Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Φ. Γεννηματά: Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση
  • [03] Βέβαιος για την ομαλή ολοκλήρωση της συμφωνίας του Eurogroup δηλώνει ο Γ. Σταθάκης
  • [04] Ένα τρένο με επιβάτες Ευρωπαίους ηγέτες εγκαiνίασε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου
  • [05] Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  • [06] Κινηματογραφικές «Χρυσές Νύχτες» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
  • [07] Η έκθεση αρχιτεκτονικής «9 Μεταβάσεις: Το Φανταστικό Μουσείο», στην Ελευσίνα
  • [08] Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ., εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών
  • [09] Αυλαία σήμερα για το Release Athens 2016 με Beirut
  • [10] Καλοκαιρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [11] Έμεινε ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό
  • [12] Επιβεβαιώνεται από Γαλλία το «φλερτ» της ΑΕΚ με Μοντανιέ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

    Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο, που θα ξεκινήσει στις 15:00 με την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει απολογισμός στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ θα τεθούν τα επόμενα βήματα και για το κυβερνητικό έργο, τα νομοσχέδια που επίκεινται. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ έχει εκφραστεί ήδη και η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος για την συνταγματική αναθεώρηση, σε επόμενη φάση.

    [02] Φ. Γεννηματά: Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της αρχικής της διάταξης για τις off shore, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα μετά την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση

    Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι διορθωτικές τροπολογίες δεν ακύρωσαν την βλάβη που προκάλεσε στο δημόσιο συμφέρον η προηγούμενη ρύθμιση. «Βέβαια δεν απήντησαν στο ερώτημα ποιους προστατεύουν με την αποποινικοποίηση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες», σημείωσε, ενώ εξήγησε την τελική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη ψηφοφορία:

    «Με την αποφασιστική της στάση σήμερα στη Βουλή, ανάγκασε την κυβέρνηση σε νέες διορθωτικές ρυθμίσεις. Ακυρώσαμε την προσπάθειά της να αθωώσει όσους παρανόμησαν και να νομοθετήσει μεταβατική διάταξη για να "τακτοποιηθούν" οι κάτοχοι offshore. Ψηφίσαμε την τελική διάταξη όπως διαμορφώθηκε, με τις αναγκαίες πολιτικές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά της, η οποία παραμένει αμφίβολη», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και άφησε αιχμές για τη αποχώρηση της ΝΔ.

    «Δεν φύγαμε, δεν φυγομαχήσαμε. Με την στάση μας μέσα στη Βουλή, δώσαμε μάχη για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γιατί δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και τίποτε να φοβηθούμε».

    Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί ευρισκόμενη σε πανικό και πως η ευθύνη της και των υπουργών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την αρχική διάταξη-σκάνδαλο παραμένει ακόμα.

    [03] Βέβαιος για την ομαλή ολοκλήρωση της συμφωνίας του Eurogroup δηλώνει ο Γ. Σταθάκης

    Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την περασμένη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

    «Θεωρώ ότι το 99% των συμφωνηθέντων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί... Υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα, αλλά νομίζω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιτύχει λίγο - πολύ μια συμφωνία και όλα θα εξελιχθούν ομαλά», σημείωσε ο υπουργός στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι. «Υπάρχουν τρία σημεία που απομένουν, υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά μας για δημοσιονομικά ζητήματα, το 2017. Θεωρώ, όμως, ότι θα υπάρξει λύση», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ορισμένα θέματα είναι πολύ ευαίσθητα, είναι ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα έως το 2018 - είναι εμπροσθοβαρές, αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη αξιολόγηση είναι τόσο σημαντική και για τις δύο πλευρές. Επομένως, νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες θα εξεταστούν αργότερα».

    Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, βρίσκεται ήδη στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς και στο φόρουμ του ΟΟΣΑ, το οποίο πραγματοποιείται εκ παραλλήλου.

    Μιλώντας επίσης στο CNBC, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι είναι ρεαλιστικό να αναμένεται στο άμεσο μέλλον η εκταμίευση της νέας δόσης στην Ελλάδα. «Η συμφωνία προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλους τους όρους και θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας: «Τώρα, κάνουμε πρόοδο σε αυτό - πράγματι, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα έλεγα γενικά ότι τα πράγματα είναι σε τροχιά και νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό ότι θα εκταμιεύσουμε στο πιο κοντινό μέλλον».

    [04] Ένα τρένο με επιβάτες Ευρωπαίους ηγέτες εγκαiνίασε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου

    Ένα τρένο με επιβάτες Ευρωπαίους ηγέτες εγκαινίασε σήμερα στην Ελβετία τη σήραγγα του Σεν-Γκοτάρ, τη μεγαλύτερη στον κόσμο (57 χλμ.), η οποία χρειάστηκε 17 χρόνια φαραωνικών έργων για να δημιουργήσει έναν νέο άξονα σιδηροδρομικών μεταφορών βορρά-νότου.

    Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Γιόχαν Σνάιντερ-Άμαν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν επιβαίνουν στην αμαξοστοιχία "Gottardo 2016" για τη διέλευση αυτή, διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

    [05] Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    Το πάθος και το προσωπικό όραμα ενός ανθρώπου, του καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη, το οποίο ενστερνίστηκαν πολλοί από την επιστημονική, πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα, γίνεται πραγματικότητα. Έπειτα από 30 χρόνια συστηματικής ανασκαφικής έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που συνεχίζεται έως σήμερα από τον καθηγητή, τους συνεργάτες και τις ομάδες του, το Μουσείο αρχαίας Ελεύθερνας ανοίγει σε λίγες μέρες τις πύλες του και ως μία μοναδική κιβωτός πολιτισμού παρουσιάζει τα σημαντικότερα ευρήματα και τους θησαυρούς από τη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας και την πόλη της αρχαίας Ελεύθερνας.

    Το νέο Μουσείο εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Ιουνίου από τον πρόεδρο της, Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων από την πολιτική, επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική διεθνή σκηνή. Η πρώτη επίσημη παρουσίασή του έγινε σήμερα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη, αντίστοιχο της Ολυμπίας, των Δελφών και της Βεργίνας.

    [06] Κινηματογραφικές «Χρυσές Νύχτες» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

    Ένα ταξίδι στον κόσμο του σινεμά, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες και πολλά υποσχόμενους κινηματογραφιστές προσφέρει το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες», που φιλοξενεί για δύο μέρες (7 & 8 Ιουνίου) η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τριάντα τρεις ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο (2015-16) από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους (Oscar, C?sar, Goya, BAFTA, Ίρις κ.λπ.) και διοργανώνεται από την Ακαδημία C?sar και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

    Στόχος του Πανοράματος «Χρυσές Νύχτες», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ακαδημίας C?sar Αλέν Τερζιάν είναι να προσεγγίσει τη διεθνή κινηματογραφική αριστεία, μέσα από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς. «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παρουσιάζουμε αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα, με την υποστήριξη Ακαδημιών Κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, στο κοινό της Ευρώπης και του Μόντρεαλ. Το Πανόραμα, μέσα από την προσωπική ματιά που προσφέρουν αυτοί οι νέοι σκηνοθέτες, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε διαφορετικές ευαισθησίες και κουλτούρες. Είναι επίσης μια συνάντηση με τους δημιουργούς του σινεμά του αύριο. Μπορεί κανείς να σκεφτεί έναν μεγάλο σκηνοθέτη που δεν έκανε μια μικρού μήκους ταινία στην αρχή της καριέρας του; Μέσα από το Πανόραμα, θέλουμε να δείξουμε πώς το σινεμά μπορεί να γίνει σημαντικό εργαλείο αλληλοκατανόησης και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων» σημειώνει ο ίδιος.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στη Κεντρική Σκηνή στις 18:00, στις 19:45 και στις 22:00.

    [07] Η έκθεση αρχιτεκτονικής «9 Μεταβάσεις: Το Φανταστικό Μουσείο», στην Ελευσίνα

    Στο Διοικητήριο του Παλιού Ελαιουργείου, στην παραλία της Ελευσίνας, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 20:00, η έκθεση αρχιτεκτονικής «9 Μεταβάσεις: Το Φανταστικό Μουσείο», που διοργανώνει η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Υποψήφια Πόλη» και τον δήμο Ελευσίνας.

    Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η πρόταση της "Ελευσίνας 2021" συνοψίζεται στη φράση "Μετάβαση στη EUphoria". Η μελέτη της έννοιας της μετάβασης, θεμελιώδης συνθήκη για την εξασφάλιση της συνύπαρξης, έχει αποτελέσει αντικείμενο μακροχρόνιας έρευνας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέσα από τις εργασίες των σπουδαστών, κατατίθεται η ερευνητική εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στα μεταπτυχιακά και τα προπτυχιακά μαθήματα του 6ου, 7ου, 8ου εξαμήνου με τίτλους: "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-Η έννοια του χώρου όπως εκφράζεται στις πλαστικές τέχνες-Μετατοπίσεις στον Χώρο και τον Χρόνο-Το άνοιγμα του φαντασιακού πεδίου" και "ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-Η ενδιαμεσότητα ως επικοινωνιακός χαρακτήρας της κατασκευής-Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας"».

    [08] Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ., εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών

    Αισιοδοξία ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα 13Ιουνίου, εξέφρασε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. «Είμαστε έτοιμοι για εκταμίευση της δόσης» επισήμανε, προσθέτοντας πως «υπολογίζω ότι θα εκταμιευθεί η δόση την άλλη Δευτέρα».

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πριν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της συγκεκριμένης δόσης (η πρώτη από το σύνολο των 10,3 δισ. ευρώ) πρέπει να υπάρξει η εφαρμοστική έκθεση των θεσμών και να επικυρωθούν τα κείμενα του μνημονίου από πέντε κοινοβούλια των κρατών- μελών της ευρωζώνης.

    Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι στα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους θεσμούς και επισήμανε ότι το θέμα αυτό «ίσως πάει για αργότερα». Μάλιστα, ενδέχεται για το συγκεκριμένο ζήτημα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεδομένου ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, έχει μεταβεί στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ.

    [09] Αυλαία σήμερα για το Release Athens 2016 με Beirut

    Μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Beirut, Parov Stelar, PJ Harvey, Sigur Ros, αλλά και νέους ανερχόμενους που θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει το line-up του νεόκοπου φεστιβάλ Release Athens που ξεκινάει σήμερα (1η Ιουνίου) στην Πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου.

    Τη διοργάνωση ανοίγουν οι Beirut, το συγκρότημα που δημιούργησε ο χαρισματικός Ζακ Κόντον στη Σάντα Φε των ΗΠΑ πριν από 10 χρόνια και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα ονόματα της indie / folk και world music παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα έχουν ένθερμο ακροατήριο. Μαζί τους θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι Daughter, μία αγγλική indie/folk μπάντα, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο της «Not To Disappear», ο 38χρονος Καλιφορνέζος συνθέτης και τραγουδοποιός της indie-folk Cass McCombs, η Ειρήνη Σκυλακάκη με την πολυμελή της μπάντα και ο τραγουδοποιός και πολυοργανίστας Μoa Bones (Δημήτρης Αρώνης).

    Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ (3/6), βασικό όνομα της βραδιάς είναι ο πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα και συχνός επισκέπτης μας Parov Stelar, dj και παραγωγός από την Αυστρία που καθιέρωσε το electro-swing, συνδυάζοντας επιτυχώς jazz και swing ήχους από το παρελθόν με σύγχρονη electronica. Με 10 άλμπουμ και EP στο ενεργητικό του, πολλές επιτυχίες σε ολόκληρο τον κόσμο και έναν ανορθόδοξο συνδυασμό διάφορων μουσικών ειδών, ο Parov Stelar με την μπάντα του θα παρουσιάσουν το πρόσφατο διπλό του άλμπουμ «The Demon Diares» αλλά και επιτυχίες του παρελθόντος.

    Νωρίτερα θα δούμε τους Postmodern Jukebox, το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee που ξεκίνησε το 2013 βάζοντας σκοπό να διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες της εποχής μας - και όχι μόνο - με ένα στιλ που παραπέμπει απευθείας στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Έχοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube, οι Postmodern Jukebox παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, από το σαλόνι του Bradlee στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα νέο τραγούδι. Από Lady Gaga, Adele και Katy Perry , Radiohead, White Stripes και Cure μέχρι Beyonce, Taylor Swift και Gwen Stefani.

    [10] Καλοκαιρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Χώρος αναφοράς για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας , ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό, με μια σειρά συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που προσδοκούν να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης.

    Το φετινό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ., με τη συναυλία «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, που επέλεξαν να αρχίσουν τη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία σ' όλη την Ελλάδα, με γιορτινή διάθεση, από τον Κήπο (συμπαραγωγή: MMA & Ελένη Καλέση).

    Ακολουθεί η Γιορτή της Μουσικής (Tρίτη 21/6, 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) ένας πλέον καθιερωμένος θεσμός για τους φίλους του Κήπου , όπου στη φετινή μεγάλη συναυλία, θα απολαύσουν καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους (Χριστίνα Μπαζίλη , Θανάσης Αποστολόπουλος , Παιδική Χορωδία Rosarte, ΚΟΑ, Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz).

    Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (9 μ.μ.) επανακάμπτει δριμύτερος στον Κήπο ο Κωστής Μαραβέγιας, με τη συναυλία «Κατάστρωμα» (συμπαραγωγή ΜΜΑ & Minos EMI), και τα τραγούδια του καινούργιου του δίσκου «Φάρος». Εκτός από τα νέα του κομμάτια, ο γνωστός τραγουδοποιός που πέρυσι ξεσήκωσε το κοινό με τους έντονους ρυθμούς της μουσικής του, θα παρουσιάσει και παλιές επιτυχίες του.

    Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29/6 (9 μ.μ.), με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της («I Love Athens»), παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα γιατί όπως λέει και η γνωστή ερμηνεύτρια «όσο περισσότερο τραγουδάμε, τόσο περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας».

    [11] Έμεινε ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την παραμονή του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άναψε το «πράσινο φως» της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, έχοντας εκτιμήσει τη δουλειά του «Αρτζι», ο οποίος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να... συμμαζέψει το παιχνίδι των «πράσινων», να δώσει προτεραιότητα στο... μέλλον του Παναθηναϊκού (Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη), και να αφήσει υποσχέσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό με πιο «γεμάτο» ρόστερ, στόχος όμως που τελικά δεν επετεύχθη.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση λιτή ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη».

    [12] Επιβεβαιώνεται από Γαλλία το «φλερτ» της ΑΕΚ με Μοντανιέ

    Πολύ κοντά σε συμφωνία φαίνεται πως βρίσκεται η ΑΕΚ με τον Φιλίπ Μοντανιέ, καθώς το θέμα επιβεβαιώνεται πλέον και από τη Γαλλία. Μάλιστα, η αναφορά γίνεται σε ρεπορτάζ της έγκριτης Equipe που αναφέρει ότι η ελληνική ομάδα «... που αναζητά προπονητή μετά την αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ τον Απρίλιο, θέλει για τον πάγκο της τον πρώην τεχνικό της Ρεν, Φιλίπ Μοντανιέ».

    Το γεγονός ότι το ρεπορτάζ υπογράφεται από συντάκτη της Equipe και δεν επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα, σημαίνει πως επαληθεύεται και από την πλευρά του 51χρονου Γάλλου, o οποίος το 2013 οδήγησε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην τέταρτη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη συμμετοχή στο Champions League. Τα τελευταία τρία χρόνια και έως τον Ιανουάριο του 2016 βρισκόταν στη Ρεν, με την οποία έφτασε δύο φορές σε τελικούς κυπέλλου (Λιγκ Καπ 2013, Κύπελλο Γαλλίας 2014) όμως ηττήθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 June 2016 - 16:32:28 UTC