Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος:Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε σταθερό εκλογικό σύστημα
  • [02] Υπέρβαση εσόδων κατά 4,25% το πρώτο πεντάμηνο του 2016
  • [03] Ντράγκι: Η κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται
  • [04] Τιμερμανς: Η κατάσταση του προσφυγικού στην Ελλάδα βελτιώνεται σιγά-σιγά
  • [05] Ο Κάμερον καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ
  • [06] Μ.Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν χρειαστεί

  • [01] Π. Καμμένος:Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε σταθερό εκλογικό σύστημα

    Μετά την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει πλέον για την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι καιρός να προχωρήσουμε στη δημιουργία σταθερού εκλογικού συστήματος «που θα προβλέπει αναλογικότερη εκλογή» και σε αποφάσεις που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πάρει πριν γίνουν κυβερνητικοί εταίροι, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνταγματική αναθεώρηση.

    Επ'αυτού ανέφερε συγκεκριμένα το δικαίωμα ψήφου στα 17, την εκλογή βουλευτών εκ μέρους της ομογένειας, την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την αλλαγή της βουλευτικής ασυλίας, τη διασφάλιση σταθερού φορολογικού συστήματος, την παραμονή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο χώρο της δικαιοσύνης, τη θέσπιση προστασίας της εθνικής ταυτότητας και την αλλαγή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

    «Οι ΑΝΕΛ θα καταλήξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή κυβερνητική πρόταση», συνέχισε και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί κοινή συνισταμένη και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, με εξαίρεση τη ΝΔ, όπως είπε, που ο πρόεδρος της έχει κάνει συγκεκριμένες σχετικές δηλώσεις.

    Για το πλαφόν εισόδου στη Βουλή 3%, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει, ενώ για το μπόνους των 50 εδρών είπε ότι θα πρέπει να μειωθεί αρκετά.

    «Συμφωνούμε να είναι αναλογικότερο το σύστημα. Πιθανώς να δούμε για συνασπισμούς κομμάτων το μπόνους να μην είναι 50 έδρες, αλλά λιγότερο», σημείωσε.

    Για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κανένα μπόνους εδρών, ο κ. Καμμένος απάντησε πως οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν πως την εθνική συμφιλίωση την κάνουν πράξη και μπορούν να συνθέτουν.

    «Αυτή η κυβέρνηση το απέδειξε. Μπορεί να γίνει και με άλλους πολιτικούς φορείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

    [02] Υπέρβαση εσόδων κατά 4,25% το πρώτο πεντάμηνο του 2016

    Σημαντική υπέρβαση κατά 4,25% από τον στόχο του προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα έσοδα στις Δ.Ο.Υ και στα τελωνεία το πρώτο πεντάμηνο του έτους, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το Μάιο η υπέρβαση των καθαρών εσόδων από τον στόχο ανήλθε στο 16,85%, παρά τις υψηλές επιστροφές φόρων που σημειώθηκαν τον ίδιο μήνα.

    Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 3,163 δισ. ευρώ έναντι στόχου 2,707 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές φόρων τον ίδιο μήνα ήταν 228 εκατ ευρώ υπερκαλύπτοντας σημαντικά τον στόχο των 162 εκατ ευρώ που είχε τεθεί.

    Το πεντάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 17,190 δισ. ευρώ έναντι στόχου 16,489 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,206 δισ. ευρώ έναντι 1,078 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος του Προϋπολογισμού (υπέρβαση 11,87%).

    [03] Ντράγκι: Η κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται

    Η κατάσταση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να σταθεροποιείται, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

    Καθοριστικής σημασίας θα είναι -όπως υποστήριξε- η νέα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες την καλύτερη διαχείριση τους. Με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital controls θα μπορέσουν να χαλαρώσουν, είπε. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, επισήμανε.

    [04] Τιμερμανς: Η κατάσταση του προσφυγικού στην Ελλάδα βελτιώνεται σιγά-σιγά

    Η κατάσταση στο προσφυγικό στην Ελλάδα βελτιώνεται σιγά-σιγά, οι άνθρωποι που καταφθάνουν καταγράφονται, και ο ίδιος είναι σίγουρος πως θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη από τις υπόλοιπες χώρες για μία κοινή λύση της προσφυγικής κρίσης, όταν αυτές βλέπουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος, στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Βιέννη, είχε συνομιλίες με τον νέο Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο, Κρίστιαν Κερν και τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

    Ο ίδιος παραδέχεται πως σε σχέση με την προσφυγική κρίση δεν λειτουργούν μεν όλα όπως είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σσ όπως η μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία), ωστόσο έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός, και η συνεργασία με την Τουρκία οδήγησε στο αντί να καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα πάνω από 3.000 άνθρωποι, ο αριθμός αυτός να περιοριστεί μόνον σε 50, και κανείς πλέον δεν πνίγεται.

    Όπως επισημαίνει ο Φρανς Τίμερμανς, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, για πρώτη φορά στα 30 χρόνια που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πολιτική, συνειδητοποιεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έχει πισωγυρίσματα που μπορούν να την καταστρέψουν, χωρίς ο ίδιος να λέει πως αυτό θα συμβεί- κάτι που δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι μπορεί επίσης να καταστραφεί από ανθρώπινο χέρι, και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν εκείνοι που λένε ότι η Ευρώπη ήταν πάντα Ευρώπη και θα παραμείνει.

    Τονίζει επίσης πως κύρια αιτία που η Ευρώπη δεν αποτελεί μη αντιστρέψιμο εγχείρημα, είναι η κρίση την οποία οι Ευρωπαίοι βιώνουν από πολλά χρόνια και η οποία έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε μία ανασφάλεια και έχει προκαλέσει μία δυσπιστία ανάμεσα στα κράτη.

    [05] Ο Κάμερον καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

    Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς, ιδιαίτερα στους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους, να συλλογιστούν τον αντίκτυπο που θα έχει στη χώρα και στις μελλοντικές γενιές μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Με μόλις δύο ημέρες να απομένουν για το δημοψήφισμα με θέμα τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη είναι τόσο πολύ μοιρασμένη ώστε το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα.

    "Θα είσαι μόνον εσύ πίσω από το παραβάν. Μόνον εσύ, που θα πάρεις μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου, το μέλλον των εγγονιών σου", δήλωσε σε μια σπάνια ομιλία του μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας ότι θέλει να απευθυνθεί απ' ευθείας σε ανθρώπους "της δικής μου γενιάς και μεγαλύτερους".

    Μέσα στην ΕΕ "έχουμε το καλύτερο από δύο κόσμους. Σκεφτείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών σας" τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως ένα Brexit θα ήταν "τρομερός κίνδυνος" για την οικονομία της χώρας.

    "Δεν μπορούν να αναιρέσουν την απόφαση που θα πάρουμε", υπογράμμισε. "Αν ψηφίσουμε έξω, αυτό είναι. Είναι αμετάκλητο. Θα φύγουμε από την Ευρώπη για τα καλά και η επόμενη γενιά θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες πολύ περισσότερο απ' ό,τι εμείς οι υπόλοιποι".

    [06] Μ.Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν χρειαστεί

    Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αποκτά ορμή αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και η προοπτική του πληθωρισμού παραμένει συγκρατημένη, έτσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    "Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και οι κίνδυνοι υποχώρησης είναι ακόμη σημαντικοί λόγω της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας που παραμένει ευάλωτη και των γεωπολιτικών εξελίξεων", δήλωσε ο Ντράγκι στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    "Θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της προοπτικής για τη σταθερότητα των τιμών", είπε. "Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μέσα στα όρια της εντολής μας, αν χρειαστεί, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Ιδιαίτερα, η ΕΚΤ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα έπειτα από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την ΕΕ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 June 2016 - 16:32:21 UTC