Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό
  • [02] Την υποστήριξη Κοτζιά στην αντιμετώπιση του ISIL αναγνωρίζει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία
  • [03] Αλ. Τσίπρας: «Η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
  • [04] Το 2016 είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, λέει ο γγ ΔΟΣ, Γιώργος Τσίπρας
  • [05] Αστυνομικός ένας εκ των δραστών της αιματηρής ληστείας γνωστού κομμωτή, τον περασμένο Ιανουάριο
  • [06] «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά», φέρεται να είπε ο Ρουπακιάς σε αστυνομικούς
  • [07] Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών, νότια της Κρήτης
  • [08] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
  • [09] Υπερχείλισε ο Σηκουάνας, κλείνει το μουσείο του Λούβρου
  • [10] Στον ανακριτή διαφθοράς έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ
  • [11] Τον θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
  • [12] Η Κύπρος σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων φέτος, δήλωσε ο Χ. Γεωργιάδης
  • [13] Αλ Κελαϊφί: «Αποτυχημένη η χρονιά για την Παρί Σεν Ζερμέν»!
  • [14] Μέχρι το2019 ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό

    Τις βασικές προτάσεις της ΝΔ και τους άξονες της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Σάμο και που είναι αφιερωμένο στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο μεγάλο βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι και η τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά του Αιγαίου κάνοντας λόγο για σημαντική οικονομική ζημιά και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης συναίνεση για την εκπόνηση ενός προγράμματος που θα απαλύνει το πρόβλημα. "Δεν αρκούν τα καλά λόγια και τα δελτία τύπου, η υπομονή των πολιτών εξαντλείται"τόνισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό ως μία μεγάλη διεθνή πρόκληση.

    [02] Την υποστήριξη Κοτζιά στην αντιμετώπιση του ISIL αναγνωρίζει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία

    Τη σταθερή και δημοσίως εκφρασθείσα υποστήριξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην αντιμετώπιση και καταδίκη των ενεργειών του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIL) αναγνωρίζει η ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το 2015.

    Στο απόσπασμα της έκθεσης για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι ευαίσθητη στους κινδύνους της ριζοσπαστικοποίησης και εμπλέκει περιφερειακούς εταίρους στο θέμα. Τον Οκτώβριο, ο (υπουργός Εξωτερικών) Κοτζιάς φιλοξένησε ένα διεθνές συνέδριο, με μεγάλη συμμετοχή, στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτισμικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

    [03] Αλ. Τσίπρας: «Η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»

    Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων διέτρεξε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο ομόλογό του Μάνουελ Βαλς στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αμέσως μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση και την υπογραφή του οδικού χάρτη στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι «στις δυσκολίες στηρίζουμε και έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλο». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε η Γαλλία στη δύσκολη διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, αποκρούοντας εκβιασμούς και ακρότητες οι οποίες, με αφετηρία την Ελλάδα, έθεταν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωζώνης.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση του τελευταίου Eurogroup, που «σηματοδοτεί νέα αφετηρία για την ελληνική οικονομία» και στην απόφαση για την απομείωση του ελληνικού χρέους που «αποτελεί σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών», εμπιστοσύνη που θα ενισχυθεί με τις αναγκαίες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάπτυξη.

    Αναφερόμενος στη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι μπαίνουν οι προτεραιότητες σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, τεχνογνωσία για τη δημόσια διοίκηση, επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα, πολιτισμό.

    Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να ενταθεί η συνεργασία των δύο χωρών για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και το προσφυγικό, για το οποίο ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα σε μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα.

    Μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία μετέφερε ο Γάλλος πρωθυπουργός

    «Ήλθα στην Ελλάδα με ένα μήνυμα: Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ταυτόχρονα ο Γάλλος πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα προς τους Γάλλους επενδυτές λέγοντας «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα», ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση ότι «θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».

    Ο κ. Βαλς ανέφερε ότι πριν ένα χρόνο κάποιοι φαντάζονταν ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη και υπογράμμισε εν συνεχεία τη συμβολή του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

    «Μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, η Συνθήκη Σένγκεν χωρίς την Ελλάδα, εκπροσωπεί μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη, την οποία δεν συμμεριζόμαστε» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, αναφέροντας επίσης ότι η δόση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα θα δοθεί σύντομα, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα να ευοδωθεί λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

    [04] Το 2016 είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, λέει ο γγ ΔΟΣ, Γιώργος Τσίπρας

    Μήνυμα ότι το 2016 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του καλύτερου δυνατού επενδυτικού περιβάλλοντος και η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, έστειλε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του στο ελληνο-αυστραλιανό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Σίδνεϊ με αφορμή τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα είναι πλέον πίσω, ανέδειξε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που την καθιστούν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων. Η κυβέρνηση δημιουργεί βιώσιμες προοπτικές για την οικονομία, σημείωσε και προσέθεσε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε αναγκαία και σημαντική τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική Διασπορά, και ιδιαίτερα οι Έλληνες της Αυστραλίας, σε αυτήν την προσπάθεια.

    Ξετυλίγοντας το πλέγμα των επενδυτικών πλεονεκτημάτων τής Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους φυσικούς, ανθρώπινους και επιστημονικούς πόρους της χώρας, καθώς και στη γεωγραφική της θέση, σημειώνοντας ότι μπορεί να καταστεί γέφυρα για τις επιχειρηματικές κοινότητες της ΕΕ, της Βόρειας Αφρικής και του αραβικού κόσμου, που θα επεκτείνει τον σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού από την Κίνα προς την Ευρώπη.

    Σε συνδυασμό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, επίσης αιχμή του δόρατος για την προσέλκυση επενδύσεων είναι η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που είναι, όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας, ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης και προσφέρει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. «Επιταχύνουμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για επενδύσεις. Εξορθολογίζουμε τη γραφειοκρατία προκειμένου να εξαλειφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες. Οδεύουμε προς ένα απλοποιημένο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα είναι σαφές και προβλέψιμο για τον επενδυτή. Σχεδιάζουμε τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών.

    [05] Αστυνομικός ένας εκ των δραστών της αιματηρής ληστείας γνωστού κομμωτή, τον περασμένο Ιανουάριο

    Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των τριών δραστών της αιματηρής ληστείας γνωστού κομμωτή της Αθήνας, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, έξω από το πάρκινγκ του σπιτιού του, στον Λυκαβηττό.

    Οι δράστες, οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, είχαν στήσει ενέδρα στο γνωστό κομμωτή την ώρα που επέστρεφε, με τη σύζυγό του, στο σπίτι του και στην προσπάθειά τους να του αποσπάσουν την τσάντα με τα χρήματα που είχε μαζί του τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

    Σε λίγη ώρα αναμένεται να κάνει σχετική ανακοίνωση η αστυνομία.

    [06] «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά», φέρεται να είπε ο Ρουπακιάς σε αστυνομικούς

    Δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση κάθησαν σήμερα το πρωί μαζί, στα ίδια εδώλια, λόγω κακού προγραμματισμού στις δύο δικαστικές αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού.

    Έκπληκτοι όσοι βρέθηκαν το πρωί στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής είδαν να μεταφέρεται και να κάθεται στο εδώλιο ο Παναγιώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση, δίπλα δίπλα με τους Ιωάννη-Βασίλειο Κομνιάνο και Γιώργο Σταμπέλο τους δύο, από τους 68, κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο.

    Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση αλλά και θυμηδία στην αίθουσα με τους κατηγορούμενους και από τις δυο υποθέσεις να κοιτάζονται αμήχανα αναμένοντας να? ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα. Έτσι πρώτη ανέβηκε στην Έδρα η σύνθεση που δικάζει την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού ώστε να δώσει έναρξη της διαδικασίας και ακολούθως διακοπή της για να μεταφερθούν οι κατηγορούμενοι στη διπλανή αίθουσα.

    Η διαδικασία στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού, μετά από περίπου πέντε μήνες αλλεπάλληλων διακοπών λόγω της αποχής των δικηγόρων. Ούτε στη σημερινή δικάσιμο θέλησε να είναι παρών ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος παραμένει φρουρούμενος σπίτι του μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

    Στο δικαστήριο καταθέτει ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, οδηγός του περιπολικού που μετέφερε στο Τμήμα, το μοιραίο βράδυ, τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως τη σύλληψή του. Πρόκειται για τον 18ο μάρτυρα που εξετάζεται από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, ο οποίος κλήθηκε καθώς, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του, δεν μπορούσε να βρεθεί στο δικαστήριο ο συνάδελφος του αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είχε ξεκινήσει να καταθέτει τον Ιανουάριο.

    Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά ο οποίος, όπως είπε ο αστυνομικός, δεν αντιστάθηκε. «Ήταν ήρεμος και κάπνιζε».

    Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν ρώτησαν το δράστη γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας». Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων, ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, απάντησε «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

    Μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου ο μάρτυρας απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Ο Ρουπακιάς επί λέξει μάς είπε "είμαι της Χρυσής Αυγής"». Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσεότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία. Επεσήμανε ωστόσο πως δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι τέτοιο.

    Η εξέταση του μάρτυρα συνεχίζεται, ενώ δεν απουσιάζουν ούτε κατά τη σημερινή διαδικασία οι εντάσεις από παρεμβάσεις της υπεράσπισης κατά τη διαδικασία ερωτήσεων από την Έδρα και την Πολιτική Αγωγή.

    [07] Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών, νότια της Κρήτης

    Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών, νότια των Καλών Λιμένων, όταν ένα αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται. Μέχρι στιγμής και κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν 340 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά,έχουν διασωθεί ενώ 4μετανάστες έχουν ανασυρθεί νεκροί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 340 μετανάστες που έχουν διασωθεί, ενδέχεται κάποιοι να προωθηθούν στην Ιταλία ή να προσεγγίσουν το κοντινότερο λιμάνι της Κρήτης.

    Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.

    Οι περισσότεροι των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη σε ποιο σημείο θα αποβιβαστούν.

    Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, αεροσκάφος του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

    Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης εποπτεύει την όλη επιχείρηση

    Διαβάστε επίσης:

    Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος ανοικτά της Κρήτης λέει ο ΔΟΜ

    [08] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

    Εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους, με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος συγγενών τους, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στον Νέο Κόσμο, δύο άτομα, ένας 48χρονος Βούλγαρος και ένας 49χρονος Ελληνας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

    Οι δράστες επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη στον Νέο Κόσμο, όταν μέλος της σπείρας τής τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό την ενημέρωσε ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια, άλλο μέλος της σπείρας, προσποιούμενο τον γιο της, της μίλησε στο τηλέφωνο και «κλαίγοντας» της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μη φυλακιστεί. Το θύμα, το οποίο αντιλήφθηκε την απάτη ενημέρωσε τον γιό της και το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν εξωτερικά της οικίας τους δράστες και τους ακινητοποίησαν.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο πεντάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία έπειθαν τα θύματά τους αρχικά για τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη, με υπαιτιότητά του, συγγενής τους (κυρίως τα παιδιά τους) και για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών ζητούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού ως εγγύηση. Στην περίπτωση που έπειθαν τα θύματά τους, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.

    [09] Υπερχείλισε ο Σηκουάνας, κλείνει το μουσείο του Λούβρου

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας του ποταμού στο Παρίσι πηγαινοέρχονται στον φουσκωμένο και λασπωμένο Σηκουάνα. Δεν είναι σίγουρο πλέον ότι τα φουσκωτά σκάφη θα μπορούν να περνούν κάτω από τις γέφυρες όταν η στάθμη των υδάτων θα φθάσει στο υψηλότερο σημείο της σήμερα.

    Στις όχθες του Σηκουάνα, σωροί ξύλων, σκουπιδιών που μεταφέρθηκαν από τα νερά. Κοντά στην αποβάθρα των Ηλυσίων Πεδίων, ένας μουσκεμένος αρουραίος ψάχνει καταφύγιο στον σωρό των σκουπιδιών. Μία αυτοσχέδια εξέδρα έχει στηθεί για να επιτρέπει την πρόσβαση στα Μπατό Μους.

    Πιο μακριά, αυτοκίνητα παρκαρισμένα στις αποβάθρες μισοβυθισμένα. Και η πλατεία του Βερ Γκαλάν στην άκρη του Ιλ Σεν Λουί είναι τελείως καλυμμένη από τα λασπωμένα νερά.

    Κλείνει το μουσείο του Λούβρου στο πλημμυρισμένο Παρίσι

    Το μουσείο του Λούβρου στο πλημμυρισμένο Παρίσι είπε ότι θα κλείσει για να μεταφέρει τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του.

    Το μουσείο, κοντά στο ποτάμι, ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου το οποίο στεγάζει τα πάντα, από την Μόνα Λίζα μέχρι αμύθητης αξίας αιγυπτιακά αρχαία, έλαβε επείγοντα μέτρα μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν διαρκέσει ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Το μουσείο Ορσέ, στην ακριβώς απέναντι όχθη από το Λούβρο, έκλεισε νωρίς την Πέμπτη για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκογκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκωγκέν.

    Το Ορσέ έχει ήδη μεταφέρει πολλά από τα αποθηκευμένα έργα του εκτός μουσείου, και δήλωσε ότι έχει εγκαταστήσει γεννήτρια για επείγουσες ανάγκες στην οροφή του σε περίπτωση που οι πλημμύρες επηρεάσουν την ηλεκτροδότηση του κτιρίου.

    [10] Στον ανακριτή διαφθοράς έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη καλούνται σήμερα σε απολογία, έπειτα από προθεσμίες, έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, της περιόδου 2013-2014, για την κατηγορία της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορά τη «μη επωφελή αξιοποίηση» 28 ακινήτων.

    Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά τα 28 ακίνητα, πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτήρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωσή τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

    Η συναλλαγή -που ελέγχθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων του Πειραιά- ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014 με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αφορά δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, Εθνική Πανγαία). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Συγκατηγορούμενοι των έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, είναι τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, της επίμαχης περιόδου, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Η κατηγορία αφορά την μη απόδοση τόκων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Οι τρεις κατηγορούμενοι μέλη της διοίκησης, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν.

    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναφέρεται πως τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων «παρότι μπορούσαν λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να καταστεί συμφέρουσα για το Δημόσιο, δεν το έπραξαν και ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής».

    Οι εισαγγελείς Διαφθοράς στο πόρισμά τους εκτιμούν πως η επίμαχη διαδικασία αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε με ζημιά του ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρονται επίσης, σε «επαχθείς μισθωτικούς όρους» που επάγονται ζημία για το ελληνικό Δημόσιο η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων. Επισημαίνουν μάλιστα συγκεκριμένες περιπτώσεις ακινήτων και μισθωμάτων που κατέβαλε το Δημόσιο όπως συνολικό ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε μίσθωμα που πλήρωσε το Δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για τη μίσθωση κενών ή εν μέρει κενών κτιρίων για το κτίριο του Κεράνη και το κτίριο του υπουργείου Υγείας (πρώην Ολυμπιακό κέντρο γραπτού Τύπου).

    Επισημαίνουν επίσης, ότι σημειώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις υποτίμηση της «εύλογης αξίας των ακινήτων» με αποτέλεσμα τη μείωση του τιμήματος που εισέπραξε το Δημόσιο. Χαρακτηριστικά στο πόρισμα γίνεται λόγος στις περιπτώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Χημείου του Κράτους στις οποίες οι εισαγγελείς θεωρούν ότι δεν εκτιμήθηκε η αξία της γης, καθώς απέμενε συντελεστής δόμησης. Κρίνουν επίσης ότι δεν εκτιμήθηκε η μελλοντική υπεραξία των ακινήτων λόγω μεταβολής των χρήσεων γης, όπως στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας.

    Οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιων «εξασφαλίσεων», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς

    Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιων «εξασφαλίσεων», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), κλήθηκαν να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη». Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επιπλέον, ερωτηθείς για το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση. Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως στους κόλπους των Βρυξελλών υπάρχουν ανησυχίες ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα, κανένα στέλεχος των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα επιθυμεί να αποσταλεί στην Ελλάδα και έτσι θα υπονομευθεί η επιτυχία τoυ νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Γι'αυτό, το Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αντίστοιχες διώξεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    [11] Τον θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

    Την εκτίμησή του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro. «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό γι΄αυτόν (τον Αλέξη Τσίπρα) και για τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία», ανέφερε ο Ντάισλεμπλουμ στη συνέντευξή του.

    «Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επανεξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο έχοντας ήδη συμφωνήσει στη νέα διάσωση ύψους 89 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

    Ο Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα είχε δηλώσει χθες, στο European Business Summit ότι «έχουμε γυρίσει σελίδα» στην Ελλάδα, επισημαίνοντς ότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση.

    [12] Η Κύπρος σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων φέτος, δήλωσε ο Χ. Γεωργιάδης

    Η Κύπρος σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα φέτος, προσφεύγοντας στις αγορές για πρώτη φορά μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Χάρης Γεωργιάδης, στο πρακτορείο Bloomberg. Μετά την ανάκτηση της πρόσβασής της στις αγορές το 2014, η Κύπρος πούλησε ομόλογα ύψους 2 δις ευρώ με διάρκεια από πέντε έως επτά έτη. Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να δυσκολευθεί να διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές, χωρίς ένα χρηματοδοτικό δίχτυ ασφαλείας, μετριάσθηκαν, καθώς η απόδοση των 10ετών τίτλων της υποχώρησε 16 μονάδες βάσης στο 3,75% μετά την έξοδό της από το τριετές πρόγραμμα στο τέλος Μαρτίου.

    «Ουσιαστικά, θέλουμε να εξομαλύνουμε περαιτέρω τις περιόδους αποπληρωμής του χρέους, σε έναν πενταετή ορίζοντα. Έχουμε εξομαλύνει τις λήξεις του χρέους για το 2016 και το 2017, έτσι δεν πιεζόμαστε να κινηθούμε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά θα διερευνήσουμε σίγουρα τις συνθήκες της αγοράς με την προοπτική έκδοσης ενός μεσοπρόθεσμου ομολόγου σε ευρώ (Euro Medium Term Note, ΕΜΤΝ)», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

    [13] Αλ Κελαϊφί: «Αποτυχημένη η χρονιά για την Παρί Σεν Ζερμέν»!

    Είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες του διεθνούς ποδοσφαίρου και χωρίς αμφιβολία ο πιο «ανοιχτοχέρης». Σε αυτή την κατεύθυνση, βέβαια, τον βοηθούν και τα αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ της περιουσίας του, τα οποία δαπανά αφειδώς για να ενισχύσει την ομάδα του. Μιλά σπάνια, αλλά όταν το κάνει «βγάζει ειδήσεις». Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν Νασερ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην «Parisien», μιλώντας για όλους και για όλα. Ο «ισχυρός άνδρας» των Παριζιάνων, χαρακτήρισε την χρονιά αποτυχημένη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Λοράν Μπλαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και αποκάλυψε ότι στο μεταγραφικό «παζάρι» θα αποκτηθούν παίκτες που «τρώνε το χορτάρι»!

    «Ειλικρινά, πιστεύω πως αυτή τη χρονιά αποτύχαμε. Παρά τους νέους τίτλους σε εθνικό επίπεδο, δεν πετύχαμε τον ευρωπαϊκό στόχο που είχαμε θέσει και κατά συνέπεια ήταν μία κακή χρονιά. Είμαι εδώ πέντε χρόνια και είναι η πρώτη φορά που έχω την αίσθηση της αποτυχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άραβας κροίσος.

    [14] Μέχρι το2019 ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ

    Ο Δημήτρης Ιτούδης θα παραμείνει κάτοικος Μόσχας για άλλα τρία χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΤΣΣΚΑ. Η διοίκηση της «ομάδας του στρατού» είναι απόλυτα ικανοποιημένη για όσα έχει καταφέρει ο Έλληνας τεχνικός κατά την διετή παρουσία του στο πάγκο της ομάδας και αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2019.

    Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε σχετικά : «Όταν αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον Δημήτρη πριν από δύο χρόνια δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τις ικανότητες του. Είχε ήδη μεγάλη εμπειρία, αλλά εδώ με την κατάκτηση της Euroleauge κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2016 - 12:32:26 UTC