Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, επισήμαναν Βούτσης-Αγραμούντ
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Β. Σόιμπλε: Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα - Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση
  • [04] Δυσαρέσκεια Μ. Σουλτς για «αυταρχικές» τάσεις του Προέδρου της Τουρκίας
  • [05] Νερό του Γάγγη θα μπορούν σύντομα να λαμβάνουν ταχυδρομικώς οι ινδουιστές πιστοί
  • [06] Έκθεση έργων του κορυφαίου εικαστικού Κερκυραίου δημιουργού Ν. Βεντούρα
  • [07] Στην Αθήνα ο Αρουαμπαρένα, συναντήθηκε με Μπάγεβιτς
  • [08] Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο πρέσβεις του ΣΕΓΑΣ για τον Μαραθώνιο της Αθήνας
  • [09] Βλαχόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με κλειδί την άμυνα και στον τελικό του Champions League»

  • [01] Την ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, επισήμαναν Βούτσης-Αγραμούντ

    Η ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής, τονίστηκε στην ειδική συνεδρίαση της ad hoc επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

    Τόσο ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέδρο Αγραμούντ, επέκριναν τη στάση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, ενώ έκαναν λόγο και για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εγείρονται από τη μη τήρηση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ.

    Ανοίγοντας τις εργασίες, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την Ευρώπη να αντιληφθεί το μέγεθος των σοβαρών ευθυνών της και να συμβιβαστεί, όπως είπε, με την ιδέα ένταξης και φιλοξενίας των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, μέχρι να αρθούν οι αιτίες που έχουν δημιουργήσει αυτή τη γενικευμένη αποσταθεροποίηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

    Είναι ανάγκη, είπε, να ισχύσουν οι κανόνες αλληλεγγύης, δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εφαρμοστεί η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, χωρίς να στήνονται φραγμοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες χώρες που τηρούν τις δεσμεύσεις τους και άλλες που δεν συμβάλουν σε αυτή την πολιτική.

    Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επί τόπου επισκέψεις των εκπροσώπων του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου της Ευρώπης, στα κέντα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και οι συναντήσεις που έχουν με όλους τους Έλληνες αρμόδιους, θα τους δώσουνε τα εφόδια για να βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθεί έμπρακτα ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και ειρήνης και να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

    «Πρέπει όλοι να συμβάλουμε μέσα από τα κοινοβούλια και τις δράσεις μας ώστε στην πράξη να διαμορφωθεί μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική που θα βοηθήσει στο να μην έχουν ανάγκη οι πολίτες που ζουν σε αποσταθεροποιημένες περιοχές να φεύγουν από τις χώρες και τις εστίες τους», τόνισε ο κ. Βούτσης και προσέθεσε:

    «Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή στρατηγική, σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης. Το μήνυμα τους είναι μην μας στέλνετε νερά και σάντουϊτς. Βοηθήστε επί της ουσίας ώστε να σταματήσουνε οι εσωτερικές διαμάχες, οι πόλεμοι και να εξαλειφθούν οι πραγματικές αιτίες που μας οδηγούν για να επιβιώσουμε, να εγκαταλείψουμε τη χώρα και τις εστίες μας Αυτή η κραυγή έρχεται από παντού. Και δεν είναι καθόλου ευχάριστο που σήμερα δεν υπάρχουν ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, αλλά άλλαξε ο δρόμος ροής τους και πνίγονται στα νερά της Μεσογείου».

    Από την πλευρά του, ο Πέδρο Αγραμούντ επέκρινε τόσο τη στάση της Τουρκίας όσο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

    «Βασικός στόχος της Επιτροπής μας είναι η ευαισθητοποίηση της Ευρώπης για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς εισροής προσφύγων. Εστιάζουμε κυρίως στις συνθήκες διαβίωσης τους. Η Συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ εγείρει πολλά θέματα σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε ο κ. Αγκραμούντ.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

    Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους φορολογούμενους, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015, είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. Επισημαίνει δε, ότι ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου (αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό) είναι η 29η Ιουλίου 2016.

    Από το υπουργείο Οικονομικών, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, δόθηκε ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, για την υποβολή των δηλώσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και των λογιστών - φοροτεχνών. «Δεν επιθυμούμε όμως να επαναληφθούν τα προβλήματα του 2015 με τις συνεχείς παρατάσεις, για πολλούς μήνες. Για το 2016 ο προγραμματισμός είναι, παράταση να δοθεί μόνο αν υπάρξουν έκτακτα προβλήματα (π.χ. καθυστερήσεις στο TAXIS) και για συγκεκριμένες ημέρες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση.

    Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες, τους λογιστές - φοροτέχνες, το ΟΕΕ και όλους τους σχετικούς φορείς, να συμβάλουν ώστε να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία έγκαιρα και χωρίς την λογική της «τελευταίας στιγμής», που μπορεί να οδηγήσει σε ταλαιπωρίες και υπερφόρτωση του συστήματος.

    Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

    1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

    2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

    3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

    4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

    [03] Β. Σόιμπλε: Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα - Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση

    Η αύξηση του ΦΠΑ είναι «οικονομική ανοησία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, λόγω της υστέρησης εσόδων του ελληνικού κράτους.

    Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και προσέθεσε ότι, όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία», αλλά διευκρίνισε ότι, όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό.

    Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε ομιλία του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί. «Και στην Ελλάδα η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής», προσέθεσε.

    Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δεν αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο.

    [04] Δυσαρέσκεια Μ. Σουλτς για «αυταρχικές» τάσεις του Προέδρου της Τουρκίας

    Σκληρή κριτική ασκεί ο Μάρτιν Σουλτς στον Πρόεδρο της Τουρκίας, για την απειλή που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού αν δεν αρθεί η υποχρέωση θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες.

    Σε συνέντευξη του προς ευρωπαϊκές εφημερίδες (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir και Tribune de Geneve) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνει ότι χωρίς πλήρη συμμόρφωση με τα κριτήρια της ΕΕ επί του θέματος και αλλαγή του αντι-τρομοκρατικού νόμου στη γείτονα, το Ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να συγκατατεθεί στην άρση της υποχρέωσης θεώρησης. Ο ίδιος σημειώνει επίσης τη δυσαρέσκειά του για τις «αυταρχικές» τάσεις που εκδηλώνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

    - Ο Τούρκος ΥΠΕΞ

    Η Τουρκία θα γυρίσει την πλάτη στη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν οι τούρκοι πολίτες δεν εξαιρεθούν από το καθεστώς της βίζας στις μετακινήσεις τους στη ζώνη Σένγκεν, προειδοποίησε νωρίτερα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

    Τη στιγμή δε που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αγκυρα και τις Βρυξέλλες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθαρίζει ότι είναι «αδύνατον» για τη χώρα του να τροποποιήσει την τουρκική αντιτρομοκρατική νομοθεσία, που αποτελεί έναν από τους 72 όρους που θέτει η ΕΕ για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες.

    «Δεν σας απειλούμε...»

    «Τούς είπαμε: "Δεν σας απειλούμε". Αλλά υπάρχει μία πραγματικότητα. Κλείσαμε δύο συμφωνίες και η μία συνδέεται με την άλλη...εάν παραστεί ανάγκη, η Αγκυρα μπορεί να λάβει διοικητικά μέτρα για να "μπλοκάρει" τη συμφωνία για τους πρόσφυγες», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στην Αντάλια.

    Αλλωστε, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι κανένας νόμος σχετικός με την εφαρμογή της συμφωνίας «δεν θα βγει από το τουρκικό κοινοβούλιο», εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο θέμα της βίζας.

    Η Αγκυρα θεωρεί τη συμφωνία της κατάργησης του καθεστώτος της βίζας μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναγκαίο όρο για να συνεχίσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η οποία έχει επιτρέψει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών από το έδαφός της προς την Ευρώπη.

    Ομως οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους έχουν συνδέσει το καθεστώς της βίζας με τον όρο της τροποποίησης του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος χρησιμοποιώντας μία διασταλτική ερμηνεία του όρου «τρομοκρατία» χρησιμοποιείται για τη δίωξη , με το πρόσχημα της άσκησης «τρομοκρατικής προπαγάνδας», πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, δηλαδή για την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία.

    «Για ποιον ορισμό μιλάτε; Στην Ευρώπη κάθε χώρα έχει έναν διαφορετικό ορισμό για την τρομοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στα ειδικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015.

    Η Τουρκία αντιμετωπίζει σήμερα πολλές οργανώσεις που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές, ανάμεσά τους το PKK και το Ισλαμικό κράτος, υπενθύμισε. «Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατον να τροποποιήσουμε τους νόμους που άπτονται της τρομοκρατίας».

    Παρά τις εντάσεις, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτήν τη εβδομάδα θα γίνουν συνομιλίες σε επίπεδο ειδικών, πριν, ίσως, από μία συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ερντογάν, της Μέρκελ και ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε.

    «Θα ολοκληρώσουμε της συμφωνία και θα καταφέρουμε να είναι έτοιμη πριν από τη σύνοδο κορυφής της 7ης Ιουλίου. Είμαστε αποφασισμένοι», προειδοποίησε επίσης ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

    «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας»

    Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, της 18ης Μαρτίου, ήταν αποτελεσματική, επέτρεψε τη δραστική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που φθάνουν παρανόμως στην Ελλάδα, είπε.

    «Τον Οκτώβριο, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διέσχιζαν το Αιγαίο με προορισμό τα ελληνικά νησιά ήταν κατά μέσον όρο 6.800 ημερησίως. Σήμερα έχουμε φθάσει τους 30. Εχουμε τηρήσει τις υποσχέσεις μας», επέμεινε ο Τσαβούσογλου.

    Από τις 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας, περισσότεροι από 400 άνθρωποι επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία και 130 πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονταν σε τουρκικούς καταυλισμούς αναχώρησαν για ευρωπαϊκές χώρες, είπε.

    «Εμείς τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας», επέμεινε.

    Η παραίτηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, εταίρου που οι Βρυξέλλες θεωρούσαν αξιόπιστο, αποσταθεροποίησε τους Ευρωπαίους. Τώρα τη θέση του έχει καταλάβει ο συνοδοιπόρος του Ερντογάν Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος πληθαίνει τις βιτριολικές δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Την περασμένη εβδομάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επανέλαβε ότι πριν από την κατάργηση της υποχρέωσης της βίζας για του τούρκους πολίτες, θα πρέπει να εκπληρωθούν όλοι οι όροι, πράγμα που θεωρεί αμφίβολο για να γίνει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

    [05] Νερό του Γάγγη θα μπορούν σύντομα να λαμβάνουν ταχυδρομικώς οι ινδουιστές πιστοί

    Οι ινδουιστές πιστοί θα μπορούν σύντομα να παραλαμβάνουν ταχυδρομικώς... νερό του Γάγγη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας υπουργός, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου που προωθεί η Ινδία.

    Ο Γάγγης είναι ιερός ποταμός για τους ινδουιστές, οι οποίοι βουτούν στα νερά του στις θρησκευτικές τελετές τους για να "ξεπλύνουν" τις αμαρτίες τους.

    Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ραβί Σανκάρ Πρασάντ εξήγησε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι του έχουν ζητήσει να επιτραπεί η ταχυδρομική αποστολή των νερών του ποταμού.

    "Ζήτησα από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν ιστοτόπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να παρέχουν Γκανγκατζάλ ("το νερό του Γάγγη") στους ανθρώπους. Αν ένας ταχυδρόμος μπορεί να παραδίδει κινητά τηλέφωνα, σάρι, κοσμήματα, ρούχα, γιατί όχι και νερό του Γάγγη;" διερωτήθηκε ο υπουργός.

    Οκτώ στους δέκα Ινδούς είναι ινδουιστές, ωστόσο στη χώρα υπάρχουν επίσης σημαντικές κοινότητες χριστιανών, μουσουλμάνων και βουδιστών.

    [06] Έκθεση έργων του κορυφαίου εικαστικού Κερκυραίου δημιουργού Ν. Βεντούρα

    Μία μοναδική έκθεση έργων του κορυφαίου Κερκυραίου, χαράκτη-εικαστικού δημιουργού, Νικόλαου Βεντούρα, που με την τέχνη του σημάδεψε τη νεοελληνική χαρακτική τέχνη, εγκαινιάζεται σήμερα στην Πινακοθήκη της Κέρκυρας.

    Στην έκθεση, που η αυλαία της θα ανοίξει στις 8.00 το βράδυ, παρουσιάζονται έργα από την οικογενειακή συλλογή του δημιουργού, πολλά από τα οποία βλέπει το κοινό για πρώτη φορά και επίσης προσωπικά αντικείμενα, σχέδια και εργαλεία του χαράκτη.

    «Η Πινακοθήκη δήμου Κέρκυρας παρουσιάζει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της καλλιτεχνικής πορείας του Νίκου Βεντούρα, που το έργο του αποτελεί τομή και σημείο αναφοράς για τη χαρακτική του 20ου αιώνα. Για την Κέρκυρα το έργο του κορυφαίου εικαστικού δημιουργού είναι ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο καικατά συνέπεια η ευρύτερη ανάδειξή του εντάσσεται στους στόχους της έκθεσης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης, Μαρία Μουζακίτη.

    Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης του δήμου Κέρκυρας, στις αίθουσες Περιστυλίου, στο Ανάκτορο Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα.

    Η «Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων» ιδρύθηκε το 1991 επί δημαρχίας του Ιωάννη Κούρκουλου, στεγάσθηκε καταρχήν στην οικία Δαλιέτου και στην συνέχεια, από το 1995 στην ανατολική πτέρυγα των Παλαιών Ανακτόρων, Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Ένα μέρος των συλλογών χαρακτικής εκτίθεται επίσης από τον Νοέμβριο του 2008 στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Βουλής.

    [07] Στην Αθήνα ο Αρουαμπαρένα, συναντήθηκε με Μπάγεβιτς

    Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Ροντόλφο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Ο 40χρονος προπονητής επέστρεψε σε γνώριμα μέρη, καθώς είχε φορέσει τη φανέλα της Ένωσης τη σεζόν 2007-2008 σ΄ έναν από τους τελευταίους σταθμούς της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής.

    Ξεκίνησε ως προπονητής το 2010 από την Τίγκρες, συνέχισε στη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς.

    Ο Αργεντινός συναντήθηκε το μεσημέρι με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    [08] Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο πρέσβεις του ΣΕΓΑΣ για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

    Τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στη Λεωφόρο Συγγρού επισκέφθηκαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, οι οποίοι ονομάστηκαν πρεσβευτές του Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας. Οι δύο άσοι του NBA αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση του ΣΕΓΑΣ να προβάλλουν τον αγώνα στις ΗΠΑ και γενικότερα στο εξωτερικό, μεταδίδοντας τα μηνύματα και τις αξίες του Μαραθωνίου της Αθήνας σε συνδυασμό με την συμπλήρωση φέτος 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και την τέλεση του 1ου ιστορικά Μαραθωνίου.

    Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο υπέγραψαν αίτηση συμμετοχής, παρέλαβαν το αναμνηστικό μετάλλιο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, το οποίο έχει εκδοθεί σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα και δίνεται μόνο σε ανθρώπους με εξαιρετική προσφορά στον αθλητισμό, τη νεολαία και το κοινωνικό σύνολο καθώς και διάφορα αναμνηστικά του θεσμού.

    [09] Βλαχόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με κλειδί την άμυνα και στον τελικό του Champions League»

    Με τους τίτλους του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας, αλλά και τις προσωπικές διακρίσεις του πολυτιμότερου παίκτη και του πρώτου σκόρερ στο final-4 του Κυπέλλου, θα ταξιδέψει για τη Βουδαπέστη ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού, όπως και όλη η ομάδα του Πειραιά, δεν είχαν χρόνο να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του νταμπλ, αφού σε λίγες ημέρες τους περιμένει η μεγάλη πρόκληση της φετινής σεζόν, το final-6 του Champions League, που θα διεξαχθεί 2-4 Ιουνίου στην ουγγρική πρωτεύουσα.

    Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βλαχόπουλος δήλωσε έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και στη Βουδαπέστη, χωρίς να έχει το τρακ του... πρωτάρη σε τέτοιο επίπεδο. Επισήμανε ακόμη ότι η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό στο final-6, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» στον ημιτελικό, αρνούμενος παράλληλα την «ταμπέλα» του φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 May 2016 - 16:32:27 UTC