Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα ειρήνευσης και ομόνοιας έστειλε από τις Καρυές ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής
  • [03] Στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας στις 2 έως 6 Ιουλίου
  • [04] Ποιές αλλαγές προβλέπει το πόρισμα Λιάκου για το νέο τοπίο στην εκπαίδευση
  • [05] Ολοκληρώνεται το Σάββατο, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [06] Να μην επαφίεται κανείς στη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, προειδοποιεί ο Αυστριακός υπ. Εξωτερικών
  • [07] Η συνάντηση Τσίπρα- Πούτιν διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά
  • [08] Ο Αλ. Τσίπρας στο Sputnik: Η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β'εξάμηνο του 2016
  • [09] Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Phoenix Express 2016»
  • [10] Μία πόλη με δύο «μνηστήρες» για το μεγάλο τρόπαιο

  • [01] Μήνυμα ειρήνευσης και ομόνοιας έστειλε από τις Καρυές ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος

    Το μήνυμα ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στο σύγχρονο κόσμο των συγκρούσεων και των αντιθέσεων, χρειάζεται να επικρατήσει το πνεύμα της ομόνοιας και της ειρήνευσης έστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, κατά την αντιφώνησή του στην επίσημη και πανηγυρική δοξολογία που έγινε προς τιμήν του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

    Ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε το σεβασμό του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους εκπροσώπους των είκοσι μοναστηριών του Αγίου Όρους και είπε ότι ως εκπρόσωπος του σύγχρονου ρωσικού μοναχισμού ήρθε να υποβάλει τα σέβη του στον αγιορείτικο μοναχισμό. Παράλληλα, μίλησε για τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ρωσική Εκκλησία στο Άγιον Όρος, γεγονός που αποτυπώνεται και με τις επισκέψεις Ρώσων πολιτών στη μοναστική πολιτεία του Άθω.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμπλήρωση χιλίων χρόνων από την έναρξη της παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος που γιορτάζεται φέτος και γι' αυτό το λόγο γίνεται και η προσκυνηματική επίσκεψη του Πατριάρχη.

    Στην προσφώνησή του, ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους, γέροντας Παύλος, από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας, αναφέρθηκε στην ιστορία του Αγίου Όρους, στους αγώνες του για την Ορθοδοξία, τις περιόδους άνθησης αλλά και κρίσης που πέρασε. Ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και ευχήθηκε για το ρωσικό λαό και τη ρωσική εκκλησία.

    Στη δοξολογία παρέστησαν ο πολιτικός διοικητικής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ο μητροπολίτης Μιλήτου, Απόστολος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, μέλη της Ιεράς Κοινότητας και μοναχοί από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής

    «Το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι η επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, οι απολύσεις, η ασυλία σε μεγαλοφοροφυγάδες και διαπλεκόμενους», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΝΔ.

    «Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση. Αντιστρατεύεται μία οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαντά: «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άραγε, τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;».

    [03] Στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας στις 2 έως 6 Ιουλίου

    Το Πεκίνο θα επισκεφθεί από 2-6 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό απόψε από αρμόδια κυβερνητική πηγή.

    [04] Ποιές αλλαγές προβλέπει το πόρισμα Λιάκου για το νέο τοπίο στην εκπαίδευση

    Το πόρισμα της επιτροπής του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου συζητείται σήμερα, Παρασκευή, στην καταληκτική συνάντηση της επιτροπής, παρουσία του υπουργού Παιδειας - Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου.

    Το πόρισμα, που αφορά σε όλες τις βαθμίδες και πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος, θα παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να προωθηθούν νομοθετικά όσες μεταρρυθμίσεις "περάσουν τις εξετάσεις".

    Ο Νίκος Φίλης, χαιρετώντας την συνάντηση, χαρακτήρισε "ουσιαστικό" τον διάλογο και "δημιουργικό" το πόρισμα - απόσταγμα των εργασιών της Επιτροπής. "Παραδίδετε σήμερα ένα κείμενο διαλόγου το οποίο θα αξιοποιηθεί, βήμα - βήμα αναλόγως και των εξελίξεων στη χώρα μας, είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: "Διότι το momentum, πέρα από το θέμα του διαλόγου που ολοκληρώνεται σήμερα, σφραγίζεται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία ανοίγει ένα μεγάλο δρόμο δυνατοτήτων, ώστε από τα βάραθρα της λιτότητας και της κρίσης σταδιακά να βγούμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης [...]. Η μεταρρύθμιση λοιπόν θα μπορέσει να προχωρήσει αναλόγως και των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων".

    Από την πλευρά της, η Σία Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε "πολύ χρήσιμες" τις εισηγήσεις - προτάσεις της Επιτροπής, για να μπορέσει η ηγεσία του υπουργείου στη συνέχεια "να πάρει αποφάσεις, να βασιστεί σε αυτές, να τις συζητήσει, να τις αλλάξει σε κάποια σημεία και να προχωρήσει πιο πέρα".

    Μιλώντας για το πόρισμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης ως "αντίδοτο" στις πολιτισμικές διαφοροποιήσεις και τις κοινωνικές ανισότητες, με έμφαση στον "επινοητικό ρόλο" της εκπαίδευσης, μέσα από τον οποίο θα μπορέσουν "να μετατραπούν οι εκπαιδευτικές κοινότητες σε αυτόνομες παραγωγικές κοινότητες".

    Ειδικότερα, η φιλοσοφία της "επινοητικής εκπαίδευσης", που διατρέχει το πόρισμα χαρακτηρίζεται από την "αυτονομία και ενδυνάμωση του σχολείου", από ένα νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει υπόσταση στη θέληση του υποψηφίου και "δύναμη στο νέο Λύκειο", αλλά και το Πανεπιστήμιο. "Ο επινοητικός ρόλος της εκπαίδευσης θα βασιστεί όχι μόνο στην ψηφιακή στροφή και στην εισαγωγή της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά στη μετάβαση στη λογική τους, γιατί σ? αυτά τα πεδία δημιουργούνται οι σύγχρονες καινοτομικές πρακτικές", πρόσθεσε ο Αντώνης Λιάκος.

    Πιο συγκεκριμένα, στο "πόρισμα Λιάκου", σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, συμπεριλαμβάνονται οι εξής προτάσεις:

    Για το δημοτικό, προτείνεται η καθιέρωση ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού με παράλληλη προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες.

    Όσον αφορά στο γυμνάσιο, προτείνεται η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων και του μήνα εξετάσεων, ο οποίος σχεδιάζεται να αφορά εργασίες που θα γίνονται από τους μαθητές, κυρίως με συνεργασίες, οι οποίες θα βαθμολογούνται ως εναλλακτικός τρόπος εξέτασης. Οι εξετάσεις θα μπορούν να διεξάγονται κατά τη διάρκεια του έτους.

    Για δημοτικό και γυμνάσιο προτείνονται αλλαγές στην ύλη και ειδικότερα, μείωση του συνόλου της κατά 20 - 30%. Επιπλέον, γίνεται και αναφορά σε αλλαγή των ενοτήτων που αφορούν τη διδακτέα ύλη, ώστε να υπάρχει μία εσωτερική συνοχή (ειδικά στα μαθήματα της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας και της Γεωγραφίας).

    Ακόμη, δίνονται κατευθυντήριες γραμμές για την ανανέωση προγραμμάτων και βιβλίων, κάτι στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο κ. Φίλης. Όσον αφορά τα ωρολόγια προγράμματα, μία από τις προτάσεις είναι να δημιουργηθούν ωρολόγιες ενότητες, αντί του κατακερματισμού των διδακτικών ωρών που ισχύει σήμερα.

    [05] Ολοκληρώνεται το Σάββατο, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων

    Με την εξέταση στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στην Οικοδομική, ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 28 Μαΐου, η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα. Την ίδια ημέρα, θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α? του παλιού συστήματος στα ίδια μαθήματα, με επιπλέον μαθήματα εξέτασης τα Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ και τα Στοιχεία Παθολογίας.

    Όσον αφορά στους υποψήφιους που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών) και τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β?) που δίνουν με το παλιό σύστημα (θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης), οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, με τα Λατινικά και τη Χημεία.

    [06] Να μην επαφίεται κανείς στη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, προειδοποιεί ο Αυστριακός υπ. Εξωτερικών

    Προειδοποιήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην επαφίεται στην συμφωνία της με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση, απεύθυνε σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, "αλλιώς στο τέλος θα βρεθούμε οι ίδιοι εγκαταλελειμμένοι".

    Πρόσθεσε δε, πως ο ίδιος δεν είναι υπέρ μίας συμφωνίας με την Τουρκία για κάθε τίμημα, καθώς με τη συμφωνία μπορεί ίσως να υπάρξει μία βραχυπρόθεσμη χαλάρωση, όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα "Σχέδιο Β", ενώ το "Σχέδιο Α" πρέπει να είναι μία ισχυρή Ευρώπη, η οποία είναι έτοιμη να προστατέψει η ίδια τα εξωτερικά σύνορά της.

    "Εάν δεν το κάνουμε, τότε ζούμε σε μία Ευρώπη που εξαρτάται από άλλα κράτη, ίσως μάλιστα από προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος Ερντογάν. Και μία εξάρτηση είναι επικίνδυνη", τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, σημειώνοντας πως επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν για την Τουρκία εξαιρέσεις σε ό, τι αφορά την κατάργηση της βίζας.

    Τις επιφυλάξεις του απέναντι στη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε διατυπώσει και κατά τις συνομιλίες που είχε στις 11 Μαΐου στην Βιέννη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προειδοποιώντας και τότε να μην υπάρξει εξάρτηση από την Τουρκία σε σχέση με την συμφωνία, ενώ είχε επίσης εκφράσει ανησυχία για μία ενδεχόμενη αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης και είχε ζητήσει να γίνουν κατάλληλες προετοιμασίες σε περίπτωση επανάληψης των γεγονότων της τελευταίας χρονιάς στο προσφυγικό.

    Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε επισημάνει το γεγονός, όπως είπε, μιας εκτόνωσης στην προσφυγική κρίση, καθώς με τα διάφορα μέτρα, έχει επιτευχθεί μέσα στις τελευταίες εβδομάδες και μήνες ένας περιορισμός της ροής προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα, όπως επίσης της ροής από την διαδρομή των Βαλκανίων προς την Κεντρική Ευρώπη.

    [07] Η συνάντηση Τσίπρα- Πούτιν διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά

    Μαραθώνια ήταν τελικά η τετ α τετ συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ είχε προγραμματιστεί για 30 λεπτά.

    [08] Ο Αλ. Τσίπρας στο Sputnik: Η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β'εξάμηνο του 2016

    Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

    "Οι οικονομικοί δείκτες αποδείχθηκαν πολύ καλύτεροι από τις προβλέψεις. Αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη θετική έκβαση της συνάντησης του Eurogroup και την προσδοκώμενη αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας με την ψήφιση ενός νέου επενδυτικού νόμου, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες ακόμη μια φορά", δήλωσε ο κος Τσίπρας.

    Όπως πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μια σημαντική συμφωνία μεταξύ της ρωσικής εταιρείας Rosneft και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

    "Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας, επιπρόσθετα με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Edison-ΔΕΠΑ-Gazprom, μια ακόμη σημαντική συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί σήμερα μεταξύ των εταιρειών Rosneft και Ελληνικά Πετρέλαια" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    "Σήμερα θα υπογράψουμε μια πολιτική διακήρυξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών", δήλωσε.

    Παράλληλα ο κος Τσίπρας σημείωσε πως θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι συζητήσεις για την χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας προς τους ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των αλλαγών στην έκδοση βίζας εντός της ζώνης Σένγκεν, εντείναμε την εργασία των προξενείων μας στην Ρωσία προσελκύοντας δεκάδες νέους υπαλλήλους και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση από τους Ρώσους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Παράλληλα θεωρώ απαραίτητο, όπως έχω ήδη δηλώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος για την χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας για τους ρώσους πολίτες", δήλωσε ο κος Τσίπρας.

    Οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και οι αντίστροφοι περιορισμοί που έχει επιβάλει η Μόσχα σε κράτη-μέλη της ΕΕ επηρεάζουν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιδιωχθούν σε αρκετούς τομείς, όπως η ενέργεια, τόνισε ο κος Τσίπρας.

    Παράλληλα τόνισε πως η Μόσχα και η Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον πολιτικό διάλογο σε κρίσιμο περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.Μετά τις εξελίξεις στο πρόσφατο Eurogroup και την αναμενόμενη τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας με την προώθηση του νέου επενδυτικού νόμου είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε για ακόμη μια φορά τις προσδοκίες είπε ο πρωθυπουργός.

    [09] Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Phoenix Express 2016»

    Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Phoenix Express 2016» που περιελάμβανε εν πλω εκπαίδευση στην περιοχή κεντρικής Μεσογείου και θεωρητική - πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπαίδευσης ναυτικής αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στη ναυτική βάση της Σούδας.

    Στην άσκηση συμμετείχαν με μέσα και προσωπικό η Αλγερία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Μαυριτανία, η Τουρκία και η Τυνησία.

    Η Ελλάδα συμμετείχε με τη φρεγάτα ?Έλλη?, ομάδες της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών μία ομάδα της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και με επιτελείς του αρχηγείου Στόλου και του ΚΕΝΑΠ.

    Σκοπός της άσκησης ήταν μεταξύ άλλων η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.

    [10] Μία πόλη με δύο «μνηστήρες» για το μεγάλο τρόπαιο

    Μια πόλη χωρισμένη στα δύο και ένα Κύπελλο που περιμένει τον υπερήφανο κάτοχό του. Θα είναι για ενδέκατη φορά στολισμένο με τη λευκή κορδέλα τής Ρεάλ Μαδρίτης ή θα προσθέσει και μια κόκκινη απόχρωση, προς τιμήν της Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε;

    Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΕΡΤ), όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League, στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου. Στα 1.500 χιλιόμετρα η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις και το πιο εμβληματικό γήπεδο της Ιταλίας θα είναι κατάμεστο από 80.000 κόσμο.

    Η Μαδρίτη συνεχίζει να είναι η μοναδική πόλη που έβγαλε... εμφύλιο σε τελικό Champions League. Ακριβώς πριν από δύο χρόνια στη Λισαβόνα, η Ατλέτικο έφτασε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του δικού της έπους, αλλά ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος, ισοφάρισε 1-1 στην εκπνοή και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η «βασίλισσα» κυριάρχησε ολοκληρωτικά (4-1) και κατέκτησε το «decima», τον δέκατο τίτλο της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 May 2016 - 18:32:32 UTC