Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης - ΝΔ
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Βλ. Πούτιν με τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα
  • [03] Διαμαντίδης: «Φεύγω γεμάτος, ευτυχισμένος, χαρούμενος, χαμογελαστός. Μια χαρά... »

  • [01] Ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης - ΝΔ

    Κυβερνητικοί κύκλοι επαναφέρουν τα ερωτήματα που έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, "γιατί φαίνεται", όπως σημειώνουν, "ότι οι επικοινωνιακοί «πύραυλοι» της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν, είτε έχουν χάσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας."

    Συγκεκριμένα αναφέρουν δήλωση της κ. Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία "ακούσαμε σήμεραότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να προωθήσει ένα «νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους» το οποίο θα προβλέπει «χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων».

    Μάλλον έχει έρθει η ώρα να εξηγήσει για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει:

    Αναφέρεται σε περικοπές δαπανών από μισθούς και συντάξεις;

    Αναφέρεται σε απολύσεις από το δημόσιο; (Για τις οποίες είχε δεσμευτεί άλλωστε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;)

    Αναφέρεται σε απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της προστασίας στην εργασία;

    Αναφέρεται σε κατάργηση των «αντιαναπτυξιακών» και «ταξικά μεροληπτικών» μέτρων της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2 εκατ. ανασφάλιστους, η κάρτα σίτισης για τους άπορους και η προστασία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία;

    "Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, όλα αυτά αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση" καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

    Απάντηση της ΝΔ στην Ο. Γεροβασίλη: Ούτε λέξη για την υπόθεση των «offshore ΣΥΡΙΖΑ»

    «Για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση των "offshore ΣΥΡΙΖΑ" η συνήθως λαλίστατη εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα συνεχίζει να μην λέει λέξη», απαντά η ΝΔ σε δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη.

    Η Συγγρού σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας «άφωνος στα πιεστικά ερωτήματα της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης», αρνείται να απαντήσει σε τρία απλά ερωτήματα:

    «Γιατί νομοθέτησε την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε εταιρείες offshore; Γιατί το έκανε με αυτόν το δόλιο τρόπο κρύβοντάς την μέσα σε 7.500 σελίδες; Για χάριν ποιών το έκανε;».

    Η ΝΔ προσθέτει πως ήδη οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν κάθε μέρα περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεταρρυθμιστική του πρόταση, «τη μόνη που μπορεί να φέρει δίκαιη ανάπτυξη και δουλειές, τη μόνη που εγγυάται την οριστική έξοδο του τόπου από την κρίση».

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Βλ. Πούτιν με τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τονΒλαντιμίρ Πουτιν.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ.Παυλόπουλοπροκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για την φιλοξενία που του επιφυλάχθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα και στο Άγιον Όρος.

    Οι δύο Πρόεδροι έκαναν απολογισμό της επίσκεψης και επιβεβαίωσαν την ανάγκη συνέχισης των επαφών τους, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Τηλεφωνική επικονωνία Πούτιν-Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίαςείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Κατά την επικοινωνία τους ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για τη θερμή φιλοξενία που του επιφυλάχθηκε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και το Άγιον Όρος.

    [03] Διαμαντίδης: «Φεύγω γεμάτος, ευτυχισμένος, χαρούμενος, χαμογελαστός. Μια χαρά... »

    Μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε και επίσημα «αντίο» σε μία μοναδική καριέρα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν χειμαρρώδης και μίλησε για όλους και για όλα, τονίζοντας όμως ότι φεύγει γεμάτος... Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος για ό,τι έχει πετύχει, ενώ τόνισε ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο αποψινός τελικός ήταν το τέλος του στην αγωνιστική δράση. Τέλος, σχολίασε την πορεία του στην Εθνική, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το μέλλον του, επισημαίνοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να γίνει προπονητής...

    «Είναι μία περίεργη βραδιά για εμένα και την ομάδα», είπε αρχικά ο Διαμαντίδης και συνέχισε: «Από την μία χάσαμε ένα παιχνίδι και έναν τίτλο. Συγγνώμη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την ομάδα είναι μια δύσκολη στιγμή. Για εμένα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι με στενοχωρεί. Από την άλλη, όταν σκέφτομαι ότι τόσα χρόνια που έπαιξα μπάσκετ και ήμουν σε αυτή την ομάδα δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα. Πραγματικά, είμαι ευλογημένος. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα στον Ηρακλή, μου έδωσε την ευκαιρία. Είναι άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει. Τους ευχαριστώ όλους. Αυτά τα 12 χρόνια στον Παναθηναϊκό έζησα απίστευτες στιγμές, εύχομαι να τις ζήσει κάθε αθλητής. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη που μου έχει δείξει. Τον ευχαριστούμε ως ομάδα για την προσήλωσή του. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, συνεχίζει. Έτσι είναι ο αθλητισμός είτε μας αρέσει είτε όχι. Μας κακοφαίνεται, αλλά έτσι είναι. Ξέρω ότι δεν ήμουν ο καλύτερος συνομιλητής των δημοσιογράφων, αλλά έχω μια φιλοσοφία στο μυαλό μου για το ποια είναι η σχέση δημοσιογράφου αθλητή. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Εύχομαι να είστε καλά, μόνο υγεία», για να τον διακόψει ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους δημοσιογράφους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 May 2016 - 22:32:23 UTC