Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Ύποπτη διευκόλυνση» η διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Πρωταρχικός στόχος της Διαβαλκανικής Συνεργασίας είναι η ξεκάθαρη ευρωατλαντική προοπτική
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Βουλγαρία και Ελλάδα το καλύτερο παράδειγμα υπέρβασης των προκαταλήψεων στην ΕΕ
  • [04] Ο νεοφιλελευθερισμός πλήττει την ανάπτυξη της οικονομίας, τονίζουν τρεις οικονομολόγοι του ΔΝΤ
  • [05] ΟΟΣΑ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν τις δαπάνες για να διαφύγουν από την παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης
  • [06] Αναστολή της επίσχεσης από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
  • [07] Βατά τα θέματα της Βιολογίας, στις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [08] Διευκρινίσεις για την εγγραφή στα ολοήμερα, από το υπουργείο Παιδείας
  • [09] Παραμονή ή έξοδος από την ΕΕ στο 41% - 41% στο βρετανικό δημοψήφισμα
  • [10] Ο Νικολάς Μαδούρο είναι υπέρ του Μπέρνι Σάντερς
  • [11] Mε απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους αντιμέτωπη η γαλλική κυβέρνηση
  • [12] Η Vuitton στο Ρίο
  • [13] Κυβέρνηση: Η Νέα Δημοκρατία το έβαλε στα πόδια
  • [14] Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση για τις εξωχώριες εταιρείες
  • [15] Απόψε η συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων από την περιφέρεια Αττικής
  • [16] Συμφωνία με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • [17] Μάρκο Σίλβα: «Αν κάτι πρέπει να συμβεί, η ρήτρα δεν θα είναι εμπόδιο»
  • [18] Συγγενής του Πουλίδο ο εγκέφαλος της απαγωγής!
  • [19] Επιβεβαιώνεται από Γαλλία το «φλερτ» της ΑΕΚ με Μοντανιέ
  • [20] «Καυτός» μήνας Ιούλιος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Ύποπτη διευκόλυνση» η διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες

    Ύποπτη διευκόλυνση χαρακτήρισε τη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «υπάρχει θέμα και δεν θεραπεύεται νομικά» καθώς, εφόσον η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνο ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν έκρυψε τη διαφοροποίησή του από τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να εκπροσωπεί το Κέντρο, τον κατ' εξοχήν προοδευτικό χώρο από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. «Όταν λες Κεντροαριστερά αφήνεις χώρο σε αυτούς που λένε "είμαι κεντροδεξιός"» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμιστική, αν δεν εγγυηθούμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη ,δεν υπάρχει άλλος που να τις εκφράσει πιο αυθεντικά δήλωσε σχολιάζοντας τις αναφορές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ξεπούλημα των δημόσιων συγκοινωνιών. «Οι δηλώσεις έγιναν σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά.

    Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία του υπό εκκόλαψη νέου πόλου, γιατί όπως είπε «αν το ήθελα θα το είχε κάνει επαναδιεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

    [02] Ν. Κοτζιάς: Πρωταρχικός στόχος της Διαβαλκανικής Συνεργασίας είναι η ξεκάθαρη ευρωατλαντική προοπτική

    «Πρωταρχικός στόχος της Διαβαλκανικής Συνεργασίας είναι η ξεκάθαρη ευρωατλαντική προοπτική. Η Ελλάδα είναι απόλυτα αφοσιωμένη και δεσμευμένη να βοηθήσει τους εταίρους της στη Διαβαλκανική Συνεργασία σε αυτόν τον δρόμο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην ομιλία που απηύθυνε, εκπροσωπώντας τη χώρα, στη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East European Cooperation Process-SEECP), η οποία διεξάγεται σήμερα στη Σόφια.

    Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την ανάγκη «να κυριαρχήσει η δέσμευσή μας για συνεργασία και από κοινού αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων», τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να καταστεί «η περιφερειακή Διαβαλκανική Συνεργασία ελκυστική για τη νέα γενιά, τους νέους και τις νέες των χωρών μας».

    [03] Ν. Κοτζιάς: Βουλγαρία και Ελλάδα το καλύτερο παράδειγμα υπέρβασης των προκαταλήψεων στην ΕΕ

    Με τίτλο «Η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα στην ΕΕ για υπέρβαση των προκαταλήψεων» και υπότιτλο «Με την Τουρκία φιλοδοξούμε να έχουμε την πιο αποτελεσματική συνεργασία -αλλά βέβαια, σε κάθε ταγκό χρειάζονται δύο προσεκτικοί χορευτές» η βουλγαρική εφημερίδα «24 Chasa» δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Μια συνέντευξη που αποτυπώνει τις σχέσεις των δύο χωρών και την κοινή δράση και στόχους για την περιοχή των ΝΑ Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή τους προοπτική.

    «Βουλγαρία και Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα στην ΕΕ για υπέρβαση των προκαταλήψεων, πώς μπορούν δύο λαοί να γίνουν -παρά τις δυσκολίες, τις εντάσεις και τα πάθη της ιστορίας- φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι» τονίζει ο κ. Κοτζιάς ευχαριστώντας «δημόσια» τον Βούλγαρο ομόλογό του Ντάνιελ Μίτοφ για τη συνεργασία «προκειμένου να κάνουμε τις χώρες μας άγκυρες σταθεροποίησης όλης της περιοχής αλλά και την επιθυμία «να επεκτείνουμε τη συνεργασία και στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή για την οποία η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη πείρα και αυθεντικές φιλίες». Ειδικότερα «μαζί με τον Ντάνιελ», όπως σημειώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επιδιώκεται επιπλέον, η ανάπτυξη «ειδικών και πιο συστηματικών σχέσεων με τα κράτη της περιοχής μας που είναι ενταγμένα στην ΕΕ», υπενθυμίζοντας «ότι δεν είναι άλλος παρά η Ελλάδα που δούλεψε για την ένταξη όλων τους στην ΕΕ», καθώς εμείς «ακολουθούμε πολιτική ενσωμάτωσης όλων και όχι αποκλεισμού οποιουδήποτε».

    Ερωτηθείς σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών, κυρίως στην ανάπτυξη των δικτύων, ο κ. Κοτζιάς εξηγεί ότι με βάση την πεποίθηση ότι τα δίκτυα διευκολύνουν -δεν διασφαλίζουν χωρίς πολιτική βούληση- την ανάπτυξη σταθερών σχέσεων ανάμεσα σε κράτη και σε επίπεδο ολόκληρων περιφερειών, Βουλγαρία και Ελλάδα, εργάζονται για την ανάπτυξη δικτύων σε σειρά τομέων, όπως στην ενέργεια, στη δημιουργία αξόνων αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα διευκολύνουν όχι μόνο την από κοινού ανάπτυξη αλλά και την ενσωμάτωση όλης της περιοχής σε δίκτυα που θα συνδέουν τη Βορειοανατολική Αφρική και περιοχές της Ασίας με την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

    [04] Ο νεοφιλελευθερισμός πλήττει την ανάπτυξη της οικονομίας, τονίζουν τρεις οικονομολόγοι του ΔΝΤ

    Κριτική στο νεοφιλελευθερισμό εκ των έσω, και μάλιστα από οικονομολόγους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποτελεί γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

    Το ΔΝΤ το οποίο έχει κατηγορηθεί από πολλές πλευρές για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλει σε όσες χώρες έχει κληθεί να προσφέρει τη βοήθεια του, για πρώτη ίσως φορά, οικονομολόγοι του παίρνουν αποστάσεις αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα αυτής της "συνταγής".

    Οι τρείς οικονομολόγοι του ΔΝΤ, στο άρθρο τους το οποίο δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού ?Finance & Development? του Ταμείου, εκφράζουν επιφυλάξεις συνολικά για το οικονομικό δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, εκτιμώντας ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που σθεναρά υποστήριξε στην περίπτωση της Χιλής για παράδειγμα ο Μίλτον Φρίντμαν, "αντί να οδηγήσουν στην ανάκαμψη ορισμένες φορές διευρύνουν την κοινωνική ανισότητα θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την αειφόρο ανάπτυξη". Υπό τον τίτλο "Neoliberalism: Oversold" οι οικονομολόγοι J. Ostry, P. Loungani και D. Furceri, εξετάζουν την νεοφιλελεύθερη ατζέντα επιχειρώντας να καταγράψουν τις οφέλη, αλλά κυρίως τις παράπλευρες απώλειες που προκύπτουν από την εφαρμογή των πολιτικών δημοσιονομικής λιτότητας και άρσης των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων.

    Τρία είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν εξετάζοντας αρκετές περιπτώσεις χωρών οι οποίες διαχρονικά, εφάρμοσαν τις πολιτικές αυτές, είτε υπό την έμπνευση του ΔΝΤ είτε μετά από ελεύθερη επιλογή των κυβερνήσεων:

    -Τα οφέλη σε όρους αυξημένων ρυθμών ανάπτυξης είναι δύσκολο να τεκμηριωθούν όταν το δείγμα των χωρών που εξετάζεται είναι αρκετά μεγάλο.

    -Το κόστος που επιφέρουν οι πολιτικές αυτές στο κοινωνικό σώμα, αυξάνοντας τους δείκτες ανισότητας, είναι δυσβάστακτο. Μάλιστα τέτοια κόστη μπορούν να αντισταθμίσουν πλήρως τα οφέλη που μπορεί να επιφέρουν οι πολιτικές αυτές στο μέτωπο της ανάπτυξης.

    -Η όξυνση της κοινωνικής ανισότητας θέτει εν αμφιβόλω τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στο μέλλον. Έτσι παρόλο που η ανάπτυξη αποτελεί τη βασική επιδίωξη των νεοφιλελεύθερων επιλογών, οι υποστηρικτές τους θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές αυτές στην διανομή του πλούτου μέσα στην κοινωνία.

    [05] ΟΟΣΑ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν τις δαπάνες για να διαφύγουν από την παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης

    Εγκλωβισμένη σε μια «παγίδα χαμηλής ανάπτυξης», η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί με τον πιο αργό ρυθμό από την χρηματοοικονομική κρίση για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2016, προέβλεψε σήμερα ο ΟΟΣΑ, παροτρύνοντας τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις δαπάνες τους.

    Με τις επιχειρήσεις να είναι διστακτικές σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και τους καταναλωτές επιφυλακτικούς για τις δαπάνες, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί μόνο κατά 3% φέτος, εκτίμησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα είναι καλύτερος από τον περυσινό, που ήταν ο χειρότερος από το 2009, αν και προβλέπεται η ανάπτυξη να αυξηθεί στο 3,3% το 2017, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ.

    [06] Αναστολή της επίσχεσης από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

    Πίστωση χρόνου στον ΕΟΠΥΥ δίνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί, μεταθέτοντας για τις 8 Ιουνίου την επίσχεση που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού ότι ξεκίνησε τη διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του. Τονίζεται ότι για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

    Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παράλληλα ανέφερε ότι «όσοι εκ των συμβεβλημένων γιατρών, προτίθενται από σήμερα να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα κατατίθεται στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕΔΙ, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

    Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για άλλη μία φορά επιδεικνύει αυστηρό, αυταρχικό και απειλητικό πρόσωπο» και επισημαίνει ότι «δεν υφίσταται καμία παράλειψη, αλλά επίσχεση παροχής υπηρεσιών λόγω αθέτησης από μέρους του ΕΟΠΥΥ των πληρωμών που περιγράφονται στη σύμβαση».

    Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εξηγεί ότι όσοι γιατροί δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για τη σημερινή απόφαση της Ένωσης, «τελούν υπό την κάλυψη του Διοικητικού Συμβούλου και του νομικού συμβούλου, διά εξώδικης διαμαρτυρίας που έχει ήδη επιδοθεί στον Οργανισμό».

    [07] Βατά τα θέματα της Βιολογίας, στις πανελλαδικές εξετάσεις

    Βατά κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας γενικής παιδείας, μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα. Όπως επισημαίνεται, τα θέματα αντλήθηκαν κυρίως από τα κεφάλαια 2 και 3 της εξεταστέας ύλης, δίνοντας τη δυνατότητα για υψηλές βαθμολογίες.

    Οι υποψήφιοι των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων με το παλιό σύστημα εξετάστηκαν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Θεωρητική Κατεύθυνση), των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

    Σε ανακοίνωση, εξάλλου, του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελλαδικών μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι εξετάζονται με το νέο σύστημα, αλλά δεν είχαν δηλώσει τέταρτο μάθημα που συμπληρώνει την Ομάδα Προσανατολισμού.

    Η διευκρίνιση αφορά το μάθημα των Λατινικών (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Βιολογία και τα Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), καθώς επίσης και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

    Έτσι, στην περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 8 Ιουνίου χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

    [08] Διευκρινίσεις για την εγγραφή στα ολοήμερα, από το υπουργείο Παιδείας

    Στην έκδοση διευκρινίσεων σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, που ακολούθησαν της αποστολής σχετικής εγκυκλίου στα σχολεία για τη λειτουργία των ολοήμερων.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο υπάρχει και στην περίπτωση που ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας και ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας. Επίσης, διευκρινίζεται ότι για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π.,αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

    «Οι εγκύκλιοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας τα σχολεία, καθιστούν σαφείς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων με στόχο την «απόλυση» περισσότερων από 6.000 αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά» σχολίαζε χθες η ΔΟΕ την εγκύκλιο του υπουργείου, υπενθυμίζοντας το συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου και την απεργιακή κινητοποίηση με την πορεία διαμαρτυρίας Στις 8 Ιουνίου.

    [09] Παραμονή ή έξοδος από την ΕΕ στο 41% - 41% στο βρετανικό δημοψήφισμα

    Σε απόλυτη ισοπαλία φέρνει νέα δημοσκόπηση τους υποστηρικτές της παραμονής και της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για την εφημερίδα The Times, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου, φέρνει στο 41% τα δύο στρατόπεδα, στο 13% του αναποφάσιστους και στο 4% εκείνους που δεν θα ψηφίσουν.

    Τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, οι ηγέτες του στρατοπέδου του Brexit έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα σχέδιο περιορισμού της μετανάστευσης των ευρωπαίων πολιτών προς τη Βρετανία κατά το μοντέλο της Αυστραλίας , προς εφαρμογήν εάν νικήσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    «Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικό σύστημα μετανάστευσης, σύμφωνα με το αυστραλιανό μοντέλο», γράφουν στην κοινή τους ανακοίνωση ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και επίδοξος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, η υφυπουργός Εργασίας Πρίτι Πάτελ και η βουλευτής των Τόρις Γκιζέλα Στούαρτ.

    «Το αυτόματο δικαίωμα όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να έρθουν και να εργασθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταργηθεί», προειδοποιούν διευκρινίζοντας ότι το μέτρο δεν θα αφορά αυτούς που ήδη βρίσκονται στο βρετανικό έδαφος.

    Σύμφωνα με το νέο σύστημα, πηγή έμπνευσης του οποίου είναι η εξαιρετικά περιοριστική νομοθεσία της Αυστραλίας, κάθε αίτηση εγκατάστασης και εργασίας στη χώρα θα εξετάζεται με βάση τις δεξιότητες και τα προσόντα του προσώπου, «χωρίς διακρίσεις με βάση την καταγωγή».

    «Για να λάβουν άδεια εργασίας, οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να έχουν τα προσόντα για τη θέση όπου είναι υποψήφιοι», αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης διευκρινίζοντας ότι για ορισμένες θέσεις εργασίας θα απαιτείται «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας».

    Το θέμα της μετανάστευσης είναι κεντρικό στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. οι υποστηρικτές του Brexit επιμένουν ότι η ροή ευρωπαίων πολιτών επιβαρύνει πολύ σοβαρά τα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και τις τιμές της στέγης.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης, περί τα 3 εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες διέμεναν το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο. ο αριθμός του έχει υπερδιπλασιασθεί από το 2004.

    [10] Ο Νικολάς Μαδούρο είναι υπέρ του Μπέρνι Σάντερς

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι θα υποστήριζε τον Μπέρνι Σάντερς στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, θα κέρδιζε, στην περίπτωση που οι εκλογές ήταν ?ελεύθερες.?

    Ο σοσιαλιστής Μαδούρο, βλέπει τον εαυτό του ως πολιτικό διάδοχο του Ούγκο Τσάβες επικρίνει συχνά τις ΗΠΑ, τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας, ενώ κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να το ρίξει από την εξουσία. ?O Μπέρνι Σάντερς, ο επαναστάτης φίλος μας, θα μπορούσε να νικήσει στις ΗΠΑ. Υπό την προϋπόθεση ότι οι εκλογές θα ήταν ελεύθερες, ο Μπέρνι Σάντερς θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ,? δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια πολύωρης τηλεοπτικής ομιλίας του, ασκώντας κριτική στο εκλογικό κολεγιακό σύστημα των ΗΠΑ, το οποίο όπως υποστήριξε δεν είναι αντιπροσωπευτικό του λαϊκού αισθήματος.

    Ο Σάντερς, Γερουσιαστής από το Βερμόντ, είναι συνυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

    Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε προς τους υποστηρικτές του τον Σεπτέμβριο, ο Σάντερς είχε χαρακτηρίσει τον Τσάβες ?νεκρό κομμουνιστή δικτάτορα.?

    Προβληματικές σχέσεις από το 1999

    Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σκληρή οικονομική κρίση, καθώς τα τρόφιμα τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης γίνονται δυσεύρετα, ενώ ο κλιμακούμενος πληθωρισμός καταστρέφει τα εισοδήματα.

    Τα προβλήματα στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας από την ανάδειξη του Τσάβες στην εξουσία το 1999, ενώ οι διπλωματικές σχέσεις έχουν διακοπεί από το 2010.

    Ο Μαδούρο δέχτηκε χθες ένα νέο πολιτικό χτύπημα, όταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, με έδρα την Ουάσιγκτον συγκάλεσε έκτακτη διάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί εάν η Βενεζουέλα παραβιάζει τις βασικές δημοκρατικές αρχές. Η εξέλιξη αυτή, άνοιξε το δρόμο για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας που μπορεί να οδηγήσει στην αποπομπή της χώρας, από τον αναφερόμενο περιφερειακό οργανισμό.

    Παράλληλα, ο Μαδούρο έχει ν' αντιμετωπίσει και την πολιτική πίεση που του ασκεί η αντιπολίτευση η οποία ζητάει δημοψήφισμα, προκειμένου ν' απομακρυνθεί από την εξουσία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του, απορρίπτει τη διεξαγωγή του.

    [11] Mε απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους αντιμέτωπη η γαλλική κυβέρνηση

    Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο για τη γαλλική κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μία απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους έπειτα από κοινωνική αναταραχή τριών μηνών για τη μεταρρύθμιση των εργασιών σχέσεων.

    Για όγδοη φορά από τον Μάρτιο, οι εργαζόμενοι στην SNCF, επίσημο μεταφορικό φορέα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ξεκίνησαν χθες το βράδυ απεργία, αυτή τη φορά χωρίς ημερομηνία λήξης.

    Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει λιγότερο τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και περισσότερο τις τοπικές συνδέσεις. μεγάλος αριθμός συρμών του προαστιακού είναι έκτισε λειτουργίας σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων, η απεργία θα γίνει περισσότερο αισθητή αύριο, χωρίς ωστόσο να φτάσει μέχρι την παράλυση του δικτύου. Το 60% των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και το 30% έως 40% των τροπικών τρένων θα κυκλοφορούν.

    Στις διεθνείς γραμμές, η SNCF προβλέπει την πραγματοποίηση των δρομολογίων του Eurostar προς τη Βρετανία και Alleo προς τη Γερμανία, το 75% των δρομολογίων Lyria προς την Ελβετία και Thalys και μόνο το 40% των δρομολογίων Ellipsos προς την Ισπανία και SVI προς την Ιταλία.

    Η απεργία στους γαλλικούς σιδηροδρόμους είναι επικεντρωμένη στις διαπραγματεύσεις για τον χρόνο εργασίας και δεν συνδέεται με την μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχει φέρει σε σύγκρουση την κυβέρνηση με τα συνδικάτα. με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διεύθυνση της SNCF και τους εργαζομένους.

    Για να αποφύγει επέκταση της κοινωνικής δυσαρέσκειας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. «Χριστούγεννα τον Μάιο», σχολίασε ειρωνικά ο πρόεδρος της γαλλικής γερουσίας Ζεράρ Λαρσέρ, ενώ η εφημερίδα Le Monde κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η κυβέρνηση επιδιώκει την κοινωνική ειρήνη».

    Αν και προσπαθεί να προλάβει το άνοιγμα νέων μετώπων, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της μεταρρύθμισης της απασχόλησης. «Η υποχώρηση θα είναι πολιτικό σφάλμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. «Το νομοσχέδιο δεν θα αποσυρθεί», επανέλαβε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    [12] Η Vuitton στο Ρίο

    Μπορεί η Βραζιλία να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, να βρίσκεται σε πιεστική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσα σ? όλα να είναι αντιμέτωπη και με την ιό Ζίκα, όμως η Louis Vuitton, επέλεξε το Ρίο για να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή.

    Έτσι το Σαββατοκύριακο που πέρασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης φιλοξένησε τη νέα συλλογή του πολυτελούς οίκου.

    Μάλιστα η Vuitton είναι η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που παρουσιάζει ένα σόου μόδας στη χώρα, καθώς η Βραζιλία είναι μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων αγορών για τον οίκο και βρίσκεται στην ίδια κλίμακα με τις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχοντας παρουσία από το 1989. «Έχουμε επενδύσει στη Βραζιλία μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Μάικλ Μπερκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τα πάντα και να το βάλουμε στα πόδια με τα πρώτα σημάδια της κρίσης».

    [13] Κυβέρνηση: Η Νέα Δημοκρατία το έβαλε στα πόδια

    «Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση, αποχωρώντας από τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού.

    «Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου.Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά» αναφέρει η κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση για τις εξωχώριες εταιρείες

    Όλγα Γεροβασίλη για την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή: «Αποκαλύφθηκαν»

    [14] Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση για τις εξωχώριες εταιρείες

    Με την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την Ολομέλεια, ένταση και διαξιφισμούς, ξεκίνησε η συζήτηση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα στην αλλοδαπή για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα.

    Προηγήθηκε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού την κριτική που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολιτικά κόμματα και μέσα ενημέρωσης, «περί δήθεν συγκάλυψης διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής» όπως είπε.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι η συζητούμενη διάταξη αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας, είναι στοχευμένη στη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς και καλύπτει όλα τα κενά που είχαν διαπιστωθεί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δε μπορούσαν να καλύψουν.

    «Η αποσαφήνιση του όρου "εξωχώρια εταιρεία", η επέκταση της απαγόρευσης σε παρένθετα πρόσωπα, διαλύει την ασάφεια που υπήρχε στη νομοθεσία, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι να αθωώνονται στα δικαστήρια» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής γιατί όσοι διατηρούν σήμερα εξωχωρια εταιρεία, δε μπορούν να τύχουν οποιουδήποτε ευργετήματος. Η απαγόρευση είναι γενική και καθολική και στοχεύει στην προστασία της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου, έναντι της Κοινής Γνώμης».

    «Η προτεινόμενη διάταξη είναι προτιμότερη από το προηγούμενο καθεστώς που ήταν δυσερφάμοστο έως ανεφάρμοστο και αποτελεί κοινωνικό αίτημα σε περίοδο κρίσης» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος που διαδέχθηκε στο βήμα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και σημείωσε ότι, είναι «δύσκολο ο πολιτικός που συμβάλλει στη λειτουργία μιας δυσβάσταχτης φορολογίας να προσφεύγει σε καθεστώτα πιο ευνοϊκά».

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε, κατά την τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

    Ο κ. Δένδιας κατατηγόρησε την κυβέρνηση, «ότι κατά τρόπο πονηρό δήθεν κατ' απαίτηση της εναρμόνισης με τους κανόνες της Επιτροπής GRECO και σε μνημονιακές ρυθμίσεις φέρνει διάταξη η οποία στην πραγματικότητα, περιορίζει τη δυνατότητα αυστηροποίησης του πλαισίου».

    Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «κατά το διάστημα που ίσχυσε η διάταξη, οι οποιαδήποτε παρανομήσαντες έχουν πετύχει την απαλλαγή τους».

    «Ενώπιον της κατακραυγής, η κυβέρνηση εισάγει μια διάταξη αυστηρή, αντισυνταγματική εναντίον του ευρωπαϊκού δικαίου και ανεφάρμοστη. Εμπαίζετε την αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Δένδιας, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλγα Γεροβασίλη για την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή: «Αποκαλύφθηκαν»

    [15] Απόψε η συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων από την περιφέρεια Αττικής

    Μια ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων και τίτλο «Το ταξίδι της ζωής μας», διοργανώνει απόψε (8.00 μ.μ.) η περιφέρεια Αττικής, με πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο, στο Φάληρο.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις ενεργοποίησης της συμμετοχής των πολιτών και συντονισμού των ενεργειών της αλληλεγγύης τους, προς τους πρόσφυγες. Δράσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού τις οποίες αναπτύσσει η περιφέρεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολύμορφα κρίσιμης αυτής κατάστασης που προέκυψε στη χώρα.

    Η συναυλία, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη, είναι ένα λιθαράκι στη «συλλογική απάντηση διαρκείας που πρέπει να δίνουμε όλοι μας -τοπική αυτοδιοίκηση, κυβερνήσεις, ευρωπαϊκοί θεσμοί- σε αυτά το πολυπαραγοντικό φαινόμενο που είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό». Η συγκεκριμένη, μάλιστα συμπληρώνει, αφορά τη «στήριξη των πιο αδύναμων σε αυτόν τον ξεριζωμό , των παιδιών, πολλά από τα οποία βρίσκονται ασυνόδευτα, αντιμετωπίζοντας μόνα τις αντιξοότητες της προσφυγιάς».

    Τη συναυλία θα ανοίξει η Εθνική Λυρική Σκηνή και η είσοδος είναι ελεύθερη με την ελάχιστη «υποχρέωση» κάθε πολίτης κατά την είσοδό του να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας στην «Εσπλανάδα». Πληροφορίες για τις τρέχουσες ανάγκες αυτής της περιόδου βλέπει κάποιος στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής.

    Τα είδη πρώτης ανάγκης θα αποθηκευτούν στο Κέντρο Διαχείρισης το οποίο λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες με την συνεργασία της περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, το Κέντρο Διαχείρισης έχει αποστείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έως και σήμερα συνολικού φορτίου 679 τόνων.

    Επισήμανε ότι μέσω του Κέντρου «οργανώνεται η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι πολίτες απέναντι στους πρόσφυγες και δεν απαξιώνεται η προσφορά τους».

    Προσέθεσε ότι αποδείχθηκε «σωτήρια» η πρωτοβουλία της περιφέρειας για τη λειτουργία του Κέντρου τόσο για τους πρόσφυγες και την ανακούφισή τους όσο και για την ετοιμότητα της χώρας να ανταποκριθεί με αμεσότητα στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάστηκαν αιφνιδίως. Σημείωσε ότι «εκτός από την κάλυψη των αναγκών στα επτά Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης αποστέλλονται και στα 20 κέντρα όλης της Ελλάδας».

    Στην προσπάθεια συλλογής των παραπάνω ειδών, αναφέρει ο κ Καπάταης, έχουν συνεισφέρει οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής αλλά και αρκετοί δήμοι εκτός του νομού, ενώ συνεχίζεται η προσφορά ειδών από ιδιώτες οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και από εταιρείες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη συναυλία οι διοργανωτές ευελπιστούν, πέρα από τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.

    [16] Συμφωνία με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    Συμφώνησε με τους θεσμούς η κυβέρνηση στα θέματα που παρέμεναν ανοιχτά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκταμιεύεται εντός των ημερών η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων επήλθε συμφωνία στο θέμα του ΕΚΑΣ, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαιούχοι να το επιστρέψουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016. Επίσης έγιναν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ΑΔΜΗΕ και τις μεταβατικές διατάξεις για το νέο ασφαλιστικό. Οι σχετικές τροπολογίες θα έλθουν αύριο προς ψήφιση στη Βουλή.

    Το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι τα «κόκκινα» δάνεια, για τα οποία συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

    [17] Μάρκο Σίλβα: «Αν κάτι πρέπει να συμβεί, η ρήτρα δεν θα είναι εμπόδιο»

    Ο Μάρκο Σίλβα δεν φαίνεται να είναι προβληματισμένος με την ύπαρξη ρήτρας με την Σπόρτινγκ, που τον εμποδίζει να καθίσει στον πάγκο της Μπενφίκα ή της Πόρτο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ενώ ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι θέλει να επιστρέψει στην Πορτογαλία για να γίνει πρωταθλητής. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της πορτογαλικής εφημερίδας A Bola, που υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι ο Σίλβα «υποτιμάει» την ρήτρα που έχει υπογράψει και φιλοξενεί τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού στην TV1 24.

    «Αν κάτι πρέπει να συμβεί, αυτό δεν θα είναι ένα απολύτως κανένα εμπόδιο. Η ρήτρα αυτή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι έγκυρη για δύο χρόνια και εγώ υπόγραψα για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό. Όταν δεχτήκαμε τη συμφωνία αυτή είχαμε στο μυαλό μας. Αυτή είναι η διαδικασία που έπρεπε να προχωρήσει, αλλά εμένα δεν με ενδιέφερε γιατί έπρεπε να πάει μπροστά η καριέρα μου» υποστήριξε ο 38χρονος προπονητής.

    [18] Συγγενής του Πουλίδο ο εγκέφαλος της απαγωγής!

    Ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του Αλαν Πουλίδο. Ο 29χρονος Γκαρσία ανήκει στην οικογένεια του φορ του Ολυμπιακού, καθώς έχει παντρευτεί την εξαδέλφη του και συνελήφθη από την αστυνομία του Μεξικού γιατί οργάνωσε την απαγωγή του συγγενή του! Ο Βελάσκεθ ήταν γνωστός στις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και, μετά από έρευνες, αποδείχθηκε πως αυτός ήταν που σχεδίασε την απαγωγή του Πουλίδο.

    Ο Πουλίδο απήχθη από έξι ένοπλους άνδρες στην πολιτεία της Ταμαουλίπα, ωστόσο όλα έληξαν πολύ γρήγορα, καθώς λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος επιθετικός απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

    [19] Επιβεβαιώνεται από Γαλλία το «φλερτ» της ΑΕΚ με Μοντανιέ

    Πολύ κοντά σε συμφωνία φαίνεται πως βρίσκεται η ΑΕΚ με τον Φιλίπ Μοντανιέ, καθώς το θέμα επιβεβαιώνεται πλέον και από τη Γαλλία. Μάλιστα, η αναφορά γίνεται σε ρεπορτάζ της έγκριτης Equipe που αναφέρει ότι η ελληνική ομάδα «... που αναζητά προπονητή μετά την αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ τον Απρίλιο, θέλει για τον πάγκο της τον πρώην τεχνικό της Ρεν, Φιλίπ Μοντανιέ».

    Το γεγονός ότι το ρεπορτάζ υπογράφεται από συντάκτη της Equipe και δεν επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα, σημαίνει πως επαληθεύεται και από την πλευρά του 51χρονου Γάλλου, o οποίος το 2013 οδήγησε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην τέταρτη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη συμμετοχή στο Champions League. Τα τελευταία τρία χρόνια και έως τον Ιανουάριο του 2016 βρισκόταν στη Ρεν, με την οποία έφτασε δύο φορές σε τελικούς κυπέλλου (Λιγκ Καπ 2013, Κύπελλο Γαλλίας 2014) όμως ηττήθηκε.

    [20] «Καυτός» μήνας Ιούλιος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

    Μαζί ξεκινούν τέσσερις από τις πέντε ελληνικές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στα κύπελλα Ευρώπης, την σεζόν 2016-2017. Ο μοναδικός... άτυχος είναι ο Πανιώνιος, όπως συμβαίνει πάντα με την ομάδα που κατατάσσεται τελευταία στα play off. Οι «κυανέρυθροι» ξεκινούν στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις εκπρόσωποι της Super League την τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα.

    Την πρώτη θέση στα play offs της Super League και το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League εξασφάλισε στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, καθώς το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό δεν ανέδειξε νικητή (1-1), ωστόσο, η ισοπαλία στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στους προκριματικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το «τριφύλλι» στον τρίτο προκριματικό του Europa League. Νίκη γοήτρου πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη με 1-0 επί της ΑΕΚ.

    Αναλυτικά:

    --ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3ος προκριματικός Champions League - "Μονοπάτι" πρωταθλητών)--

    Ισχυρός στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου. Πρώτος αγώνας 26 ή 27 Ιουλίου, ρεβάνς 2 ή 3 Αυγούστου.

    --ΠΑΟΚ (3ος προκριματικός Champions League - "Μονοπάτι" μη πρωταθλητών)--

    Αδύναμος στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου. Πρώτος αγώνας 26 ή 27 Ιουλίου, ρεβάνς 2 ή 3 Αυγούστου.

    --ΑΕΚ (3ος προκριματικός Europa League): Αδύναμη στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου--

    Πρώτος αγώνας 28 Ιουλίου, ρεβάνς 4 Αυγούστου.

    --ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (3ος προκριματικός Europa League)--

    Ισχυρός στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου. Πρώτος αγώνας 28 Ιουλίου, ρεβάνς 4 Αυγούστου.

    --ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (2ος προκριματικός Europa League)--

    Ισχυρός στην κλήρωση της 20ης Ιουνίου. Πρώτος αγώνας 14, ρεβάνς 21 Ιουνίου

  • Η κλήρωση για τα play off αμφότερων των διοργανώσεων θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου και οι αγώνες το τριήμερο 16-17-18 και 23-24-25 Αυγούστου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 June 2016 - 10:32:41 UTC