Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Ανάγκη να συνεχίσει η ΕΈ την ιστορική πορεία της
  • [03] Οι επιπτώσεις από την απώλεια του ΕΚΑΣ θα αναπληρωθούν, διευκρινίζει το υπ. Εργασίας
  • [04] Το φαινόμενο του ντόμινο στην ΕΕ φοβάται ο Σόιμπλε μετά το Brexit
  • [05] Ο Γιώργο Πουλόπουλος νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς
  • [06] Οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones στη Λέσβο
  • [07] Αίτηση για τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας κατέθεσε ο ΣΚΑΙ
  • [08] Σε διαβούλευση το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης για την παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα
  • [09] Νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων
  • [10] «Στήθος με στήθος» Κλίντον και Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [11] Ο Ραχόι ξεκινά συνομιλίες με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [12] Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών στην Βρετανία
  • [13] Ο Μπ. Ομπάμα για πρώτη φορά στο πλευρό της Χ. Κλίντον
  • [14] Η ΕΜΥ χορηγεί βεβαίωση για τις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή κακοκαιρία
  • [15] Γ. Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε το πρόγραμμα και το 2018 θα ξανασυζητήσουμε για το χρέος
  • [16] H ΠΟΜΙΔΑ για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της "Μαρινόπουλος"

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco

    Με την παραδοχή εκ μέρους του υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, ότι η κυβέρνηση συμβιβάστηκε μεν ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ωστόσο, έφερε προς κύρωση μία σύμβαση βελτιωμένη και με κοινωνικό «πρόσημο», και την αντιπολίτευση- ιδίως τη ΝΔ- να στηλιτεύει ως ζημιογόνα, για την ίδια τη χώρα, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση, συνεχίζεται στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση της συμφωνίας ΟΛΠ-COSCO.

    Ο κ. Δρίτσας, κατά την τοποθέτησή του στην κατεπείγουσα συζήτηση της σύμβασης παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ στην COSCO, ανέφερε πως αυτού του είδους η ιδιωτικοποίηση δεν ήταν στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο κυβερνητικό πρόγραμμά του και προσέθεσε πως αυτό που πάντα ζητούσε ήταν να βασίζεται η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας σε δημόσιο σχεδιασμό και όχι να αφεθεί στους κανόνες της αγοράς. «Αυτό, όμως, δεν επετεύχθη» παραδέχτηκε, επισημαίνοντας πως απέναντι στην «παραπολιτική κριτική», η πολιτική απάντηση είναι ότι αγνοείται σε αυτήν πως στη χώρα μεσολάβησαν συγκλονιστικά γεγονότα εκρηκτικών διαστάσεων, που επανακαθόρισαν πάρα πολλά ζητήματα, με τρόπο άκρως σοβαρό, που αφορούσε την προοπτική και το μέλλον της κοινωνίας.

    «Εκπληρώνουμε μία ανειλημμένη υποχρέωση που είχαμε από τον νόμο του 2015, ο οποίος ψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. Αυτό θα εμπεδώσει καλύτερο κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας»ν τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

    Εκ μέρους της ΝΔ, η εισηγήτρια Όλγα Κεφαλογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας για «πρωτοφανές απύθμενο θράσος» και παρουσίασε στην Επιτροπή τις δηλώσεις τους ως αντιπολίτευση και τις σημερινές ως κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε στα όσα κατήγγειλαν σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης για τη συμφωνία, σε αντιδιαστολή με τα όσα σήμερα ψηφίζουν.

    Με τη φράση «Θοδωρή τα έμαθες τα νέα; Από το λιμάνι της αγωνίας περάσαμε στην αγωνία και στη λαχτάρα για την εξουσία», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την ολοκλήρωσε απευθυνόμενος και πάλι στον υπουργό Ναυτιλίας, λέγοντας: «Κουράγιο Θοδωρή. Ελπίζω με την καρέκλα του υπουργείου σου να απαλύνεις τον πόνο για το ξεπούλημα του λιμανιού».

    Την έντονη διαφωνία του ΚΚΕ εξέφρασε η Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με αυτήν τη σύμβαση.

    Ο Σπύρος Δανέλλης, από το Ποτάμι, εκτίμησε ως ανώφελο να αναφερθεί αυτήν τη στιγμή κάποιος στις παλινωδίες που χαρακτήρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημείωσε πως είναι ωφέλιμη μία ειλικρινής προσπάθεια «να γυρίσουμε σελίδα και να συνεννοηθούμε», ώστε να μη φτάσουμε να «συνεννοούμαστε πάνω στα ερείπια της χώρας».

    Από την Ένωση Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το λιμάνι πωλείται σε μία δύσκολη συγκυρία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως κύρια υπαίτια που οδηγήθηκε εδώ η κατάσταση, λόγω των παλινωδιών της. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Ανάγκη να συνεχίσει η ΕΈ την ιστορική πορεία της

    Τη λύπη του για την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά την πεποίθησή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει την ιστορική πορεία της και χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Καβάλα, όπου βρέθηκε το πρωί προσκεκλημένος της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, προκειμένου να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και τη μνήμη του πολιούχου Αποστόλου Παύλου.

    Κατά την αντιφώνησή του στην τελετή της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «για να έχει μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει ν'αντιληφθεί ότι τότε μόνον δικαιώνει την πορεία της, όπως αυτή χαράχθηκε από τους ιδρυτές της μετά την τραγική εμπειρία του β΄ παγκοσμίου πολέμου, όταν η πολιτική της βασίζεται στην αρχή σύμφωνα με την οποία η οικονομία οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την οικονομία».

    «Η δυσμενής εξέλιξη της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος, η οποία εμάς τους Έλληνες μας λυπεί βαθύτατα, επειδή πιστεύουμε ότι η φυσική θέση της Μεγάλης Βρετανίας είναι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην όμως η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να γίνει σεβαστή, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την ιστορική -κι όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη την Ανθρωπότητα- πορεία της και χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, πολλώ μάλλον, όταν υπήρχε και πριν την ένταξη σ'αυτήν της Μεγάλης Βρετανίας. Αρκεί ν'αντιληφθεί, έστω και τώρα, ότι η επιβίωσή της εξαρτάται από την επιστροφή στις ρίζες της, εκείνες επί των οποίων οικοδόμησε την εκ μέρους της υπεράσπιση κυρίως των αρχών του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και την έκαναν τόσο ελκυστική, ώστε σχεδόν κάθε λαός της Γηραιάς Ηπείρου να επιθυμεί την ένταξή του σ'αυτήν ως ύψιστο βαθμό καταξίωσης».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνοντας την αντιφώνησή του χαρακτήρισε την Ελλάδα υπόδειγμα ευρωπαϊκής χώρας σημειώνοντας ότι «με τεράστιες θυσίες του λαού της συνεχίζει αταλάντευτη την ευρωπαϊκή της πορεία, και είναι έτοιμη και πρόθυμη να συμβάλει, μαζί με τους λοιπούς εταίρους μας, προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

    [03] Οι επιπτώσεις από την απώλεια του ΕΚΑΣ θα αναπληρωθούν, διευκρινίζει το υπ. Εργασίας

    «Oι επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα μετριαστούν σταδιακά από τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του αθροίσματος εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης που θα εφαρμοστούν, βάσει του Ν. 4387/2016» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας. Τονίζει, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση ότι με τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα λαμβάνουν συντάξεις ανώτερες των ορίων του ΕΚΑΣ όλοι οι συνταξιούχοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ και 30 έτη ασφάλισης.

    [04] Το φαινόμενο του ντόμινο στην ΕΕ φοβάται ο Σόιμπλε μετά το Brexit

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προκαλέσει το φαινόμενο του ντόμινο στην Ευρώπη.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ο Σόιμπλε είπε ότι εμμένει στη δήλωση του ότι "το μέσα (στην ΕΕ) σημαίνει μέσα και το έξω σημαίνει έξω", προσθέτοντας ότι η Βρετανία δεν έχει στη διάθεσή της απεριόριστο χρόνο για να αποφασίσει το πότε θα υποβάλει το αίτημά της για αποχώρηση.

    Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει τη "ζημιά" από το Brexit και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένα "φαινόμενο του ντόμινο" στην ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

    Η μακροχρόνια αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit είναι πιθανότατα "δηλητήριο" για την οικονομία", υπογράμμισε.

    [05] Ο Γιώργο Πουλόπουλος νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε σήμερα τον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

    Στον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO.

    Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία 6 χρόνια. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. παραιτήθηκε από τη θέση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος παραμένει μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας.

    [06] Οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones στη Λέσβο

    Τρεις από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς, «Game of Thrones», βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη καλεσμένοι της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC. Στόχος τους, να διεθνοποιήσουν το θέμα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων που φιλοξενούνται στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

    Ο «Σερ Ντάβος» Λίαμ Κάνινγκαμ , η «Άρυα Σταρκ» Μέσι Γουίλιαμς, η «Σέρσι Λάνιστερ» Λένα Χέντι μαζί με άλλους συντελεστές της γνωστής σειράς, συναντήθηκαν επί δίωρο με τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ, συζήτησαν μαζί τους και έπαιξαν με τα παιδιά. Επίσης ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του καταυλισμού Σταύρο Μυρογιάννη, για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στις οικογένειες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες που φιλοξενούνται εκεί.

    [07] Αίτηση για τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας κατέθεσε ο ΣΚΑΙ

    Η τηλεόραση του Σκάι κατέθεσε αίτηση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

    Αύριο αναμένεται να υποβάλουν αιτήσεις το Star, ο ΑΝΤ1 και ένας τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι σταθμοί αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέβαλαν 30.000 ευρώ για να αγοράσουν το σχετικό παράβολο.

    Την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού.

    Η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει στις 14 Ιουλίου.

    [08] Σε διαβούλευση το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης για την παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα

    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοσχέδιο για την «παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα».

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νομική βοήθεια παρέχεται στους χαμηλού εισοδήματος Έλληνες πολίτες, αλλά και στους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και στους χαμηλού εισοδήματος πολίτες τρίτου κράτους και ανιθαγενείς, εφόσον έχουν νομίμως κατοικία ή συνήθη διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πολίτες χαμηλού εισοδήματος ορίζονται εκείνοι οι οποίοι:

    1) το μέσο ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή των τριών τελευταίων ετών δεν υπερβαίνει: α) για άγαμο το ποσό των 6.000 ευρώ, β) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης το ποσό των 7.000 ευρώ, γ) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης ή άγαμο με ένα προστατευόμενο τέκνο το ποσό των 8.000 ευρώ, δ) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης ή άγαμο με δύο προστατευόμενα τέκνα το ποσό των 9.000 ευρώ, ε) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης ή άγαμο με περισσότερα προστατευόμενα τέκνα το ποσό των 10.000 ευρώ και

    στ) έχουν κατά το τελευταίο φορολογικό έτος πριν την υποβολή της αίτησης τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το τριπλάσιο των ανωτέρω ορίων.

    Πλέον των εισοδηματικών προϋποθέσεων, δικαιούχοι νομικής βοήθειας είναι επίσης όσοι:

    α) είναι άνεργοι για περισσότερο από 12 μήνες, β) πάσχουν από ασθένεια ιδιαίτερης σοβαρότητας, ή αναπηρία ποσοστού τουλάχιστον 67%, γεγονός που θα πρέπει να προκύπτει από σχετική γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

    Ακόμη, η νομική βοήθεια παρέχεται σε υποθέσεις ιδιωτικού, δημοσίου και ποινικού δικαίου ενώπιον δικαστηρίων οποιουδήποτε βαθμού και δικαιοδοσίας, καθώς και ενώπιον ανακριτικών και προανακριτικών αρχών.

    Παράλληλα, παρέχεται στη διαδικασία της συμβιβαστικής επέμβασης του ειρηνοδίκη, της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης και της ποινικής συνδιαλλαγής (άρθρο 308Β ΚΠοινΔ), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος και συμπεριλαμβάνει την παροχή νομικών συμβουλών με σκοπό τη διευθέτηση της διαφοράς πριν αυτή εισαχθεί ενώπιον δικαστηρίου.

    Ως προς τις ποινικές υποθέσεις η νομική βοήθεια παρέχεται αν ο διάδικος δεν έχει δικηγόρο και εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα.

    [09] Νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων

    Με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο αναρτήθηκε για διαβούλευση, αναδιοργανώνονται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας.

    Ειδικότερα, συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και συνιστώνται 700 οργανικές θέσεις, ενώ οι υπηρετούντες υπάλληλοι των υφιστάμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων, μεταφέρονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού αορίστου χρόνου και παράλληλα, οι οργανικές θέσεις που κατείχαν καταργούνται. Οι αποδοχές τους θα είναι σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο 4354/2015.

    [10] «Στήθος με στήθος» Κλίντον και Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο δηλητηριώδη.

    Η έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac φέρει την Χίλαρι Κλίντον να προηγείται συγκεντρώνοντας ένα 42% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ πιστώνεται το 40%.

    Το υπόλοιπο 18% μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο (6%), δεν θα ρίξουν ψηφοδέλτιο στην κάλπη (5%) ή ότι παραμένουν αναποφάσιστοι (7%).

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπ. Ομπάμα για πρώτη φορά στο πλευρό της Χ. Κλίντον

    [11] Ο Ραχόι ξεκινά συνομιλίες με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού αφού κανείς δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι κέρδισε τις εκλογές, αυξάνοντας τον αριθμό των εδρών του στο κοινοβούλιο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, όμως ενδέχεται και πάλι να υπάρξει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας στην Ισπανία μέχρι να καταλήξουν τα κόμματα σε μια συμφωνία.

    [12] Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών στην Βρετανία

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή του πρωθυπουργού των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον αύριο Πέμπτη, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC.

    Ερωτηθείς εάν πράγματι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του αύριο, απάντησε: «Θα το κάνω».

    Ο Φοξ θα γίνει ο δεύτερος υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις μετά τον Στίβεν Κραμπ, τον υπουργό Εργασίας και Συντάξεων, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του νωρίτερα σήμερα.

    Την πληροφορία ότι και ο Φοξ θα είναι υποψήφιος για τη διαδ0χή του Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του την Παρασκευή, μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα, μετέδωσε νωρίτερα και το BBC.

    [13] Ο Μπ. Ομπάμα για πρώτη φορά στο πλευρό της Χ. Κλίντον

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καθώς θα βρεθεί στο πλευρό της την 5η Ιουλίου σε εκδήλωση στην Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

    «Στο Σάρλοτ, ο πρόεδρος Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θα μιλήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα βασιστούμε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και για το όραμά τους για μια Αμερική που θα είναι ισχυρότερη, ούσα ενωμένη» επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου.

    Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έπειτα από τη ματαίωση, εξαιτίας του μακελειού στο Ορλάντο, ενός πρώτου ραντεβού των δύο τους που είχε προγραμματιστεί για το Ουισκόνσιν (βόρεια).

    [14] Η ΕΜΥ χορηγεί βεβαίωση για τις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή κακοκαιρία

    Πιστοποιητικό - βεβαίωση για τις περιοχές που επλήγησαν από την χθεσινή κακοκαιρία, για κάθε νόμιμη χρήση μπορεί να χορηγηθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΜΥ, στα τηλέφωνα 2109699101-3.

    [15] Γ. Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε το πρόγραμμα και το 2018 θα ξανασυζητήσουμε για το χρέος

    «Το μήνυμα είναι: κάντε αυτό που συμφωνήσαμε», είπε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάιζελμπλουμ, συνοψίζοντας τη στάση που θα ακολουθήσουν οι θεσμοί έναντι της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφ' όσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, να ανοίξει εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018 μια νέα συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα.

    Μιλώντας σε αποστολή ελλήνων δημοσιογράφων στο πλαίσιο ενημερωτικού σεμιναρίου στη Χάγη, ο κ. Ντάιζελμπλουμ ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit, είπε ότι αυτή η αποχώρηση προκαλεί αβεβαιότητα και δεν μπορείς να κάνεις εκτιμήσεις. Ειδικότερα για την Ελλάδα, είπε ότι θα έχει τις λιγότερες επιπτώσεις, καθώς είναι προστατευμένη, «θωρακισμένη» από τα χρήματα και το πρόγραμμα της Ευρώπης. Οι ελληνικές τράπεζες που είναι κρατικές, έχουν επίσης μικρότερη έκθεση στην αγορά.

    Άλλες είναι οι παράμετροι που πρέπει να προσέξει η Ελλάδα - πρόσθεσε - και ανέφερε την ανάγκη για «πολιτική και οικονομική σταθερότητα». Πρέπει να γίνουν «επενδύσεις», αλλά χρειάζεται «εμπιστοσύνη», και η εμπιστοσύνη «φεύγει με το άλογο και γυρνάει με τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά.

    Η πολιτική αστάθεια της περασμένης χρονιάς έκανε μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και αν δεν υπάρξει εφαρμογή του προγράμματος θα υπάρξει και νέα ζημιά. Αν γίνει πολιτικό παιχνίδι θα υπάρξει οικονομικό κόστος, υπογράμμισε.

    Ερωτηθείς για τη θέση μείωσης του πλεονάσματος στο 2% που διατύπωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ι. Στουρνάρας, ο κ. Ντάιζελμπλουμ απάντησε ότι «καλό είναι να μην ξανανοίγουμε τέτοια θέματα, καθώς έχουν συμφωνηθεί την επόμενη δεκαετία πλεονάσματα άνω του 3%, αλλά αν το πρόγραμμα τηρηθεί ως το 2018 και η εμπιστοσύνη επιστρέψει, θα δούμε το θέμα σε άλλο πλαίσιο και μπορούμε να έχουμε νέες διαπραγματεύσεις για το χρέος και τα πλεονάσματα». Στο τέλος του 2018, επανέλαβε, «θα ξαναδούμε τη βιωσιμότητα του χρέους».

    [16] H ΠΟΜΙΔΑ για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της "Μαρινόπουλος"

    «Οι δραματικές συνέπειες της αίτησης δικαστικής προστασίας της εταιρείας Μαρινόπουλου, που διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλήνιο δίκτυο μισθωμένων καταστημάτων "σούπερ-μάρκετ" σε όλη τη χώρα (υπολογίζεται περίπου σε έως και 500 καταστήματα), αγγίζουν και έναν τομέα για τον οποίο ουδείς φαίνεται, μέχρι στιγμής, να ενδιαφέρεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

    Συγκεκριμένα, τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, οι οποίοι, εκτός του ότι δεν έχουν πληρωθεί τα μισθώματα των τελευταίων 8-12 μηνών, «με τα μέτρα προστασίας που ζητούνται, κινδυνεύουν άμεσα να παγιδευτούν και σε μία κατάσταση πολυετούς αναγκαστικής χρήσης των περιουσιών τους από την εταιρεία, χωρίς να καταβάλλονται σ΄αυτούς τα οφειλόμενα μισθώματα ούτε να δικαιούνται σε απόδοση των ακινήτων τους», επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 June 2016 - 18:32:30 UTC