Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αναγκαιότητα εθνικής σημασίας η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας
  • [02] ΝΔ: Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί υπερασπίζονται κυβέρνηση
  • [03] Bloomberg: Οι Έλληνες έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Θετικές προοπτικές για ανάκαμψη το β΄ εξάμηνο
  • [05] Φιλόξενη αγκαλιά για 25 οικογένειες προσφύγων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Στους 56.701 οι πρόσφυγες στη χώρα
  • [07] Γαλλία: Έκκληση Βαλς στα συνδικάτα να σταματήσουν οι διαδηλώσεις
  • [08] Εντείνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, δηλώνει ο γγ του ΟΗΕ
  • [09] Τρ. Αλεξιαδης: Το αργότερο τον Αύγουστο, η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο
  • [10] Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν στο Παρίσι μετά την αντικυβερνητική διαδήλωση

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αναγκαιότητα εθνικής σημασίας η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας

    «Η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα εθνικής σημασίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ) και τόνισε ότι «σε αυτή την ιστορική στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουμε την εικόνα και τη φήμη της Ελλάδας και να προκαλέσουμε εκούσια ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων».

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής, διότι αν δεν διαχειριστούμε εμείς την εικόνα της χώρας μας, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς» και ανακοίνωσε 8 πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν άμεσα την εικόνα της Ελλάδας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στην εισήγηση του ότι «αποστολή της κυβέρνησης είναι να παράγει πολιτικές και έργο σε μια σειρά από τομείς, με θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία. Απαραίτητη σε αυτό το πλαίσιο, είπε, είναι «η προβολή των πολιτικών και των αποτελεσμάτων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, η επικοινωνιακή προβολή της Ελλάδας που σιγά- σιγά αλλάζει».

    Επισήμανε ότι «η φήμη και η εικόνα μιας χώρας αποτελούν ένα άυλο κεφάλαιο που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές, καθώς και κάθε άλλη πτυχή της οικονομικής και πολιτικής ζωής της ίδιας της χώρας και των κατοίκων της», για να τονίσει ότι «σε αυτή την ιστορική στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουμε την εικόνα και τη φήμη της Ελλάδας και να προκαλέσουμε εκούσια ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα εθνικής σημασίας» και πως «οφείλουμε να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής, διότι αν δεν διαχειριστούμε εμείς την εικόνα της χώρας μας, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς».

    8 πρωτοβουλίες άμεσης βελτίωσης της εικόνας της χώρας

    Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν άμεσα την εικόνα της Ελλάδας:

    - Διπλασιασμός των διαφημιστικών δαπανών στον τομέα του τουρισμού.

    - Εφαρμογή επικοινωνιακών προγραμμάτων και δράσεων όλων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    - Συνεργασία και σύνδεση των γραφείων Τύπου των υπουργείων με την ΓΓΕΕ με στόχο την ενιαία προβολή του κυβερνητικού έργου στο εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας.

    - Πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα ανά υπουργείο, διοργάνωση fame trips, δράση διακεκριμένων και καινοτόμων προσωπικοτήτων (ambassadors).

    - Διαδικτυακή πύλη αφιερωμένη στις δράσεις κάθε υπουργείου, με σαφή και κοινή επικοινωνιακή ταυτότητα.

    - Την ανάληψη και επικοινωνιακή υποστήριξη μικρών και μεγάλων πρωτοβουλιών οι οποίες θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης του διεθνούς ενδιαφέροντος.

    - Η προώθηση της Αθήνας μπορεί να αποτελέσει μια από τις στρατηγικές για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας. Η αξιοποίηση εμβληματικών πόλεων στις στρατηγικές διαχείρισης της εικόνας μιας χώρας αποτελεί συχνό φαινόμενο στη διεθνή πρακτική. Η «δημιουργική Αθήνα» το σύμβολο της δημιουργικής Ελλάδας που θα στηρίζεται σε 3 άξονες: α) στον πολιτισμό, β) στην επιχειρηματικότητα και γ) στις πρακτικές αλληλεγγύης και τα πολύ σημαντικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα στον χώρο του πολιτισμού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Documentα 14.

    - Τη διεξαγωγή μιας πιο διευρυμένης και εις βάθος μελέτης της εικόνας της Ελλάδας σήμερα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, την οποία θα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τα Γραφεία Τύπου του κάθε υπουργείου.

    [02] ΝΔ: Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί υπερασπίζονται κυβέρνηση

    Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.

    «Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

    [03] Bloomberg: Οι Έλληνες έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Σε εκτενές άρθρο του με τίτλο «Καθώς ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί ακόμα περισσότερο πόνο, έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή», το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενεί δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά ότι «το φθινόπωρο θα είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο Έλληνα».

    «Ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια (από τους δανειστές τα χώρας)» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειώνει: «Το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Το πακέτο (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα».

    Στο άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ δεν είναι εφικτά. «Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να καλύψει τους στόχους του προγράμματος και η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει στο δεύτερο μισό του έτους. Αυτή είναι μια τραγική κυβέρνηση στο σύνολο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η συζήτηση για επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα έχει μειώσει σημαντικά το μισθολογικό της κόστος και δεν έχει γίνει ανταγωνιστική. Όχι λόγω του μισθολογικού κόστους, αλλά λόγω του κόστους του κεφαλαίου, της ενέργειας, της γραφειοκρατίας, που είναι ακόμα ψηλά», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    «Η δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση. Καλύτερο για την Ελλάδα σήμερα θα ήταν να είχαμε πρόωρες εκλογές. Αν είχαμε εκλογές θα τις κερδίζαμε και η χώρα θα είχε μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και όχι μια ανίκανη κυβέρνηση» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

    Στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ικανό να συνδεθεί με την κοινωνία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της οικογενειακής του παράδοσης αλλά και των σπουδών του, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την έως σήμερα διαδρομή του, λέγοντας: «Προτιμώ κάποιον που έχει δυο πτυχία από το Χάρβαρντ και ένα από το Στάνφορντ, από κάποιον που ξόδεψε δέκα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο, διότι περνούσε τον χρόνο του κάνοντας διαδηλώσεις».

    Το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείο συμπεριλαμβάνει δηλώσεις του Παναγιώτη Πικραμένου, πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, καθώς επίσης και του καθηγητή του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Μαραντζίδη, ο οποίος αναφέρει ότι «η διάλυση της εικόνας του Τσίπρα είναι εντυπωσιακή εάν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια Κυβέρνηση μόλις 18 μηνών».

    [04] Ι. Στουρνάρας: Θετικές προοπτικές για ανάκαμψη το β΄ εξάμηνο

    Tην ανάγκη να εξειδικευτούν τα μέτρα ελάφρυνσης του Δημοσίου Χρέους αλλά και να μειωθεί στο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 στο 2%, επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή.

    Όπως αναφέρει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δημιουργεί θετικές προοπτικές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το β΄ εξάμηνο του 2016.

    Παράλληλα η δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για ανάληψη δράσεων με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους σε βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι ένα θετικό βήμα. Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα του δημόσιου χρέους δεν αντιμετωπίζεται αποφασιστικά και με εμπροσθοβαρή τρόπο στο πλαίσιο της ιδιαίτερα ευνοϊκής διεθνούς συγκυρίας των πολύ χαμηλών επιτοκίων, αλλά μετατίθεται για επανεξέταση στο μέλλον.

    Συνεπώς, όπως υποστηρίζει ο διοικητής της ΤτΕ κρίνεται αναγκαία η εξειδίκευση, ποσοτικοποίηση και εμπροσθοβαρής ενεργοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων διαχείρισης του δημόσιου χρέους, καθώς αυτή θα είχε ως συνέπεια, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, την περαιτέρω μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της αποδοχής των ακολουθούμενων πολιτικών, που θα συντελούσαν ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω το κλίμα εμπιστοσύνης και να ενδυναμωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

    Επιπροσθέτως η ΤτΕ θεωρεί ότι επιβάλλεται:

    - η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα,

    - η επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας,

    - η δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών,

    - η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών με παράλληλη περικοπή των μη παραγωγικών δαπανών του Δημοσίου.

    Αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο α' τρίμηνο του έτους

    Την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών στο 45,2% στο τέλος Μαρτίου 2016 από 44,2% που ήταν στο τέλος του 2015, καταγράφει η Έκθεση.

    Όπως αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας το νέο θεσμικό πλαίσιο θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Παράλληλα όμως απαιτούνται μια πιο ενεργητική πολιτική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από την πλευρά των τραπεζών μέσω μεγαλύτερης έμφασης σε μακροχρόνιες ρυθμίσεις, συντονισμένη αντιμετώπιση των κοινών πιστούχων, καθώς και έμφαση στην αναδιάρθρωση των βιώσιμων επιχειρήσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, είναι κρίσιμη η επίτευξη των στόχων της ταχείας μείωσης του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, οι οποίοι θα συμφωνηθούν από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ στο αμέσως προσεχές διάστημα.

    Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στην ίδια έκθεση, η απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου, με την οποία αναγνωρίζεται η επίτευξη συ?φωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και τίθενται στέρεες βάσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία εφαρμογής του τρέχοντος προγράμματος. Η απόφαση αυτή έχει άμεσα και έμμεσα οφέλη, όπως:

    - Την τμηματική εκταμίευση δόσεων ύψους 10,3 δισ. ευρώ έως το φθινόπωρο του 2016, εκ των οποίων 6,8 δισ. ευρώ αφορούν κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ενώ ποσό 3,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την εκκαθάριση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα το β'εξάμηνο του 2016.

    - Την αναμενόμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για την επανένταξη των ελληνικών κρατικών τίτλων στις αποδεκτές από το Ευρωσύστημα εξασφαλίσεις (waiver), γεγονός που θα επιτρέψει την πιο φθηνή χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    - Τη δυνατότητα συμμετοχής και των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Η επανένταξη των ελληνικών τίτλων στις αποδεκτές από το Ευρωσύστημα εξασφαλίσεις και η συνεπαγόμενη πιο φθηνή αναχρηματοδότηση των τραπεζών, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων στις παρεμβάσεις ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εκτιμάται ότι θα έχουν σημαντική θετική επίδραση στα αποτελέσματα των τραπεζών, δυνητικού ύψους περί τα 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα έμμεσα οφέλη όμως, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελληνικού Δημοσίου και των ελληνικών τραπεζών, αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερα.

    -Τη βάσιμη προοπτική ότι οι αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και των ομολογιακών τίτλων που έχουν εκδώσει ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή αγορά θα αποκλιμακωθούν με γοργό ρυθμό, όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει.

    Τέλος, όπως σημειώνεται στην ίδια Έκθεση, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αναμένεται να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην ενίσχυση της ρευστότητας και να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, για το σύνολο του 2016 προβλέπεται οριακά αρνητικός ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ -0,3%, καθώς αναμένονται, στο γ΄ και το δ΄ τρίμηνο, θετικοί ρυθμοί μεταβολής που θα αντισταθμίσουν εν μέρει το αρνητικό αποτέλεσμα του α'εξαμήνου του έτους.

    Ωστόσο οι κίνδυνοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παραμένουν. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος συνδέεται με την υπερβολική, κατά την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος, έμφαση στις αυξήσεις φόρων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2016-2018. Μια μεγαλύτερη του αναμενομένου υφεσιακή επίπτωση του αυξημένου φορολογικού βάρους θα είχε ως δευτερογενή επίδραση την απόκλιση των δημοσιονομικών στόχων για τα έσοδα.

    Επιπλέον, τυχόν καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα θα περιορίσει την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα αναζωπύρωση της αβεβαιότητας, υπονόμευση του κλίματος εμπιστοσύνης και εξασθένηση των προοπτικών οριστικής εξόδου από την κρίση. Επίσης, τυχόν επιδείνωση της προσφυγικής κρίσης θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και το εμπόριο, επιβραδύνοντας την ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα, εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι και αβεβαιότητες όσον αφορά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μπορούν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    [05] Φιλόξενη αγκαλιά για 25 οικογένειες προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

    Με ελάχιστα αγγλικά, πολύ google translate και με τα ...μάτια συνεννοούνται οι ιδιοκτήτες σπιτιών που φιλοξενούν πρόσφυγες προσφέροντάς τους μία αξιοπρεπή διαβίωση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασής τους.

    Περίπου 25 οικογένειες προσφύγων φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί εδώ και δύο μήνες η ΜΚΟ SolidarityNow. Ένα απ' αυτά βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει παραχωρηθεί από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη σε μία τριμελή οικογένεια Σύρων, που περιμένει ένα ακόμα παιδί. Μάλιστα, η 25χρονη μητέρα, που είναι τεσσάρων μηνών έγκυος, εξουθενωμένη από τις άθλιες συνθήκες ζωής στον καταυλισμό της Ειδομένης, είχε πάει στο νοσοκομείο για να κάνει έκτρωση, όπου την εντόπισαν μέλη ΜΚΟ και την παρέπεμψαν στην οργάνωση.

    "Δεν ήθελα να γεννήσω το δεύτερο παιδί μου μέσα στις λάσπες" είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή Άλα,κρατώντας στην αγκαλιά της τον δίχρονο Χάντι, που αν και το όνομά του, όπως συμπλήρωσε χαριτολογώντας, σημαίνει "ήσυχος", είναι ακριβώς το αντίθετο!

    [06] Στους 56.701 οι πρόσφυγες στη χώρα

    Στους 56.701 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Στα στοιχεία υπολογίζονται και 5.602 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι διαμένοντες σε μη οργανωμένες δομές (4.915), ενώ εκτός δομών εκτιμάται πως βρίσκονται 1.500 άτομα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατεγράφησαν 8.422 πρόσφυγες, ενώ δε σημειώθηκαν νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 9.943 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.234 και στη νότια 248. Στους 29 χώρους της βόρειας Ελλάδας παραμένουν 23.837 πρόσφυγες.

    [07] Γαλλία: Έκκληση Βαλς στα συνδικάτα να σταματήσουν οι διαδηλώσεις

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν θα υπαναχωρήσει στις επίμαχες μεταρρυθμίσεις για την απασχόληση και προέτρεψε το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT να σταματήσει να οργανώνει μαζικές συγκεντρώσεις στο Παρίσι, μετά τη βία που ξέσπασε χθες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

    "Δεν μπορούμε να έχουμε γενική απαγόρευση (των διαδηλώσεων), αλλά θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας", δήλωσε ο Βαλς στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, την επομένη των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών μασκοφόρων νέων και των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στο Παρίσι."Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε αυτό το επαίσχυντο θέαμα με τα πράγματα να βγαίνουν εκτός ελέγχου", πρόσθεσε ο Βαλς.

    [08] Εντείνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, δηλώνει ο γγ του ΟΗΕ

    Την έντονη επιθυμία του να εμπλακεί προσωπικά στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, όταν έλθει, όπως επισημαίνει, η κατάλληλη στιγμή, εκφράζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν ΚιΜουν. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι ο διεθνής οργανισμός κι ο ίδιος προσωπικά έχουν δεσμευθεί να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των ηγετών, όταν τους καλούν. Τονίζει, όμως, ότι «το μέλλον της Κύπρου πρέπει να καθορίζεται από τους ίδιους τους Κυπρίους».

    Σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπαν δηλώνει ενθαρρυμένος από την καλή πρόοδο και την ατμόσφαιρα καλής θέλησης στις συνομιλίες. «Ο παρών γύρος των συνομιλιών προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία που είχε η Κύπρος για μια διαρκή ειρήνη» τονίζει.

    Στο ερώτημα, αν θεωρεί εφικτή τη λύση του Κυπριακού μέσα στο 2016, ο γενικός γραμματέας, αφού αναφέρει ότι ο ΟΗΕ δεν έχει δικό του χρονοδιάγραμμα, χαιρετίζει την κοινή δήλωση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, που εκδόθηκε στις 15 Μαΐου 2016, με την οποία εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την «επίτευξη μιας συμφωνίας συνολικής διευθέτησης εντός του 2016».

    [09] Τρ. Αλεξιαδης: Το αργότερο τον Αύγουστο, η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο

    Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, το αργότερο, θα έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και τόνισε πως οι πολίτες έως την εφαρμογή θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις.

    Κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, σημειώνοντας ότι όσοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια θα πρέπει να κινηθούν για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους. Είπε ότι από ένα σημείο και πάνω ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακινήτων, για τα οποία, όπως είπε, δεν προβλέπεται προστασία εκτός από όσους εντάσσονται στον νόμο Κατσέλη.

    Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό, ενώ αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη μη ύπαρξη ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής της βενζίνης, στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των τελών κυκλοφορίας, για το 2017. Είπε πως ήταν μία από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή που μελετά το θέμα και προέβλεπε μείωση των τελών και αύξηση του ειδικού φόρους κατανάλωσης στη βενζίνη.

    Σημείωσε ότι, στόχος είναι να εισπραχθούν έσοδα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα με κατατεθειμένες πινακίδες στην Εφορία και από 600 χιλιάδες αυτοκίνητα που δεν έχουν πληρώσει τέλη. «Δεν έχουμε τη διάθεση το 2016, να κάνουμε ότι και το 2015 και να πάμε σε παρατάσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης και κάλεσε τους πολίτες να «τρέξουν να καταθέσουν τις δηλώσεις μέσα στην προθεσμία που έχει τεθεί έως τα τέλη του μήνα». Μιλώντας στο ΑΝΤ1 είπε, πάντως, ότι έχουν κατατεθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και πως ο ρυθμός είναι αυξανόμενος.

    Συμπλήρωσε ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε διμηνιαίες δόσεις αν και σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια στη διαπραγμάτευση για μηνιαίες καταβολές.

    Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι οι δόσεις θα καταβάλλονται μηναίως μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων έως το τέλος του χρόνου.

    Υπογράμμισε ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις έγιναν λόγω πολιτικής αναγκαιότητας σημειώνοντας ότι δεν είναι ευτυχής ούτε πανηγυρίζει όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τα δύσκολα μέτρα. Προσέθεσε πως γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών καθώς «δεν ζει σε πύργο αλλά μέσα στην κοινωνία». Τόνισε πάντως ότι τα μέτρα ελήφθησαν μέσα σε ένα συνολικό σχεδιασμό γιατί εάν δεν είχε κλείσει η διαπραγμάτευση και δεν υπήρχε συμφωνία δεν θα είχε δοθεί η δόση.

    Τέλος, ανέφερε ότι θα έλθουν και άλλες ρυθμίσεις για το φορολογικό όπως για τα τεκμήρια οι οποίες βρίσκονται στη φάση της μελέτης.

    [10] Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν στο Παρίσι μετά την αντικυβερνητική διαδήλωση

    Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν χθες βράδυ στο Παρίσι μετά την ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπως έκανε γνωστό η γαλλική αστυνομία.

    Ένα όχημα των δημόσιων συγκοινωνιών πυρπολήθηκε από έναν «μασκοφόρο», ενώ δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα του συστήματος ενοικίασης και από κοινού χρήσης οχημάτων Autolib? πυρπολήθηκαν στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η περιφερειακή διεύθυνση της γαλλικής αστυνομίας.

    Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

    Η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή αργότερα το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 June 2016 - 8:32:23 UTC