Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το δήμο Αχαρνών
  • [02] Απ. Τζιτζικώστας: Πολιτικό λάθος να μην υποστηρίξει η ΝΔ την εκλογή ΠτΔ απευθείας από τον λαό
  • [03] Β. Λεβέντης: Θετικός για τον εκλογικό νόμο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
  • [04] Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Μενίδι για να εξηγήσει πόσο ευεργετικές είναι οι προτάσεις του ΔΝΤ
  • [05] Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν
  • [06] Ανασύρθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus της EgyptAir
  • [07] Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Π.Σκουρλέτης
  • [08] Φ. Γεννηματά: Τι να περιμένει η ανάπτυξη από μια κυβέρνηση διώκτη των επενδύσεων;
  • [09] Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας

  • [01] Για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το δήμο Αχαρνών

    «Σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Αχαρνών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης θα μας μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. Θα ήθελα να ήταν εδώ μαζί μας να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιόδευσε το απόγευμα στο Μενίδι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με δημότες, καταστηματάρχες, συναντήθηκε με το δήμαρχο και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Στο δήμο Αχαρνών μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

    «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι χρειάζεται συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα και μίλησε για πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρ. Σβίγκου: Οκ. Μητσοτάκης πήγε στο Μενίδι για να εξηγήσει πόσο ευεργετικές είναι οι προτάσεις του ΔΝΤ

    [02] Απ. Τζιτζικώστας: Πολιτικό λάθος να μην υποστηρίξει η ΝΔ την εκλογή ΠτΔ απευθείας από τον λαό

    Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με ιστορία και θα ήταν πολιτικό λάθος και αδιανόητο να αλλάξει τη θέση της και να μην υποστηρίξει την εκλογή προέδρου απευθείας από το λαό για συγκυριακούς λόγους, είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας ότι ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας θα πρέπει να έχει και αυξημένες αρμοδιότητες, χωρίς να αλλάζει η φυσιογνωμία του πολιτεύματος.

    Ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα" και στο ερώτημα αν η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου, στο πλαίσιο τις επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, τόνισε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν γεννήθηκε χθες, έχει ιστορία και μακρόχρονη πορεία και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, προτάσεις που έχει καταθέσει ή έχει κάνει στο παρελθόν σήμερα να διαφοροποιούνται λόγω συγκυρίας.

    Υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι το κατεξοχήν κόμμα που από την πρώτη στιγμή στήριξε την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, μέσω του πρώην πρόεδρου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρόσθεσε ότι την ίδια θέση είχαν έκτοτε και άλλοι πρόεδροι και στελέχη και επισήμανε ότι το ισχύον σύστημα εκλογής ευνοεί τις παρασκηνιακές ζυμώσεις στη Βουλή.

    [03] Β. Λεβέντης: Θετικός για τον εκλογικό νόμο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

    Θετικός για τον εκλογικό νόμο που καθιερώνει την απλή αναλογική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, ότι βολιδοσκοπήθηκε από κορυφαία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι έγιναν ανάλογες προσεγγίσεις σε ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" είπε πως « εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική, εφόσον καταργείται τελείως το μπόνους, παραμένει το πλαφόν εισόδου 3%

    ....Πρόσθεσα εγώ τον όρο, να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β' Αθηνών στα τρία...τον ψηφίζουμε ». Είπε ακόμη, πως « η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με 0 μπόνους. Έχει καταλήξει στην κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, 3% πλαφόν εισόδου πρέπει να παραμείνει ... δεν μπορεί να πάει 2%...ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει....'Αρα, η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών. Εμείς τον ψηφίζουμε, εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας ».

    [04] Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Μενίδι για να εξηγήσει πόσο ευεργετικές είναι οι προτάσεις του ΔΝΤ

    "Μετά τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Μενίδι για να εξηγήσει πόσο ευεργετικές είναι οι προτάσεις του ΔΝΤ" σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

    [05] Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν

    Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    «Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς εργασίας και δύσκολης τόσο για την Ελλάδα που έπρεπε να λάβει τα μέτρα αλλά και για τις άλλες χώρες που έπρεπε να επιδείξουν αλληλεγγύη», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός. Όπως ανέφερε, τα κεφάλαια των οποίων η εκταμίευση εγκρίθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΕΣΜ είναι απαραίτητα για την ισορροπία των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα και για την επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας.

    «Η Ευρώπη είναι ικανή να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Είναι σε θέση να επιδείξει αλληλεγγύη αλλά και ευθύνη για κάθε μία από τις κυβερνήσεις της» δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως πέρα από τις δυσκολίες πρέπει επίσης να υπογραμμίζονται και οι επιτυχίες της Ευρώπης.

    [06] Ανασύρθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus της EgyptAir

    Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου εντοπίστηκε και «ανακτήθηκε», ανακοίνωσε η επιτροπή ερευνών της Αιγύπτου σε ένα δελτίο Τύπου.

    «Ο καταγραφέας φωνής» που περιέχει τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, «βρέθηκε διαλυμένος σε κομμάτια» σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

    Όμως οι ερευνητές κατάφεραν να «ανακτήσουν το τμήμα που εμπεριέχει τη μνήμη της συσκευής, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του καταγραφέα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [07] Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Π.Σκουρλέτης

    «Είναι πολλά τα επενδυτικά σχέδια που η υλοποίησή τους δεν εξαρτάται από αυθαίρετες εξαιρέσεις, την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ανοχή απέναντι σε παρατυπίες και σε καταχρηστικές πρακτικές. Αυτές τις επενδύσεις θέλουμε και αυτές θα προσελκύσουμε», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

    Ο υπουργός παρουσίασε επίσης τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στους τομείς της ενέργειας, των ορυκτών πόρων, της χωροταξίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στους τομείς αυτούς.

    Στον ενεργειακό τομέα, κομβικής σημασίας είναι η αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η σύνδεσή της με την ευρωπαϊκή αγορά, στο πλαίσιο της οποίας όπως είπε ο υπουργός νέοι κανόνες, προϊόντα και διαδικασίες θα οριοθετήσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ενεργειακές επιχειρήσεις. Παράλληλα αναμορφώνεται με το επερχόμενο σχέδιο νόμου το σχέδιο στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις για την ενεργειακή υποστήριξη των νησιών, το φυσικό αέριο, την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων ανάπτυξης του ενεργειακού τομέα, την εκμετάλλευση της γεωθερμίας.

    [08] Φ. Γεννηματά: Τι να περιμένει η ανάπτυξη από μια κυβέρνηση διώκτη των επενδύσεων;

    Ολόκληρο επικοινωνιακό show, έστησε ο κ Τσίπρας, για να επαναλάβει τα χιλιοειπωμένα. Τα ίδια και τα ίδια. Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή , δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για την ομιλία του πρωθυπουργού .

    «Τι να περιμένει η ανάπτυξη από μια κυβέρνηση διώκτη των επενδύσεων. Με τους εξοντωτικούς φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, με το άδειο κέλυφος του Αναπτυξιακού νόμου, με τις αμφιθυμίες των υπουργών, το κράτος των ημετέρων, τα εξόχως υφεσιακά μέτρα του μνημονίου.Ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να φύγουν και οι λίγοι που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», αναφέρει η κ Γεννηματά και επισημαίνει πως «για την κοινωνική δικαιοσύνη, ας ρωτήσουν αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ, αυτούς που έχασαν το επίδομα θέρμανσης, αυτούς που θίγει η μείωση του αφορολόγητου».

    «Κρίμα για την χώρα. Μια ακόμα απογοήτευση για όσους περίμεναν ακόμη, να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» καταλήγει η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [09] Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας

    Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσεστη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

    «Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

    «Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

    «Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

    Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

    Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά. Οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 June 2016 - 22:32:24 UTC