Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας - Σουλτς: Να ενισχύσουμε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη
  • [02] Με συνεχείς αναζωπυρώσεις μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
  • [03] Στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο
  • [04] Θ. Δρίτσας: Εως τις 20 Ιουλίου, η πλήρης εκκένωση του Πειραιά και του Ελληνικού
  • [05] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις, 11:00 - 16:00
  • [06] Frontex: Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται από την Kεντρική Μεσόγειο
  • [07] Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί με τις παραμέτρους της πτήσης του μοιραίου Airbus της EgyptAir
  • [08] Μπ. Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες
  • [09] «Αντίο» στον Μπαντ Σπένσερ
  • [10] Το μέλλον της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής
  • [11] Νέα προειδοποίηση για το λιονταρόψαρο που έχει εισβάλει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
  • [12] Νέα προειδοποίηση για το λιονταρόψαρο που έχει εισβάλει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

  • [01] Τσίπρας - Σουλτς: Να ενισχύσουμε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη

    H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

    Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

    Αυτήτην ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με την συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.

    Διαβάστε επίσης:Το μέλλον της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής

    [02] Με συνεχείς αναζωπυρώσεις μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

    Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απο την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται απο πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατα τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

    Το ένα μέτωπο, όπου έχει πέσει και το μεγάλο βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης, είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ.

    Απο την Πυροσβεστική πάντως διευκρινίζουν οτι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Απο το πρωί άρχισαν και πάλι ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «καναντέρ» και τέσσερα τύπου «πετζετέλ», καθώς και πέντε ελικόπτερα.

    Οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, αποτελούνται απο 136 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυροφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.

    [03] Στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

    Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα (και αντιστρόφως), θα υπάρξουν, από σήμεραΤρίτη έως και την Πέμπτη, λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας των σιδηροδρομικών.

    Ειδικότερα, οι ημέρες και οι ώρες που έχουν εξαγγελθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι εξής:

    - Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

    - Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

    - Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00).

    Επίσης, τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγελθεί και για την Τρίτη (5 Ιουλίου) και 24ωρη απεργία για την Τετάρτη (6 Ιουλίου), ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις εταιρίες ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

    Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας, με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν γίνεται, ήδη, προκράτηση εισιτηρίων.

    [04] Θ. Δρίτσας: Εως τις 20 Ιουλίου, η πλήρης εκκένωση του Πειραιά και του Ελληνικού

    Την εκτίμηση ότι έως τις 20 Ιουλίου, αναμένεται να έχει αποσυμφορηθεί πλήρως από μετανάστες και πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά και η περιοχή του Ελληνικού, εξέφρασε χθες βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Όπως τόνισε ο κ. Δρίτσας, πρόκειται για μια διαδικασία που εξαρτάται συνεχώς από την πορεία εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

    Υπογράμμισε ότι χωρίς τις συνέργειες των τοπικών κοινωνικών δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, χαρακτήρισε άθλο το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των επιχειρήσεων διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ ανέφερε ότι περισσότεροι από 150.000 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα από το λιμενικό.

    «Κοινωνία και πολιτεία μπόρεσαν να πάνε μαζί- ηγεμόνευσε ο ανθρωπισμός και ότι έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι η τήρηση της διεθνούς νομιμότητας παρά τον τεράστιο καταιγισμό κατηγοριών που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα» συμπλήρωσε ο κ.Δρίτσας, ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης τις χαρακτήρισε μια πολύ σημαντική διαδικασία και ένα προνόμιο που αποκτά μια χώρα όταν αποδεικνύεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

    «Η έρευνα-διάσωση δεν είναι κυριαρχικό δικαίωμα είναι αναγνωρισμένη αρμοδιότητα στη διεθνή νομιμότητα την οποία υπερασπιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν άλλον να την αμφισβητήσει, προκειμένου να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να θέσουν και άλλα θέματα» τόνισε.

    Για την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία υπογράμμισε ότι χρειάζεται η συμβολή όλων. «Μισή ώρα την εβδομάδα να διαθέσει ο καθένας δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πολύτιμο είναι, αρκεί αυτό να είναι ανιδιοτελές, στοχευμένο, συνεννοημένο και συνδυασμένο, ώστε οι συνέργειες να πιάνουν τόπο και να αποδίδουν» ανέφερε ο κ.Δρίτσας.

    [05] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις, 11:00 - 16:00

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις και δεν ανανεώνει τις ιστοσελίδες του, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, εξαιτίας της 5ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.

    Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες, που εργάζονται σε όλα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.

    «Μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο κρίσιμο σημείο, που καλούνται να συνεχίσουν τους αγώνες για τη διατήρηση της αυτονομίας των ταμείων τους, τη διασφάλιση των πόρων τους και τη βιωσιμότητά τους. Η μαζική παρουσία όλων των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη. Τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι η σημαντικότερη κατάκτηση του Κλάδου. Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ, μαζί με τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, είναι αδιαπραγμάτευτα» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    [06] Frontex: Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται από την Kεντρική Μεσόγειο

    Η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας αυξάνει συνεχώς τον αριθμός των προσφύγων που ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι, ο οποίος εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι αυξάνονται οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων μέσω της Κεντρικής Μεσογείου.

    «Εν τω μεταξύ, έρχονται από τη Λιβύη 13 με 14 φορές περισσότεροι πρόσφυγες στην Ιταλία σε σχέση με όσους έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο διάδρομος της κεντρικής Μεσογείου είναι τόσο πολυσύχναστος όσο ποτέ. Ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας υπερβαίνει φέτος όλες τις άλλες παράνομες διελεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ο Λεντζέρι σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke(Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.).

    «Εάν οι μεταναστευτικές ροές από τη Δυτική Αφρική προς τη Λιβύη συνεχιστούν, τότε θα πρέπει αν υπολογίζουμε ότι 300.000 άνθρωποι θα κατευθυνθούν προς τις χώρες του Μάγρεμπ για να κατευθυνθούν μετά προς την Ευρώπη. Ο διάδρομος διευρύνεται», πρόσθεσε. Ασαφές είναι όμως πόσοι από αυτούς θα ριψοκινδυνεύσουν φέτος την διέλευση με πλοίο.

    Επιπλέον, η Αίγυπτος αναπτύσσεται σε συνεχώς σημαντικότερο σημείο διέλευσης προς την Ευρώπη. Η Οδύσσεια από κει μέσω θαλάσσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και διαρκεί συχνά περισσότερο από δέκα μέρες. Ο διάδρομος αυτός χρησιμοποιείται κυρίως από πρόσφυγες με προέλευση τη Δ. Αφρική και το Κέρας της Αφρικής. «Στην Ερυθραία διώκονται άνθρωποι και υπάρχει μια στυγνή δικτατορία. Οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν προστασίας», ενώ «από τη Σενεγάλη , την Γκάμπια την Ακτή Ελεφαντοστού και τον Νίγηρα φεύγουν λόγω της έλλειψης προοπτικής».

    Ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεντζέρι επαίνεσε την πρόθεση της Κομισιόν να δώσει περισσότερες ευκαιρίες νόμιμης εισόδου σε πρόσφυγες από περιοχές οι οποίες πλήττονται από κρίση. Αυτή η στάση είναι ορθή «όχι μόνο για να προστατευθούν οι πρόσφυγες, αλλά επίσης και για να εμποδισθεί η είσοδος τρομοκρατών ή εγκληματιών». Οι επιλογές που εξετάζονται είναι λ.χ. «ειδικές ανθρωπιστικές πτήσεις από προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου, της Τουρκίας ή της Ιορδανίας προς την Ε.Ε.»

    Πηγή: FAZ

    [07] Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί με τις παραμέτρους της πτήσης του μοιραίου Airbus της EgyptAir

    Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί που περιέχει τα στοιχεία με τις παραμέτρους της πτήσης MS804 του Airbus της αιγυπτιακής εταιρείας EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο στις 19 Μαΐου, ανακοίνωσε η αρμόδια αιγυπτιακή επιτροπή έρευνας. Το μαύρο αυτό κουτί "επισκευάστηκε χθες με επιτυχία στα εργαστήρια του γραφείου ερευνών της Γαλλίας για δυστυχήματα", διευκρινίζει η αιγυπτιακή επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

    "Οι έλεγχοι που έγιναν" μετά την επισκευή επέτρεψαν να βεβαιωθούμε ότι "οι παράμετροι της πτήσης έχουν διασωθεί" στο μαύρο κουτί, σύμφωνα με την αιγυπτιακή επιτροπή έρευνας, η οποία προσθέτει ότι "η επισκευή του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου θα αρχίσει" σήμερα, Τρίτη. Αυτό περιέχει την ηχογράφηση των συνομιλιών από το πιλοτήριο.

    Λίγο νωρίτερα χθες το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) είχε ανακοινώσει ότι έλαβε τις κάρτες μνήμης των δύο μαύρων κουτιών του Airbus προκειμένου να επιδιορθωθούν και να καταστεί δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων τους.Το μοιραίο Airbus Α320 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο κατέπεσε στις 19 Μαΐου ανοιχτά των αιγυπτιακών αρχών μετά την αιφνίδια εξαφάνισή του από τα ραντάρ για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. Και οι 66 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 40 ήταν Αιγύπτιοι και οι 15 Γάλλοι.

    [08] Μπ. Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες

    Ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία, ανέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρη Λαλάκου, σε σύντομη τελετή στο Λευκό Οίκο.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα ιδανικά της οποίας ενέπνευσαν τις ιδρυτικές αρχές της Αμερικανικής Δημοκρατίας, καθώς και τη σπουδαία συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας τόσο στην πρόοδο και εξέλιξη της αμερικανικής κοινωνίας, όσο και στη διαμόρφωση των άρρηκτων δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

    Κατά την προσφώνησή του, ο πρέσβης Χάρης Λαλάκος, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και χαρακτηρίζονται από μακρόχρονη φιλία, στρατηγική συνεργασία, συμμαχία και αλληλεγγύη. Πρόσθεσε ότι οι δύο λαοί έχουν εμπνευστεί από τα σπουδαία πεπραγμένα του καθενός, στην πορεία τους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Η υπεράσπιση των κοινών αυτών αξιών και ιδανικών, τις έχουν οδηγήσει σε κοινούς αγώνες, προκειμένου να τις υπερασπιστούν. Διαρκή συνδετικό παράγοντα φιλίας μεταξύ των δύο λαών αποτελεί η άκρως επιτυχημένη και διαχρονικά δυναμική παρουσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τα μέλη της οποίας ενσαρκώνουν τα σταθερά θεμέλια των σχέσεών μας. Αναφερόμενος στις σύγχρονες πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής, ο κ. Λαλάκος εστιάζοντας στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, μετέφερε τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την σταθερή στήριξη που επέδειξαν οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα προσωπικά, κατά την περίοδο των σημαντικών προκλήσεων που η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη. Διαβεβαίωσε επίσης τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι η Ελλάδα σταδιακά ανακάμπτει οικονομικά και οι επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αποδειχθούν μάταιες. Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στη στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Μάλιστα, αντιμετωπίζοντας τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση έθεσε εξ αρχής ως γνώμονα την ανθρωπιστική διάσταση του δραματικού αυτού ζητήματος, εκτιμώντας, εν προκειμένω, την οικονομική και τεχνική συνδρομή των ΗΠΑ.

    [09] «Αντίο» στον Μπαντ Σπένσερ

    Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπαντ Σπένσερ. O διάσημος πρωταγωνιστής των σπαγγέτι γουέστερν της δεκαετίας του '60 και '70 πέθανε χθες Δευτέρα (27/6) στη Ρώμη.Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τον αποχαιρέτησε με ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Αντίο Μπαντ Σπένσερ, σε αγαπήσαμε πολύ».

    Ο Κάρλο Πεντερσόλι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Νάπολη στις 31 Οκτωβρίου 1929 και αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Ρώμη. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση κι όταν εγκατέλειψε την αθλητική του καριέρα στράφηκε στην υποκριτική. Η καριέρα του απογειώθηκε μαζί με το κινηματογραφικο του δίδυμο, τον Τέρενς Χιλ, με τον οποίο έπαιξαν σε πάνω από είκοσι ταινίες ξεκινώντας το 1968 με το σπαγγέτι γουέστερν «God Forgives, I Don't».

    Με το πέρασμα των χρόνων, ο Μπαντ Σπένσερ ενεπλάκη όλο και περισσότερο στο γράψιμο σεναρίων για την τηλεόραση. Παρέμεινε δραστήριος και εκτός σινεμά ανοίγοντας αεροπορική εταιρία, καθώς και μια εταιρία παιδικών ρούχων. Αργότερα δοκίμασε ανεπιτυχώς τις δυνάμεις του και στην πολιτική με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Ο ίδιος είχε δηλώσει πως επέλεξε το ψευδώνυμο «Μπαντ Σπένσερ» εξαιτίας της αγάπης του στη μπίρα Budweiser και στον Αμερικανό ηθοποιό Σπένσερ Τρέισι. Ο Μπαντ Σπένσερ ήταν παντρεμένος από το 1960 με τη Μαρία Αμάτο με την οποία είχε τρία παιδιά.

    [10] Το μέλλον της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής

    Σειρά συναντήσεωνέχει σήμεραο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες όπου,μετά το βρετανικό δημοψήφισμα,συγκαλείται κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

    Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκεμετον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συναντήσεις μεεκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.

    Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή. Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους. Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες (σ.σ. αναγράφεται η τοπική ώρα).

    Σήμερα:

    -08:00, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    -08:45, συνάντησημε την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

    -09:15, συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    -13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).

    -15:00-15:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -16:00-16:30 Ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    -16:45- 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    ΑύριοΤετάρτη:

    -09:15-09:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -10:00-12:30 Δεύτερη σύνοδος εργασιών- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής των 27 κρατών-μελών.

    [11] Νέα προειδοποίηση για το λιονταρόψαρο που έχει εισβάλει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

    Η αύξηση των θερμοκρασιών λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης η πρόσφατη εκβάθυνση και διαπλάτυνση του Καναλιού του Σουέζ, έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα της νοτιοανατολικής Μεσογείου στο λιονταρόψαρο, ίσως τον πιο επικίνδυνο από τους ουκ ολίγους απειλητικούς θαλάσσιους εισβολείς.

    Αυτό προειδοποιεί μια νέα κυπρο-βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται στη δημοσιότητα λίγες μόνο μετά από αντίστοιχη προειδοποίηση από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN).

    Ο ερευνητής Δημήτρης Κλείτου του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Λεμεσό και ο καθηγητής Τζέισον Χολ Σπένσερ της Σχολής Θαλασσίων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό θαλάσσιας βιολογίας "Marine Biodiversity Records", αναφέρουν ότι, με βάση αναφορές από ψαράδες και δύτες, μέσα σε διάστημα ενός μόνο έτους το λιονταρόψαρο-εισβολέας έχει «κατακτήσει» σχεδόν όλη τη νότια ακτή της Κύπρου από τη Λεμεσό έως τον Πρωταρά.

    Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί στην Κύπρο περίπου 20 λιονταρόψαρα, μερικές φορές σε ζεύγη, ενώ έχουν θεαθεί και στα νερά της νότιας Τουρκίας. Η επέκτασή τους όλο και βορειότερα, προς το Αιγαίο, θεωρείται θέμα χρόνου, στο βαθμό που τα νερά έχουν αυξημένη θερμοκρασία. Ανακοίνωση είχε εκδώσει προ μηνών το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ότι το εν λόγω ψάρι ήδη εθεάθη από δύτες στα νερά της Ρόδου.

    [12] Νέα προειδοποίηση για το λιονταρόψαρο που έχει εισβάλει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

    Η αύξηση των θερμοκρασιών λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης η πρόσφατη εκβάθυνση και διαπλάτυνση του Καναλιού του Σουέζ, έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα της νοτιοανατολικής Μεσογείου στο λιονταρόψαρο, ίσως τον πιο επικίνδυνο από τους ουκ ολίγους απειλητικούς θαλάσσιους εισβολείς.

    Αυτό προειδοποιεί μια νέα κυπρο-βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται στη δημοσιότητα λίγες μόνο μετά από αντίστοιχη προειδοποίηση από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN).

    Ο ερευνητής Δημήτρης Κλείτου του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Λεμεσό και ο καθηγητής Τζέισον Χολ Σπένσερ της Σχολής Θαλασσίων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό θαλάσσιας βιολογίας "Marine Biodiversity Records", αναφέρουν ότι, με βάση αναφορές από ψαράδες και δύτες, μέσα σε διάστημα ενός μόνο έτους το λιονταρόψαρο-εισβολέας έχει «κατακτήσει» σχεδόν όλη τη νότια ακτή της Κύπρου από τη Λεμεσό έως τον Πρωταρά.

    Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί στην Κύπρο περίπου 20 λιονταρόψαρα, μερικές φορές σε ζεύγη, ενώ έχουν θεαθεί και στα νερά της νότιας Τουρκίας. Η επέκτασή τους όλο και βορειότερα, προς το Αιγαίο, θεωρείται θέμα χρόνου, στο βαθμό που τα νερά έχουν αυξημένη θερμοκρασία. Ανακοίνωση είχε εκδώσει προ μηνών το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ότι το εν λόγω ψάρι ήδη εθεάθη από δύτες στα νερά της Ρόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 June 2016 - 8:32:24 UTC