Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βαρσοβία ο υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς
  • [02] Ο. Γεροβασίλη: Η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας
  • [03] Β. Σόιμπλε: Μετά το Brexit η EE δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν
  • [04] Ο οίκος S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας κατά δύο βαθμίδες
  • [05] Φλαμπουράρης: Η μείωση της ανεργίας, στόχος της αειφόρου ανάπτυξης
  • [06] Στις 4 Ιουλίου η καταβολή των επικουρικών συντάξεων από το ΙΚΑ
  • [07] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής
  • [08] Ο Ζ. Ντάρβας μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις «ζυμώσεις» περί Brexit που αναμένονται στη Σύνοδο Κορυφής
  • [09] Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινάμε την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ
  • [10] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες
  • [11] Π. Μοσκοβισί: Η ΕΕ έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση
  • [12] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής

  • [01] Στη Βαρσοβία ο υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς

    «Πρέπει να ενδυναμώσουμε τον διάλογο ανάμεσά μας και με ειλικρίνεια να αναζητήσουμε λύσεις παραγωγικές και δημιουργικές». Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψαν για το μέλλον της ΕΕ στον απόηχο του βρετανικού αποτελέσματος οι υπουργοί Εξωτερικών και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των 10 κρατών-μελών της ΕΕ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, Βίτολντ Βασικόφσκι, και παρακάθισαν σήμερα σε γεύμα εργασίας στη Βαρσοβία.

    Από τη συνάντηση βεβαίως δεν έλειπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έφθασε στη Βαρσοβία μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ντάνιελ Μίτοφ ο οποίος επιβιβάστηκε και φιλοξενήθηκε μαζί με την μικρή αντιπροσωπεία του στο ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο έκανε μία ενδιάμεση στάση στη Σόφια. Επίσης δεν έλειπαν οι ομόλογοί τους της Ρουμανίας και Ουγγαρίας, ενώ η Βρετανία εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων Ντέιβιντ Λίβινγκτον και οι υπόλοιπες χώρες, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ισπανία εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

    Κατά τη διάρκεια του γεύματος, το οποίο διήρκησε δύο ώρες, ο κ. Κοτζιάς, τόνισε στους εκπροσώπους των άλλων χωρών την ανάγκη να προστατευθεί η ενότητα της ΕΕ και ο κοινωνικός και δημοκρατικός της χαρακτήρας. «Πρέπει να διοργανωθεί μία δημοκρατική συζήτηση με τρόπο που να βοηθά και να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών μας», είπε σημειώνοντας ότι δεν πρέπει «να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτά».

    Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο κατακερματισμού της ΕΕ ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «το Brexit είναι μία πρωτόγνωρη κρίση για την ΕΕ και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, νηφάλιοι και ψύχραιμοι στην αντιμετώπισή της». «Πρέπει» εξήγησε «να σεβαστούμε τη δημοκρατική απόφαση των Βρετανών πολιτών και ταυτόχρονα να μην αποξενωθεί ολόκληρη η Βρετανία και οι πολίτες της από την ΕΕ.

    Ο κ. Κοτζιάς σκιαγράφησε την παρούσα εποχή με το Brexit ως μία περίοδο γεμάτη αντιθέσεις και αντιφάσεις, των οποίων, όπως είπε, δεν πρέπει να υπερτονιστεί ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά. «Το παράδοξο» σημείωσε «είναι ότι όλοι λένε τι δημοκρατικό που είναι το δημοψήφισμα αλλά ταυτόχρονα λένε ότι ο κόσμος παρασύρθηκε και κανείς δεν θέλει να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ».

    [02] Ο. Γεροβασίλη: Η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας

    "Σε μία περίοδο πολιτικών εξελίξεων ιστορικής σημασίας στην Ευρώπη, και σε μία γεωγραφική περιοχή όπου δεν λείπουν τα φαινόμενα αστάθειας, η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας", τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό της στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Capital Link: "Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις".

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, απαλλαγμένου από στρεβλώσεις και υπογράμμισε ότι "είμαστε πλέον έτοιμοι για την απρόσκοπτη υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών".

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στην απαρχή μίας νέας περιόδου εμπιστοσύνης, οικονομικής ασφάλειας και επενδυτικής προοπτικής" και επισήμανε ότι με την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, "πετύχαμε να διασφαλίσουμε τόσο την οικονομική σταθερότητα όσο και την κοινωνική συνοχή", "τις δύο θεμελιώδεις δηλαδή προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος".

    [03] Β. Σόιμπλε: Μετά το Brexit η EE δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν

    H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση αφού η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

    «Το είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι ασχέτως με το πώς το δημοψήφισμα στη Βρετανίας καταλήξει, δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε (να ενεργούμε) όπως στο παρελθόν στην Ευρώπη» επισήμανε ο Σόιμπλε σε μια ομιλία που εκφώνησε στην πόλη Φιρτ, στη νότια Γερμανία.

    Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε:

    «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη στο να μεριμνήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη -όχι μόνο στη Γερμανία, όχι μόνο στη Βρετανία, όχι μόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Δανία και όχι μόνο στη Γαλλία-δεν κατανοούν απολύτως τι ακριβώς κάνουμε».

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τα εναπομείναντα 27 κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν στο Brexit με μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των κινδύνων.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Μοσκοβισί: Η ΕΕ έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση

    [04] Ο οίκος S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας κατά δύο βαθμίδες

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας, η οποία έχασε έτσι την άριστη βαθμολογία της, το "ΑΑΑ", εξαιτίας του Brexit.

    Το αξιόχρεο της Βρετανίας μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες, στο ΑΑ και ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε ότι μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

    "Η αρνητική προοπτική αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο για τις οικονομικές προοπτικές (...) και τον ρόλο της στερλίνας ως αποθεματικού νομίσματος καθώς και τους κινδύνους για τη συνταγματική και την οικονομική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου εάν υπάρξει άλλο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας", σημειώνει ο οίκος.

    Ο S&P ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρούσε τη Βρετανία στην ανώτατη δυνατή βαθμίδα.

    [05] Φλαμπουράρης: Η μείωση της ανεργίας, στόχος της αειφόρου ανάπτυξης

    Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για συνεργασίες εντός και εκτός Ευρώπης, με επίκεντρο την ανάπτυξη τομέων όπως η ενέργεια, η καινοτομία, η αειφόρος ανάπτυξη και ο πρωτογενής τομέας, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στη διάρκεια της ομιλίας του, στην αναπτυξιακή ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με άξονα την ανεξάρτητη ανάπτυξη της νοτιανατολικής Μεσογείου.

    Ο Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτήρισε ως αξιόλογη την πρωτοβουλία των τεχνικών επιμελητήριων και φορέων Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για συνεργασία, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προώθηση αυτής της συνεργασίας όχι μόνο για τους μηχανικούς, αλλά για όλους τους πολίτες.

    Η κυβέρνηση, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, έβαλε το λιθαράκι της σε αυτήν την προσπάθεια, αναφέροντας ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή και η ισραηλινή κυβέρνηση συνέβαλαν αποφασιστικά. Σημείωσε δε με έμφαση, ότι η αειφόρος ανάπτυξη που προωθείται πρέπει να έχει έναν ουσιαστικό στόχο: την μείωση της ανεργίας.

    «Σε αυτήν την προσπάθεια», υπογράμμισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με τη συνεργασία στην ενέργεια, την έρευνα, τη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα, «πρέπει να καταφέρουμε μια νίκη, δύσκολη, αλλά ωραία».

    Τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται από την τριμερή συνεργασία σε συγκεκριμένους τεχνικούς τομείς της οικονομίας ανέδειξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στην ομιλία, του νωρίτερα σήμερα, στην έναρξη της ημερίδας.

    Ο Γιώργος Στασινός, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στο φυσικό αέριο, μέσω των προοπτικών αγωγών μεταφοράς και σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου των νέων κοιτασμάτων της περιοχής, αλλά και των προοπτικών της ηλεκτρικής διασύνδεσης με το έργο του διασυνδετηρίου καλωδίου Euro - Asia interconnector.

    Η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε αναλυτικά στις κοινές προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας , καθώς και την ανάδειξη της κοινής ταυτότητας της Μεσογείου και την ανάπτυξη τομεακών δράσεων με προοπτικές ανάπτυξης, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός.

    Μιλώντας ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δ. Μάρδας, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Προοπτικές»,δήλωσε ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένα σύνολο συνεργειών ανάμεσα σε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες και αντίστοιχες του Ισραήλ. «Με την τριμερή συμφωνία η κυβέρνηση επιδιώκει να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των εταιρειών των χωρών». Τόνισε τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζονται σχετικές συναντήσεις με κατασκευαστικές εταιρείες.

    [06] Στις 4 Ιουλίου η καταβολή των επικουρικών συντάξεων από το ΙΚΑ

    H Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου και σύμφωνα με το νόμο 4387/2016,ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ ορίζεται από εδώ και πέρα η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

    Η εφαρμογή αυτής της απόφασης άρχεται από τις συντάξεις του Ιουλίου 2016 καθώς οι λογαριασμοί των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης θα πιστωθούν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016.

    [07] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής

    «Όσο το δυνατόν λιγότερη διαιώνιση τόσο σε ό,τι αφορά την υποβολή της αίτησης όσο και μετά, στην διαδικασία διαπραγματεύσεων», ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ για την διαδικασία του Brexit.

    O Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, καθώς «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αβεβαιότητα», ενώ ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε λυπημένος για την απόφαση των Βρετανών, σημειώνοντας ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά είναι ο κατάλληλος «καιρός» (χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη) για «να γράψουμε μια νέα σελίδα στην Ευρώπη».

    Και οι τρεις ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα απόψε στο Βερολίνο ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση για την ασφάλεια, την ανάπτυξη, τη μετανάστευση, τη νεολαία και την νομισματική εναρμόνιση στην Ευρωζώνη, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην ενωμένη Ευρώπη.

    [08] Ο Ζ. Ντάρβας μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις «ζυμώσεις» περί Brexit που αναμένονται στη Σύνοδο Κορυφής

    Σε μια κοινή δήλωση με την οποία θα εκφράζουν τη λύπη τους για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, εκτιμά ότι θα καταλήξουν στη Σύνοδο Κορυφής οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των υπόλοιπων χωρών μελών της ΕΕ, ο οικονομικός και πολιτικός αναλυτής του Iνστιτούτου Bruegel Ζολτ Ντάρβας, υπογραμμίζοντας ότι καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, ο Ζολτ Ντάρβας εξέφρασε την άποψη ότι οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν είναι σε θέση να πιέσουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ, προτού το αποφασίσει η Βρετανική Βουλή.

    Ο Ζ. Ντάρβας επεσήμανε, ότι παρόλο που τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση από ορισμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναγνωρίζει ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στη Μ. Βρετανία. «Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα αρκεστούν σε μία δήλωση με την οποία θα εκφράζουν τη λύπη τους. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω», εκτίμησε ο πολιτικός αναλυτής του Bruegel.

    [09] Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινάμε την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

    Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε επ' αυτού επταμελή Διοικούσα Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Νίκο Σωτηρόπουλο σε ρόλο συντονιστή, την Κατερίνα Οικονόμου, το Γιάννη Δελακουρίδη, το Βασίλη Τσιατσιάμη, τον Πάρι Σκιαδόπουλο, τον 'Ακη Θεοχάρη και τη Δήμητρα Λυγούρα.

    Αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής είναι να διοργανώσει το Συνέδριο Επανίδρυσης, το οποίο μετά από εισήγηση του κ. Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 14 - 16 Οκτωβρίου 2016. Η ημερομηνία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ επελέγη καθώς στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοικούσας δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

    «Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

    Ο κ. Μητσοτάκης απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, να έρθουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα και να γίνει πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά.

    «Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά.

    Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    [10] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

    Σειρά επαφών, με τον Μάρτιν Σουλτς, την Γκάμπι Τσίμερ και εκπροσώπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα για την οποία αναχωρεί σήμερα στις 19:00, ενώ θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνάντηση του ΕΣΚ.

    Ακολουθεί, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αύριο και μεθαύριο, στις Βρυξέλλες (σ.σ. αναγράφεται η τοπική ώρα).

    Την Τρίτη:

    -08:00, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    -08:45, συναντάται με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

    -09:15, θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    -13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).

    -15:00-15:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -16:00-16:30 Ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    -16:45- 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Την Τετάρτη:

    -09:15-09:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -10:00-12:30 Δεύτερη σύνοδος εργασιών- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής των 27 κρατών-μελών.

    [11] Π. Μοσκοβισί: Η ΕΕ έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα αναγκαία εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις συνέπειες από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

    «Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί, αλλά δεν βλέπουμε ισχυρή αναταραχή ή κρίση», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει κραχ στις αγορές, έτσι όλοι μπορούν να καθησυχασθούν ότι θα πάρουμε σοβαρά την κατάσταση και θα την αντιμετωπίσουμε καλά».

    «Έχουμε τα μέσα, ιδιαίτερα τη συνεργασία των κεντρικών τραπεζών, για να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα , να καθησυχάσουμε τις αγορές και να παράσχουμε ρευστότητα, εάν χρειασθεί», σημείωσε ο Μοσκοβισί.

    [12] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής

    «Όσο το δυνατόν λιγότερη διαιώνιση τόσο σε ό,τι αφορά την υποβολή της αίτησης όσο και μετά, στην διαδικασία διαπραγματεύσεων», ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ για την διαδικασία του Brexit.

    O Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, καθώς «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αβεβαιότητα», ενώ ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε λυπημένος για την απόφαση των Βρετανών, σημειώνοντας ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά είναι ο κατάλληλος «καιρός» (χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη) για «να γράψουμε μια νέα σελίδα στην Ευρώπη».

    Και οι τρεις ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα απόψε στο Βερολίνο ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση για την ασφάλεια, την ανάπτυξη, τη μετανάστευση, τη νεολαία και την νομισματική εναρμόνιση στην Ευρωζώνη, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην ενωμένη Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 18:32:28 UTC