Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 24 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δ. Αβραμόπουλο
  • [02] Όλγα Γεροβασίλη: Ξεκινά ένας καινούριος, αλλά δημιουργικός αγώνας
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο
  • [04] Ο Θ. Γιάγκλαντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ΕΕ να παράσχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό
  • [05] Ικανοποίηση για τη συμφωνία του Eurogroup εξέφρασαν οι Γιούνκερ και Τουσκ
  • [06] "Ισχυρές ενδείξεις" για την ανακάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα κατέθεσε αρχαιολόγος Κ. Σισμανίδης
  • [07] Ο Ζουλφού Λιβανελί παραιτήθηκε από πρεσβευτής της UNESCO σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καταστροφές στη Σουρ
  • [08] Ν. Φίλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το πρόβλημα με τους μη νόμιμους τίτλους σπουδών το κληρονομήσαμε
  • [09] Τις διαδικασίες για την παραχώρηση της Μαρίνας του Αλίμου αποφάσισε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ
  • [10] Πρώτος ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Πανιώνιο

  • [01] Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δ. Αβραμόπουλο

    Συνάντηση με βασικό θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά και τα ζητήματα της οικονομίας, είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για όλη την υπηρεσία, που όπως είπε, έχει προσφέρει σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, επισημαίνοντας πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό δοκίμασε και τις αξίες και τη συνοχή της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες και εθνικών στρατηγικών, αλλά και φωνών, που δυστυχώς δεν συμβαδίζουν με τις αξίες της Ευρώπης, τις αξίες της αλληλεγγύης και τις αξίες, βέβαια, της υποστήριξης κρατών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης κρίσης.»

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή αναζήτησε κοινό τόπο για να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική για το προσφυγικό, και απέφυγε να χρησιμοποιήσει το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο της κλασικής και τυπικής κομματικής αντιπαράθεσης.

    «Είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι η συμφωνία με την Τουρκία, εκεί που είχαμε φτάσει, ήταν απαραίτητη και πρέπει να υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Υπάρχει ήδη μια μείωση των ροών η οποία είναι ενθαρρυντική, αλλά είναι βέβαιον ότι η συμφωνία θα δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας πάντως λόγο για μεγάλα προβλήματα που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες του Έλληνα Επιτρόπου και που, όπως είπε, έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της πραγματικότητας εντός των ελληνικών συνόρων.

    [02] Όλγα Γεροβασίλη: Ξεκινά ένας καινούριος, αλλά δημιουργικός αγώνας

    «Ξεκινά ένας καινούριος, αλλά δημιουργικός αγώνας, για να βγούμε γρήγορα από τον φαύλο κύκλο. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι με χαρά», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την επόμενη ημέρα του Eurogroup.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Real, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη.

    «Για την κυβέρνηση ξεκινά ένας καινούργιος, αλλά πραγματικά δημιουργικός -που θα τον δώσουμε όλοι με μεγάλη χαρά- αγώνας δρόμου, προκειμένου να βγούμε γρήγορα από τον φαύλο κύκλο. Δηλαδή, ανάπτυξη. Διότι, όπως γνωρίζουμε όλοι μας και αυτή είναι η αλήθεια, αν δεν περάσει η χώρα σε ανάπτυξη, εάν δεν παραχθεί πλούτος, εάν δεν ανεβεί το ΑΕΠ, προφανώς τα ζητήματα δεν θα έχουν λυθεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «υπάρχει συνολικός σχεδιασμός για να φτιάξουμε ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον». Υπενθύμισε, επίσης, ότι βασικό στόχο για την κυβέρνηση να περάσουμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς το δεύτερο εξάμηνο του έτους. «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, τα μέλη της, τα στελέχη της, εντάσσονται στην υπηρέτηση ενός σκοπού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις του καθένα. Και αυτό ακριβώς θα συμβεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

    Στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας θα δοθεί εφεξής το βάρος της κυβέρνησης μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup, δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προβλέποντας ότι σύντομα θα έχουμε θετικά νέα και από την ΕΚΤ για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, αντίστοιχα (παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη), επεσήμαναν ότι κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Ανέφεραν ότι αυτή η αξιολόγηση δεν είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλες, αλλά ήταν η πιο περίπλοκη, η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική της τελευταίας πενταετίας. Διότι:

    ? Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και δεν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα έως το τέλος του προγράμματος

    ? Θα εισπραχθεί ένα ποσό περίπου 2% του ΑΕΠ για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης, που αποτελεί ισχυρό «όπλο» αντιστάθμισης των δημοσιονομικών μέτρων

    ? Εκπληρώνονται οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, βελτίωση ρευστότητας, αποκατάσταση σταθερότητας και απομάκρυνση κλίματος αβεβαιότητας από την οικονομία).

    Οι δύο υπουργοί ανέφεραν επίσης ότι «η απόφαση του Eurogroup έχει και συμβιβασμούς, δεν κάναμε ό,τι θα μπορούσαμε, προφανώς και εμείς συμβιβαστήκαμε. Αλλά, ο λαός θα δει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αλλάξει ο φαύλος κύκλος σε ενάρετο».

    Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το πλέον κρίσιμο είναι οι αποφάσεις για το χρέος, διότι για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και για πρώτη φορά το όλο πλαίσιο ορίζει τι είναι «αναγκαιότητα». Είπαν δε, ότι εάν η δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2011, τότε οι ανάγκες χρηματοδότησης θα ήταν χαμηλότερες κατά 18- 27 δισ. ευρώ ετησίως.

    [04] Ο Θ. Γιάγκλαντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ΕΕ να παράσχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό

    Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα παρά τους περιορισμένους πόρους της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Ξυδάκης και Γιάγκλαντ αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, τη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας και πώς θα μπορούσε το Συμβούλιο της Ευρώπης να συνεισφέρει, καθώς και άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κ. Γιάγκλαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και «δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της». Υπογράμμισε, μάλιστα, την ανάγκη τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να παράσχουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριέλαβε και τις δυσκολίες μετεγκατάστασης των προσφύγων, ιδιαίτερα των ανήλικων παιδιών, από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι το μήνυμα αυτό θα το μεταφέρει στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν επιστρέψει στην έδρα του οργανισμού, στο Στρασβούργο.

    [05] Ικανοποίηση για τη συμφωνία του Eurogroup εξέφρασαν οι Γιούνκερ και Τουσκ

    Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του GF στην περιοχή της Ise -Shima της Ιαπωνίας.

    «Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Επιτοροπής υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Elmau, η Ελλάδα ήταν το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

    Από την πλευρά του, ο Ντ.Τουσκ τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [06] "Ισχυρές ενδείξεις" για την ανακάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα κατέθεσε αρχαιολόγος Κ. Σισμανίδης

    Είναι τα σπαράγματα του μνημείου (σύμπλεγμα κτισμάτων διαφορετικών μεταξύ τους που χρονολογούνται από την αρχαϊκή εποχή, τα βυζαντινά ως και τα νεώτερα χρόνια) που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών προ 20ετίας στο λόφο των Σταγείρων της Χαλκιδικής ο τάφος του φιλοσόφου Αριστοτέλη (Στάγειρα 384-Χαλκίδα 322 π.Χ);

    Αυτό κατέθεσε ως συμπέρασμα άποψη- απόρροια πολυετών ανασκαφικών διαδικασιών αλλά και 20ετούς μελέτης των ευρημάτων, ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης στη διάρκεια των εργασιών διεθνούς συνεδρίου για τον Σταγειρίτη φιλόσοφο που διεξάγεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για ένα πεταλόσχημο αψιδωτό οικοδόμημα που εντοπίστηκε στο μέσον της νότιας πλαγιάς του βορειότερου λόφου των Σταγείρων ?λίγες μόνο δεκάδες μέτρα από την Στοά στην αγορά της πόλης.

    Το οικοδόμημα έφερε στέγη με κεραμίδια από το βασιλικό κεραμοποιείο, επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του.

    Ένας υπερυψωμένος, πομπικός (πλάτους δύο μέτρων), κτιστός δρόμος οδηγούσε σε είσοδο του μνημείου, που ήταν προσπελάσιμο για προσφορές και απονομή τιμών.

    Κινητά ευρήματα, κεραμική, περισσότερα από πενήντα νομίσματα χρονολογούν τάφο και βωμό στους χρόνους περίπου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Η αψιδωτή του κάτοψη (10 περίπου μέτρα), το σχήμα του, η ύπαρξη ορθογώνιου μαρμαροθετημένου δαπέδου με κενή επιφάνεια-βωμό (1,30x1,70 μ.) είχαν προβληματίσει πολύ τον αρχαιολόγο ερευνητή, καθώς περιβάλλει επακριβώς έναν τετράγωνο βυζαντινό πύργο.

    Έχουμε άραγε, κατόπιν όλων των ανωτέρων, κάποιο λόγο για να μην θεωρήσουμε ότι το προβληματικό, από την άποψη της ερμηνείας του, αψιδωτό οικοδόμημα, που παραπάνω περιγράψαμε, ήταν ο τάφος του Αριστοτέλη; Υπάρχει κάτι που δεν ταιριάζει ή ενοχλεί σ΄ αυτήν την ερμηνεία; Αντίθετα, θεωρούμε, χωρίς ωστόσο να έχουμε αποδείξεις, παρά μόνον ισχυρές ενδείξεις, ότι όλα συντείνουν προς αυτήν την εκδοχή» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εισήγησης του στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ σήμερα το απόγευμα ο κ. Σισμανίδης, ενώπιον δεκάδων συνέδρων-μελετητών της αριστοτελικής θεωρίας -αλλά όχι και συναδέλφων του αρχαιολόγων οι οποίοι όταν ρωτήθηκαν σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσαν επιφυλακτικοί και ανέφεραν πως αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση σε αρχαιολογικό συνέδριο ή την επίσημη δημοσίευση των συμπερασμάτων του κ.Σισμανίδη ώστε ... ?να μην έχουμε επανάληψη της αντιεπιστημονικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε με το εύρημα της Αμφίπολης?, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

    [07] Ο Ζουλφού Λιβανελί παραιτήθηκε από πρεσβευτής της UNESCO σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καταστροφές στη Σουρ

    Ο πρεσβευτής καλής θέλησης της Τουρκίας στην UNESCO, την υπηρεσία του ΟΗΕ για τον πολιτισμό, παραιτήθηκε σήμερα κατηγορώντας την για υποκρισία επειδή αγνόησε την καταστροφή μεγάλων τμημάτων ενός χώρου που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

    Με ρωμαϊκά τείχη από βασάλτη να περιβάλλουν ιστορικές κατοικίες, εκκλησίες, συναγωγές και τεμένη, η συνοικία Σουρ της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ περιελήφθη τον Ιούλιο του 2015 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς του καταρτίζει η UNESCO. Εβδομάδες αργότερα, μια εκεχειρία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κατέρρευσε και αναζωπυρώθηκε η ένοπλη εκστρατεία.

    Στη Σουρ σημειώθηκαν μερικές από τις σφοδρότερες μάχες και από τον Δεκέμβριο ο στρατός την έχει αποκλείσει από τον υπόλοιπο κόσμο.

    [08] Ν. Φίλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το πρόβλημα με τους μη νόμιμους τίτλους σπουδών το κληρονομήσαμε

    «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους μη νόμιμους τίτλους σπουδών που πιστοποιούν επαγγελματική επάρκεια είναι ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση. Έχει δημιουργηθεί εδώ και 15-20 χρόνια... Το κληρονομήσαμε και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λύση», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, και επιρρίπτει ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, ενώ το γνώριζε και ο ίδιος όταν ήταν υπουργός, δεν έκανε κάτι. «Είναι γνωστό και όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Μητσοτάκης, το γνώριζε το θέμα αυτό. Υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη από την εποχή της ΝΔ, που δεν εφαρμόστηκε, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Το έβαλαν κάτω από το χαλί. Εμείς, δεν το βάζουμε κάτω από το χαλί. Το αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας, χωρίς αγριότητες και λαϊκισμούς», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στο νόμο της Μαριέτας Γιαννάκου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας (ν.3577/2007 -Α΄ 130), σημειώνει: «Παρόλο που υπήρξε πρόβλεψη της κ. Γιαννάκου με νόμο, δεν υλοποιήθηκε αυτός ο νόμος από τις μετέπειτα κυβερνήσεις. Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε με βάση τη νομιμότητα -σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο- και να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυτή». Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με πρόβλεψη των πειθαρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, ακόμη και για απόλυση, σε περίπτωση πλαστού πτυχίου, ο υπουργός Παιδείας αναφέρει: «Αν υπάρχει πλαστό πτυχίο και διαπιστωθεί με βάση τη διαδικασία που υπάρχει, διαπιστωθεί ονομαστικά όμως, και υπάρξει καταλογισμός προσωπικός, βεβαίως θα ισχύσουν οι διαδικασίες αυτές».

    Διάλογος για την Παιδεία

    Μιλώντας για τα επόμενα βήματα του υπουργείου, καθώς ολοκληρώνεται ο διάλογος για την Παιδεία, ο κ Φίλης εξηγεί: «Υπάρχουν προτάσεις που πρέπει να ιεραρχηθούν με βάση τις δυνατότητες, και τις θεσμικές και τις οικονομικές. Ευθύνη του υπουργείου είναι να αξιοποιήσει αυτό το υλικό προκειμένου να γίνουν βήματα για το14χρονο υποχρεωτικό σχολείο και για τη διαμόρφωση του ενιαίου χώρου έρευνας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχουν πολλά ζητήματα αλλαγών, για παράδειγμα το θέμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και της εκπαίδευσης των πτυχιούχων των πανεπιστημιακών σχολών για να γίνουν εκπαιδευτικοί. Είναι ζητήματα κεντρικά στον προβληματισμό μας. Επίσης, η απόδοση μεγαλύτερης αυτονομίας στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Να σταματήσει να λειτουργεί όπως τόσα χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα -είναι ένα πολύ συγκεντρωτικό σύστημα. Δείχνουμε εμπιστοσύνη, και θα δείξουμε ακόμη περισσότερη, στο σύλλογο των καθηγητών και στην αποκεντρωμένη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, διασφαλίζοντας, βεβαίως, τους όρους της ισοτιμίας, κάτι που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον του κράτους για την οικονομική στήριξη της εκπαίδευσης πρέπει να είναι αμείωτο και αυξανόμενο».

    Προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Για το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών ο κ Φίλης επιμένει: «Τώρα που τελείωσε η αξιολόγηση και μπαίνουμε σε έναν ορίζοντα δυνατοτήτων να βγούμε από την κρίση, στο ξέφωτο της ανάπτυξης, είναι προφανές ότι θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, τρεις τομείς, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, και η Κοινωνική Αλληλεγγύη, να ενισχυθούν οικονομικά. Είναι εξαγγελία και τοποθέτηση μας. Θα γίνουν διορισμοί». «Εάν δεν υπήρχε σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμοζόταν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, τότε θα είχαμε 1,9% του ΑΕΠ δαπάνες δημόσιες για την εκπαίδευση, ενώ τώρα έχουμε 2,8 και θα αυξηθεί», υπογραμμίζει.

    [09] Τις διαδικασίες για την παραχώρηση της Μαρίνας του Αλίμου αποφάσισε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ

    Τις διαδικασίες για την παραχώρηση της Μαρίνας του Αλίμου αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

    Το Ταμείο θα προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό, αφού κατ' αρχήν, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, προσληφθούν οι σύμβουλοι για το διαγωνισμό. Όπως αναφέρεται, η αξιοποίηση της Μαρίνας του Αλίμου, σε συνδυασμό με το έργο του Ελληνικού και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, θα δώσει νέο όραμα και προοπτική στην ευρύτερη περιοχή.

    [10] Πρώτος ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Πανιώνιο

    Δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου μέσα σε τρεις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που όπως στη Νέα Σμύρνη έτσι κι απόψε επιβλήθηκε στην Τούμπα των «κυανέρυθρων» με 2-0 (14΄, 25΄ Αθανασιάδης), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αναμένοντας το αποτέλεσμα του αποψινού ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για να δει αν θα παραμείνει μόνος εκεί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 May 2016 - 18:32:23 UTC