Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Με την αδειοδότηση σπάει ο ομφάλιος λώρος πολιτικής εξουσίας - ΜΜΕ
  • [02] Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νέο αναπτυξιακό νόμο ανακοίνωσε ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Λέσβο στις 17 και 18 Ιουνίου
  • [04] Πρ. Παυλόπουλος: Θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για την πλήρη αξιοποίηση του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Νιάρχος"
  • [05] Τα Λουτρά Παλατζιάν, στο Κερατσίνι, παίρνουν ζωή και γεμίζουν με φωνές μαθητών
  • [06] Ερώτηση 53 βουλευτών της ΝΔ για το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας
  • [08] Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
  • [09] O Άγγ. Δεληβορριάς εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα Αρχαιολογία-Μουσειολογία
  • [10] Τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, με σειρά παρεμβάσεων, ανακοίνωσε ο Ν. Βούτσης
  • [11] Ο Πιερ Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Ν. Παππάς: Με την αδειοδότηση σπάει ο ομφάλιος λώρος πολιτικής εξουσίας - ΜΜΕ

    Η διαπλοκή ήταν ο τρόπος άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε παρέμβασή του χθες βράδυ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης, που είχε ως θέμα "Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ".

    Παρεμβάσεις στην εκδήλωση πραγματοποίησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ρ/σ "Κόκκινο", και Κατερίνα Ακριβοπούλου.

    Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και σε στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος, όπως είπε, κάλεσε άλλους μετόχους του ιδίου σταθμού να "βάλουν χρήματα, γιατί μέσω αυτού του σταθμού απέκτησαν χρήμα και ισχύ".

    "Τόση ισχύ που κάποιοι θεώρησαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταθέτουν δηλώσεις 'πόθεν έσχες'", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι μέσω αυτής της κατ' αυτόν τον τρόπο αποκτηθείσης ισχύος ασκούνταν πιέσεις σε κυβερνήσεις ώστε αυτές με την σειρά τους να επηρεάζουν τραπεζικές αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα εθεωρείτο ότι το δικαστικό σύστημα υπήρχε "για να βάζει στην άκρη υποθέσεις".

    "Προσπάθησαν να επιβιώσουν και με την νέα κατάσταση (σ.σ. την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα τεθούν κανόνες", είπε ο υπουργός Επικρατείας.

    Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, είπε, χαρακτηριστικά ότι "φτιάχνουμε συνθήκες εργαστηρίου ανταγωνισμού", προσθέτοντας, "Θα περίμενε κανείς να ενθουσιαστούν με την ρύθμιση οι οπαδοί της ελεύθερης αγοράς, εκείνοι που αρνούνται την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ την ίδια ώρα θέλουν την 'απελευθέρωση του επαγγέλματος της κομμώτριας'".

    "Τους είναι αδιανόητο ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα σχήματα που θέλουν να δοκιμάσουν", πρόσθεσε.

    Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει εισπράξει 40 εκατ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων, και τόνισε ότι τα χρέη αυτά καταλογίζονται και πηγαίνουν στις φορολογικές αρχές, όπου μπορεί να υπάρξει και ρύθμιση - "όπως σε κάθε πολίτη" - και επισήμανε ότι "υπήρχε και ο φόρος τηλεοπτικής διαφήμισης τον οποίο 'κράδαινε' πάνω από τα τηλεοπτικά κανάλια η κυβέρνηση της εποχής του πρώτου Μνημονίου προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξή της".

    Διευκρίνισε ότι για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι από το 2020 και μετά ένα τμήμα του φάσματος πρέπει "να περάσει στην κινητή τηλεφωνία", ενώ τόνισε ότι "βασική μας μέριμνα ήταν η οικονομική βιωσιμότητα, διότι διαφορετικά αρχίζουν οι πιέσεις στις τράπεζες και το πολιτικό σύστημα".

    "Πως γίνεται ζημιογόνες επιχειρήσεις να κρατιούνται στην ζωή; Τα κανάλια δεν είναι μια τυπική επιχείρηση, και βέβαια δεν πονούσαν για τις θέσεις εργασίας", είπε.

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων, αναφέροντας στην συνέχεια ότι αυτοί που λένε πως είναι αντισυνταγματικό να οργανώνει τον διαγωνισμό το υπουργείο δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν με μια απλή υπουργική υπογραφή, όπως γινόταν τόσα χρόνια, στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους, δινόταν παράταση στο καθεστώς λειτουργίας των καναλιών.

    Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων, ανέφερε ότι "μας έχουν στείλει και δικόγραφα, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα και των πιο σφοδρών αντιπάλων μας για ενστάσεις κλπ., θα υπερασπιστούμε και εμείς τις επιλογές μας".

    Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Παππάς κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση "έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα του ισχύοντος πλαισίου εσωτερικού και διεθνούς", τονίζοντας ότι "δεν θα υπάρχει κανάλι με offshore και 'αυτοφωράκια', ούτε κανάλι χωρίς πρόγραμμα και παραγωγή".

    Αναφορικά με τον συσχετισμό του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών και πλουραλισμού, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι "είχαμε παραπάνω από τέσσερα κανάλια και καθόλου πλουραλισμό - παράδειγμα το δημοψήφισμα, όπου δεν υπήρξε ισότιμη προβολή των απόψεων".

    "Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης σπάει ο ομφάλιος λώρος που συνέδεε την πολιτική εξουσία με τα ΜΜΕ, αν καταφέρουμε να πάμε και σε βιώσιμα σχήματα σπάει και ο ομφάλιος λώρος των ανάρμοστων σχέσεων ΜΜΕ και τραπεζών", πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ΕΡΤ, είπε ότι η δημόσια τηλεόραση "θα βρει τον βηματισμό της", έφερε ως παράδειγμα ότι "το Euro2008 το είχαν πάρει (με) 13 εκατ. ευρώ και εμείς το φετινό το πήραμε (με) 2.700.000 ευρώ", και πρόσθεσε "ερχόμαστε για να δείξουμε και να αναδείξουμε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας".

    "Στην ΕΡΤ δεν απαγορεύεται ούτε η κριτική, ούτε η πολεμική στην κυβέρνηση. Οφείλω ως υπουργός να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων", είπε ο κ. Παππάς, απαντώντας σε επισήμανση από το ακροατήριο.

    Σε ότι αφορά το Μητρώο των Online Media είπε ότι οφείλουν άπαντες πλέον να δημοσιοποιούν την διαφημιστική δαπάνη τους.

    Έκανε, χαρακτηριστικά, λόγο για "χαμό με τα sites που ζουν από αντιγραφές" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υποχρεώνει κανέναν να εγγραφεί στο Μητρώο, αλλά παρέχει ισχυρά κίνητρα, όπως η πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση όσων εγγράφονται, η παροχή κωδικού πρόσβασης ώστε να ελέγχεται η λογοκλοπή καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης των εγγεγραμμένων στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

    Ο κ. Παππάς είπε ότι "δεν συζητάμε καθόλου για το περιεχόμενο (των sites)", επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι η ρύθμιση "παραμένει ατελής" καθώς, για παράδειγμα, "δεν λύνει τα εργασιακά προβλήματα".

    "Για τέτοια θέματα θα χρειαστεί και το κράτος και το κίνημα των δημοσιογράφων", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Επικρατείας, όμως, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι η κυβέρνηση δέχεται "επιθέσεις για δευτερεύοντα ζητήματα", τις οποίες ενέταξε στην "τακτική αντιπερισπασμού" της αντιπολίτευσης.

    "Να μην αφήσουμε την Νέα Δημοκρατία να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις της", είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας στην συνέχεια "(η ΝΔ) υπέγραψε την 5η αξιολόγηση που προέβλεπε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Έχει κλείσει το σενάριο της 'παρένθεσης' και 'ανοίγουν τα στόματα': Ο Χαρδούβελης είπε ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε. Ο Σαμαράς έπρεπε να πάρει μέτρα και για το 2014 και για το 2015".

    Ο κ. Παππάς είπε ότι η ΝΔ "προσπαθεί να σβήσει τις εκλογές του Σεπτέμβρη - έφεραν τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να ρωτήσουν τον λαό, εμείς πήγαμε στον λαό για όσα καταφέραμε και για όσα δεν καταφέραμε".

    "Τον Γενάρη πήραμε εντολή για διαπραγμάτευση, διαπραγματευτήκαμε, τον Ιούλιο καταλήξαμε στην συμφωνία και πήγαμε ξανά στον λαό λέγοντας τι μπορούμε να κάνουμε με αυτή την συμφωνία", είπε ο κ. Παππάς, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα, "Ασπάζεται ο κ. Μητσοτάκης το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;" και επικρίνοντας την ΝΔ ότι "προσπαθεί να δείξει ότι η αριστερά είπε ψέμματα".

    "Αυτό θα ήταν τεκμηριωμένο αν ο Τσίπρας παρέμενε πρωθυπουργός μετά τον Ιούλιο, έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη του λαού", είπε ο υπουργός Επικρατείας.

    Ανέφερε ότι η στρατηγική της ΝΔ "βασίστηκε στο ότι η αριστερά θα βγάλει την χώρα από την Ευρώπη, αυτό κατέρρευσε" και πρόσθεσε πως "τώρα προσπαθούν να πουν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε, αλλά υπάρχει διαπραγμάτευση με προστασία της πρώτης κατοικίας έως 35.000 ευρώ και διαπραγμάτευση χωρίς την προστασία αυτή, ομοίως υπάρχει διαπραγμάτευση με προστασία της μέγιστης πλειοψηφίας των επικουρικών συντάξεων και διαπραγμάτευση με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις".

    "Καταφέραμε να έχουμε 1% του ΑΕΠ πλεόνασμα πάνω από τα προβλεπόμενα και τις επόμενες μέρες θα μελετήσουμε πώς θα γίνει η διανομή αυτού του πλεονάσματος", πρόσθεσε.

    Αναφέρθηκε ακόμα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων, στην επανέναρξη μεγάλων έργων και στην εξοικονόμηση πόρων και έκανε λόγο για συνεκτική και συμπαγή στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία "για να μην είναι ατελής, πρέπει να υπάρχει και μια αντίστοιχη ευρωπαϊκή στρατηγική".

    Είπε ότι ο κ. Τσίπρας "ανήκει αυτή την στιγμή στις κορυφαίες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής αριστεράς", πρόσθεσε ότι "η ποτέ η χώρα δεν είχε τέτοιο εκτόπισμα" και ανέφερε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος "διεκδικεί να επηρεάσει τις εκεί εξελίξεις".

    Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία θα ήταν διαφορετικές αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στην Ελλάδα.

    Έκανε λόγο για την αναγκαιότητα "η Ευρώπη να είναι ένα περιεκτικό και ανεκτικό project", είπε οτι η Γερμανία πρέπει "να έχει και τα δύο της πόδια εντός του project αυτού" και επέκρινε την επιμονή της Γερμανίας για παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

    Επισήμανε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είχε προτείνει την ανάμιξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόταση που έγινε δεκτή.

    "Έχουμε την δυνατότητα να σταματήσουμε την καταστροφή και τις απώλειες και να βάλουμε μπροστά την μηχανή της οικονομίας στην κατεύθυνση της δίκαιης ανάπτυξης, ώστε να γευτούν όλοι τους καρπούς της προόδου και της ανάπτυξης", κατέληξε ο κ. Παππάς.

    [02] Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νέο αναπτυξιακό νόμο ανακοίνωσε ο Γ. Σταθάκης

    Δυο νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νέου αναπτυξιακού νόμου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

    Η μία αφορά στην ιδία συμμετοχή των επιχειρήσεων στο επενδυτικό σχέδιο. Με τη νομοτεχνική βελτίωση, καταργείται κάθε περιορισμός στην ίδια συμμετοχή του φορέα και το 25% του συνολικού επενδυτικού κόστους μπορεί να καλύπτεται από ίδια κεφάλαια ή εξωτερική χρηματοδότηση του φορέα, εφόσον δεν περιέχει καμιά δημόσια ενίσχυση ή παροχή.

    Με την δεύτερη δίνεται προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2017 , σε όσες εταιρείες είχαν ενταχθεί σε παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους προκειμένου να ολοκληρώσουν το 50% της επένδυσης ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης και να μην απενταχθούν. Η προθεσμία που προέβλεπε αρχικά το σχέδιο νόμου για τις επιχειρήσεις αυτές, ήταν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

    [03] Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Λέσβο στις 17 και 18 Ιουνίου

    Την Λέσβο θα επισκεφθεί στις 18 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν προκειμένου να συναντηθεί με μετανάστες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν.

    "Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να εκτιμήσω την κατάσταση και να εκδηλώσω την αλληλεγγύη μου" είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαν μιλώντας από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    "Εκατοντάδες Σύροι και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις", συνέχισε.

    Τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να οργανώσουν μια σύνοδο για τη μεταναστευτική κρίση στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Η επίσκεψη του Μπαν στη Λέσβο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του που θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στις 16 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συμμετάσχει στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Κατόπιν ο Μπαν θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου στις 17 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν πάει στη Λέσβο, την επόμενη ημέρα.

    [04] Πρ. Παυλόπουλος: Θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για την πλήρη αξιοποίηση του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Νιάρχος"

    Το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

    «Εφεξής το κράτος μας καλείται από την πλευρά του να αναδειχθεί αντάξιο και αξιόπιστο, ως προς την πλήρη αξιοποίηση αυτής της προσφοράς, κατά τον προορισμό της. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Με αυτήν την όντως μνημειώδη προσφορά στον πολιτισμό μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει τη λαμπρή παράδοση των μεγάλων ευεργετών μας και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, για τον τόπο και τον λαό μας».

    [05] Τα Λουτρά Παλατζιάν, στο Κερατσίνι, παίρνουν ζωή και γεμίζουν με φωνές μαθητών

    Τις ένδοξες μέρες του 1932 θα ξαναζήσουν τα ιστορικά Λουτρά Παλατζιάν. Αυτήν τη φορά, δεν θα εξυπηρετήσουν τους πρόσφυγες Μικρασιάτες, τους Αρμένιους και γενικά τους κατοίκους της Αττικής, αλλά θα γεμίσουν με φωνές των παιδιών που θα φοιτήσουν στο 1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου.

    «Το ιστορικό χαμάμ των Λουτρών Παλατζιάν παίρνει πλέον μια νέα ζωή. Ένα ιστορικό μνημείο, ενός Αρμένη επιχειρηματία, του Αρτίν Παλατζιάν, ο οποίος ήρθε με την μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα κι έχτισε μια λαμπρή επιχείρηση για την εποχή του, αντί να κατεδαφιστεί και να απαξιωθεί, ξαναπαίρνει ζωή. Θα γίνει το πρώτο καλλιτεχνικό σχολείο Κερατσινίου, με τα παιδιά να φοιτούν μέσα σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο», δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Νίκος Μαντζούφας, και συμπληρώνει: «Νιώθουμε πολύ περήφανοι που σήμερα βρισκόμαστε σε αυτό το ιστορικό μνημείο μιας προσφυγικής πόλης, το οποίο δεν θα χαθεί, η μνήμη του θα διατηρηθεί και θα γίνει ένας χώρος πολιτισμού και παιδείας».

    Όπως επισημαίνει ο κ. Μαντζούφας, πολλές από τις αίθουσες του αναπαλαιωμένου χαμάμ θα λειτουργούν ως εκθετήρια, σχεδιαστήρια, ενώ πρόκειται να εκτεθούν και διάφορα ιστορικά κειμήλια, όπως η πρώτη ταμειακή μηχανή του χαμάμ. «Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τη σύγχρονη γενιά με την ιστορία του τόπου. Το συγκεκριμένο σχολείο θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2017, οπότε και θα παραδοθεί για να λειτουργήσει, ενώ στα εγκαίνια ετοιμάζουμε και μια εκδήλωση, στην οποία θα είναι παρούσα η οικογένεια Παλατζιάν για να μιλήσει για την ιστορία του μνημείου», σημειώνει.

    [06] Ερώτηση 53 βουλευτών της ΝΔ για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 53 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρουν ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στην συνεδρίαση του στις 16 Μαΐου 2016 αποφάσισε την αλλαγή του λογότυπου του πρακτορείου από το ana-mpa.gr σε ana.gr».

    Στην ερώτηση οι 53 βουλευτές σημειώνουν ότι η αλλαγή του λογότυπου σημαίνει ουσιαστικά αλλαγή της ταυτότητας του Πρακτορείου και πως η διαγραφή της φράσης "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων", γεννά εύλογα ερωτηματικά, καθώς η φράση αυτή «εμπερικλείει όλη την ιστορία της Β. Ελλάδας και η διαγραφή της προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την ιστορική μνήμη».

    Καταλήγοντας, οι υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η απάντηση που δόθηκε στη σχετική καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κρίνεται ικανοποιητική, και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πρακτορείου της 16ης Μαΐου και να απαντήσουν γιατί κρίθηκε αναγκαία και τι εξυπηρετεί η αλλαγή λογότυπου σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

    [07] «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας

    Το "πράσινο φως" για την αποκατάσταση του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας και την έγκριση άμεσης υλοποίησης εργασιών κατά τους επόμενους μήνες έδωσαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων κατά τη σημερινή συζήτηση του θέματος.

    Οι εργασίες που θα δρομολογηθούν άμεσα αφορούν στην ανέλκυση του αυθεντικού υλικού από τον 'Αραχθο, σε μεθοδευμένες στερεώσεις των τμημάτων της γέφυρας που έχουν παραμείνει όρθια και στην τοποθέτηση πασσάλων για τη θεμελίωση των βάθρων του γεφυριού.

    Τις παραπάνω εργασίες θα εκτελέσει η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προκύπτει από την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με στόχο την αποκατάσταση του μνημείου. Την επίβλεψη των εργασιών θα έχουν το ΥΠΠΟ και το ΕΜΠ.

    Το λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, έργο του 1866 και κηρυγμένο μνημείο και έργο τέχνης, κατέρρευσε την 1η Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα Τζουμέρκα. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε η ομάδα μελετητών το Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που προσέφερε αφιλοκερδώς τις προκαταρκτικές μελέτες για το έργο, οι πλημμύρες που δημιουργήθηκαν από τις βροχοπτώσεις δεν ήταν από μόνες τους ικανές να προκαλέσουν βλάβες στο μνημείο.

    Όπως εξήγησε η καθηγήτρια του ΕΜΠ και μέλος του ΚΣΝΜ, Ελισσάβετ Βιντζηλαίου, κύριο αίτιο της κατάρρευσης ήταν η διάβρωση που εντοπίστηκε ότι υπήρχε στο ανατολικό βάθρο της γέφυρας, με αποτέλεσμα τα φορτία να μην καταλήγουν ομοιόμορφα σε όλα τα θεμέλια.

    Εξάλλου, το 2008 είχαν γίνει κάποιες εργασίες συντήρησης στο μνημείο, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ το 2013 είχε γίνει σύσκεψη αρμόδιων φορέων για την περαιτέρω αναστήλωση του μνημείου, που ωστόσο δεν προχώρησε. Ρωγμές στο μνημείο είχαν εντοπιστεί και το 2014.

    Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, που έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη του Συμβουλίου, η αποκατάσταση του μνημείου θα πρέπει να βασιστεί σε θεμελιώδεις αρχές, όπως ότι οι μελέτες θα αποδίδουν την αρχική χάραξη και ότι τα σημεία που θα συμπληρωθούν θα διακρίνονται από τα αυθεντικά. Το έργο της συμπλήρωσης των κατεστραμμένων τμημάτων είναι επείγον, τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα κατάρρευσης των σωζόμενων τμημάτων.

    [08] Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

    Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ ανεβαίνει ψηλά και ψηλότερα. Ανεβαίνει στην ταράτσα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για το καλοκαιρινό «Πανόραμα Τζαζ», που όπως εξηγείκαι ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Χρήστος Καρράς «εστιάζει στην πολύ νέα γενιά των μουσικών. Ηδη επαγγελματίες, αν και στα πρώτα τους βήματα, σε μία φάση διερεύνησης της μουσικής τους πορείας».

    Το καλοκαιρινό Πανόραμα που κάνει πρεμιέρα απόψε Πέμπτη (9/6) και ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου (11/6) συμπεριλαμβάνοντας τα σχήματα των Next Step Quintet, Stelios Chatzikaleas Quintet και Stephanos Chytiris Flux Project, συνοψίζει τρεις ενδεικτικές, μέσα από την διαφορετικότητα τους στυλιστικές προσεγγίσεις της τζαζ μουσικής του σήμερα.

    Από την πρώτη σεζόν της λειτουργίας της η Στέγη αφοσιώθηκε στην ανάδειξη καλλιτεχνών της ελληνικής τζαζ σκηνής, της ολοένα και ανερχόμενης, τολμηρής, ολοένα και περισσότερο καταρτισμένης. Ο Χρήστος Καρράς διαπιστώνει πως πρόκειται για ένα μουσικό χώρο που σταδιακά εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται σε επίπεδο τεχνικής βάσης. Γεγονός που υπόσχεται πολλά για το μέλλον της. «Πρόκειται για μουσικούς που τις περισσότερες φορές έχουν περάσει από πανεπιστημιακά τμήματα -όπως το Ιόνιο πανεπιστήμιο που είναι ένα φυτώριο της ελληνικής τζαζ. Επίσης είναι μουσικοί τρομερά ανοιχτοί και ενήμεροι για το τι γίνεται στον κόσμο γενικότερα. Συνεπώς μιλάμε για μια πολύ εξωστρεφή σκηνή, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλο τον κόσμο».

    Είναι αυτό το επίπεδο, η δεξιοτεχνία, η συνθετική ικανότητα των νέων Ελλήνων μουσικών που καθιστά πλέον την ελληνική τζαζ εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν - και μάλιστα σ' έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απαιτητικό χώρο παγκοσμίως.«Υπάρχουν ήδη μουσικοί που έχουν κάνει μία σταδιοδρομία στο εξωτερικό, υπάρχουν και μουσικοί που έχουν ηχογραφήσει στην ECM» συνηγορεί ο κ. Καρράς.

    Μοιραία καθώς η ελληνική σκηνή της τζαζ εξελίσσεται, πλαταίνει και το κοινό της. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Στέγης πάντως υπενθυμίζει πως η τζαζ τροφοδοτείται από τα live όσο ελάχιστα μουσικά είδη μπορούν. «Η τζαζ μουσική προορίζεται ν'ακουστεί live, ακριβώς επειδή είναι μουσική που βασίζεται στη στιγμή. Είναι μια μουσική -πολυδουλεμένη μεν - που έχει μια ενέργεια και μια σύμπραξη της στιγμής κάτι που μοιράζεται στους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στη σκηνή. Αυτή η συνθήκη την καθιστά, κατά τη γνώμη μου, μια μουσική εμπειρία ανεπανάληπτη».

    Στην τρίτη διοργάνωσή του, το «Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ / New Generation» παίρνει πλέον το χαρακτήρα ενός μεγάλου φεστιβάλ. Τα τρία σχήματα που συμμετέχουν στο line-up της διοργάνωσης, οι Next Step Quintet (9/6), Stelios Chatzikaleas Quintet (10/6) και Stephanos Chytiris Flux Project (11/6) μιλούν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για τις live εμφανίσεις τους, τις μουσικές επιρροές τους και το μέλλον της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα.

    Next Step Quintet

    Έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανερχόμενα γκρουπ του είδους. Όλα τα μέλη του σχήματος είναι απόφοιτοι του Τμήματος Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου (Βασίλης Ποδαράς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Κότσυφας και Ντίνος Μάνος) και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, διεθνή εμπειρία και πολύ καλές κριτικές από την κυκλοφορία του πρώτου τους, ομώνυμου δίσκου, το 2012. Το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο «2» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο έχει ηχογραφηθεί με τον Τάκη Πατερέλη και τον Tivon Pennicott από τη Νέα Υόρκη. Με ροκ αναφορές να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής του ταυτότητας, ο Βασίλης Ποδαράς πιστεύει πως η αίσθηση ότι η τζαζ ανταποκρίνεται σε ένα μυημένο, ίσως και ειδικό, κοινό ατονεί με το πέρασμα των χρόνων. «Αν και σαν είδος μουσικής είναι μακριά από την ελληνική κουλτούρα, το ελληνικό κοινό και ακόμα περισσότερο η νεολαία είναι ανοιχτή σε ένα ενδιαφέρον άκουσμα. Ειδικά αυτή την περίοδο με την κρίση, ψάχνεται ν'ακούσει κάτι καινούριο , κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι αν δώσεις στο κοινό κάτι προσεγμένο και ειλικρινές θα το πάρεις πίσω. Το βλέπω και στα live αυτό, όπου έρχεται καινούριος κόσμος και σιγά σιγά η μουσική διαδίδεται» αναφέρει. Πρόσφατα οι Next Step Quintet διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Made in New York Jazz Competition, ενώ η επόμενη ηχογράφηση τους θα είναι μία δική τους προσέγγιση στην μουσική των Radiohead. Στη συναυλία στη Στέγη θ'ακούσουμε κομμάτια και από τα δύο άλμπουμ τους.

    Stelios Chatzikaleas Quintet

    Οι Μάιλς Ντέιβις και Τσετ Μπέικερ, ήταν τα πρώτα μουσικά ακούσματα του 31χρονου Στέλιου Χατζηκαλέα που «άφησε» το κλασικό πιάνο για την τρομπέτα. Η τζαζ τον γοητεύει γιατί «είναι ένα είδος μουσικής που συνήθως δεν δίνει απαντήσεις αλλά τις περισσότερες φορές θέτει ερωτήματα» . «Μου άρεσε να βγάινω έξω και να μην περνάω καλά με την ευρεία έννοια, δηλαδή να πηγαίνω ν'ακούσω μία συναυλία και μετά να προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Ολη αυτή η αναζήτηση με οδήγησε σε πιο εσωτερικά ακούσματα κατά κάποιο τρόπο» παραδέχεται ο ίδιος που έχει συμμετάσχει σε διάφορα γκρουπ και ηχογραφήσεις που είχαν για βάση τον αυτοσχεδιασμό και έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Ευρώπης. Για εκείνον , η ελληνική τζαζ σκηνή θα μπορούσε να αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής πολιτιστικής βιομηχανίας καθώς «υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από Ευρωπαίους ή Αμερικανούς συναδέλφους τους που κάνουν παγκόσμιες περιοδείες».

    O «Αφρός των ημερών» του Μπορίς Βιάν, όπου το πραγματικό συγκρούεται με το σουρεαλιστικό και ο έρωτας με το θάνατο, στάθηκε η αφορμή για τη σύνθεση των εννέα νέων μουσικών θεμάτων που θα παρουσιάσει στην ταράτσα της Στέγης μαζί με το κουιντέτο του (Κώστας Γιαξόγλου, Κωνσταντίνος Μάνος, Παναγιώτης Ηλιού και Χρήστος Κωνσταντινίδης).

    Stefanos Chytiris Flux Project

    «Επέλεξα την τζαζ για την ελευθερία που μου προσφέρει» λέει ο Στέφανος Χυτήρης που παίζει ντραμς. Μαζί με τον 71χρονο Αμερικανό σαξοφωνίστα Daniel Carter, τον Βέλγο πιανίστα Bram De Looze και τον Nεοϋρκέζο μπασίστα Luca Rosenfeld αποτελούν τον πυρήνα του Flux Project. Στην ταράτσα της Στέγης, εξερευνώντας τις δομές και την πνευματικότητα της free jazz μουσικής, σμίγουν στην Αθήνα έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας στη Νέα Υόρκη. Με οδηγό τον πρώτο τους δίσκο, «PYRIN», ηχογραφημένο στο Μπρούκλυν σε παραγωγή του Αμερικανού μάστερ- ντράμερ Michael Carvin, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα ηχητικό ταξίδι βασισμένο στις φιλοσοφικές ιδέες του Ηράκλειτου,αρχές οι οποίες καθοδήγησαν και τις ηχογραφήσεις τους. «Ηταν η αφορμή για κάποιες μουσικές αφετηρίες αυτοσχεδιασμού» εξηγεί ο Στέφανος Χυτήρης που ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην Αμερική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σχήματα μουσικών της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την προσωπική του δουλειά, σε συνεργασία με την Ingrid Laubrock, τον Todd Neufeld, τον Pascal Niggenkemper, τον Billy Mintz και άλλους. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπειρία του στην Αμερική απελευθερωτική. «Το θετικό στη Ν. Υόρκη είναι ότι εκεί κανείς μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το που είναι ο ίδιος χωρίς όμως να νιώσει πίεση. Παρά τον υψηλό ανταγωνισμό που υπάρχει, σε ωθεί ν' ανοιχτείς, να κάνεις πράγματα και να πιστέψεις στον εαυτό σου». Αυτό που χρειάζεται- κατά τον ίδιο- η ελληνική τζαζ σκηνή σήμερα είναι «να μην υπάρχει εφησυχασμός». «Να παίρνονται περισσότερα ρίσκα σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες , να υπάρξει ένα δημιουργικό "ανακάτεμα"ώστε να προκύψει ένας ήχος που θα προέρχεται από εδώ. Πρέπει να είναι και οι μουσικοί ανοιχτοί στο διαφορετικό για να είναι και ο κόσμος» καταλήγει.

    [09] O Άγγ. Δεληβορριάς εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα Αρχαιολογία-Μουσειολογία

    Η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε σήμερα ως τακτικό μέλος της τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελο Δεληβορριά, στην προκηρυχθείσα έδρα Αρχαιολογία-Μουσειολογία. Ο κ. Δεληβορριάς είναι κλασικός αρχαιολόγος, ο οποίος ασχολήθηκε με τη γενική αρχαιολογία ως επιμελητής αρχαιοτήτων, με την ιστορία της αρχαίας τέχνης στις μελέτες του, με τη μουσειολογία ως επιμελητής αρχαιοτήτων του Δημοσίου και ως διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Επιπλέον, ακολουθώντας το παράδειγμα διακεκριμένων μελών της Ακαδημίας, του Χρήστου Καρούζου, του Μανόλη Ανδρόνικου και του Στυλιανού Αλεξίου, μελέτησε και τις νεώτερες περιόδους της ελληνικής τέχνης, της λογοτεχνίας και της ιστορίας και μας έδωσε σημαντικές μελέτες.

    Ο Άγγελος Δεληβορριάς γεννήθηκε το 1937. Σπούδασε αρχαιολογία-ιστορία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Freiburg. Το 1965 διορίστηκε, έπειτα από διαγωνισμό, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, από την οποία παραιτήθηκε το 1969. Από το 1969 έως το 1972 συνέχισε τις σπουδές αρχαιολογίας στο T?bingen με υποτροφία Alexander von Humboldt, το 1972 έλαβε το δίπλωμα του διδάκτορος με βαθμό Magna cum laude και το διάστημα 1972-1973 έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Παρίσι, τη Σορβόνη και την ?cole Pratique des Hautes ?tudes.

    [10] Τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, με σειρά παρεμβάσεων, ανακοίνωσε ο Ν. Βούτσης

    Μια σειρά θεσμικών αλλαγών στο πλαίσιο της λειτουργίας της Βουλής και του Κανονισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ήδη «έχει ετοιμαστεί η υποδομή» ώστε το Κοινοβούλιο να «περάσει» στην ηλεκτρονική υπογραφή και το σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα να λειτουργήσει και στις ψηφοφορίες στην Ολομέλεια.

    Ακόμη ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά γίνεται ακριβής και πλήρης καταγραφή της περιουσίας της Βουλής με στόχο να στεγάζεται σε δικά της κτίρια αφού αυτά ανακαινιστούν. Επίσης, ενημέρωσε ότι εντός του 2016 θα γίνει ανάρτηση δύο οικονομικών ετών των «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων.

    «Παραλάβαμε μια κατάσταση όπου -χωρίς να προσωποποιώ καθόλου ευθύνες τα προηγούμενα χρόνια- δεν είχε γίνει παρά μία ανάρτηση την τελευταία τετραετία. Τώρα ήδη μέσα στο 2016 θα γίνει ανάρτηση δύο οικονομικών ετών κι έχουν ληφθεί τα μέτρα μέσα σε έναν χρόνο από τώρα να έχουμε φτάσει στο σημείο να δίνονται, ακριβώς, άμα τη εκκαθαρίσει του τρέχοντος, δηλαδή του προηγούμενου οικονομικού, έτους» ανακοίνωσε ο κ. Βούτσης επισημαίνοντας πως είναι αναγκαίο να επιτευχθεί αυτό, διότι εύλογα ο κόσμος θεωρεί ότι δεν είναι σωστό μόνο να αναφερόμαστε σε στοιχεία ενδεικτικά προ διετίας ή προ τριετίας, αλλά μπορούμε να πάμε γρηγορότερα.

    [11] Ο Πιερ Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη βεβαιότητα του ότι στο επόμενο Eurogroup θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο Π. Μοσκοβισί ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε πάνελ συζήτησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο πλαίσιο του Brussels Economic Forum στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group θα εξετάσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και θα επικυρώσει τις συζητήσεις που έχουν ήδη λάβει χώρα. «Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup. «Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».

    Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».

    Τέλος, αναφέρθηκε και στις προβλέψεις της Κομισιόν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στις οποίες καταγράφεται «επιστροφή της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ανάπτυξη κοντά στο 3% την επόμενη χρονιά». « Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις που στηρίζονται στην επιτυχία του προγράμματος» κατέληξε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 June 2016 - 18:32:29 UTC