμφωνία.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Εκτός από την οικονομική πολιτική υπάρχει και η κοινωνία

    Να στρέψουν την προσοχή τους οι θεσμοί της Ευρώπης εκτός από την νομισματική πολιτική υπάρχει και η κοινωνική πολιτική, επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον τον οποίο συναντήθηκε το πρωί.

    Ο κ.Γκάμπριελ, όπως αναφέρει το Ποτάμι,συμφώνησε ότι η Ευρώπη πρέπει να «ξανασκεφθεί» το μείγμα της πολιτικής της και να μελετήσει προτάσεις όπως αυτές που έχει κάνει το ίδιο για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα και γενικότερα στις χώρες του νότου.

    Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ο Σταύρος Θεοδωράκης είχανπρόγευμασ εργασίας , καθώς η συνάντηση του ς έγινε νωρίς το πρωί . Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για το παρών και κυρίως το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit. Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μια ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα . Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

    Ενώ τον κ.Γκάμπριελ συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ.Πέτερ Σοοφ και ο Χρήστος Κατσιούλης, διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung,στην Ελλάδα.

    [04] Δ. Κουτσούμπας: Υγειονομικοί και ασθενείς δεν αντέχουν άλλο. Ο τομέας της υγείας στενάζει

    Τη «διαφορετική αντίληψη» του ΚΚΕ, για το πώς η υγεία θα λειτουργεί υπέρ του λαού, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια στην σχετική επερώτηση του κόμματός του, κατακεραυνώνοντας ταυτοχρόνως διαχρονικά τις κυβερνήσεις που «με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, οδήγησαν την Υγεία στην αθλιότητα».

    «Υγειονομικοί και ασθενείς δεν αντέχουν άλλο. Ο τομέας της υγείας στενάζει. Οι εργαζόμενοι σε αυτήν έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές οικογένειες αγκομαχάνε, κυριολεκτικά λιποθυμούν στους διαδρόμους των νοσοκομείων, για να πάρουν μια σειρά για εξέταση που τις περισσότερες φορές την πληρώνουν από την τσέπη τους και στα δημόσια νοσοκομεία. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα βασικά φάρμακά τους», περιέγραψε ο κ. Κουτσούμπας.

    [05] Eurostat: Υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλαδα

    Το μέσο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2016 ήταν στο 10,1% του πληθυσμού, έναντι 11% που ήταν τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με τη Eurostat.

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στον τομέα της ανεργίας, η οποία, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Μάρτιος 2016), ήταν στο 24,1%, έναντι 25,7% τον Μάιο του 2015. Επίσης, εξακολουθεί να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, στην οποία η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 50% (50,4%).

    Μετά την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη εμφανίζει η Ισπανία (19,8%), έναντι 22,5% που ήταν πριν από έναν χρόνο.

    Στο επίπεδο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, η ανεργία τον Μάιο του 2016 ήταν στο 8,6%, έναντι 9,6% πριν από έναν χρόνο. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη εμφανίζουν η Τσεχία (4%), η Μάλτα (4,1%) και η Γερμανία (4,2%).

    [06] Το απόγευμα η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της «Μαρινόπουλος»

    Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η απόφαση για τις αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) που έχει καταθέσει ο όμιλος Μαρινόπουλου.

    Οι προσφυγές του Ομίλου που συζητήθηκαν σήμερα αφορούν την έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικασθούν στις 21 Σεπτεμβρίου οι κύριες αιτήσεις που έχει καταθέσει για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

    Η συζήτηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο και όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί μετά τις 5 το απόγευμα.

    Η διαδικασία έγινε σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τόσο από δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών όσο και από δεκάδες εργαζόμενους του Ομίλου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς, ανησυχώντας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων τους.

    Υπέρ των αιτήσεων της «Μαρινόπουλος» τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις, σωματεία εργαζομένων, η Παγκρήτια Τράπεζα κ.α.

    Κατά των αιτήσεων του Ομίλου τάχθηκε το Δημόσιο με παρέμβαση που άσκησε. Κατά τους εκπροσώπους του Δημοσίου, το ποσό της οφειλής (προς το Δημόσιο) που επικαλείται η «Μαρινόπουλος», δεν είναι ακριβές. Οι νομικοί του Δημοσίου είπαν στο Δικαστήριο ότι το ποσό που οφείλει στο κράτος η «Μαρινόπουλος» ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Έτσι η πλευρά του Δημοσίου ζήτησε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις το δικαστήριο ή άλλως να οριστεί στον όμιλο να καταβάλει ισόποση εγγυοδοσία για τις οφειλές του.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμμετοχή στις διαδικασίες εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» εξετάζει η «Σκλαβενίτης»

    [07] Αγωγή κατά του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

    Αγωγή στο Διοικητικό Εφετείο κατά του ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 2.348.655,38 ευρώ, για τις συνταγές των ετών 2011 και 2012, κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

    «Το κράτος απαιτεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς σε έναν όγκο φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων με τη δαμόκλειο σπάθη των κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών, ενώ από την πλευρά του έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τους φαρμακοποιούς από το 2011 και εντεύθεν. Από την πλευρά μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τον ρόλο του ραγιά και θα διεκδικήσουμε τις απαιτήσεις μας, με κάθε νόμιμο, τρόπο μέχρι τελικής δικαίωσης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

    [08] Ποιοι δικαιούνται επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

    Κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας η εγκύκλιος για την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

    Ειδικότερα:

    1. Τροποποιήθηκαν οι προϋποθέσεις για χορήγηση σύνταξης από τον ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

    Με τις ανωτέρω διατάξεις, μεταξύ των άλλων προϋποθέσεων για τη χορήγηση ή την επαναχορήγηση της σύνταξης, περιλαμβανόταν και η πρόβλεψη να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού.

    2. Με το άρθρο 93 του ν. 4387/2016, επέρχεται εξορθολογισμός των προαναφερόμενων διατάξεων με τη χορήγηση πλέον από τον ΟΓΑ ενός επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με κριτήρια που έχουν ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ανωτέρω νόμου, το εν λόγω ειδικό επίδομα αποτελεί προνοιακή παροχή και η καταβολή του βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Προϋποθέσεις καταβολής της παροχής:

    Α. Να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας.

    Β. Να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος που καθορίζεται με τον παρόντα νόμο στο ποσό των 360 ευρώ. Σε περίπτωση που η κατά τα ανωτέρω σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν είναι μικρότερη από 360 ευρώ, χορηγείται στους δικαιούχους το ποσό της διαφοράς που προκύπτει, μετά την αφαίρεση από το επίδομα του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από άλλη πηγή. Αν η διαφορά που προκύπτει είναι μικρότερη από 20 ευρώ, δεν καταβάλλεται επίδομα. Σημειωτέον ότι, σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.

    Γ. Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 συνεχόμενα έτη (αντί των 20 ετών που προβλεπόταν στο ν. 4093/2012), πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα 10 συνεχόμενα πριν την υποβολή της αίτησης και εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.

    Δ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, δεν υπερβαίνει το ποσό των 8.640 ευρώ.

    [09] Πρ. Παυλόπουλος: Η απελευθέρωση της Δράμας τεκμηρίωσε οριστικώς την ελληνικότητα της Μακεδονίας

    Οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους τεκμηρίωσαν οριστικώς την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δίνοντάς έτσι, τα επιχειρήματα εκείνα που γελοιοποιούν κυριολεκτικώς τη χονδροειδή και αδίστακτη σκοπιανή προπαγάνδα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του από την ακριτική Δράμα, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί για να παραστεί στον εορτασμό για τη 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

    Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η απελευθέρωση της Δράμας σηματοδοτεί μία από τις κορυφαίες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων, οι οποίοι σημάδεψαν ανεξίτηλα τη μετέπειτα ένδοξη πορεία του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους γενικότερα».

    «Η απελευθέρωση της Δράμας» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αλλά και οι όλοι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους από τη μια πλευρά τεκμηρίωσαν οριστικώς και αμαχήτως την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δίνοντάς μας έτσι, στο διηνεκές, τα επιχειρήματα που γελοιοποιούν, κυριολεκτικώς, τη χονδροειδή και αδίστακτη σκοπιανή προπαγάνδα. Και, από την άλλη πλευρά, ιδίως δε με βάση την τραγική εμπειρία του εθνικού διχασμού, που επακολούθησε, μας διδάσκουν ότι τα εθνικά μας δίκαια και το εθνικό μας μέλλον οφείλουμε να τα υπερασπισθούμε, κυρίως σ'αυτούς τους εξαιρετικά κρίσιμους καιρούς, με γνήσια ανιδιοτέλεια και με αρραγή ενότητα».

    [10] Ακόμη 11 συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο "Ατατούρκ"

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 11 ξένους ως ύποπτους για συμμετοχή σε έναν πυρήνα της οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος συνδέεται με τους καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτήν την εβδομάδα στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk.

    Οι συλλήψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

    Με αυτές, ανέρχεται σε 24 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της πόλης, σύμφωνα με το Haberturk.

    Την είδηση αυτή, η οποία δημοσιεύεται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    [11] H συριακή κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Λαβρόφ-Τσαβούσογλου στο Σότσι

    Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν για να δοθεί μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

    Η Άγκυρα είναι σε απευθείας πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, γι'αυτό η Τουρκία είναι στόχος των τρομοκρατών, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Λαβρόφ, πρόσθεσε το RIA.

    Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να συναντηθούν τον Αύγουστο στο Σότσι, μετέδωσε παράλληλα το Ίντερφαξ.

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε από την πλευρά του μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με το RIA, ότι το κοινό έργο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκτά επιπρόσθετη σημασία τώρα που εξομαλύνονται οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι ελπίζει να υπάρξουν επαφές ανάμεσα στον ρωσικό και τον τουρκικό στρατό για τη Συρία, ενώ υπογράμμισε, σύμφωνα με το Ίντερφαξ, ότι είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείται το τουρκικό έδαφος από τρομοκράτες που πολεμούν στη Συρία.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συναντήθηκαν σήμερα στο Σότσι για πρώτη φορά μετά την επανάληψη των επαφών ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

    [12] Θα επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος των αυστριακών προεδρικών εκλογών

    Την επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου αποφάσισε σήμερα το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, εγκρίνοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει πριν τρεις εβδομάδες κατά του εκλογικού αποτελέσματος το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, του οποίου ο υποψήφιος στις εκλογές Νόρμπερτ Χόφερ είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή των εκλογών και υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

    [13] Δ. Μάρδας: Η Ελλάδα θα στηρίξει την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του ΟΣΕΠ

    Η θεσμική μεταρρύθμιση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του, βρίσκεται στο επίκεντρο της 34ης συνόδου του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του ΟΣΕΠ, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την αύξηση της δυνατότητας υλοποίησης έργων μέσω της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων.

    Μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου του ΟΣΕΠ, ο κ. Μάρδας θα αναχωρήσει για το Πεκίνο, όπου θα συμμετάσχει στην κυβερνητική αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

    [14] Ό. Γεροβασίλη: Σημαντική επιτυχία για την ασφάλεια, ευημερία και διεύρυνση των εμπορικών/οικονομικών συναλλαγών, η σύνδεση της ΕΕ με τη Γεωργία

    Σημαντική επιτυχία για την ασφάλεια, την ευημερία, τη διεύρυνση των εμπορικών/ οικονομικών συναλλαγών στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη τη συμφωνία σύνδεσης της Ε.Ε με τη Γεωργία, που τίθεται από σήμερα σε ισχύ.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε αναρτήσεις της στον λογαριασμό της στο Twitter, αναφέρει συγκεκριμένα:

    - «Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Γεωργία».

    - «Μία σημαντική επιτυχία για την ασφάλεια, την ευημερία και τη διεύρυνση των εμπορικών/οικονομικών συναλλαγών στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης».

    [15] Συμμετοχή στις διαδικασίες εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» εξετάζει η «Σκλαβενίτης»

    Τις πιθανότητες συμμετοχής της στις διαδικασίες εξυγίανσης του άρθρου 99 της εταιρείας Μαρινόπουλος διερευνά η εταιρεία Ι. & Σ. Σκλαβενίτης.

    Συγκεκριμένα σε κείμενο που αναγνώστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης της Μαρινόπουλος ΑΕ για το άρθρο 99 αναφέρεται ότι «μετά από τις πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις, η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία και αγορά, διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της στις ανοιγείσες από τον όμιλο Μαρινόπουλος, διαδικασίες εξυγίανσης του άρθρου 99, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες».

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η συζήτηση των τεσσάρων αιτήσεων του Ομίλου «Μαρινόπουλος»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 July 2016 - 12:32:29 UTC