Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βλ. Πούτιν: Η κοινή Θρησκεία και η αμοιβαία συμπάθεια συνενώνουν τους λαούς μας
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές
  • [03] Σφοδρή επίθεση της Ο.Γεροβασίλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • [04] «Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [05] Ο Αλ. Χαρίτσης εξήγησε τους στόχους και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη
  • [06] Ιράν: O Αλί Λαριτζανί επανεκλέγεται πρόεδρος του κοινοβουλίου
  • [07] Η Βραζιλία δεν θα αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του Ζίκα
  • [08] Αφγανιστάν: Πάνω από 70 αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας
  • [09] Ιταλία: Το παράλογο τέλος ενός νεαρού μετανάστη
  • [10] Γ. Κυρίτσης: Η ιστορία της Ειδομένης έχει τελειώσει
  • [11] Η Ρεάλ για 11η φορά βασίλισσα της Ευρώπης

  • [01] Βλ. Πούτιν: Η κοινή Θρησκεία και η αμοιβαία συμπάθεια συνενώνουν τους λαούς μας

    Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Κυβέρνηση στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στην χερσόνησο του Άθω.

    «Το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται. Η πρώτη αναφορά για την παρουσία Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος ξεπερνά τα 1000 χρόνια» επισήμανε ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «για άλλη μια φορά τονίζω το ειδικό βάρος που έχει το Άγιον Όρος για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Ρωσία».

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι οι ορθόδοξοι Ρώσοι για πολλούς αιώνες αντλούσαν από το Άγιον Όρος την πνευματική τους διαύγεια υπογραμμίζοντας στην συνέχεια ότι «σήμερα που αναγεννώνται πάλι οι ιδέες του πατριωτισμού, της ανάπτυξης της χώρας, οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται εδώ στο Άγιον Όρος. Γι' αυτό κάθε χρόνο είναι λογικό και εξηγείται το γεγονός ότι έρχονται όλο και περισσότεροι προσκυνητές από την Ρωσία στο Άγιον Όρος».

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που παρέχει η Ιερά Κοινότητα «στους Ρώσους που έρχονται στην περιοχή σας» τονίζοντας ότι αυτό «δείχνει τους άριστους δεσμούς της Ρωσίας με τον 'Αθω και την βαθιά πνευματική σχέση που υπάρχει με την χώρα σας».

    «Εδώ είναι και η Αγία Ζώνη η οποία έχει έλθει στην Ρωσία και μπόρεσαν να την προσκυνήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί» πρόσθεσε.

    «Το Άγιο Όρος έχει μια πραγματικά ανθρωπιστική, πνευματική αποστολή. Και ειδικά φέτος, καθώς το 2016 είναι έτος αφιερωματικό στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας. Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Αυτό εμφανίστηκε και στην περίοδο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες ιστορικές περιόδους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγοντας «αυτά τα κοινά αισθήματα φιλίας και σεβασμού τα έχει πάρει και η νέα γενιά στην χώρα μας και αυτό βοηθά η σχέση των δύο χωρών να ενισχύεται ακόμα περισσότερο».

    Διαβάστε επίσης:ΠτΔ: Το μήνυμα του Αγίου Όρους, ειρήνη δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

    Διαβάστε επίσης:Ν. Κοτζιάς: Το Άγιον Όρος συμπυκνώνει την πνευματικότητα της Χριστιανοσύνης σε εποχή κρίσης

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές

    Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ αποδόμησε το «τρίτο και το συμπληρωματικό τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ανέπτυξε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα και δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις: «Είναι τυχοδιώκτης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, είναι αναξιόπιστος όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γι αυτό και δένουν τον κ. Τσίπρα με τρόπο εξευτελιστικό, με τον "κόφτη" και με το Ταμείο των 99 χρόνων. Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Όσο μένουν τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας.

    Αναφέρθηκε στα πρόσφατα ευρήματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας: «Καθημερινά αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που ζητούν εκλογές και οι πολίτες ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει. Εννέα μήνες μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ ξεπερνά το 60%, ενώ η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει διψήφιο ποσοστό».

    Συνεχίζοντας την αποδόμηση της συμφωνίας που ψηφίστηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία και πρόσθεσε:

    «Οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν τις συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η συμφωνία που ψήφισε η κυβέρνηση είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η κοινωνία αγανακτεί. Η συνολική απώλεια πλούτου 2015- 2016 αγγίζει τα 21 δισ. ευρώ.

    Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτε. Επιπλέον η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Και δεν είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Τα επαχθή μέτρα που εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση, μαθαίνουμε ότι δεν ήταν επαρκή. Η δόση που θα συνοδεύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης υπολείπεται του ποσού που έπρεπε να πάρει η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα την πάρει με δόσεις. Η δε συμφωνία για το χρέος είναι ατελής και παραπέμπεται για το μέλλον. Η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία.

    [03] Σφοδρή επίθεση της Ο.Γεροβασίλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    "Τουλάχιστον προκλητικό" χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, το "να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον".

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι "αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει".

    "Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά", αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

    [04] «Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόρα Μπακογιάννη

    «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμά η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».

    Η επικεφαλής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία τής κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην οικονομία και υποστηρίζει ότι «το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους οικονομικούς στόχους με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του "κόφτη" που θα φέρει νέα ύφεση».

    Δηλώνει ακόμη ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει μία νέα βιώσιμη συμφωνία με λιγότερους φόρους. Υπογραμμίζει ότι η νέα ηγεσία του κόμματος εξελέγη από την κοινωνία και «είναι απολύτως ελεύθερη να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν».

    Τέλος ηκ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει σε νέα φάση, δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη στο προσφυγικό απότην σύγκρουση ΕΕ-Τουρκίας, ενώ για τη Θράκη λέει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πολιτική»

    [05] Ο Αλ. Χαρίτσης εξήγησε τους στόχους και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη

    Ολοκληρώθηκαν στον Βόλο, με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, οι εργασίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με μια σειρά προτάσεων προς την κυβέρνηση για να ξαναμπεί η χώρα στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

    Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελένη Κολιοπούλου είπε ότι στόχος είναι να επιτευχθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, να απλοποιηθεί το φορολογικό θεσμικό πλαίσιο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των φορολογικών βαρών, ενώ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κων/νος Μπίτσιος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός δικτύου καινοτομίας με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι βιομηχανίες με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

    Στην ομιλία του, ο κ. Χαρίτσης, αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, η οποία εστιάζει σε οκτώ τομείς προτεραιότητας, όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα.

    Οι τομείς αυτοί είναι η αγροδιατροφή, η υγεία και τα φάρμακα, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ενέργεια, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, τα υλικά και οι κατασκευές, ο πολιτισμός και βεβαίως ο τουρισμός, που αποτελεί κύριο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στη ρευστότητα της αγοράς και, όπως είπε, ήδη αναπτύχθηκε ένα σύστημα που θα συντομεύσει τον χρόνο εκταμίευσης των χρημάτων.

    [06] Ιράν: O Αλί Λαριτζανί επανεκλέγεται πρόεδρος του κοινοβουλίου

    Ο μετριοπαθής συντηρητικός Αλί Λαριτζανί επανεκλέχθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, με 173 ψήφους έναντι 103 του μεταρρυθμιστή αντιπάλού του, Μοχάμαντ Ρεζά Αρέφ, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιόφωνο.

    Η ψηφοφορία αυτή διεξήχθη έπειτα από κοινοβουλευτικές εκλογές που οδήγησαν σε εξισορρόπηση των δυνάμεων μεταξύ των συντηρητικών και των μεταρρυθμιστών που συντάσσονται με τους μετριοπαθείς του προέδρου Χασάν Ροχανί, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να επιτρέψει σε αυτούς να αναλάβουν την προεδρία του Κοινοβουλίου.

    [07] Η Βραζιλία δεν θα αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του Ζίκα

    Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο απέρριψαν το ενδεχόμενο να αναβληθεί ή να ακυρωθεί η διοργάνωση, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Αύγουστο, παρά τη σχετική έκκληση 150 ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας, που επικαλέστηκαν τους κινδύνους λόγω της επιδημίας του ιού Ζίκα.

    Σε ανακοίνωσή του, το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας επανέλαβε τα επιχειρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με τα οποία ο Αύγουστος?χειμερινός μήνας στο νότιο ημισφαίριο?είναι ο μήνας που υπάρχουν τα λιγότερα κουνούπια Aedes aegypti, με το δάγκωμα των οποίων μεταδίδονται οι ιοί Ζίκα, τσικουνγκούνια, αλλά και ο δάγκειος πυρετός, από κάθε άλλον μήνα του χρόνου.

    Τον Φεβρουάριο, η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν είχε δηλώσει από το Ρίο ότι η κοινή γνώμη δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς τον Αύγουστο στη Βραζιλία ο αριθμός των κουνουπιών είναι «ελάχιστος».

    Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων διαβεβαίωσε πως σέβεται την άποψη των ειδικών αλλά «εφαρμόζει» τις οδηγίες του ΠΟΥ, ο οποίος δεν βλέπει κινδύνους, ανέφερε χθες η εφημερίδα O Globo.

    Ο ιός Ζίκα, η τρέχουσα επιδημία του οποίου άρχισε στη Βραζιλία, συνδέεται με χιλιάδες κρούσματα μικροκεφαλίας σε βρέφη των οποίων οι μητέρες μολύνθηκαν από αυτόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ο ΠΟΥ έχει επισημάνει επίσης ότι οι επιστήμονες συμφωνούν πως ο Ζίκα μπορεί να προκαλέσει το νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ, μια σπάνια ασθένεια που μπορεί οδηγήσει σε παράλυση ή και θάνατο.

    Η Βραζιλία είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του ιού, καθώς σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί από το 2015. Κρούσματα του Ζίκα έχουν καταγραφεί σε περίπου 60 χώρες ακόμη.

    [08] Αφγανιστάν: Πάνω από 70 αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας

    Πάνω από 70 αντάρτες σκοτώθηκαν προχθές Παρασκευή και χθες Σάββατο σε μια σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων σε 14 επαρχίες του Αφγανιστάν, ανακοίνωσετο υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ.

    «Τις τελευταίες 24 ώρες, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας (...) εξαπέλυσαν μια επίθεση για την καταστολή των ανταρτών και την προστασία των πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Άμυνας και προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 39 τραυματίστηκαν και ένας τρομοκράτης συνελήφθη».

    Μερικές από τις πιο ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις διεξήχθησαν στις επαρχίες Νανγκαρχάρ, Ουρουζγκάν, Πάκτια, Χεράτ και Χελμάντ, κατά την ίδια πηγή.

    Τουλάχιστον 52 αντάρτες σκοτώθηκαν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις επαρχίες Κανταχάρ και Ουρουζγκάν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Η κρίση στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, καθώς πέρα από τη συνεχιζόμενη εξέγερση των Ταλιμπάν, άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), επεκτείνουν τη δράση τους στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας αλλά και ευρύτερα.

    [09] Ιταλία: Το παράλογο τέλος ενός νεαρού μετανάστη

    Ένας 24χρονος μετανάστης από την Ακτή του Ελεφαντοστού, ο οποίος επέζησε από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο, πνίγηκε σε μια γαλήνια λίμνη της βόρειας Ιταλίας, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για ένα παράλογο τέλος.

    Ο Λεσίν Σανούν έμενε σ' ένα παλιό ξενοδοχείο, που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, κοντά στο Τορίνο. Είχε καταφέρει να επιζήσει όταν το πλεούμενο στο οποίο είχε επιβιβαστεί με την ελπίδα να φθάσει στην Ευρώπη είχε ανατραπεί στη Μεσόγειο.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα La Stampa, ο νεαρός έπεσε χθες στα παγωμένα νερά της λίμνης Σίριο, στην κοινότητα Τσιαβεράνο της περιοχής Πιεμόντε, και δεν ξαναβγήκε ποτέ στην επιφάνεια.

    Η άψυχη σορός του ανασύρθηκε δύο ώρες αργότερα από δύτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    «Είναι παράλογο. Ο άνθρωπος αυτός σώθηκε στη θάλασσα για να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν βρίσκω λόγια», δήλωσε η Σιλβάνα Περόνε, η οποία διαχειρίζεται το κέντρο φιλοξενίας όπου ζούσε ο νεαρός μετανάστης.

    Ο διάπλους της Μεσογείου προς την Ιταλία έχει μετατραπεί ξανά στην βασική οδό για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Σχεδόν 44.000 άνθρωποι έχουν αφιχθεί φέτος στις ιταλικές ακτές.

    Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν μόνο μέσα σε αυτή την εβδομάδα, κυρίως κοντά στις ακτές της Λιβύης, μετά τη βελτίωση του καιρού.

    Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τους απολογισμούς των ιταλικών αρχών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

    [10] Γ. Κυρίτσης: Η ιστορία της Ειδομένης έχει τελειώσει

    «Θεωρούμε ότι η ιστορία της Ειδομένης, έτσι όπως τη γνωρίσαμε το τελευταίο δίμηνο έχει τελειώσει», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, και διαβεβαιώνει ότι η εκκένωση και των άλλων άτυπων δομών στην ευρύτερη περιοχή θα γίνει στο ίδιο ειρηνικό πρότυπο.

    Ο κ. Κυρίτσης παραδέχεται ότι υπάρχουν ελλείψεις στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά όπως λέει «προσπαθούμε κάθε φορά να βελτιωνόμαστε», ενώ επισημαίνει πως σε ό,τι αφορά τα παιδιά πρόσφυγες θα ληφθεί μέριμνα για την εκπαίδευσή τους. «Το υπουργείο Παιδείας δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνει.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης επισημαίνει ακόμη πως υπάρχουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, ενώ για την Υπηρεσία Ασύλου σημειώνει πως προικοδοτήθηκε με προσωπικό και ξένους ειδικούς και «σιγά- σιγά βρίσκει τον ρυθμό της».

    Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού τονίζει ότι η χώρα μας χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη βοήθεια σε όλους τους τομείς απ' αυτή που παίρνει.

    Ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος πρόσφατα κατέλαβε την έδρα της παραιτηθείσας από το βουλευτικό αξίωμα Βασιλικής Κατριβάνου, αναφέρεται και στην κριτική που δέχθηκε για το άρθρο του στην "Αυγή" και στα όσα γράφει περί ταξικού πολέμου, ερμηνεύοντάς την «ως μία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βρει ατζέντα υπό το φως ότι η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και δεν πήγαν τα πράγματα όπως περίμεναν».

    [11] Η Ρεάλ για 11η φορά βασίλισσα της Ευρώπης

    Για 11η φορά στην ιστορία της, η πολυνίκης της διοργάνωσης Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν νίκησε στα πέναλτι 5-3 την Ατλέτικο και κατέκτησε το Champions League μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.

    Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 15' με γκολ του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος και η Ατλέτικο, που έχασε πέναλτι στο 47' με τον Γκριεζμάν, ισοφάρισε στο 79' με τον Καράσκο.

    Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Χουανφράν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο πολύ κακός σε όλον τον αγώνα Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε και η Ρεάλ κατέκτησε και πάλι τον τίτλο, αφήνοντας την Ατλέτικο για τρίτη φορά στην ιστορία της χωρίς το τρόπαιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 May 2016 - 6:32:28 UTC