Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής
  • [02] ΝΔ: Ο κ. Κυρίτσης είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα
  • [03] Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση
  • [04] Επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στο Φανάρι
  • [05] Bloomberg: Η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 226 εκατ. ευρώ ετησίως βραχυπρόθεσμα
  • [06] Κριστίν Λαγκάρντ: Οι μεταρρυθμίσεις προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
  • [07] Ο Μπαράκ Ομπάμα αποτίει φορό τιμής στους νεκρούς της Χιροσίμα
  • [08] Ντ. Μεντβέντεφ: Παρατείνεται η απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων στη Ρωσία από πολλές δυτικές χώρες
  • [09] Ομπάμα: «Η επίσκεψη στη Χιροσίμα, ευκαιρία για να τιμηθούν όλοι οι νεκροί του πολέμου»
  • [10] Για «πολιτικό αυτοεξευτελισμό» της Κομισιόν κάνει λόγο η ΛΑΕ
  • [11] Στην Αθήνα ο Βλ. Πούτιν για διμερείς συμφωνίες συνεργασίας
  • [12] Σε μετάθεση του 4ου τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός καταλήγει ο Κοντονής
  • [13] Αμφίβολη η παρουσία του Πρίντεζη και στην εθνική
  • [14] Παραιτήθηκε ο Κώστας Θάνος από την προεδρία της ΕΛΟΠ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής

    «Το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι η επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, οι απολύσεις, η ασυλία σε μεγαλοφοροφυγάδες και διαπλεκόμενους», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΝΔ.

    «Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση. Αντιστρατεύεται μία οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαντά: «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άραγε, τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;».

    [02] ΝΔ: Ο κ. Κυρίτσης είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα

    Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση αλλά και στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του κ. Κυρίτση.

    Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα» και κάνει λόγο για «αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους», αλλά και για «βουλιμία της εξουσίας» που οδηγεί την κυβέρνηση στο να διχάζει τους Ελληνες.

    «Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν. Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους» τονίζει η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως επικίνδυνη «για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

    [03] Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

    Προτάσσοντας την ανάγκη «να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρεύμα δημιουργικότητας πατριωτικού επιχειρείν, κοινωνικής δικαιοσύνης στον λαό μας», ως τη μόνη προοπτική ανάπτυξης της χώρας, η επικεφαλής της, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στην οικονομία και τις παραλείψεις της στο τομέα της ανάπτυξης της χώρας.

    Στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών τής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον τομέα της ανάπτυξης, η κ. Γεννηματά επικέντρωσε στα κεντρικά ζητήματα που προσδιορίζουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τις δυνατότητες της χώρας, επισημαίνοντας πως 17 μήνες μετά «κάνοντας ταμείο» διαπιστώνεται ότι «το ταμείο είναι μείον», αφού το κόστος της διακυβέρνησης της πρώτης περιόδου του κ. Τσίπρα είναι 86 δισ. ευρώ. Τόσο κόστισε η πρώτη περίοδος διακυβέρνησης Τσίπρα στον ελληνικό λαό, οι τράπεζες δόθηκαν δώρο στους σημερινούς τους ιδιοκτήτες και οι Έλληνες στερούνται μια από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες της ΕΕ, που είναι η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων. Και μετά από αυτή, η δεύτερη περίοδος Τσίπρα, όπως είπε η κ. Γεννηματά, οδήγησε την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, με εξίσου ταπεινωτική κατάληξη. «Η χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, η δημοκρατία υπό περιορισμό, ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση των ξένων και τα σπίτια στα «κοράκια των αγορών», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας πως μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει οριστικά η αξιολόγηση, όμως «έκλεισε οριστικά ο κύκλος των ψευδαισθήσεων, που καλλιέργησαν επί πέντε χρόνια οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, και ο μύθος ότι προστατεύουν τους φτωχούς και τους αδύναμους, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος- με την υποταγή στην πολιτική των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης μόνο προστάτης των αδυνάτων δεν είναι, εκτελεστής τους είναι».

    [04] Επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στο Φανάρι

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Φανάρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Κατά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη επανέλαβε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που είχε κάνει και γραπτώς και είπε: «Να συμβάλλετε στην πολιτική ζωή της Ελλάδος. Να βοηθήσετε στην ενότητα του ελληνικού λαού, για την οποία και εμείς ως Πατριαρχείο πάντοτε ευχόμεθα και προσευχόμεθα».

    Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας είπε «το μήνυμα της ενότητας, που εκπέμπετε, με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από εσάς προσωπικά, είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να εισακουστεί σήμερα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες και μια πολύ βαθειά οικονομική κρίση».

    Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την επιμονή του να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο στην Κρήτη. «Με πολύ μεγάλη χαρά, μάλιστα αυτή θα φιλοξενηθεί και στην Κρήτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το γεγονός, το οποίο είναι γεγονός, πολύ μεγάλης ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την Ορθοδοξία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [05] Bloomberg: Η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 226 εκατ. ευρώ ετησίως βραχυπρόθεσμα

    Η απόφαση τουEurogroupγια επιβολή ορίου (waiver) στα επιτόκια επιτοκίων που αφορούν τη δόσηαποπληρωμής του χρέους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος διάσωσης θα οδηγήσει σε ετήσιο όφελος 226 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.

    ToEurogroup δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των δύο άλλων βραχυπρόθεσμων μέτρων δηλαδή τη χαλάρωση του προφίλ αποπληρωμών των δανείων του EFSFκαι τη διαφοροποίηση της στρατηγικής χρηματοδότησης των ESM/EFSF ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αναφορικά με τα επιτόκια για την Ελλάδα. (Bloomberg-συνδρομητικό:Greece to Save at Least ~EU226m/Yr From Short-Term Debt Measures

    [06] Κριστίν Λαγκάρντ: Οι μεταρρυθμίσεις προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά, επεσήμανε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης των 7 ισχυρότερων κρατών (G-7) που διεξάγεται στην Ιαπωνία.

    Η ίδια ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ένα θέμα μεταξύ των G-7 αναφέροντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ότι "ο καθένας ήθελε να αποφύγει μια συζήτηση για το Grexit την ίδια στιγμή που είναι ανοιχτή η συζήτηση για το πως θα αποφευχθεί το Brexit".

    Αναφερομένη στην Ελλάδα ανέφερε ότι στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει βήματα μπροστά ωστόσο απαιτείται ακόμη πρόσθετη δουλειά στον τομέα αυτό.

    Για το θέμα του Δημοσίου Χρέους επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα επανέλθει με τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αργότερα, διαβεβαιώνοντας ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Ευρωπαίους για την εφαρμογή των μέτρων, που είναι απαραίτητα προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. ''

    '' Θέλουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και χρειαζόμαστε το χρέος της Ελλάδος να είναι βιώσιμο'', υπογράμμισε η Λαγκάρντ. Επεσήμανε, δε, ότι πλέον το ζήτημα της βιωσιμότητας βρίσκεται στο "τραπέζι των διαπραγματεύσεων" και το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους, με βάση την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την επιθυμία της να συμμετάσχει το Ταμείο χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Όμως, όπως αποσαφήνισε, ακόμη δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ποιόν τρόπο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση, καθώς και η βιωσιμότητα του Χρέους.

    [07] Ο Μπαράκ Ομπάμα αποτίει φορό τιμής στους νεκρούς της Χιροσίμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε σήμερα φόρο τιμής στα θύματα της πρώτης πυρηνικής επίθεσης στην ιστορία της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια της ιστορικής του επίσκεψης στη Χιροσίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, άλλοτε σφίγγοντας το χέρι επιζησάντων της ατομικής βόμβας και άλλοτε αγκαλιάζοντάς τους.

    Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη που βομβαρδίστηκε στις 8.15' το πρωί της 6ης Αυγούστου 1945 με αμερικανική ατομική βόμβα, απηύθυνε έκκληση για "έναν κόσμο χωρίς (πυρηνικά) όπλα".

    "Πριν από 71 χρόνια, ο θάνατος έπεσε από τον ουρανό", δήλωσε ο Ομπάμα μπροστά από το μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα της ατομικής βόμβας. Εκείνη την ημέρα, ο κόσμος "άλλαξε για πάντα", αυτή η βόμβα "απέδειξε ότι η ανθρωπότητα είχε τα μέσα για να καταστραφεί μόνη της".

    "Γιατί ήρθαμε εδώ στη Χιροσίμα; Ήρθαμε για να συλλογιστούμε αυτή την τρομερή δύναμη που εξαπολύθηκε σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Είμαστε εδώ για να θρηνήσουμε τα θύματα, να τιμήσουμε τους νεκρούς. Οι ψυχές τους μας μιλούν, μας ζητούν να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας", πρόσθεσε.

    "Οι τεχνολογικές πρόοδοι χωρίς αντίστοιχη πρόοδο των ανθρώπινων θεσμών μπορούν να αποβούν μοιραίες για εμάς. Η επιστημονική επανάσταση που μας οδήγησε στη διάσπαση του ατόμου απαιτεί και μια ηθική επανάσταση".

    Οι κυβερνήσεις της Ουάσινγκτον και του Τόκιο ελπίζουν ότι η επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα υπογραμμίζει μια νέα φάση συμφιλίωσης και ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των πρώην εχθρών.

    Πριν από την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Ειρήνης, ο Ομπάμα επισκέφθηκε ένα μουσείο όπου εκτίθενται φωτογραφίες θυμάτων που φέρουν βαριά εγκαύματα, τα κουρελιασμένα ρούχα που φορούσαν και αγάλματα που απεικονίζουν τα θύματα να λιώνουν εξαιτίας της ραδιενέργειας.

    Σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου είπαν ότι κύριος στόχος του Ομπάμα στη Χιροσίμα είναι να προβάλει το πρόγραμμά του για τον πυρηνικό αφοπλισμό, για το οποίο βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2009.

    "Θυμόμαστε όλους τους αθώους που σκοτώθηκαν στο τόξο αυτού του τρομερού πολέμου", δήλωσε ο Ομπάμα. "Έχουμε κοινή ευθύνη να κοιτάξουμε την Ιστορία κατάματα. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά για να μην επαναληφθούν τέτοια δεινά".

    Ο Ομπάμα είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα τιμήσει όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά δεν θα ζητήσει συγνώμη για τον βομβαρδισμό. Η πόλη του Ναγκασάκι βομβαρδίστηκε από μια δεύτερη πυρηνική βόμβα στις 9 του Αυγούστου του 1945 και η Ιαπωνία συνθηκολόγησε έξι ημέρες αργότερα.

    Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι οι βομβαρδισμοί ήταν αναγκαίοι για τον τερματισμό του πολέμου και για τη διάσωση του πληθυσμού, αν και ορισμένοι ιστορικοί αμφισβητούν την άποψη αυτή. Οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι βομβαρδισμοί ήταν αδικαιολόγητοι.

    "Δεν θα επανεξετάσω την απόφαση για τη χρήση ατομικών όπλων στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ωστόσο θα επισημάνω ότι η επίσκεψή μου εδώ στη Χιροσίμα μαζί με τον πρωθυπουργό (Σίντζο) Αμπε δείχνει στον κόσμο τη δυνατότητα της συμφιλίωσης -- ότι ακόμη και πρώην αντίπαλοι μπορεί να γίνουν οι ισχυρότεροι σύμμαχοι", έγραψε ο Ομπάμα απαντώντας σε ερωτήσεις που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Asahi.

    [08] Ντ. Μεντβέντεφ: Παρατείνεται η απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων στη Ρωσία από πολλές δυτικές χώρες

    Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από τους υπουργούς του να εκπονήσουν προτάσεις για να παραταθεί έως το τέλος του 2017 η απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων που έχει επιβληθεί από τη Μόσχα.

    "Ανέθεσα στην κυβέρνηση να ετοιμάσει μια πρόταση για να παραταθούν τα μέτρα ανταπόδοσης των κυρώσεων, όχι για έναν χρόνο, αλλά έως το τέλος του 2017. Θα ετοιμαστεί ένα αίτημα προς τον πρόεδρο", δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

    Η παράταση της απαγόρευσης θα επιτρέψει στους ρώσους αγροτικούς παραγωγούς να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις, πρόσθεσε.

    Η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές φρέσκων προϊόντων τροφίμων από πολλές δυτικές χώρες το 2014 σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Το 2015, η Ρωσία επεξέτεινε τις κυρώσεις αυτές ώστε να περιλάβουν και την Τουρκία.

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες στην Ιαπωνία, κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

    [09] Ομπάμα: «Η επίσκεψη στη Χιροσίμα, ευκαιρία για να τιμηθούν όλοι οι νεκροί του πολέμου»

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την σφριγηλότητα της συμμαχίας της χώρας του με την Ιαπωνία λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στη Χιροσίμα, την κατεστραμμένη από την ατομική βόμβα πόλη το 1945.

    «Διακηρύσσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον των αμερικανικών στρατιωτών στη βάση του Ιουακούνι, που βρίσκεται σε απόσταση σαράντα περίπου χιλιομέτρων από τη Χιροσίμα.

    «Δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε εκείνους που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία μας», πρόσθεσε θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις τι στιγμή που πραγματοποιεί μία επίσκεψη που φέρνει στην επιφάνεια την ανάμνηση ενός σφοδρού και ανηλεούς πολέμου.

    Η επίσκεψη στη Χιροσίμα «θα είναι η ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται το Πάρκο της Ειρήνης.

    Στις 6 Αυγούστου 1945, ο αμερικανικός στρατός έριχνε την πρώτη ατομική βόμβα της Ιστορίας στη Χιροσίμα , για να ακολουθήσει, τρεις ημέρες αργότερα, η δεύτερη βόμβα στο Ναγκασάκι. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 210.000 ανθρώπων.

    [10] Για «πολιτικό αυτοεξευτελισμό» της Κομισιόν κάνει λόγο η ΛΑΕ

    «Απάντηση που προκαλεί την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ευτελίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αναδεικνύει το ρόλο της ως πολιτικού μεσάζοντα σε συγκεκριμένα συμφέροντα, έδωσε η Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή, σχετικά με το γεγονός ότι σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport ήταν θυγατρική της ίδιας της Fraport!».

    Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ η οποία προσθέτει πως ο κ. Χουντής σε ερώτησή του, επικαλούμενος συγκεκριμένη Οδηγία της ΕΕ, επισήμαινε ότι, «υπάρχει προφανής σύγκρουση συμφερόντων» στη διαδικασία πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αφού «το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε ως σύμβουλο τη Lufthansa Consulting GmbH, θυγατρική της Lufthansa (μέτοχος της Fraport που αγόρασε τα αεροδρόμια)». Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, ο ευρωβουλευτής της ζητούσε να επιβεβαιώσει η Κομισιόν αν πράγματι «συνδέεται (καθ' οιονδήποτε τρόπο) η Lufthansa Consulting με την αγοράστρια εταιρία» και αν, εξ αυτού, υπάρχει παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας κατά τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών».

    [11] Στην Αθήνα ο Βλ. Πούτιν για διμερείς συμφωνίες συνεργασίας

    Στην Αθήνα έρχεται το απόγευμα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτινκαι θα έχει αμέσως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.Στη συνέχεια ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και αναμένεται ναυπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών.

    Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους .

    Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί

    α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλ. Πούτιν

    15.30-15.45: Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

    Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

    Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

    16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .

    17:00: Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    17:05-17:35: Κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας - διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

    18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.

    18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

    Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο "Divani Apollon".

    Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

    Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)

    Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα ενόψει της άφιξης του Βλ. Πούτιν

    [12] Σε μετάθεση του 4ου τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός καταλήγει ο Κοντονής

    Η Πολιτεία θα αποφανθεί εν τέλει για το πρόβλημα που ενέσκηψε με την προγραμματισμένη διεξαγωγή δύο αγώνων, ενός ποδοσφαιρικού και ενός μπασκετικού, στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (29/5). Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, καλείται να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η Αστυνομία και η ΔΕΑΒ δεν εγγυώνται για την ομαλή διεξαγωγή των δύο αναμετρήσεων, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για τη σειρά των τελικών στην Α1 μπάσκετ. Η αναβολή του 4ου τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός φαίνεται πως είναι η μοναδική λύση και προς τα εκεί προσανατολίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού. Εφόσον επισημοποιηθεί η απόφαση για αναβολή του 4ου τελικού, τότε πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής είναι η ερχόμενη Δευτέρα (30/5).

    [13] Αμφίβολη η παρουσία του Πρίντεζη και στην εθνική

    Χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη θα διεκδικήσει μία 3η νίκη και τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ στον 4ο τελικό με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, καθώς οι ανησυχίες των «ερυθρόλευκων» για υποτροπή στην πελματιαία απονευρωσίτιδα επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας. Ο πάουερ φόργουρντ του Ολυμπιακού ζήτησε να γίνει αλλαγή περίπου 6 λεπτά πριν τη λήξη του 3ου τελικού, στο ΣΕΦ, καθώς ένιωσε μεγάλο πόνο στο πέλμα του αριστερού ποδιού. Η μαγνητική έδειξε και μυϊκό αιμάτωμα πέλματος και η απουσία του στον 4ο τελικό είναι δεδομένη. Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Πρίντεζης σε 5ο τελικό, αν χρειαστεί, αλλά, καθώς η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι ύπουλος τραυματισμός και χρειάζεται μακροχρόνια αποχή για να αποφευχθεί νέα υποτροπή, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω ακόμη και η παρουσία του στην εθνική ανδρών ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο. Η προετοιμασία της εθνικής έχει προγραμματιστεί ν' αρχίσει στα μέσα Ιουνίου, με το τζάμπολ στο Τορίνο να είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιουλίου.

    [14] Παραιτήθηκε ο Κώστας Θάνος από την προεδρία της ΕΛΟΠ

    Την παραίτησή του τόσο από την προεδρία όσο και από μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (πρώην ΕΟΦΠ) υπέβαλε τις τελευταίες ώρες ο Κώστας Θάνος. Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και πρόεδρος της ομοσπονδίας τα τελευταία τρία χρόνια, υπέβαλε την παραίτησή του για «προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρει σε επιστολή του. Τη θέση του στον προεδρικό θώκο της ΕΛΟΠ παίρνει το μέχρι πρότινος μέλος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Τραμπάκουλας.

    «Μετά την παραίτησή μου ενώπιον του ΔΣ στις 25/5/2016 για προσωπικούς λόγους από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης παρακαλώ όπως δεχθείτε την παραίτησή μου και από μέλος του ΔΣ και όπως κινήσετε τις νόμιμες διαδικασίες για την αναπλήρωσή μου» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην επιστολή.

    Τους λόγους που επικαλείται στην επιστολή του, επανέλαβε ο Κώστας Θάνος και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Υπέβαλα την παραίτησή του για καθαρά προσωπικούς λόγους. Από τη θέση του προέδρου έδωσα τα πάντα για την πάλη. Η δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει την πάλη να ανέβει επίπεδο. Η νέα διοίκηση θέλω να συνεχίσει την ίδια καλή δουλειά που έγινε το διάστημα της προεδρίας μου» είπε μεταξύ άλλων αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Θάνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 May 2016 - 12:32:29 UTC