Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δ. Αβραμόπουλο
  • [02] Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών θα υπογράψουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο
  • [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε, απόλυτη εμπιστοσύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και σε όλες τις υποστηρικτικές δομές
  • [05] Στη Θεσσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος
  • [06] Ανοίγει τις πύλες η 21η Art-Athina στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου
  • [07] Ο Θ. Γιάγκλαντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ΕΕ να παράσχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό

  • [01] Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δ. Αβραμόπουλο

    Συνάντηση με βασικό θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά και τα ζητήματα της οικονομίας, είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για όλη την υπηρεσία, που όπως είπε, έχει προσφέρει σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, επισημαίνοντας πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό δοκίμασε και τις αξίες και τη συνοχή της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες και εθνικών στρατηγικών, αλλά και φωνών, που δυστυχώς δεν συμβαδίζουν με τις αξίες της Ευρώπης, τις αξίες της αλληλεγγύης και τις αξίες, βέβαια, της υποστήριξης κρατών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης κρίσης.»

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή αναζήτησε κοινό τόπο για να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική για το προσφυγικό, και απέφυγε να χρησιμοποιήσει το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο της κλασικής και τυπικής κομματικής αντιπαράθεσης.

    «Είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι η συμφωνία με την Τουρκία, εκεί που είχαμε φτάσει, ήταν απαραίτητη και πρέπει να υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Υπάρχει ήδη μια μείωση των ροών η οποία είναι ενθαρρυντική, αλλά είναι βέβαιον ότι η συμφωνία θα δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας πάντως λόγο για μεγάλα προβλήματα που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες του Έλληνα Επιτρόπου και που, όπως είπε, έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της πραγματικότητας εντός των ελληνικών συνόρων.

    [02] Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών θα υπογράψουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν

    Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών αναμένεται να υπογράψουν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος θα φθάσει στην Αθήνα το απόγευμα και θα έχει αμέσως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.

    Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους .

    Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

    Πρόγραμμα επίσκεψης Βλαντίμιρ Πούτιν

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ως ακολούθως:

    15.30-15.45: 'Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

    Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

    Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

    16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .

    17:00: 'Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    17:05-17:35: Κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας - διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

    18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.

    18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

    Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο "Divani Apollon".

    Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

    Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)

    Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

    Στη Θεσσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, θα τον υποδεχθεί ο ΥΦΥΠΕΞ Γ. Αμανατίδης

    Στη Θεσσαλονίκη φτάνει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψής του στο 'Αγιο Όρος.

    Τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας θα υποδεχθεί στις 10.00 πμ, στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία», ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    Στην τελετή υποδοχής θα παρίσταται εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος.

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

    Στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας θα δοθεί εφεξής το βάρος της κυβέρνησης μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup, δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προβλέποντας ότι σύντομα θα έχουμε θετικά νέα και από την ΕΚΤ για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, αντίστοιχα (παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη), επεσήμαναν ότι κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Ανέφεραν ότι αυτή η αξιολόγηση δεν είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλες, αλλά ήταν η πιο περίπλοκη, η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική της τελευταίας πενταετίας. Διότι:

    - Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και δεν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα έως το τέλος του προγράμματος

    - Θα εισπραχθεί ένα ποσό περίπου 2% του ΑΕΠ για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης, που αποτελεί ισχυρό «όπλο» αντιστάθμισης των δημοσιονομικών μέτρων

    - Εκπληρώνονται οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, βελτίωση ρευστότητας, αποκατάσταση σταθερότητας και απομάκρυνση κλίματος αβεβαιότητας από την οικονομία).

    Οι δύο υπουργοί ανέφεραν επίσης ότι «η απόφαση του Eurogroup έχει και συμβιβασμούς, δεν κάναμε ό,τι θα μπορούσαμε, προφανώς και εμείς συμβιβαστήκαμε. Αλλά, ο λαός θα δει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αλλάξει ο φαύλος κύκλος σε ενάρετο».

    Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το πλέον κρίσιμο είναι οι αποφάσεις για το χρέος, διότι για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και για πρώτη φορά το όλο πλαίσιο ορίζει τι είναι «αναγκαιότητα». Είπαν δε, ότι εάν η δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2011, τότε οι ανάγκες χρηματοδότησης θα ήταν χαμηλότερες κατά 18- 27 δισ. ευρώ ετησίως.

    [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε, απόλυτη εμπιστοσύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και σε όλες τις υποστηρικτικές δομές

    Τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, το φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και ζήτησε από όλους να είναι σε εγρήγορση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

    Ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της ενημέρωσης που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι, συνεχάρη όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος για την πραγματικά εξαιρετική προσφορά τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δασικού πλούτου της χώρας, επισημαίνοντας πως είχαμε έναν αρκετά θερμό και ξερό χειμώνα και αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι.

    «Έχουμε, όμως, απόλυτη εμπιστοσύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και σε όλες τις υποστηρικτικές δομές, στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά βέβαια και στις πολλές εθελοντικές οργανώσεις, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι με τη δική τους αρωγή και συνδρομή συμβάλλουν στην πολύ μεγάλη αποστολή της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    [05] Στη Θεσσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος

    Στη Θεσσαλονίκη φτάνει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψής του στο 'Αγιο Όρος.

    Τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας θα υποδεχθεί στις 10.00 πμ, στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία», ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    Στην τελετή υποδοχής θα παρίσταται εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος.

    [06] Ανοίγει τις πύλες η 21η Art-Athina στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου

    H διεθνής συνάντηση τέχνης «Art-Athina», το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Μαΐου. Η Art-Athina, θεσμοθετήθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και διοργανώνεται από την εταιρεία EuroΜare με γενικό διευθυντή τον Αλέξη Κανιάρη, για τετάρτη συνεχή χρονιά.

    Πυρήνα της έκθεσης αποτελούν οι συμμετέχουσες ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες σηματοδοτούν με την παρουσία τους το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της εποχής μας, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό επιλογές από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και αναδεικνύοντας τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και προβληματισμούς που επικρατούν στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς. Επίσης, πολιτιστικοί φορείς, όπως μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις και μέσα ενημέρωσης, συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας του σύγχρονου εικαστικού τοπίου.

    Την επισκόπηση του κόσμου της σύγχρονης τέχνης στην φετινή Art-Athina συμπληρώνει το πολυδιάστατο παράλληλο πρόγραμμα.

    Τα εγκαίνια της 21ης Art-Athina θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 21:00, από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά και το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

    [07] Ο Θ. Γιάγκλαντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ΕΕ να παράσχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό

    Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα παρά τους περιορισμένους πόρους της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Ξυδάκης και Γιάγκλαντ αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, τη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας και πώς θα μπορούσε το Συμβούλιο της Ευρώπης να συνεισφέρει, καθώς και άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κ. Γιάγκλαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και «δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της». Υπογράμμισε, μάλιστα, την ανάγκη τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να παράσχουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριέλαβε και τις δυσκολίες μετεγκατάστασης των προσφύγων, ιδιαίτερα των ανήλικων παιδιών, από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι το μήνυμα αυτό θα το μεταφέρει στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν επιστρέψει στην έδρα του οργανισμού, στο Στρασβούργο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 May 2016 - 22:32:22 UTC