Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση: Η ΝΔ θα ήταν καλύτερο να μην μιλάει για ανάπτυξη
  • [02] Για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες έκανε λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Θετικός για τον εκλογικό νόμο εμφανίστηκε ο Β. Λεβέντης
  • [04] Αμερικανοί επιχειρηματίες για πρώτη φορά στη βιομηχανική έκθεση «Cubaindustria»
  • [05] Υποχώρησε στο 24,9% η ανεργία το α' τρίμηνο εφέτος
  • [06] Σύλληψη άντρα που αναρριχήθηκε στο τόξο κεντρικής γέφυρας στο Σίδνεϊ
  • [07] Ταξίδι στο χρόνο με πολύ μουσική και άλλα δρώμενα στο 6ο "Matala Beach Festival 2016"
  • [08] «Βαλκάνια: Ιστορία και κοινωνία», ένα βιβλίο για τις συνέπειες του εθνικισμού
  • [09] «Αφοσιωμένος υποστηρικτής» νεοναζιστικής οργάνωσης ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

  • [01] Κυβέρνηση: Η ΝΔ θα ήταν καλύτερο να μην μιλάει για ανάπτυξη

    «Το ύφος και το επίπεδο των ανακοινώσεων της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορο. Είναι σαφές ότι η απογοήτευση από την έκβαση του σχεδίου "παραιτηθείτε"δεν μπορεί να κρυφτεί», σχολιάζει η κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού.

    «Σε ό,τι αφορά την ουσία», η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως «η Νέα Δημοκρατία θα ήταν καλύτερο να μην μιλάει για ανάπτυξη. Γιατί όλοι ξέρουν πως εννοεί την ανάπτυξη: ληστρικές συμβάσεις για το δημόσιο, συμπίεση του κόστους εργασίας, ελεύθερες απολύσεις, ροή πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους, πάρτι με την διαπλοκή, θαλασσοδάνεια. Εκφυλισμός, που αφορά ακόμα και το ίδιο τους το κόμμα».

    «Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, ο ελληνικός λαός ούτε αφελής είναι, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου» υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

    [02] Για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες έκανε λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης

    «Σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Αχαρνών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης θα μας μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. Θα ήθελα να ήταν εδώ μαζί μας να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιόδευσε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μενίδι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με δημότες, καταστηματάρχες, συναντήθηκε με το δήμαρχο και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Στο δήμο Αχαρνών μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

    «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι χρειάζεται συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα και μίλησε για πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρ. Σβίγκου: Οκ. Μητσοτάκης πήγε στο Μενίδι για να εξηγήσει πόσο ευεργετικές είναι οι προτάσεις του ΔΝΤ

    [03] Θετικός για τον εκλογικό νόμο εμφανίστηκε ο Β. Λεβέντης

    Θετικός για τον εκλογικό νόμο που καθιερώνει την απλή αναλογική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, ότι βολιδοσκοπήθηκε από κορυφαία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι έγιναν ανάλογες προσεγγίσεις σε ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" είπε πως « εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική, εφόσον καταργείται τελείως το μπόνους, παραμένει το πλαφόν εισόδου 3%

    ....Πρόσθεσα εγώ τον όρο, να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β' Αθηνών στα τρία...τον ψηφίζουμε ». Είπε ακόμη, πως « η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με 0 μπόνους. Έχει καταλήξει στην κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, 3% πλαφόν εισόδου πρέπει να παραμείνει ... δεν μπορεί να πάει 2%...ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει....'Αρα, η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών. Εμείς τον ψηφίζουμε, εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας ».

    [04] Αμερικανοί επιχειρηματίες για πρώτη φορά στη βιομηχανική έκθεση «Cubaindustria»

    Οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν για πρώτη φορά, με 43μελή αντιπροσωπεία στη βιομηχανική έκθεση «Cubaindustria»που διοργανώνεται από τις 20 έως 24 Ιουνίου στην Κούβα. Η κεντρική οικονομική στόχευση της έκθεσης αυτής, είναι η προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.Στην έκθεση θα συμμετέχουν 10 αμερικανικές εταιρίες, σύμφωνα με την Αντριάνα Μπαρτσέλο, διευθύντρια Τεχνολογικής Διοίκησης στο υπουργείο Βιομηχανίας της Κούβας και αντιπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης.

    Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης, με τις αμερικανικές εταιρίες που θα συμμετέχουν στην έκθεση να δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανακύκλωσης υλικών, αλλά και στην τεχνολογική καινοτομία.Παράλληλα, στην έκθεση θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι του Ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή ισπανόφωνων Αμερικανών επιχειρηματιών, σύμφωνα με την κ. Μπαρτσέλο.

    [05] Υποχώρησε στο 24,9% η ανεργία το α' τρίμηνο εφέτος

    Στο 24,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος και μειώθηκε μεν σημαντικά σε σχέση με το 26,6% του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι, αλλά αυξήθηκε κατά μισή μονάδα από το 24,4% το δ΄ τρίμηνο 2015.

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.195.084 άτομα, με κομβικά ζητήματα την πολύ υψηλή ανεργία στους νέους έως 24 ετών (στο 50,9% και ειδικά στις νέες γυναίκες στο 55,1%), τους μακροχρόνια άνεργους (840.145 άτομα ή το 70,3% του συνόλου των ανέργων) και το γεγονός ότι σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας αυξήθηκε η ανεργία.

    [06] Σύλληψη άντρα που αναρριχήθηκε στο τόξο κεντρικής γέφυρας στο Σίδνεϊ

    Η αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα σήμερα το πρωί, ο οποίος είχε σκαρφαλώσει στο τόξο γέφυρας στο λιμάνι του Σίδνεϊ (Sydney Harbour Bridge) προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων σε ώρα αιχμής, καθώς η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

    Ο άντρας φορούσε μαύρα ρούχα, λευκά παπούτσια και γυαλιά ηλίου, έφτασε στη διάσημη γέφυρα με ταξί, πριν αρχίσει την αναρρίχησή του.Τα κίμητρα της πράξης αυτής, δεν έχουν διευκρινιστεί για τον άντρα που κατέβηκε από τη γέφυρα, μετά από δύο ώρες. Στη συνέχεια, συνελήφθη κι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου ν' αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του.

    [07] Ταξίδι στο χρόνο με πολύ μουσική και άλλα δρώμενα στο 6ο "Matala Beach Festival 2016"

    Όλα είναι έτοιμα για το 6ο "Matala Festival 2016" που ξεκινά την Παρασκευή 17 Ιουνίου, φέρνοντας για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα της Κρήτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές.

    Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο με πολύ μουσική και άλλα δρώμενα, που θα ξεκινήσει δίπλα στις σπηλιές των Ματάλων, στην άκρη της θάλασσας, όπου ο χορός και το κέφι θα δώσουν δυναμικό παρών.

    Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2016 και οργανώνεται από την «Μάταλα Δήμου Φαιστού Μονομετοχική Α.Ε.», τον Δήμο Φαιστού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων - Ματάλων.

    «Η γιορτή αυτή της αγάπης, της ελευθερίας, της ξεγνοιασιάς, του τραγουδιού, του χορού, θα δώσει και φέτος το στίγμα για ένα τριήμερο με μαγικές στιγμές, που θα μείνει αξέχαστο σε όλους» τονίζουν οι οργανωτές και υπόσχονται «ένα υπέροχο τριήμερο μουσικό ταξίδι, στα χρόνια των hippies».

    Έτσι το "Matala Beach Festival" επιστρέφει και φέτος στην παραλία όπου έζησαν τα «παιδιά των λουλουδιών», με συναυλίες, live πάρτι και happenings. Οι μουσικές που θα πλημμυρίσουν την παραλία των χίπις, μαζί με τον ξέφρενο χορό που θα έχει στηθεί ολόκληρο το τριήμερο, θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις και αξέχαστες αναμνήσεις και αυτό το καλοκαίρι όπως επισημαίνουν οι οργανωτές του.

    «Γι αυτό λοιπόν, ας εφοδιαστούμε με όρεξη, αισιοδοξία, ζωντάνια αλλά και πολύ κέφι, γιατί το "Matala Festival 2016" είναι εδώ και μας περιμένει για ένα απίθανο τριήμερο» σημειώνουν.

    Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που υπόσχονται ένα φανταστικό τριήμερο.

    Την Παρασκευή θα εμφανισθούν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Koza Mostra και τα συγκροτήματα Billi Merziotis & After Hours, Soul Fire, Alone Together και ο Tonis Sfinos.

    Το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνουν οι Onirama, Sgt. Pepper's Beatles, Kulamacus The Band και Crossroads the band.

    Την Κυριακή το φεστιβάλ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τους Maraveyas Ilegal,

    Dub Pistols, Moka Band, Shade & the Soul Gig και Pulse.

    Υπενθυμίζεται πως πριν από μια εβδομάδα περίπου εξελίχτηκε με επιτυχία το προφεστιβαλικό δρώμενο- το "Matala Street Painting" -του φεστιβάλ που από το 2012, χαρίζει χρωματιστές στιγμές στους φίλους που βρίσκονται στην παραλία των χίπις, μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

    [08] «Βαλκάνια: Ιστορία και κοινωνία», ένα βιβλίο για τις συνέπειες του εθνικισμού

    Προσοχή: Ο εθνικισμός βλάφτει σοβαρά την υγεία των εθνών!Αυτό είναι ο νόημα του βιβλίου «Βαλκάνια: Ιστορία και κοινωνία, ένα πολύχρωμο υπόδειγμα εθνικισμού», του ομότιμου καθηγητή πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνου Βερέμη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

    Σε 211 σελίδες του, ο συγγραφέας πραγματοποιεί μια σφαιρική περιδιάβαση στη βαλκανική χερσόνησο από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, φωτίζοντας τις εθνογενέσεις που προέκυψαν από τη διάλυση των αυτοκρατοριών, αναλύοντας τους φεουδαρχικούς θεσμούς σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό, καταλήγοντας στη μετακομμουνιστικές κρατικές οντότητες που ,αντί να οδηγήσουν την περιοχή σε μια επικράτηση του κράτους δικαίου, αναζωπύρωσαν τις εθνικιστικο- θρησκευτικά μίση. Αποτέλεσμα; Το αιματοκύλισμα της...«αείμνηστης» Γιουγκοσλαβίας με την αιματηρή πολιτική Μιλόσεβιτς κατά των μη σερβικών μειονοτήτων, η οποία συνοδεύτηκε από την εξίσου αιματηρή επέμβαση του ΝΑΤΟ, που βομβάρδισε επί 78 ημέρες τη Γιουγκοσλαβία (1999 ) στο όνομα του...ανθρωπισμού.

    [09] «Αφοσιωμένος υποστηρικτής» νεοναζιστικής οργάνωσης ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

    Ο δολοφόνος της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, η οποία διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γνωστοποίησε χθες μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

    Όπως ανέφερε η οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».

    «Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ.

    Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

    Η Τζο Κοξ, 41 ετών, βουλευτής του κόμματος των Εργατικών, δολοφονήθηκε χθες στο Μπέρστολ, στη βόρεια Αγγλία. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη, έναν άνδρα 52 ετών, που οι γείτονές του περιέγραψαν ως έναν «μοναχικό» άνθρωπο. Βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο ύποπτος ονομάζεται Τόμας Μέιρ.

    Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αλλά σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκαν βρετανικά ΜΜΕ, ούρλιαζε «πρώτα η Βρετανία» στη βουλευτή, άλλοτε εργαζόμενη στην Oxfam, η οποία εξάλλου υπερασπιζόταν δυναμικά τους Σύρους πρόσφυγες.

    Σύμφωνα με τον αδελφό του φερόμενου ως δράστη, τον Σκοτ Μέιρ, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένεια και ακολουθούσε αγωγή.

    «Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος», δήλωσε ο Σκοτ Μέιρ στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 June 2016 - 6:32:22 UTC