Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Ρεαλιστική η επιλογή της απλής αναλογικής με ελάχιστο όριο εισόδου
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα επικίνδυνο κλίμα ανοχής σε αντισυνταγματικές πρακτικές
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: «Ισχύει η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή»
  • [04] Αλ. Χαρίτσης: Αύξηση κατά 250 εκατ. του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το 2017
  • [05] Σεισμός 4,1 ρίχτερ στις Σποράδες
  • [06] Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου
  • [07] Ομαλή η έξοδος των επιβατών κρουαζιέρας
  • [08] Δεκατρείς Νομπελίστες προειδοποιούν ότι το Brexit θα ήταν καταστροφικό για την έρευνα στη χώρα
  • [09] Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναχωρεί για το Πεκίνο
  • [10] Σουηδία: Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις λόγω απεργίας των πιλότων της SAS
  • [11] Σταύρος Ζουμπουλάκης «Ο στεναγμός των πενήτων»
  • [12] Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος
  • [13] Πάνω από 13.000 τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας

  • [01] Ν. Βούτσης: Ρεαλιστική η επιλογή της απλής αναλογικής με ελάχιστο όριο εισόδου

    «Η επιλογή για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με διατήρηση του ελάχιστου ορίου εισόδου, αποτελεί μια ρεαλιστική και προωθητική πρόταση, που ως επιλογή θα έπρεπε να αποκτήσει και συνταγματική θωράκιση», τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

    Για την συνταγματική αναθεώρηση και το νέο εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης «να τεθούν σε συζήτηση οι μεγάλες θεσμικές τομές στο πολιτικό σύστημα που θα δώσουν ανάσα δημοκρατίας».

    Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι σχετικές εξαγγελίες αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να στραφεί η συζήτηση μακριά από τα μέτρα, υπογραμμίζει: «Αλίμονο αν η πολιτική ζωή του τόπου έμενε εγκλωβισμένη, στάσιμη και σε μεγάλο βαθμό χειραγωγημένη από τις συζητήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας για την οικονομική συμφωνία με τους δανειστές».

    Σχετικά με τις ανατροπές στα εργασιακά, ο κ. Βούτσης καθιστά σαφές ότι είναι δεδομένη η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης στις σχετικές απαιτήσεις των δανειστών, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό ότι «ήδη στην πράξη, ατύπως ή στη βάση προηγούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων, εγκαθιδρύεται σιγά - σιγά ένα απαράδεκτο μεσαιωνικό καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις».

    [02] Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα επικίνδυνο κλίμα ανοχής σε αντισυνταγματικές πρακτικές

    «Η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα επικίνδυνο κλίμα ανοχής σε αντισυνταγματικές πρακτικές, σε έναν εθισμό αυταρχικού βολονταρισμού», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται στα όρια του Συντάγματος.

    Για την προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επισημαίνει ότι το άνοιγμα του κόμματος σε ολόκληρη την κοινωνία γίνεται επιτακτικό «προκειμένου μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα οριστικά έξω από την κρίση».

    Σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά, αναφέρει ότι οι προτάσεις των δανειστών για ομαδικές απολύσεις είχαν τεθεί και επί κυβερνήσεως ΝΔ «αλλά ποτέ δεν έγινα δεκτές», ενώ αντίθετα εκφράζει την ανάγκη αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: «Ισχύει η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή»

    «Ισχύει η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή» δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσερχόμενος στον αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

    Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν χάσει αυτή την ρύθμιση, λόγω προβλημάτων, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε ότι μπορούν με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και σε συνεννόηση με τον λογιστή τους, να πάνε και να τακτοποιήσουν το θέμα, ώστε να μην χάσουν την ρύθμιση. Για τους υπόλοιπους πολίτες είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπάρχει η ρύθμιση των 12 και των 24 δόσεων.

    Στην συνέχεια ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να πάνε οι πολίτες και να δηλώσουν τον ένα και ακατάσχετο λογαριασμό, μέχρι 1.500 ευρώ το μήνα, είτε είναι μόνοι τους είτε είναι συνδικαιούχοι, αφού όπως τόνισε, είναι λάθος να χάνουν χρήματα, επειδή δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

    Επίσης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε όπως είπε, να μην ταλαιπωρηθούν. Όσον αφορά στους ρυθμούς κατάθεσης των δηλώσεων, είπε ότι είναι κανονικοί λέγοντας ότι κατατίθενται κάθε ημέρα περίπου 110.00 δηλώσεις, αλλά πρόσθεσε, ότι αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αφορολόγητο, είπε ότι θα κτίζεται με την χρήση πλαστικού χρήματος.

    [04] Αλ. Χαρίτσης: Αύξηση κατά 250 εκατ. του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το 2017

    «Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 250 εκατ. ευρώ για το 2017. Το 2016 το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ αυξήθηκε, στο μέτρο του δυνατού, στα 750 εκατ. ευρώ από τα 700 εκατ. το 2015, ενώ για το 2017-18 το ποσό αυτό θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ και για το 2019-20 στο 1,25 δισ. ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα να υλοποιηθούν περισσότερα έργα σε περιφερειακή και τοπική κλίμακα».

    Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σεσυνέντευξή του στο NEWSIT αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας. Όπως είπε ο υφυπουργός αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε βήματα: Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, το νέο ΕΣΠΑ με τις στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις του που συνδέονται και με τις προτεραιότητες του αναπτυξιακού νόμου και που δίνουν έμφαση στην καινοτομία, το αναπτυξιακό ταμείο το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα υφιστάμενα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία, τους ευρωπαϊκούς πιστωτικούς θεσμούς όπως είναι η ΕΤΕΠ και το EFSI και τέλος το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

    Επίσης, επανέλαβε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν νέες δράσεις για την ανάπτυξη μηχανισμών δικτύωσης δραστηριοτήτων (clusters, meta-clusters) και άλλων δομών εκκόλαψης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας για την εξασφάλιση οικονομιών κλίμακας σε θέματα διανομής και προώθησης προϊόντων.

    [05] Σεισμός 4,1 ρίχτερ στις Σποράδες

    Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις Σποράδες, στις11.29 το πρωί (ώρα Ελλάδος).

    Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε από το εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αλοννήσου ή 11 χιλιόμετρα βόρεια της Σκοπέλου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα.

    Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί κάποια έξαρση.

    [06] Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου

    Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

    Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξη Κούγια, επισημαίνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου: "Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες,ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα".

    [07] Ομαλή η έξοδος των επιβατών κρουαζιέρας

    Από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας, εξυπηρετούνται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών, καθώς για 17η μέρα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

    Σε πολλές περιπτώσεις, όπου επιβάτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μεταφέρουν μόνοι τους τις βαλίτσες προς τους τερματικούς σταθμούς και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε ταξί η σε λεωφορεία. Πολλοί από αυτούς έχουν κατεύθυνση το αεροδρόμιο ενώ άλλοι θέλουν να μεταβούν στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας.

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα 7 κρουαζιερόπλοια, ενώ ένα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου. Περίπου 12.000 επιβάτες έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών από επιβάτες μεγάλη ηλικίας, επιτρέπεται η είσοδος σε ταξί και πούλμαν κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μεταφερθούν οι επιβάτες και οι αποσκευές τους, στους τερματικούς σταθμούς αλλά και στην έξοδο του λιμανιού.

    [08] Δεκατρείς Νομπελίστες προειδοποιούν ότι το Brexit θα ήταν καταστροφικό για την έρευνα στη χώρα

    Δεκατρείς Βρετανοί Νομπελίστες προειδοποίησαν σήμερα ότι μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έθετε σε κίνδυνο την επιστημονική έρευνα στη χώρα.

    Σε επιστολή τους προς την εφημερίδα The Daily Telegraph οι επιστήμονες εκτιμούν ότι "η προοπτική της απώλειας της χρηματοδότησης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά σημαντικό κίνδυνο για την επιστημονική έρευνα" στη Βρετανία.

    "Η επιστήμη τρέφει την ευημερία μας, το σύστημα υγείας, την ικανότητά μας να καινοτομούμε και την οικονομική ανάπτυξή μας" τονίζουν οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων είναι ο φυσικός Πίτερ Χιγκς (βραβεύτηκε με το Νόμπελ το 2013) και ο βιοχημικός Πολ Νερς (βραβείο Νόμπελ το 2001).

    "Οι διαβεβαιώσεις εκείνων που τάσσονται υπέρ του Brexit ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει το κενό (σ.σ. της χρηματοδότησης) είναι αφελείς", συνεχίζουν, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό του βρετανικού ΑΕΠ που προορίζεται για την έρευνα βρίσκεται ήδη "πολύ κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ".

    Μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB που διενεργήθηκε για τη διαδικτυακή εφημερίδα The Independent δείχνει ότι το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ του Brexit και μόνο το 45% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

    [09] Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναχωρεί για το Πεκίνο

    Έπειτα από μια χρυσή δεκαετία για τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Κίνα, η ανησυχία στο Βερολίνο εντείνεται για τα προσκόμματα που θέτει το Πεκίνο στη δραστηριότητα ξένων επιχειρήσεων, την κινεζική εξωτερική πολιτική και τον αυταρχισμό που καταγγέλλεται ότι κλιμακώνεται στο εσωτερικό.

    Η Άγγελα Μέρκελ ταξιδεύει σήμερα στο Πεκίνο για ένατη φορά αφότου ανέλαβε καγκελάριος, εν μέσω των πιέσεων από τον βιομηχανικό κλάδο και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει με πιο δυναμικό τρόπο την κινεζική κυβέρνηση.

    Το ταξίδι καταγράφεται την ώρα που η καγκελάριος επικρίνεται στο εσωτερικό διότι σιώπησε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά και καθώς οι κινεζικές εξαγορές στην Ευρώπη ωθούν πολιτικούς να απευθύνουν εκκλήσεις για τη θέσπιση αυστηρότερων περιορισμών.

    Καταγράφεται μια «εξάπλωση και κλιμάκωση κρυφών και ανοικτών συγκρούσεων στη σχέση Γερμανίας-Κίνας», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Χάιλμαν, επικεφαλής του ινστιτούτου μελετών MERICS του Βερολίνου.

    [10] Σουηδία: Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις λόγω απεργίας των πιλότων της SAS

    Περίπου 400 πιλότοι του σκανδιναβικού αερομεταφορέα SAS κήρυξαν απεργία χθες Παρασκευή με κεντρικά αιτήματα να τους δοθούν αυξήσεις μισθών και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους, εξέλιξη που οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων προς εγχώριους και ευρωπαϊκούς προορισμούς, αποκλείοντας 4.000 επιβάτες, ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της.

    «Το συνδικάτο των Σουηδών πιλότων κάλεσε το σύνολο των 400 μελών του να απεργήσουν (και να μην εκτελούν) πτήσεις μικρών αποστάσεων. Οι εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις από τη Σουηδία ακυρώθηκαν», διευκρίνισε η εταιρεία.

    Περίπου 40 πτήσεις τις οποίες θα εκτελούσαν πιλότοι με βάση το αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης ακυρώθηκαν μετά τη διακοπή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε η SAS.

    Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, το συνδικάτο SPF των Σουηδών χειριστών απέρριψε την πρόταση των διαμεσολαβητών να τους δοθεί αύξηση μισθών 2,2%. Οι πιλότοι ζητούν αύξηση 3,5%.

    [11] Σταύρος Ζουμπουλάκης «Ο στεναγμός των πενήτων»

    Δεν είναι μόνο ο ηθογράφος. Δεν είναι μόνο ο ειδυλλιακός της γραφής. Δεν είναι μόνο ο χριστιανοπρεπής. Είναι και ο υπερασπιστής των φτωχών. Ο διηγηματογράφος των βασανισμένων. Ο χρονογράφος των πασχόντων.

    Για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ο λόγος, τον οποίον δοξολογεί ο Σταύρος Ζουμπουλάκης στο βιβλίο του «Ο στεναγμός των πενήτων» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

    Παίρνοντας τον τίτλο του βιβλίου από το ψαλτήρι -«από της ταλαιπωρίας των πτωχών και από του στεναγμού των πενήτων νυν αναστήσομαι λέγει Κύριος»- στίχο που άρεσε στον σκιαθίτη κοσμοκαλόγερο, ο μελετητής φωτίζει την «φιλόπτωχο» γραφή του.

    «Οι φτωχοί και κατατρεγμένοι, οι αδύναμοι και οι ευάλωτοι» είναι οι άνθρωποι του τονίζει ο συγγραφέας στον πρόλογο.

    Γεννημένος το 1953 στην Συκιά Λακωνίας, με σπουδές Νομικής και Φιλολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας στο Παρίσι, πολλά χρόνια καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία» (1988-2012), πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής», επικεφαλής του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά το τελευταίο του βιβλίο «Υπό το φως του μυθιστορήματος» από τις εκδόσεις Πόλις, παρουσιάζει τώρα τα δοκιμιακά κείμενά του για τον αγαπημένο του που τον θεωρεί κορυφαίο διηγηματογράφο της Ευρώπης. Και μάλιστα, στο ίδιο ύψος με τον Γκυ ντε Μωπασσάν και τον 'Αντον Τσέχοφ!

    [12] Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος

    Ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος έφυγε χθεςαπό τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. O γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του έγινεσήμεραστις 12.00 στο νεκροταφείο του Ζωγράφου.

    Γεννημένος στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927 ο Γιάννης Μιχαλόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Αχ αυτή η γυναίκα μου» «'Ανθρωπος για όλες τις δουλειές» και «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», ενώ στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το «Ορκιστείτε παρακαλώ» της δεκαετίας του 1980, όπου κρατούσε τον ρόλο του δικαστή.

    [13] Πάνω από 13.000 τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας

    Στις 13.677 ανέρχεται ο αριθμός των ανήλικων προσφύγων (0-18 ετών) που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των παιδαγωγικών - εκπαιδευτικών δράσεων που οργανώνονται στα Κέντρα, η οποία δόθηκεχθες στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στα Κέντρα είναι 36.890 άτομα. Η απόκλιση από τον συνολικό αριθμό των προσφύγων (περίπου 52.000 αυτή τη στιγμή) οφείλεται στο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται καταυλισμοί όπως η Ειδομένη (όπου λειτουργούσε ακόμη ο άτυπος καταυλισμός την περίοδο της καταγραφής), η Μόρια της Λέσβου, το Λιμάνι του Πειραιά, ο καταυλισμός ΠΑΘΕ Πολυκάστρου - Plaza. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο συνολικός αριθμός των ανήλικων προσφύγων είναι περίπου 37% του συνολικού πληθυσμού.

    Πιο αναλυτικά, 5.581 έχουν καταγραφεί στην Κεντρική Μακεδονία, 4.628 στην Αττική, 1.253 στο Βόρειο Αιγαίο, 178 στην Πελοπόννησο, 824 στην Ήπειρο, 950 στην Κεντρική Ελλάδα και 263 στην Ανατολική Μακεδονία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 June 2016 - 10:32:30 UTC