Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Μάρδας: Καταδίκη της Bild για τη δήθεν εξαγωγή 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο ως αναπληρωτής υπ. Οικονομικών
  • [02] Drones για τον εντοπισμό αυθαιρέτων εξήγγειλε ο Γ. Τσιρώνης
  • [03] Αύριο θα απολογηθεί ο 14χρονος που κατηγορείται για το φόνο του φίλου του
  • [04] Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Συνολικά 31 λεωφορεία αναχώρησαν για Βασιλικά
  • [05] Τζ. Κέρι: Δεν πρέπει να κατηγορούμε την μια θρησκεία ή την άλλη
  • [06] Με έργα Γιάννη Χρήστου ανοίγει για το κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • [07] Ο Όμαρ Ματίν είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία δύο φορές τα τελευταία χρόνια
  • [08] Η Χίλαρι Κλίντον λέει ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι μουσουλμάνοι

  • [01] Δ. Μάρδας: Καταδίκη της Bild για τη δήθεν εξαγωγή 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο ως αναπληρωτής υπ. Οικονομικών

    Με ανάρτησή του στο facebook, «Και μια απάντηση για την Bild και τους πέριξ αυτής...», ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, γνωστοποιεί την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία τον δικαιώνει στη προσφυγή του έναντι της γερμανικής εφημερίδας που υποστήριξε ότι τον Μάρτιο 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τότε, είχε μεταφέρει 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας αναφέρει: «Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ? αριθμόν 806/2016 απόφασή του έκρινε ότι τα αναφερόμενα στο από 6 Μαΐου 2015 δημοσίευμα της Bild εις βάρος του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Μάρδα περί δήθεν μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου τον Μάρτιο του 2015 είναι ψευδή. Για το λόγο αυτό επιδίκασε στον κ. Δημήτριο Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης.

    Σημειώνεται, ότι ο κ. Μάρδας είχε καταθέσει στις 15 Μαΐου 2015 αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας. Σε ανάλογη ανάρτησή του τότε, επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μάρδας είχε αναφέρει: «Η εφημερίδα ψευδώς σημείωνε ότι μετέφερε μέσω της Eurobank, τον Μάρτιο, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο. Παρέπεμπε, μάλιστα, στις βεβαιώσεις της τράπεζας ότι «τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιανδήποτε τράπεζα του εξωτερικού, είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/1 ημέρα διενέργειας των εκλογών».

    Για οποιαδήποτε χρόνο προγενέστερο των εκλογών, δηλ. για οποιοδήποτε χρόνο μη άσκησης δημόσιας εξουσίας, σημείωνε τότε ο κ. Μάρδας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση, να αναζητηθεί οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη από έναν ιδιώτη (μη μέλος κυβέρνησης), προσθέτοντας πως ο κάθε νόμιμος τρόπος διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που, επί πλέον εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, είναι αποκλειστική υπόθεση κάθε πολίτη και κάθε οικογένειας και κανενός άλλου

    [02] Drones για τον εντοπισμό αυθαιρέτων εξήγγειλε ο Γ. Τσιρώνης

    Με drones και με δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας θα εντοπίζονται εφεξής τα αυθαίρετα προανήγγειλε, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

    «Θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και με ηλεκτρονικά μέσα, όπως drones και δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Tύπου, ο κ. Τσιρώνης διευκρινίζοντας ότι το καινούργιο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα βγει στη διαβούλευση περίπου στις 15 Ιουλίου προκειμένου να ψηφισθεί τον Σεπτέμβρio.

    «Μόλις ψηφιστεί ο νόμος και επειδή θα χρειαστούμε τα drones και στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, θα έχουμε του χρόνου τέτοια εργαλεία πιλοτικά», τόνισε.

    Όσον αφορά τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, δήλωσε ότι «θα είναι πιο δίκαιος και όχι οριζόντιας τιμωρίας ανεξαρτήτως παράβασης, αλλά νόμος θεραπείας» και πρoσέθεσε ότι θα υπάρχει διαρκής έλεγχος προκειμένου να παρακολουθείται το κάθε έργο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τρεις τουλάχιστον εποπτείες.

    Ξεκαθάρισε δε ότι ο νέος νόμος είναι για τα αυθαίρετα μέχρι τον Ιούνιο του 2011, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει νέα γενιά αυθαιρέτων, και αυτά που υπάρχουν μάλλον οφείλονται σε μια απληστία στις τουριστικές περιοχές» ενώ, όπως τόνισε, «όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά το 2011 δεν έχουν καμία ελπίδα».

    [03] Αύριο θα απολογηθεί ο 14χρονος που κατηγορείται για το φόνο του φίλου του

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του 14χρονου καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του. Ο ανήλικος οδηγήθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

    Ο ίδιος, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «μπούλινγκ» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα, κι ακόμη δύο-τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

    Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης της αποτρόπαιης πράξης, η οποία «πάγωσε» την κοινή γνώμη. Δράστης και θύμα αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν με την υπόλοιπη παρέα τους, αλλά φαίνεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα μεταξύ τους καβγάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βάδιζαν μαζί, επιστρέφοντας ο καθένας στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στο σπίτι του, προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ κάλεσε τον φίλο του να περιμένει προκειμένου να «τα βρουν». Λίγη ώρα αργότερα, όμως, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο λαιμό του άτυχου Τάσου. Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχείρησε να πνίξει το θύμα του, με το οποίο πάλεψε στην προσπάθεια του άτυχου αγοριού να υπερασπιστεί τη ζωή του.

    [04] Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Συνολικά 31 λεωφορεία αναχώρησαν για Βασιλικά

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

    Συνολικά 1158 άτομα, στη συντριπτική πλειονότητά τους Σύροι, αναχώρησαν με 31 λεωφορεία για το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

    Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε απόλυτα ήρεμο κλίμα, με τους πρόσφυγες να έχουν ετοιμάσει από νωρίς τα πράγματά τους και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία οικειοθελώς.

    Στην κυκλοφορία δόθηκε και το κομμάτι της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, από τον κόμβο Αγίου Αθανασίου ως τη στροφή Πολυκάστρου, που είχε κλείσει γύρω στις 6 το πρωί με τους οδηγούς να κινούνται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

    Αύριο, η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην εκκένωση των άλλων δύο άτυπων καταυλισμών στην περιοχή, αυτού στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα κι αυτού στο ξενοδοχείο, στη στροφή για Ευζώνους.

    [05] Τζ. Κέρι: Δεν πρέπει να κατηγορούμε την μια θρησκεία ή την άλλη

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς πολίτες να μην υποδεικνύουν ως ένοχες την μια θρησκεία ή την άλλη έπειτα από το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στη Φλόριντα όπου 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενός 29χρονου γιου αφγανών μεταναστών και γεννημένου στις ΗΠΑ, στην πιο αιματηρή επίθεση στο είδος της στην ιστορία των ΗΠΑ.

    "Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε να υποδεικνύουμε ενόχους την μια ομάδα ή μια μορφή σεκταρισμού ή μια άλλη ή μια θρησκεία ή την άλλη. Δεν είναι αυτές οι αξίες της χώρας μας", δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, πριν από την συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη.

    [06] Με έργα Γιάννη Χρήστου ανοίγει για το κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Με δύο έργα του πρωτοπόρου Έλληνα συνθέτη, Γιάννη Χρήστου, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 25 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα-ορόσημα του Έλληνα συνθέτη που σημάδεψε την δυναμική της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής την δεκαετία του 60, «H κυρία με τη Στρυχνίνη» και «Αναπαράστασις ΙΙΙ (Πιανίστας)» σε μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Στον ίδιο χώρο, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης δημιουργεί μία μεγάλων διαστάσεων εγκατάσταση, η οποία θα συνδιαλέγεται με την ψυχαναλυτική διάσταση των έργων του Χρήστου.

    Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του τετραήμερου προγράμματος «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον κόσμο», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

    Ο Γιώργος Κουμεντάκης, υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σημειώνει: «Τα έργα αυτά του Γιάννη Χρήστου, αλλά και συνολικά η προσωπικότητα και το έργο του, αντιπροσωπεύουν για όλη την ομάδα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, ένα ιδεώδες προς το οποίο θα θέλαμε να τείνει συνολικά το νέο αυτό καλλιτεχνικό μόρφωμα που θα έρθει να εμπλουτίσει την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας. Ο διάλογος μεταξύ των τεχνών, η πνευματικότητα των έργων αυτών, ο ανεπιτήδευτος πειραματικός χαρακτήρας τους, είναι στοιχεία τα οποία ευελπιστούμε να συναντήσει κανείς και στις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ».

    «Το όνομα ''εναλλακτική'' είναι για εμάς πρόκληση, μιας και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε, εκ του μηδενός τον χαρακτήρα και την καλλιτεχνική ταυτότητα της σκηνής αυτής» χαιρετίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης. «Λίγους μήνες πριν την επίσημη λειτουργία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, η παράσταση της Εναλλακτικής Σκηνής με έργα Γιάννη Χρήστου, δίνει ένα πολύ σαφές στίγμα για όλα εκείνα που θα ακολουθήσουν και τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Καλή αρχή»

    [07] Ο Όμαρ Ματίν είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία δύο φορές τα τελευταία χρόνια

    Ο Όμαρ Ματίν, ο 29χρονος που σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το 2011 και το 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής, ο υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι.

    "Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Ματίν συμμετείχε στο ούμρα, το "μικρό προσκύνημα" για 10 ημέρες τον Μάρτιο του 2011 και για οκτώ ημέρες τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.

    [08] Η Χίλαρι Κλίντον λέει ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι μουσουλμάνοι

    Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Χίλαρι Κλίντον, σε δηλώσεις της σήμερα για το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο στη Φλόριντα, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να κρατήσουν τη χώρα ασφαλή χωρίς να δαιμονοποιούν τους Αμερικανούς μουσουλμάνους.

    Η Κλίντον κάλεσε "για πολιτική, όχι κομματική ηγεσία" την επομένη της επίθεσης στο Ορλάντο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επίδοξος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, κάλεσε για τον έλεγχο των τζαμιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και επανέλαβε την πρότασή του για μια προσωρινή απαγόρευση στην είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα.

    Πενήντα άνθρωποι, περιλαμβανομένου του δράστη, γιου αφγανών μεταναστών και γεννημένου στις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν σε ένα νυκτερινό κέντρο για γκέι στην πιο αιματηρή επίθεση στο είδος της στην ιστορία των ΗΠΑ.

    Σε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της η Κλίντον είπε πως θα υποστήριζε αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων από "μοναχικούς λύκους" και κάλεσε για στενότερη εποπτεία του διαδικτύου. Είπε πως, την ίδια στιγμή, είναι δεσμευμένη στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αμερικανών μουσουλμάνων

    "Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε, να δημαγωγούμε και να κηρύσσουμε τον πόλεμο σε μια ολόκληρη θρησκεία. Αυτό είναι απλώς επικίνδυνο", δήλωσε η Κλίντον στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 June 2016 - 16:32:22 UTC