Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο
  • [02] Νέα στάση εργασίας σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, από τις 9 το βράδυ
  • [03] Ομπάμα και Ολάντ ενισχύουν τη συνεργασία τους κατά του ISIS
  • [04] Το Brexit θα φέρει αυξήσεις φόρων και περικοπές δημοσίων δαπανών, διαμηνύει ο Όζμπορν
  • [05] Η Κλίντον κέρδισε την τελευταία εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών, στην Ουάσινγκτον
  • [06] Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν στο Παρίσι μετά την αντικυβερνητική διαδήλωση
  • [07] Το όνειρο των στρατηγών: Ένας ολοκληρωμένος παγκόσμιος τρισδιάστατος χάρτης

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

    Ολοκληρώνεται σήμερα ησυζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο στην Ολομέλεια. Ηψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ.

    Κριτική στις ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακούνόμου άσκησαν κατά τησυζήτηση στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις για να επανέλθει στην ανάπτυξη, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και υποστήριξε ότι ο νέος νόμος δεν αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και δεν περιέχει αναπτυξιακή πρόταση. Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για "βαρύ κανονιστικό πλαίσιο", που απαιτεί πάρα πολλές υπουργικές αποφάσεις και εκτίμησε ότι δεν θα τηρηθεί το εξάμηνο για να εκδοθούν και να ενεργοποιηθεί ο νόμος.

    Την άποψη ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πρόνοια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και κατέθεσε τροπολογία για την υπαγωγή στο καθεστώς των ενισχύσεων, των ελληνικών ναυπηγείων.

    Να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του αναπτυξιακού νόμου, ζήτησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μανιάτης, ενώ χαρακτήρισε "σκάνδαλο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα" την απόφαση της Κυβέρνησης να διοργανώσει πολιτική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει προνόμια και μεγαλύτερη φορολογική ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι «το μοντέλο ανάπτυξης καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ ανέφερε το παράδειγμα των απαγορεύσεων της ενίσχυσης των ναυπηγείων και του πρωτογενή τομέα.

    Από το 2010 έως το 2014, στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έγιναν 18.847 εγγραφές και 25.354 διαγραφές, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης. «Αυτό είναι το "success story", των προηγούμενων κυβερνήσεων», ανέφερε.

    Οι φοροαπαλλαγές που δίνει ο νόμος δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να είναι αποτρεπτικές, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καράς. «Το μοντέλο το οποίο επιλέγεται ελάχιστα θα συνεισφέρει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι για τους «περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους οι 20.000 νέες θέσεις εργασίας είναι σταγόνα στον ωκεανό».

    Αποσύρθηκε τροπολογία για το προσφυγικό

    Κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στο σχέδιο νόμου για το νέο αναπτυξιακό τροπολογία για το προσφυγικό του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να συζητηθεί σήμερα.

    Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της πολυσέλιδης τροπολογίας, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των κανόνων της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτό το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και απέσυρε την τροπολογία.

    [02] Νέα στάση εργασίας σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, από τις 9 το βράδυ

    Στάση εργασίας, από τις 21:00έως τη λήξη της βάρδιαςπραγματοποιούν εκ νέου απόψεοι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσηεργασίας και για την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις πέντε το απόγευμα.

    [03] Ομπάμα και Ολάντ ενισχύουν τη συνεργασία τους κατά του ISIS

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνομίλησαν χθες Τρίτη σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη σχετικά με το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας και την επίθεση εναντίον ενός αξιωματικού της αστυνομίας στο Παρίσι, δύο ενέργειες την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το Ελιζέ.

    Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν «την κοινή δέσμευσή τους να αποδυναμώσουν και να καταστρέψουν το ΙΚΙΛ και να αντιμετωπίσουν την ευρύτερη μάστιγα της τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλιότερης ονομασίας του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε).

    Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «αυξήσουν ακόμη περισσότερο» τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών των ΗΠΑ και της Γαλλίας απέναντι στην τζιχαντιστική «απειλή», η οποία «εξελίσσεται μόνιμα», ανέφερε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

    [04] Το Brexit θα φέρει αυξήσεις φόρων και περικοπές δημοσίων δαπανών, διαμηνύει ο Όζμπορν

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν θα προειδοποιήσει σήμερα τους πολίτες ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εάν ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας.Καθώς δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον πάρει προβάδισμα, ο Όζμπορν ανεβάζει τους τόνους των προειδοποιήσεών του για τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο Brexit, διαμηνύοντας πως θα αντιδράσει αυξάνοντας τους φόρους και περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες.

    «Η αποχώρηση από την ΕΕ θα έπληττε τις επενδύσεις, θα ζημίωνε τις οικογένειες και θα έβλαπτε τη βρετανική οικονομία», θα πει ο Τζορτζ Όζμπορν σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα.«Θα είχα την ευθύνη να προσπαθήσω να αποκαταστήσω τη δημοσιονομική σταθερότητα και αυτό θα σήμαινε έναν κατεπείγοντα προϋπολογισμό, στον οποίο θα αναγκαζόμασταν να αυξήσουμε τους φόρους και να περικόψουμε τις δαπάνες», σύμφωνα με αποσπάσματα του κειμένου της ομιλίας του, που διένειμε στον Τύπο η εκστρατεία «Η Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη».

    Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το βράδυ χθες Τρίτη έδειξε ότι το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ της παραμονής συρρικνώθηκε από το διψήφιο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα σε μόλις μία εκατοστιαία μονάδα. Άλλες έρευνες φέρουν το στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ να προηγείται, γεγονός που οδήγησε σε πτώση τη στερλίνα και προκάλεσε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων στις διεθνείς αγορές.

    Ο Όζμπορν θα αναφερθεί σε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 30 δισεκατομμυρίων λιρών, κατανεμημένα εξ ημισείας σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, που θεωρεί πως θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστούν οι εκτιμώμενες συνέπειες της αποχώρησης από την ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Βρετανίας.

    [05] Η Κλίντον κέρδισε την τελευταία εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών, στην Ουάσινγκτον

    Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε χθες την τελευταία εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών, στην Ουάσινγκτον, λίγο πριν συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον αντίπαλό της, τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.Η υποψήφια φέρεται να κέρδισε με μεγάλη διαφορά στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με στατιστικές προβολές των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων CNN και NBC. Τα πρώτα αποτελέσματα με τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί στο ένα τρίτο των τμημάτων την έφεραν να προηγείται με σχεδόν 80%. Ήδη εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας τον αριθμό των αντιπροσώπων που θα χρειαστεί στο συνέδριο, στη Φιλαδέλφεια, από την 25η ως την 28η Ιουλίου.

    Η Κλίντον κέρδισε στις 34 από τις συνολικά 57 εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν.Μολαταύτα ο Μπέρνι Σάντερς δεν παραδέχεται την ήττα του και θέτει ζήτημα αλλαγής του τρόπου ανάδειξης του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

    [06] Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν στο Παρίσι μετά την αντικυβερνητική διαδήλωση

    Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν χθες βράδυ στο Παρίσι μετά την ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπως έκανε γνωστό η γαλλική αστυνομία.

    Ένα όχημα των δημόσιων συγκοινωνιών πυρπολήθηκε από έναν «μασκοφόρο», ενώ δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα του συστήματος ενοικίασης και από κοινού χρήσης οχημάτων Autolib? πυρπολήθηκαν στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η περιφερειακή διεύθυνση της γαλλικής αστυνομίας.

    Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

    Η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή αργότερα το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής.

    [07] Το όνειρο των στρατηγών: Ένας ολοκληρωμένος παγκόσμιος τρισδιάστατος χάρτης

    Εδώ και έξι χρόνια δύο δορυφόροι καταμετρούν ταυτόχρονα με τη μέγιστη ακρίβεια την επιφάνεια της γης και έτσι ο πρώτος παγκόσμιος τρισδιάστατος χάρτης είναι κατά 90% έτοιμος.Λείπουν μόνο ο ορεινός όγκος των Ιμαλαϊων, μερικές επιφάνειες της Ανταρκτικής και ορισμένα μικρά νησιά του Ειρηνικού ωκεανού. Το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο όμως θα έχει καταγραφεί κάθε πλευρά, κάθε παγόβουνο και κάθε φοίνικάς τους.Η NASA ήταν επιφυλακτική για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, αλλά το έφερε τελικά σε πέρας το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR). Ο χάρτης έχει πολλαπλές χρήσεις. Φυσικά και στρατιωτικές.

    Οι δορυφόροιTerrarSAR-X και TanDEM-Xβρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη σε απόσταση 514 χιλιομέτρων, κινούνται ελικοειδώς, όπως το ανθρώπινο DNA, με ταχύτητα 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, περιστρέφονται 15 φορές γύρω από τον πλανήτη μαςκάθε μέρα και με τη βοήθειά τους καταγράφεται η επιφάνεια του πλανήτη μας με τρισδιάστατο τρόπο.Οι δορυφόροι κατέγραψαν με ακρίβεια 150 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα σα να βρίσκονταν σε ύψος μόλις 2 μέτρων. Τα "μάτια" τους είδαν να γεννιέται ένα νησί και ανακάλυψαν κρυμμένα δάση που υλοτομούνται.

    Όπως εξηγεί οδιευθυντής του Ινστιτούτου τεχνολογίας υψηλών συχνοτήτων και συστημάτων ραντάρ του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (DLR) Αλμπέρτο Μορέϊρα, ο επικεφαλής της διαστημικής αποστολής, απαιτούνται δύο μάτια για να δει κανείς το κόσμο τρισδιάστατα και δύο δορυφόροι για να δουν τη γη από το διάστημα και να την καταγράψουν με τρισδιάστατο τρόπο. Οι δορυφόροι, όπως και τα μάτια πρέπει να "δουν" το ίδιο σημείο την ίδια στιγμή, στην περίπτωση των ραντάρ με ραδιοκύματα. Οι δύο δορυφόροι πλησιάζουν μεταξύ τους σε απόσταση μόλις 120 μέτρων. Δεν κινούνται παράλληλα, αλλά με έναν τρόπο που θυμίζει τον έλικα του ανθρώπινου DNA. Γι αυτό η ΝΑΣΑ θεώρησε ότι το εγχείρημα θα αποτύχει αφού θα συγκρούονταν μεταξύ τους.Ένας δορυφόρος εκπέμπει κάθε φορά τα δεδομένα του, λαμβάνουνκαι οι δύοτα σήματα τα οποία αντανακλώνται από την επιφάνεια της γής και οι φωτογραφίες "εμφανίζονται" στη γη στο κέντρο παρατηρήσεων του Ομπερπφαφενχόφεν της Βαυαρίας.

    Τίποτα δεν ξεφεύγει από το βλέμμα του ραντάρ τους, δεδομένου ότι καταγράφει ακόμα και κινήσεις πάνω στην επιφάνεια της γης. Τα δεδομένα που στέλνονται στη γη είναι πολύτιμα και φυσικά υπάρχει διαμάχη για τη χρήση τους. Όποιος τα έχει στην κατοχή του μπορεί να παρακολουθήσει ακριβέστερα την κλιματική αλλαγή, να σχεδιάσει καλύτερα τη κατασκευή δρόμων αλλά και στρατιωτικές επιχειρήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 June 2016 - 4:32:27 UTC