Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ για ομιλία Αλ. Τσίπρα: Τα χειρότερα έρχονται
  • [02] KKE: Η κυβέρνηση παραδίδει από τώρα στα funds τα κόκκινα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία
  • [03] Τα έδωσαν όλα στην τρόικα, δήλωσε η Φ. Γεννηματά
  • [04] Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μ. Βαλς
  • [05] Το πρόγραμμα act4Greece παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες από την Λ. Κατσέλη
  • [06] Στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [07] Η Γαλλία θα υποδέχεται 400 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα
  • [08] Στον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο δεν αρέσει το μελλοντικό Κέντρο Νόμπελ και το λέει
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης
  • [10] Ευ. Τσακαλώτος: Προς διαχείριση και όχι προς πώληση σε funds τα δάνεια πρώτης κατοικίας έως 140.000
  • [11] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα
  • [12] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας
  • [13] Το μουσείο του Λούβρου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα κι ανεβαίνει
  • [14] Ξαφνικό «διαζύγιο» Τσιώλη και Λάρισας
  • [15] Νέος αντιπρόσωπος της Skoda στην Ελλάδα

  • [01] ΝΔ για ομιλία Αλ. Τσίπρα: Τα χειρότερα έρχονται

    Με τη φράση "τα χειρότερα έρχονται"σχολίασε η ΝΔ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού ότι σήμερα κλείνει ένας δύσκολος κύκλος κατηγορώντας τον πως δεν τόλμησε να πει ότι ανοίγει ένας ακόμα δυσκολότερος.

    «Επιδόθηκε σε απεραντολογία προσβλητικής προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού. Αδιαφορεί για την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες καθώς από χθες ξεκίνησε η φορολογική τους σφαγή από την κυβέρνησή του. Και τα χειρότερα έρχονται...» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [02] KKE: Η κυβέρνηση παραδίδει από τώρα στα funds τα κόκκινα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία

    «Το βαρέλι δεν έχει πάτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα προσθέτει νέους κρίκους στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την παράδοση από τώρα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων που αφορούν πρώτη κατοικία στα funds».

    Όπως σημειώνει στο σχόλιο του το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τροποποιώντας σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, που ψήφισε μόλις πριν 10 μέρες, παραδίδει από τώρα τη διαχείριση του συνόλου των κόκκινων δανείων, που αφορούν την πρώτη κατοικία, στα funds, ενώ ένα μέρος τους (δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 140.000 ευρώ) είχε εξαιρεθεί μέχρι το τέλος του 2017».

    [03] Τα έδωσαν όλα στην τρόικα, δήλωσε η Φ. Γεννηματά

    Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι όλοι πήραν χαμπάρι τον κ. Τσίπρα, καθώς με στημένα shows, χθες και σήμερα, δεν κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα.

    «Στις offshore πιάστηκαν στα πράσα. Στη διαπραγμάτευση τα έκαναν μαντάρα. Τα έδωσαν όλα στην τρόικα. Σήμερα, στη Βουλή, ακονίζουν περισσότερο τον κόφτη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι οι φόροι εξοντώνουν τα νοικοκυριά και πνίγουν τις επιχειρήσεις.

    «Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ. Από τα 2 δισ. που παίρνουν με το ασφαλιστικό, το 1 δισ. κόβεται από τις χαμηλές συντάξεις και το υπόλοιπο είναι οριζόντιες μειώσεις για όλους. Τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται. Στο προσφυγικό, «ματώνουν» η ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσφύγων και η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών. Οι επενδύσεις υπονομεύονται από τους ίδιους τους υπουργούς», επεσήμανε και σημείωσε: «Η αυτόματη ανάπτυξη είναι η νέα αυτ-Απάτη. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας καμαρώνει στον μαγικό του καθρέφτη».

    [04] Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μ. Βαλς

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, συνοδευόμενος από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

    Ο κ. Βαλς έφτασεμε το αεροσκάφος της Γαλλικής Δημοκρατίας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Γάλλος πρωθυπουργός έφτασε στην πλατεία Συντάγματοςόπου καταθέσεστεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγματοποιεί συνάντησημε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Αύριο, στις 11.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογος του θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ακολούθως οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

    Λόγω της επίσκεψης του Γάλλου πρωθυπουργού ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός από τις 6 το απόγευμα και οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός θα ανοίξει και πάλι με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

    [05] Το πρόγραμμα act4Greece παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες από την Λ. Κατσέλη

    Το Πρόγραμμα act4Greece - η πρώτη πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην Ελλάδα - παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες από την πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Το Πρόγραμμα act4Greece αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο από όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκεται, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία και ο Ελληνισμός.

    Το act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

    Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες: 1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητικές δραστηριότητες.

    [06] Στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών», αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ έχουν, ως εξής:

    Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00

    Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00

    Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας

    Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00

    Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας

    Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

    Όπως αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «η κυβέρνηση, κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι' αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».

    Επίσης, στην ανακοινωσή τους σημειώνουν «πως με τις τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».

    [07] Η Γαλλία θα υποδέχεται 400 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα

    Η Γαλλία σχεδιάζει να υποδέχεται 400 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατανομή των αιτούντων άσυλο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον αριθμό τους.

    Η ανακοίνωση έγινε ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να καθησυχάσει ότι το Παρίσι θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του να πάρει 32.000 επιπλέον αιτούντες άσυλο τα δύο επόμενα χρόνια.

    Σχεδόν 100 επιπλέον πρόσφυγες έφθασαν αυτή την εβδομάδα από την Ελλάδα και την Ιταλία και άλλοι 253 αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα, αναφέρει ο Καζνέβ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Το σχέδιο της ΕΕ για την κατανομή των προσφύγων συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως η εφαρμογή του άργησε πολύ.

    [08] Στον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο δεν αρέσει το μελλοντικό Κέντρο Νόμπελ και το λέει

    Ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος εξέφρασε σήμερα τη δυσαρέσκειά του για το σχέδιο κατασκευής του Κέντρου Νόμπελ, το οποίο για τις προτιμήσεις του μονάρχη είναι υπερβολικά "τεράστιο" για το κέντρο της Στοκχόλμης.

    Ο σχεδιασμός του μελλοντικού Ιδρύματος Νόμπελ, που υπογράφει ο βρετανός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ, προβλέπει ένα χρυσό κτίριο με ορθές γωνίες, πάνω σε μια αποβάθρα όπου ένα παλιό τελωνείο είναι έτοιμο προς κατεδάφιση.

    Λόγω του μεγέθους του, αλλά και του ύφους του που έρχεται σε αντίθεση με την κλασική χρήση της πέτρας η οποία χαρακτηρίζει στα γύρω κτίρια, η συγκεκριμένη κατασκευή έχει πολλούς επικριτές. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα Σίλβια δήλωσαν στην εφημερίδα Dagens Nyheter ότι ανήκουν σε αυτούς.

    "Το κτίριο θα γίνει τόσο μεγάλο και θα δείχνει ξένο σε σχέση με το υπόλοιπο περιβάλλον, κι αυτό είναι κρίμα", δήλωσε ο σουηδός μονάρχης. "Δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο γιγαντιαίο, να έχει αυτόν τον τεράστιο όγκο. Θα έπρεπε να το κάνουν μικρότερο και να το κατασκευάσουν προς άλλη κατεύθυνση", δήλωσε ο μονάρχης, ο οποίος δεν έχει καμία εξουσία.

    Στον 70χρονο μονάρχη δεν αρέσει ούτε το χρώμα του κτιρίου. "Θα είναι δυνατό. Κυρίαρχο, πραγματικά κυρίαρχο", είπε.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης

    Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ (τη γνωστή ως waiver). Και επίσης σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο.

    Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Οπρωθυπουργός με αφορμή την ρύθμιση για τις offshore έκανε λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης.,

    Επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν ως όριο την πραγματικότητα, προσθέτοντας «η πραγματικότητα -που σε αυτή την περίπτωση ήταν το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις off shore- ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στον αγώνα της συκοφάντησης της κυβέρνησης».

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν «φθάσαμε στο δια ταύτα», τότε «άλλοι ήταν αυτοί που το έβαλαν στα πόδια και τρέχουν ακόμα για να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

    «Στα ζητήματα ηθικής, μακάρι να επενδύει η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση, γιατί είναι και στο τελευταίο πολίτη ευκρινής η διαφορά της μέρας με τη νύχτα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Άνοιξε ο δρόμος γα την έξοδο της χώρας απότην επιτροπεία και την κρίση. τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της εισήγησής του.Ανοίγει μια εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, είπε ο πρωθυπουργός.Τρεις είναι οι κεντρικές μας προτεραιότητες ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Η κοινωνική προστασία, η αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας και η δίκαιη κατανομήτων βαρών και των ωφελημάτων.

    Είναικαθήκον μας οι Έλληνες πολίτες να νοιώσουν προστατευμένοι συμπλήρωσε.Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η χώρα θα έχει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Είναι ανάγκη να γίνουν μεγάλες θεσμικές δομές και μεταρρυθμίσεις,όπως ο νέος εκλογικός νόμος, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα συσταθεί ομάδας εργασίας εξειδικευμένων επιστημόνων για να κατατεθούν προτάσεις για το Σύνταγμα έως το τέλος του καλοκαιριού.

    [10] Ευ. Τσακαλώτος: Προς διαχείριση και όχι προς πώληση σε funds τα δάνεια πρώτης κατοικίας έως 140.000

    Τη δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν προς διαχείριση δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, δίνει η τροπολογία η οποία κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, συνεχίζεται η αναστολή έως τις 31.12.2017 για την πώληση και μεταβίβαση των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, και παύει αυτή η αναστολή ως προς τη δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης αυτών.

    Η ρύθμιση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΚΚΕ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η προστασία πώλησης στα funds ισχύει. Το μόνο που έγινε είναι να διορθωθεί ένα λάθος και να ξεκαθαριστεί ότι οι τράπεζες μπορεί να χρησιμοποιήσουν εταιρείες εξυπηρέτησης».

    Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Βρούτσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι πλέον «έσβησε» τις κόκκινες γραμμές και πια εκείνοι που μιλούσαν για «κοράκια» τώρα τα βαφτίζουν «περιστέρια» και τους παραδίδουν και την πρώτη κατοικία.

    Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από το ΚΚΕ, αφενός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε την τροπολογία μεσούσης της συζήτησης στην Ολομέλεια, ώστε να μην προλάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία. Επί της ουσίας της ρύθμισης, καταλόγισε στην κυβέρνηση πλήρη υπαναχώρηση από τα υπεσχημένα σε βαθμό να «δίνει στα κοράκια» και την πρώτη κατοικία. «Σας είπαμε αθεόφοβους. Δεν ίδρωσε το αυτί σας. Δεν έχουμε άλλα λόγια πια, τα ξεπεράσατε όλα», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

    [11] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα

    Το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (non monetary policy meeting), στις 22 Ιουνίου, θα αποφασίσει η ΕΚΤ την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε νωρίτερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συζήτησε σήμερα το θέμα αυτό και αναγνώρισε τη «σημαντική πρόοδο» που έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα η Ελλάδα. Ωστόσο, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει λίγα προαπαιτούμενα ακόμη. Μόλις εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα στην Ελλάδα, τόνισε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων.

    Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα θα δημιουργούσε ένα θετικό κλίμα γενικότερα για την πορεία της ΕΕ. Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

    Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [12] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας

    Η Τουρκία ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

    Το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το ψήφισμα το οποίο ενέκριναν οι γερμανοί βουλευτές και που χαρακτηρίζει τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις "γενοκτονία", θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε πως μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή στη Γερμανία η κυβέρνηση θα συζητήσει τα βήματα που θα κάνει η Άγκυρα ως απάντηση.

    Ανεύθυνες και αβάσιμεςαποφάσεις δήλωσε ο Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε οτι οι εν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

    "Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Η Βουλή χαρακτηρίζει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων

    Τουρκία: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις με τη Γερμανία

    Αρμενία: Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την αναγνώριση της γενοκτονίας από τη Γερμανία

    [13] Το μουσείο του Λούβρου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα κι ανεβαίνει

    To μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό αύριο Παρασκευή προκειμένου να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους» πολύτιμα έργα τέχνης που απειλούνται από τις πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα κι ανεβαίνει, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του μουσείου.

    Σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνεται:

    «Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: το κοινό ή το προσωπικό του μουσείου δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο αλλά (το μέτρο αυτό) θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε ήρεμα κάποιες συλλογές έργων τέχνης που είναι απαραίτητο» να μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

    «Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε χώρους που απειλούνται από τις πλημμύρες και να τα εγκαταστήσουμε σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους» διευκρίνισε η διεύθυνση του Λούβρου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [14] Ξαφνικό «διαζύγιο» Τσιώλη και Λάρισας

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας αποτελεί ο Σάκης Τσιώλης. Ο Έλληνας προπονητής έλυσε το συμβόλαιό του, καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΛ, υπήρχε διαφωνία τόσο στον σχεδιασμό της ομάδας, όσο και στην επάνδρωση του προπονητικού τιμ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Πριν από λίγη ώρα με κοινή απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ και του προπονητή κ. Σάκη Τσιώλη αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ με τον μέχρι τώρα προπονητή της.

    Μεταξύ των δύο υπεγράφη κοινή δήλωση ότι ο λόγος της λύσεως της συνεργασίας είναι ότι υπήρξε διαφωνία τόσο στο σχεδιασμό της ομάδος όσο και στην επάνδρωση του προπονητικού τιμ.

    Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο κ. Αλέξης Κούγιας ευχαριστούμε τον κ. Σάκη Τσιώλη για τα όσα προσέφερε μέχρι τώρα στην προσπάθεια της ομάδας μας για την επάνοδό της στη Super League και του ευχόμαστε την καλύτερη επιτυχία στην προπονητική του καριέρα αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή».

    [15] Νέος αντιπρόσωπος της Skoda στην Ελλάδα

    Από την 1 Ιουνίου 2016, την αποκλειστική εκπροσώπηση της Skoda στην Ελλάδα ανέλαβε η εταιρεία Skoda Kosmocar. Η τσέχικη μάρκα, που ανήκει στο γκρουπ Volkswagen μέχρι τις 31 Μαΐου 2016, εκπροσωπείτο στην Ελλάδα από την Βιαμάρ. Ο νεος επίσημος εισαγωγέας ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών Skoda στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επιτυχημένης της συνεργασίας με τον όμιλο Volkswagen τα τελευταία 46 χρόνια.

    «Σε συνεργασία με την Kosmocar Α.Ε., θα ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας και την παροχή υπηρεσιών στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο Βέρνερ Εϊχορν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda για πωλήσεις και μάρκετινγκ και συμπλήρωσε: «H Kosmocar A.E. είναι μια πολύ αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία και ως εκ τούτου ο καλύτερος δυνατός συνεργάτης».

    Από την 1η Ιουνίου η Skoda θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε. η οποία έχει αποδεδειγμένα μια μακροχρόνια κι επιτυχημένη συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen. Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θα αναπτύξει την γκάμα των αυτοκινήτων της με γοργούς ρυθμούς ενσωματώνοντας μοντέρνα σχεδιαστικά πρότυπα. Στόχος του Τσέχου κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι η σταθερή αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα.

    Η Skoda, είναι ένας από τους ιστορικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1895 και τα κεντρικά γραφεία της παραμένουν μέχρι σήμερα στο Mlad? Boleslav. Τα μοντέλα που διαθέτει σήμερα η μάρκα είναι τα: Citigo, Fabia, Rarid, Octavia, Yeti και Superb. Το 2015 παραδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στον κόσμο.

    Ανήκει στην Volkswagen από το 1991. Ο oμιλος Volkswagen είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους oμίλους στον κόσμο. Η Skoda, σε συνεργασία με τον όμιλο, κατασκευάζει και εξελίσσει ανεξάρτητα τα αυτοκίνητά της, όπως επίσης εξαρτήματα, μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων. Δραστηριοποιείται σε τρεις τοποθεσίες της Τσεχίας, κατασκευάζει στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία και Ινδία κυρίως σε συνεργασία με τον όμιλο, όπως επίσης και στην Ουκρανία και Καζακστάν μέσω τοπικών εταίρων. Απασχολεί πάνω από 26.600 άτομα παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2016 - 16:32:31 UTC