Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πούτιν: Ο Κάμερον προκήρυξε δημοψήφισμα για να εκβιάσει την Ευρώπη;
  • [02] Α. Γεωργιάδης: «Πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ»
  • [03] Απλή αναλογική και 3% ζητάει η Ένωση Κεντρώων
  • [04] The Herald : Η "παραμονή" προηγείται της "εξόδου" από την ΕΕ, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG
  • [05] Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ
  • [06] Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο
  • [07] Επίτιμος δημότης Κισάμου ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [08] Συνεχίζονται οι έρευνες στο Βέλγιο μετά τις συλλήψεις των 12 υπόπτων για τρομοκρατία
  • [09] Προειδοποίηση Σταϊνμάιερ για κίνδυνο ανάφλεξης στην ανατολική Ευρώπη
  • [10] Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας Σάντερς - Κλίντον για να αποτραπεί η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ
  • [11] Μακρόν: Ενδεχόμενο Brexit θα καταστήσει τη Βρετανία μικρή χώρα στα σύνορα της Ευρώπης
  • [12] Ό. Γεροβασίλη: «Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης»
  • [13] Πεζόδρομος την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη
  • [14] Kάμερον: Θα παραμείνω πρωθυπουργός ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

  • [01] Πούτιν: Ο Κάμερον προκήρυξε δημοψήφισμα για να εκβιάσει την Ευρώπη;

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να "εκβιάσει την Ευρώπη" ή "για να την τρομάξει", άφησε να εννοηθεί χθες στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

    "Γιατί (ο Ντέιβιντ Κάμερον) διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά" της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας συνάντησης με εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων, ανάμεσα στα οποία και το Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του βρετανικού λαού. Έχω τη γνώμη μου για το θέμα αλλά δεν θέλω να μιλήσω εκ των προτέρων", συνέχισε, λέγοντας πως είναι αδύνατο να "μιλήσουμε για αποτελέσματα"."Ποιος μπορεί να τα προβλέψει; Κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει (...) Νομίζω πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να το κάνω αυτό", πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

    [02] Α. Γεωργιάδης: «Πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ»

    «Έδωσα το "παρών" στη διαδήλωση του Κινήματος "Παραιτηθείτε" και θα το δίνω σε κάθε διαδήλωση που θα γίνεται για να φύγει μια ώρα αρχύτερα αυτή η κυβέρνηση», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real news», προσθέτοντας ότι μελλοντικά θα συμμετέχει περισσότερο ενεργά στις κινητοποιήσεις αυτές με κοινό μήνυμα «Πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι και η ΝΔ «θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πέσει αυτή η κυβέρνηση», ενώ περιμένει ένταση των κινητοποιήσεων το φθινόπωρο χωρίς να αποκλείει και εκλογές.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση των εταίρων ως προς τον κ. Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν ταυτίζονται πάντα τα συμφέροντα της χώρας με τους εταίρους, χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «βολικό πρωθυπουργό» για αυτούς, ενώ «η χώρα χρειάζεται έναν βολικό πρωθυπουργό για τους Έλληνες και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

    Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι «δεν είναι προτεραιότητα της ΝΔ και της Ελλάδας» και ότι εάν ψηφιστεί η απλή αναλογική δεν θα έχουμε ποτέ σταθερή κυβέρνηση.

    [03] Απλή αναλογική και 3% ζητάει η Ένωση Κεντρώων

    Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασιών, οι οποίες μπορούν να επιτευχθούν μόνο με απλή αναλογική, αναφέρει με μήνυμά του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλιάνος, διευκρινίζοντας ότι έτσι θα ελέγχεται το κυβερνητικό έργο και από άλλα κόμματα.

    Επαναλαμβάνει επίσης τη θέση της Ένωσης Κεντρώων ότι πρέπει να διατηρηθεί το όριο του 3% εισόδου στην Βουλή, τονίζοντας ότι αυτό είναι εξάλλου και το πάγιο αίτημα της Ένωσης Κεντρώων από το 1990 αλλά και της Αριστεράς.

    [04] The Herald : Η "παραμονή" προηγείται της "εξόδου" από την ΕΕ, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG

    Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της "παραμονής" προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της "εξόδου".Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου.

    Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG. το στρατόπεδο της "εξόδου" προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της "παραμονής".Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους.Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

    Διαβάστε επίσης:Σχόλιο Πούτιν για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία

    [00]

    [05] Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

    «Σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ» τονίζει σε γραπτή δήλωση της , η κυβερνητική εκπρόσωποςΌλγαΓεροβασίλη.

    «Από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, με όλους τους τρόπους και κατ' επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Με νομοθετικές ρυθμίσεις στον Κυρωτικό Νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:

    1. Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.

    2. Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    3. Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

    Διαβάστε επίσης:Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

    [06] Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη νότια Ρόδο, με τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης του νησιού να παραμένουν μέχρι ώρας χωρίς αποτέλεσμα.

    Τις προσπάθειες ενισχύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά, κοντά στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά.

    Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν την πυρκαγιά.

    [07] Επίτιμος δημότης Κισάμου ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Επίτιμος δημότης Κισάμου ανακηρύχθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς και οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

    Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα Κισάμου και, όπως είπε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Θόδωρος Σταθάκης, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απονομή της διάκρισης λήφθηκε « ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης του πολυσήμαντου και παγκοσμίου αναγνωρισμένου έργου τους για τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης παράδοσης, της ενότητας, της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, για την ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχο πρόβλημα της ανθρωπότητας».

    Εκ μέρους των προκαθημένων χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο μητροπολίτης Ρουμανίας Δανιήλ. «Η παρουσία μας εδώ αποτελεί μια επίσημη στιγμή έντονης αδελφικής ορθοδόξου κοινωνίας», είπε μεταξύ άλλων.

    Τους υψηλούς καλεσμένους καλωσόρισε ο μητροπολίτης Κισάμου-Σελίνου Αμφιλόχιος, ο οποίος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη αντίγραφο σταυρού της Μονής Γωνιάς του 18ου αιώνα, μια εικόνα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, που καταγόταν από την περιοχή και πρόσφατα ανακηρύχθηκε Άγιος, καθώς και βιβλίο για την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου.

    Νωρίτερα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών κληρικών και κοσμικών που έχουν εργαστεί για την ενότητα της Εκκλησίας.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    [08] Συνεχίζονται οι έρευνες στο Βέλγιο μετά τις συλλήψεις των 12 υπόπτων για τρομοκρατία

    Η αστυνομία στο Βέλγιο προχώρησε στη σύλληψη 12 υπόπτων στη διάρκεια μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που παραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

    Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυξημένης επιφυλακής των αρχών ασφαλείας στο Βέλγιο και τη Γαλλία για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών και επιθέσεων κατά τη διοργάνωση του Euro 2016, μετά από χρονικό διάστημα τριών μηνών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δοθεί αργότερα σήμερα, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Εξωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ.

    "Σε σχέση με την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την τρομοκρατία... 40 άτομα ανακρίνονται, ενώ 12 από αυτούς έχουν συλληφθεί,? ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα. ?Ο εισαγγελέας θ' αποφασίσει για την παραπέρα κράτησή τους, αργότερα σήμερα. Τα στοιχεία της έρευνας κατέστησαν άμεση την ανάληψη δράσης από τις αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται,? ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

    [09] Προειδοποίηση Σταϊνμάιερ για κίνδυνο ανάφλεξης στην ανατολική Ευρώπη

    Οι πρόσφατες κινήσεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη της κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην άσκηση «Anakonda-16», η οποία αφορά υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία. Αναδεικνύει δε την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου.

    «Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», τονίζει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην «Bild am Sonntag» και ζητά περισσότερο διάλογο και συνεργασία με την Ρωσία.

    «Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος», προσθέτει και επισημαίνει ότι «θα ήταν μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής».

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ακόμη ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο «να ανανεώσει τις συνομιλίες για τα οφέλη του αφοπλισμού και του ελέγχου των όπλων για την ασφάλεια στην Ευρώπη».

    [10] Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας Σάντερς - Κλίντον για να αποτραπεί η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

    Ο Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τους υποστηρικτές του να δουν πέρα από την απονομή του χρίσματος του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, σε μια ομιλία κατά την οποία απέφυγε να παράσχει πλήρη στήριξη στη Χίλαρι Κλίντον, αλλά κατέστησε σαφές πως δεν αντικρούει πλέον ενεργά την υποψηφιότητά της.

    Στην ομιλία με την οποία έκλεισε ουσιαστικά τη 14μηνη προεκλογική εκστρατεία του, ο γερουσιαστής του Βερμόντ επέμεινε πως «η πολιτική επανάστασή του συνεχίζεται» παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά η Χίλαρι Κλίντον έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων.

    Ωστόσο ο Σάντερς άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα συνεργαστεί μαζί της, ώστε να τη συνδράμει στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

    «Το κύριο πολιτικό καθήκον που έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ηττηθεί και θα ηττηθεί βαριά», είπε ο Σάντερς απευθυνόμενους στους υποστηρικτές του σε βίντεο που μεταδόθηκε απευθείας μέσω του διαδικτύου. «Και προσωπικά σκοπεύω να ξεκινήσω να παίζω τον ρόλο μου σε αυτή τη διαδικασία πολύ σύντομα».

    [11] Μακρόν: Ενδεχόμενο Brexit θα καταστήσει τη Βρετανία μικρή χώρα στα σύνορα της Ευρώπης

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ?Le Monde?, δηλώνει ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, θα την καταστήσει μια μικρή χώρα στα σύνορα της Ευρώπης, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου θα πρέπει να στείλει ?ένα συγκεκριμένο μήνυμα και χρονοδιάγραμμα? στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.

    Αναφέρει επίσης ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα σημαίνει ότι η το Λονδίνο θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά, αν θέλει να έχει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

    [12] Ό. Γεροβασίλη: «Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης»

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην Real News, με αφορμή τοποθετήσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη, Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Στουρνάρα καλωσορίζει «και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο» στην κεντρική διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης για μείωση του στόχου επίτευξης μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων.

    Επίσης, ασκώντας κριτική ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ «αυτοπαγιδεύτηκε στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"», και παρά τα διαδοχικά αδιέξοδα, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ακόμη και σήμερα στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"».

    «Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δεσμεύσουν την οικονομία της χώρας με πολύ μεγάλα πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, εμείς ήμασταν εκείνοι που μιλήσαμε πρώτοι για τον παραλογισμό της εξοντωτικής και διαρκούς λιτότητας που αυτά θα σήμαιναν. Εμείς καταφέραμε να μειώσουμε τους στόχους, ξεκινώντας από το 0,5% (το 2016) και φτάνοντας το 3,5% στο τέλος της τριετίας. Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε η έγκαιρη δέσμευση για τον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους, ώστε -μεταξύ άλλων- οι ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτησή του να μην ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ.

    Σχετικά με το αν η Αθήνα ευνοεί τη μη είσοδο του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, είπε ότι «τη χώρα την ευνοεί κάθε εξέλιξη αντίθετη προς τη λιτότητ α, ανεξαρτήτως από τον θεσμικό εκφραστή της».

    Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο Brexit, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό θα δημιουργούσε ευρύτερη αστάθεια στο σύνολο της ΕΕ, με δύσκολα προβλέψιμες επιπτώσεις πέραν των οικονομικών και υπογράμμισε ότι η Αθήνα απεύχεται το σενάριο του Brexit, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι η περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να επιταχύνει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, συνοχής και εκδημοκρατισμού».

    [13] Πεζόδρομος την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη

    Ως πεζόδρομος θα λειτουργήσει την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

    Από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Νίκης με την οδό Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

    Παράλληλα για την εξυπηρέτηση των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής, οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου θα λειτουργήσουν ως δρόμοι διπλής κατευθύνσεως.

    [14] Kάμερον: Θα παραμείνω πρωθυπουργός ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός είτε κερδίσει είτε χάσει στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην του επιρρίψουν την ευθύνη αν κερδίσει το Brexit, αν και ορισμένοι υπουργοί των Συντηρητικών επιμένουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί.

    Σε συνέντευξή του στο περιοδικό της εφημερίδας The Times, ο Κάμερον επιμένει ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση των βουλευτών που του εναντιώνονται. «Απλώς συνεχίζω τη δουλειά. Έχω μια πολύ ξεκάθαρηεντολή από τον βρετανικό λαό να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση των Συντηρητικών, κάνοντας δημοψήφισμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 June 2016 - 12:32:24 UTC