Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΔΝΤ απορρίπτει τον Νεοφιλελευθερισμό: Στοπ στη λιτότητα και έλεγχος στις επενδύσεις
  • [02] Στις 24 Ιουλίου η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση
  • [03] Σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά
  • [04] Βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη
  • [05] Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Πίτερ Σάφερ
  • [06] Μοσκοβισί: Το 95% του απαιτούμενου έργου έχει ολοκληρωθεί
  • [07] Αυστραλία: Κονδύλιο 8,91 εκατ. δολαρίων για τη διάσωση των κοάλα

  • [01] Το ΔΝΤ απορρίπτει τον Νεοφιλελευθερισμό: Στοπ στη λιτότητα και έλεγχος στις επενδύσεις

    του Μαουρίτσιο Ρίτσι*

    Για όποιον είναι πεπεισμένος πως οι ιδέες μετράνε και πως στο τέλος έχουν κάποια επιρροή πάνω στην πραγματικότητα, τούτη είναι μία ιστορία άκρως εντυπωσιακή. Και προπαντός βοηθά να κατανοήσουμε τα τελευταία 30 χρόνια κι ίσως ακόμη και τα επόμενα. Είναι ο απολογισμός της μάχης του μεγαλύτερου οικονομικού οργανισμού - του ΔΝΤ - με τον εαυτό του και με την κληρονομιά του όσον αφορά το πιο σημαντικό θέμα της ύπαρξής του: Tις στρατηγικές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

    Υπάρχει ένα σταθερό νήμα που ενώνει τον Ρίγκαν, τη Θάτσερ, τη φιλελευθεροποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις στη δεκαετία του '80, την παλιγγενεσία της δεξιάς απέναντι στην μεταπολεμική ηγεμονία της Σοσιαλδημοκρατίας και την επονομαζόμενη «Συναίνεση της Ουάσιγκτον» (Washington Consensus), το πακέτο των ιδεολογημάτων που, με άξονα το ΔΝΤ, θα υιοθετηθεί, με την ετικέτα του Νεοφιλελευθερισμού, κατά την ασιατική κρίση του 98: Ιδιωτικοποιήσεις, φιλελευθεροποίηση, λιτότητα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, αναθέρμανση των εξαγωγών μέσω της ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας (δηλαδή με μείωση μισθών), επίμονη αναζήτηση της εμπιστοσύνης των χρηματαγορών, αφήνοντας ανοιχτή τη χώρα στη ροή κι εκροή κεφαλαίων. Λίγο ως πολύ η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη μετά το 2008, ιδίως στην Ελλάδα και την Ισπανία.

    Το άρθρο που δημοσίευσαν τρεις επιφανείς οικονομολόγοι του Ταμείου σε μία από τις επίσημες περιοδικές του εκδόσεις, το F&D, υπό τον τίτλο «Υπερεξαχθείς Νεοφιλελευθερισμός» είναι κάτι παραπάνω από ένας αναστοχασμός. Αν και οι συγγραφείς του αρνούνται ότι πρόθεσή τους είναι να προβούν σε μία εκ βάθρων αναθεώρηση της «Συναίνεση της Ουάσιγκτον», στην ουσία βρισκόμαστε ενώπιον μίας άμεσης αμφισβήτησης των δύο βασικών πυλώνων του Νεοφιλελευθερισμού.

    Η κίνηση των κεφαλαίων πάνω απόλα: Είτε υπάρχει εμπιστοσύνη από τις αγορές, ή όχι, αν οι άμεσες επενδύσεις πάνε καλά, οι αντίστοιχες χρηματοοικονομικές και οι κερδοσκοπικές μπορεί να είναι βλαβερές, ή όχι, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να τις ελέγξεις σύντομα. Κατόπιν, η λιτότητα: Δύσκολο να διακρίνεις τα οφέλη, με όρους ώθησης της προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Απεναντίας, βγάζει μάτι το κόστος, με όρους διόγκωσης των ανισοτήτων. Κι είναι τούτες οι ανισότητες που πλήττουν, πρωτίστως, το επίπεδο και τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης. Η λιτότητα μπορεί να είναι αναπόφευκτη για χώρες με υψηλό επίπεδο χρέους, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πως αποτελεί πανάκεια για όλους. Το να εξασφαλίσεις την εμπιστοσύνη των αγορών, αποδεικνύοντας το πόσο σοβαρά εννοείς να μειώσεις το χρέος, συνεπάγεται απώλειες κατά πολύ μεγαλύτερες από τα προσδοκώμενα κέρδη. Συνήθως, τούτη η στρατηγική έχει ως αποτέλεσμα μείωση του ΑΕΠ, αύξηση της ανεργίας κατά 0,6% κι όποιος μπορεί ας ξοδέψει.

    Στο Βερολίνο κατάλαβαν αμέσως - και καλά - το περιεχόμενο του άρθρου και πρέπει να διαμαρτυρήθηκαν, εξαναγκάζοντας τον τωρινό επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Μορίς Όμπστφελντ, σε μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας, να παρέμβει μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΝΤ και να λάβει αποστάσεις από όσα καταθέτει στο άρθρο του, ο Τζόναθαν Όστρι, που επιπλέον είναι κι ο άμεσος υφιστάμενός του, δίχως όμως να τα διαψεύδει άμεσα. Όμως, ο Όστρι, επαναλαμβάνει πράγματα που από καιρό προτείνουν οι ερευνητές του ΔΝΤ και τονίζουν και στελέχη χαμηλότερα στην ιεραρχία του. Πιο ενδιαφέρον, βέβαια, θα ήταν να κατανοήσουμε αν αυτό που αναμασούν οι εγκέφαλοι του ΔΝΤ κάποια στιγμή θα φτάσει να επηρεάσει τις επιχειρησιακές επιλογές τους, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

    Εδώ θα πρέπει πάντως να αναγνωρίσουμε πως το Ταμείο είναι το μόνο που έως σήμερα έχει παραδεχθεί τα λάθη του στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και στο ότι επέτρεψε στη λιτότητα να γονατίσει την οικονομία παραπάνω - ίσως - από τα όρια αντοχής της. Ακόμη αναμένουμε ένα mea culpa και από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη. Κι άλλωστε, το ΔΝΤ έχει περιγράψει επίσης και τις λογικές συνέπειες αυτών των επιλογών. Ζητώντας μάλιστα να επωμιστούν το κόστος των λαθών κι εκείνοι που τα επικαθόρισαν, δηλαδή οι πιστωτές (από την ΕΕ έως τις εθνικές κυβερνήσεις) και να αποδεχθούν ένα ψαλίδισμα του χρέους. Φυσικά, θα ήταν πολύ συμπαθές εάν, συναφώς, οι ταγοί του ΔΝΤ ανακοίνωναν πως θα συμπεριφερθούν κατά τον ίδιον τρόπο με τις πιστώσεις του Ταμείου στην Αθήνα. Άλλωστε τούτος είναι κι ο μόνος τρόπος που το ΔΝΤ θα μπορέσει να ξανασυμφιλιωθεί με τον εαυτό του.

  • Ο Μαουρίτσιο Ρίτσι αρθρογραφεί στη «La Repubblica» για θέματα ενέργειας, απασχόλησης, καθώς και πολιτικά θέματα. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων. Από κοινού με τον Μάσιμο Μασίνι, δημοσιογράφο στην εφημερίδα «Il Sole-24 Ore», συνέγραψε το «Il Lungo Autunno Freddo» - Το μακρύ ψυχρό φθινόπωρο (εκδόσεις FrancoAngeli, 1998), για την κατάρρευση του ιταλικού πολιτικού συστήματος μετά τα σκάνδαλα της δεκαετίας του '90.

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Στις 24 Ιουλίου η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση

    Την ημέρα εορτασμού της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Η απόφαση να προχωρήσει άμεσα η κατάρτιση της πρότασης «κλείδωσε» σε μια μαραθώνια σύσκεψη που έγινε τη Δευτέραστο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

    Απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης, είναι να ξεκινήσει μια βαθιά συζήτηση μέσα στην ίδια την κοινωνία, ένας διάλογος δημοκρατίας και επανεκκίνησης του πολιτικού συστήματος για την "4η Ελληνική Δημοκρατία" με ριζοσπαστικές και ριζικές αλλαγές. Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του εκλογικού νόμου, «με κατεύθυνση την απλή αναλογική» και με ένα «νέο, εντελώς φρέσκο πολιτικό περιεχόμενο».

    «Είχαμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση -και ο υπουργός Εργασίας και εγώ- με τον πρωθυπουργό για δύο ζητήματα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. «Το πρώτο ζήτημα είναι η συνταγματική αναθεώρηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάμε σε πολύ μεγάλες και ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση. Έχουμε βάλει ως πλαίσιο τη σύσταση μιας ομάδας επιστημόνων που θα επεξεργαστούν την πρόταση αυτή, περίπου μέχρι τις 20 Ιουλίου, προκειμένου στις 24 Ιουλίου, την ημέρα της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει μια σειρά προτάσεων που πραγματικά εκείνη την ώρα που θα τις δει η κοινωνία, ο κόσμος, και θα επιβεβαιώσουν ότι θα είναι ριζοσπαστικές, θα είναι ριζικές, θα είναι αλλαγές που θα αποκαθιστούν πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του δημόσιου βίου, της δημοκρατίας μας και του κράτους μας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε, επίσης, αυτή η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στη κοινωνία, να ανοίξει διάλογος και με τα κόμματα και με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς. «Να είναι ένας διάλογος μέσα στην κοινωνία, να ακουστεί η κοινωνία, να συμμετάσχει η κοινωνία, να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, διότι θα είναι μια αναθεώρηση, που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα της δώσει τη δυνατότητα και να συμμετέχει, και να μεταγγίσει τον προβληματισμό της, και τις απόψεις της σε όλους εμάς, σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το ζήτημα του εκλογικού νόμου, «έναν εκλογικό νόμο με κατεύθυνση την απλή αναλογική, όπου θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα που θα του δώσουν έναν νέο, εντελώς φρέσκο πολιτικό περιεχόμενο που νομίζω ότι και με αυτή μας την πολιτική πρωτοβουλία θα δημιουργήσουμε μια νέα συνθήκη στα δημόσια πράγματα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

    «Τώρα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση και τέθηκε οριστικά τέρμα στην πολιτική αβεβαιότητα, έχει έρθει η ώρα για την ανάπτυξη στην οικονομία, και για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας, του νέου πολιτικού συστήματος», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και προσέθεσε: «Αυτόν τον οδικό χάρτη συζητήσαμε με τον κ. Κουρουμπλή και τον πρωθυπουργό, για ένα Σύνταγμα πολιτών. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης που θα ξεκινήσει από κάτω, από την κοινωνία, και όχι απλώς μιας συζήτησης των πολιτικών που θα εισάγει νέες μορφές άμεσης δημοκρατίας στο πολιτικό σύστημα και θα ανατάξει το τελευταίο».

    «Προχωρούμε λοιπόν στην πλήρη επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος για την "4η Ελληνική Δημοκρατία", για βαθιά συζήτηση δημοκρατίας, μέσα στην κοινωνία και όχι πάνω από αυτή», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

    [03] Σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα στις 8 το πρωί στο νησί της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν δυτικά του Ληξουρίου.

    Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου.

    Σημειώνεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα, στις 07:50, είχε σημειωθεί σεισμός 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου.

    [04] Βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη

    Λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης και πέντε άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Τurk.

    Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    [05] Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Πίτερ Σάφερ

    Ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Πίτερ Σάφερ, ο οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου για την ταινία "Αμαντέους" το 1984, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 90 ετών "μετά από σύντομη ασθένεια", όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, ο Ρούπερτ Λορντ.

    "Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του φίλου και πελάτη μας, του Πίτερ Σάφερ, ενώ βρισκόταν στην Ιρλανδία με φίλους και μέλη της οικογένειάς του" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο Macnaughton Lord Representation που εκπροσωπούσε τον συγγραφέα.

    "Ο καλός φίλος του, ο Αμερικανός ατζέντης Ντένις Άσπλαντ, έμεινε στο πλευρό του στην Ιρλανδία καθ' όλη τη διάρκεια της σύντομης ασθένειάς του", πρόσθεσε.

    Ο Σάφερ πέθανε στις 5.30 το πρωί σε νοσοκομείο της κομητείας Κορκ, στη νότια Ιρλανδία.

    Πριν βραβευτεί με το Όσκαρ για τη μεταφορά του Αμαντέους στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Μίλος Φόρμαν, ο Σάφερ είχε κερδίσει και το θεατρικό βραβείο Τόνι για το "Έκβους". Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1973 και κατόπιν ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ και το Παρίσι, το 1976. Ο Σάφερ εμπνεύστηκε αυτό το ψυχολογικό δράμα από ένα πραγματικό γεγονός: την ανεξήγητη πράξη ενός εφήβου που, χωρίς προφανή λόγο, έβγαλε τα μάτια έξι αλόγων.

    Το Έκβους ανέβηκε και πάλι στο θεατρικό σανίδι το 2007 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, γνωστό από το ρόλο του μικρού μαθητευόμενου μάγου στη σειρά ταινιών "Χάρι Πότερ".

    Ο Πίτερ Σάφερ ήταν δίδυμος αδελφός του Άντονι Σάφερ, του σεναριογράφου και θεατρικού σκηνοθέτη που πέθανε το 2001.

    Η κηδεία του Σάφερ θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Λονδίνο.

    [06] Μοσκοβισί: Το 95% του απαιτούμενου έργου έχει ολοκληρωθεί

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι βέβαιη ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου της πριν από το επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν κορυφαία στελέχη της Κομισιόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της κατέληξαν σε συμφωνία για το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων τον Μάιο, ωστόσο απέμεναν ορισμένα θέματα προς διευθέτηση πριν την εκταμίευση δόσεων ύψους 10,3 δισεκ. ευρώ ως τον Σεπτέμβριο.

    «Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στην αρμόδια Ομάδα Εργασίας του ΕΚ στο Στρασβούργο.

    «Είμαι βέβαιος ότι η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει πριν από το Eurogroup για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοικτά», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί και ανέφερε πως η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισεκ. ευρώ μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν σχετικά με την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα στην επόμενη σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο την 16η Ιουνίου.

    Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ

    «Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ)» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη χθεσινήτηλεδιάσκεψη του Euro Working Group. Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, «η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης.

    [07] Αυστραλία: Κονδύλιο 8,91 εκατ. δολαρίων για τη διάσωση των κοάλα

    Η τοπική κυβέρνηση του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία θα διαθέσει 8,91 εκατ. δολάρια, από τα κονδύλια του επόμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να διασώσει τον πληθυσμό των κοάλα, που μειώνεται.

    «Ο πληθυσμός των κοάλα στα νοτιοανατολικά του Κουίνσλαντ δε δείχνει να σταθεροποιείται παρά τις σοβαρές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της μείωσής του, κατά τα τελευταία 20 χρόνια»σύμφωνα με τον Στίβεν Μάιλς, υπουργό Περιβάλλοντος στο Κουίνσλαντ.Σε ορισμένες περιοχές του Κουίνσλαντ τα κοάλα θεωρούνται ήδη, είδος υπό εξαφάνιση, με τον πληθυσμό τους να έχει μειωθεί περίπου κατά 30% από το 1990.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 June 2016 - 6:32:33 UTC