Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Ξεκινά ένας καινούριος, αλλά δημιουργικός αγώνας
  • [02] Ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών
  • [03] Πιέρ Μοσκοβισί: Η συμφωνία στο Eurogroup είναι μια Win-win κατάσταση
  • [04] Ν. Τόσκας: Η επιχείρηση εξελίχθηκε με σεβασμό απέναντι στις αρχές του ανθρωπισμού
  • [05] Ιταλία: Nέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών
  • [06] Τη ριζική αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ «ανεξαρτήτως τιμήματος και αγοραστή» εξέφρασε ο Π. Λαφαζάνης
  • [07] Ικανοποίηση για τη συμφωνία του Eurogroup εξέφρασαν οι Γιούνκερ και Τουσκ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Ξεκινά ένας καινούριος, αλλά δημιουργικός αγώνας

    «Ξεκινά ένας καινούριος, αλλά δημιουργικός αγώνας, για να βγούμε γρήγορα από τον φαύλο κύκλο. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι με χαρά», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την επόμενη ημέρα του Eurogroup.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Real, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη.

    «Για την κυβέρνηση ξεκινά ένας καινούργιος, αλλά πραγματικά δημιουργικός -που θα τον δώσουμε όλοι με μεγάλη χαρά- αγώνας δρόμου, προκειμένου να βγούμε γρήγορα από τον φαύλο κύκλο. Δηλαδή, ανάπτυξη. Διότι, όπως γνωρίζουμε όλοι μας και αυτή είναι η αλήθεια, αν δεν περάσει η χώρα σε ανάπτυξη, εάν δεν παραχθεί πλούτος, εάν δεν ανεβεί το ΑΕΠ, προφανώς τα ζητήματα δεν θα έχουν λυθεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «υπάρχει συνολικός σχεδιασμός για να φτιάξουμε ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον». Υπενθύμισε, επίσης, ότι βασικό στόχο για την κυβέρνηση να περάσουμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς το δεύτερο εξάμηνο του έτους. «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, τα μέλη της, τα στελέχη της, εντάσσονται στην υπηρέτηση ενός σκοπού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις του καθένα. Και αυτό ακριβώς θα συμβεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών

    «Προσβάλλουν και τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, με αφορμή τοποθετήσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

    Η ΝΔ σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα και τις πολιτικές τους άδικες, αντισυνταγματικές και επικίνδυνες. «Κάθε πολίτης αναρωτιέται: Πώς μπορούν να εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές; Γιατί τελικά μένουν στην κυβέρνηση;», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Πιέρ Μοσκοβισί: Η συμφωνία στο Eurogroup είναι μια Win-win κατάσταση

    Στη συνέντευξη που παραχωρησε στοΜΝΙο επίτροπος των Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ως Win-win κατάσταση με την οποία επήλθε ριζική μεταβολή υποδείγματος (game changer).

    Εκφράζεται επαινετικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ αναφέρεται δε εκτενώς στις διαπραγματεύσεις με το Δ.Ν.Τ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι όποιες διαφορές θα γεφυρωθουν.«Θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε όλα τα κενά για να βρούμε μια κοινή γραμμή», είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί,

    Ο Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο καλό,εποικοδομητικό και σοβαρόδιαπραγματευτήστο Eurogroup.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος διέψευσε δε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι η συμφωνία του Eurogroup ήταν ένα νέο μνημόνιο διάσωσης, λέγοντας «όχι, δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

    [04] Ν. Τόσκας: Η επιχείρηση εξελίχθηκε με σεβασμό απέναντι στις αρχές του ανθρωπισμού

    Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τον άτυπο καταυλισμό, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γγ του υπουργείου, Τζανέτο Φιλιππάκο, και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

    «Δεν ήρθαμε για πανηγυρισμούς, ήρθαμε για να δούμε τη διαφορετική, πλέον, κατάσταση. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε, όπως είχε σχεδιαστεί, και όπως έπρεπε. Δηλαδή, με σεβασμό απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι, είτε για να σώσουν το κεφάλι τους, είτε για να βρουν μία καλύτερη τύχη», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τόσκας και προσέθεσε: «Δεν τους εμποδίσαμε εμείς να πάνε όπου ήθελαν. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έφτιαξε τους φράχτες. Εμείς, όμως, έπρεπε να διαχειριστούμε μία κατάσταση. Ο ανθρωπισμός δεν λέει ότι πρέπει να κρατάς αυτούς τους ανθρώπους εκεί, με όποιο δέλεαρ, στο λασπότοπο της Ειδομένης. Ο ανθρωπισμός λέει, ότι πρέπει να είναι σε οργανωμένους τόπους, όπου το κράτος και όποιοι άλλοι συμπληρωματικά μπορούν, να τους καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Και, παράλληλα, να οργανωθεί η τυχόν μεταφορά τους προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τους κανόνες και τις συμφωνίες που ισχύουν».

    [05] Ιταλία: Nέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών

    Nέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών: σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από τα παράλια της Λιβύης ανετράπη πλεούμενο το οποίο μετέφερε περίπου 100 ανθρώπους.

    Mέχρι και 80 μπορεί να είναι οι νεκροί, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής ακτοφυλακής.Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν περισυλλεγεί ζωντανοί 88 άνθρωποι, εκ των οποίων 24 μεταφέρονται στην ξηρά από ταχύπλοο της ιταλικής ακτοφυλακής και άλλοι εξήντα τέσσερις από ισπανικό πλοίο.

    Η ιταλική ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι «το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν περίπου 900 μετανάστες στο πλαίσιο πάνω από είκοσι επιχειρήσεων, μέρος των οποίων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

    [06] Τη ριζική αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ «ανεξαρτήτως τιμήματος και αγοραστή» εξέφρασε ο Π. Λαφαζάνης

    Τη ριζική αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, «ανεξαρτήτως τιμήματος και αγοραστή», και μάλιστα σε «ξένα κρατικά συμφέροντα», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων του ΟΛΠ.

    Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πληρώνει την COSCO με πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για να βάλει στο χέρι το λιμάνι του Πειραιά». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το 51% του ΟΛΠ πωλείται φωτογραφικά, μετά από διαγωνισμό-μαϊμού με έναν ενδιαφερόμενο, έναντι του ευτελέστατου ποσού των 280 εκατ. ευρώ, ενώ με τη μεταβίβαση αυτή ο δημόσιος ΟΛΠ χαρίζει μετρητά στην COSCO ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα του κατέβαλλε ως ενοίκιο για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ τα επόμενα 40 χρόνια.

    Βάσει της συμφωνίας, συνεχίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ, η COSCO θα αγοράσει και ένα πρόσθετο ποσοστό 18% την επόμενη τετραετία έναντι 80 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η COSCO θα κάνει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ, και επισημαίνει:

    «Το πρόσθετο σκάνδαλο και η κοροϊδία είναι ότι περίπου τα 200 εκατ. των 300 εκατ. ευρώ των επενδύσεων θα είναι λεφτά του ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει ο δημόσιος ΟΛΠ, ενώ και τα υπόλοιπα 100 εκατ. δεν είναι νέες επενδύσεις, αλλά ως επί το πλείστον παρεμβάσεις συντήρησης!»

    «Δεν υπάρχει τίποτα πιο επίκαιρο από το σύνθημα των διαδηλωτών "Πουλάτε

    ? πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε"», τονίζει καταλήγοντας ο Παν. Λαφαζάνης.

    [07] Ικανοποίηση για τη συμφωνία του Eurogroup εξέφρασαν οι Γιούνκερ και Τουσκ

    Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του GF στην περιοχή της Ise -Shima της Ιαπωνίας.

    «Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Επιτοροπής υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Elmau, η Ελλάδα ήταν το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

    Από την πλευρά του, ο Ντ.Τουσκ τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 May 2016 - 14:32:47 UTC