Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βαρσοβία ο Ν. Κοτζιάς, σε γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ, για το Brexit
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό
  • [03] Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο
  • [04] Τζ. Όσμπορν: Το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 όταν θα είναι έτοιμο
  • [05] Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
  • [06] Στην Κέρκυρα ο Π. Κουρουμπλής, για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια
  • [07] Επίθεση με πέτρες και ρόπαλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
  • [08] Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών
  • [09] «Δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση» για τη Βρετανία, λέει στενός συνεργάτης της Μέρκελ
  • [10] Ζ. Γκάμπριελ: «Τραγική» η έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος
  • [11] Γκίντερ Έτινγκερ: Η Βρετανία να ενεργήσει γρήγορα

  • [01] Στη Βαρσοβία ο Ν. Κοτζιάς, σε γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ, για το Brexit

    Ταξίδι αστραπή στη Βαρσοβία πραγματοποιεί σήμεραο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολωνού ομολόγου τους Witold Waszczykowski.

    Κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό

    Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογων στην Ισπανία.«Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό. Στους δύσκολους καιρούς, οι πολίτες αναζητούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλημέρα!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ανακοίνωση της ΝΔ για τις εκλογές στην Ισπανία

    «Η καθαρή νίκη στην Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι αποτελεί απάντηση στον λαϊκισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως την ίδια στιγμή, «η καθαρή ήττα των Podemos δείχνει ότι οι πολίτες της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη τους σε όλους όσοι πολιτεύονται με ψεύτικες υποσχέσεις».

    Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΔ αναρωτιέται «που βρίσκεται αλήθεια ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει για τη δήθεν επιτυχία των Podemos» και καταλήγει: «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε».

    [03] Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο

    Στο διαδίκτυο θα δημοσιεύονται τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 300.000 ευρώ.

    Η διάταξη που θα καθιστά υποχρεωτική την δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών αναμένεται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα που προγραμματίζεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται και η υποχρεωτική παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά τους ελέγχους της εφορίας στα σπίτια των ελεγχόμενων. Σήμερα απαιτείται μόνο η σχετική εντολή του εισαγγελέα.

    Μέσω της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση για τη τακτοποίηση των χρεών τους.

    Ήδη, πάντως, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα στους οφειλέτες αυτούς προκειμένου έως το τέλος του μήνα να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Η συγκεκριμένη διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για τη δημοσιοποίηση του ονόματος ενός οφειλέτη στο διαδίκτυο προϋπόθεση θα είναι είτε οι οφειλές του προς την εφορία να υπερβαίνουν τα 300.000 ευρώ είτε οι οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι μεγαλύτερες από το ποσό αυτό.

    [04] Τζ. Όσμπορν: Το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 όταν θα είναι έτοιμο

    Η βρετανική οικονομία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίς το πρωί, πριν από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης όταν θα είναι έτοιμο.

    «Μόνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Κατά την άποψή μου, πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους ευρωπαίους γείτονές μας», εξήγησε.Βεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι από την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης εάν χρειασθεί.

    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους του, τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και τις ηγεσίες των μεγάλων βρετανικών χρηματοπιστωτικών θεσμών.

    Ημασταν έτοιμοι για το απροσδόκητο και είμαστε εξοπλισμένοι για ό,τι συμβεί», διαβεβαίωσε ο Τζορτζ Οσμπορν.Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αποσαφηνίσει εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος τις προσεχείς ημέρες.

    [05] Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ του Σαββάτου, καταστρέφοντας ένα παρθένο πευκοδάσος. Αυτή την ώρα μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Απο το πρωί συμμετέχουν και πάλι στο έργο της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των δήμων και απο αέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

    Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλος.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, το θετικό είναι ότι από το βράδυ κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χτες και αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστών.

    [06] Στην Κέρκυρα ο Π. Κουρουμπλής, για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια

    Η παρατεταμένη ομηρία της Κέρκυρας από τα σκουπίδια, μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, στη Μέση Κέρκυρα, από κατοίκους της περιοχής, οδήγησε στο νησί, εκτάκτως, τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που με την προσωπική του παρέμβαση, προσπάθησε να συνετίσει τους κατοίκους προκειμένου να αρθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού, μετέβη αργά το απόγευμα της Κυριακήςκαι στο ΧΥΤΑ Τεμπλόνιου, συνοδευόμενος από τον γγ Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο, τους δύο βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, τονδήμαρχο Κώστα Νικολούζο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο, αντιδήμαρχους και αντιπεριφερειάρχες, όπου συνομίλησε και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής, να δείξουν ανοχή για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, προκειμένου να μπει σε ισχύ το σχέδιο δράσης του οδικού χάρτη διαχείρισης των σκουπιδιών.

    «Όταν απειλείται η δημόσια υγεία δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, , ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους του Τεμπλονίου είπε: «Δεν ήρθα εδώ ούτε να διαπληκτιστώ με κανέναν, ούτε να αντιδικήσω με κανέναν, ήρθα για να μιλήσω μαζί σας προσωπικά, σεβόμενος εσάς, να σας μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο, να δεσμευτώ ενώπιών σας για αυτά που εγώ σας λέω και που μπορώ να υλοποιήσω».

    [07] Επίθεση με πέτρες και ρόπαλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

    Επίθεση αγνώστων δέχθηκε τα ξημερώματα το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, επί της Λεωφ. Στρατού. Κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και πετώντας πέτρες, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στην γυάλινη είσοδο του κτιρίου, όπου φαίνεται ότι άδειασαν κι έναν πυροσβεστήρα.

    Το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [08] Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι λυπάται για τις παραιτήσεις αρκετών βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

    Ήδη 12 στελέχη της "σκιώδους κυβέρνησης" απέσυραν την υποστήριξή τους στον Κόρμπιν χθες, ενώ πολλοί τον κατηγόρησαν για ελλιπή συμβολή στην εκστρατεία του κόμματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ λέγοντας ότι αμφιβάλλουν πλέον για την ικανότητά του να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

    "Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα", τόνισε σε δήλωσή του.

    "Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος", πρόσθεσε.

    [09] «Δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση» για τη Βρετανία, λέει στενός συνεργάτης της Μέρκελ

    Η Βρετανία δεν πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης στη διαπραγμάτευση της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

    «Δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση, δεν θα υπάρξουν δώρα», δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

    Παράλληλα, ο Κάουντερ δήλωσε, ότι η Βρετανία είναι σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και ότι είναι ζωτικής σημασίας η ΕΕ να διεξαγάγει συνομιλίες εξόδου με τη Βρετανία διασφαλίζοντας τη συνέχιση των καλών σχέσεων.

    Συμφωνώντας με την Μέρκελ, τάχθηκε υπέρ μίας περισσότερο χαλαρής στάσης ως προς το χρονοδιάγραμμα της επίκλησης του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης από τη Βρετανία, ωστόσο δήλωσε ότι θα ήταν καλό το Λονδίνο να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σύντομα.

    [10] Ζ. Γκάμπριελ: «Τραγική» η έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος

    «Τραγική» θεωρεί την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην έντυπη έκδοση της Ηandelsblatt. «Πρόκειται για έναν λογαριασμό που θα είναι σε βάρος τρίτων, σε βάρος της νέας γενιάς, των εργαζομένων της Μ. Βρετανίας», όπως είπε, εκφράζοντας την ευχή να υπήρχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Το μόνο καλό από το λυπηρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι τα γεγονός ότι «στις ηλικίες κάτω των 25 ετών τα τρία τέταρτα ψήφισαν υπέρ της Ε.Ε. Αυτό δείχνει ότι οι νέoι είναι πολύ ευφυέστεροι από τη σημερινή γενιά πολιτικών στη Μ. Βρετανία, η οποία σκέφτηκε μόνο την βραχυπρόθεσμη διατήρηση της εξουσίας».

    Μισή συμμετοχή στην Ε.Ε. πάντως δεν υπάρχει, ούτε εξοδος (Εxit) από το Brexit, διευκρίνισε ο Γκάμπριελ, ενώ επιτίμησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την «τεράστια και ιστορική πολιτική αποτυχία». Περιγράφει επίσης το σοκ που υπέστη από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και επικρίνει τον πολέμιο της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Μπόρις Τζόνσον. Ωθηση από την επιτυχία του υπέρ του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γεραμνία" (AfD) πάντως δεν βλέπει.

    Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάσσεται στη συνέντευξή του υπέρ μιας Ε.Ε. η οποία να παρέχει στους πολίτες κοινωνική, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.

    Στη Γερμανία ο Γκάμπριελ δεν αναμένει αρνητικές επιπώσεις από το βρετανικό δημοψήφισμα. «Η οικονομική κατάσταση είναι σταθερή, δεν ανησυχώ καθόλου», όπως είπε. Εξομολογείται όμως πως δεν νοιώθει καλά με την σκέψη ότι η Γερμανία θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει οικονομικό όφελος από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

    [11] Γκίντερ Έτινγκερ: Η Βρετανία να ενεργήσει γρήγορα

    Ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να τεθεί σε εφαρμογή η αποχώρησή της από την ΕΕ ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα που θορυβεί τους επενδυτές."Το επόμενο βήμα πρέπει να έρθει από το Λονδίνο", δήλωσε ο Έτινγκερ στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

    Ο Έτινγκερ σημείωσε ότι κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνάει εμποδίζει τους επενδυτές από την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 8:32:28 UTC