Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σωκράτης Φάμελλος: Η βιώσιμη σχέση με το χρέος είναι το πρώτο σκαλοπάτι
  • [02] Πρωτιά για 'Ελληνα καρδιοχειρούργο σε διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας
  • [03] Αυστρία: Ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή η έκβαση του αυριανού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών
  • [04] Το Παρίσι δεν προκρίνει κανένα σενάριο για τα αίτια της συντριβής του Airbus, μετά την αποκάλυψη για παρουσία καπνού στην καμπίνα
  • [05] Α. Λοβέρδος: Για έναν αιώνα, που θα κρατήσει η «εταιρεία ξεπουλήματος» θα κυνηγά την κυβέρνηση η φήμη του μεγαλύτερου ψεύτη της
  • [06] Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική
  • [07] Κυπελλούχος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ήρωα τον Λίνγκαρντ
  • [08] «Έδωσαν τα χέρια» Χάντερ και Ρεάλ Μαδρίτης
  • [09] Νικήτρια η ΑΕΚ στο... «3 on 2» του ΟΑΚΑ, στο 2-0 η Ένωση

  • [01] Σωκράτης Φάμελλος: Η βιώσιμη σχέση με το χρέος είναι το πρώτο σκαλοπάτι

    "Υπάρχει διαδρομή ελπίδας, η βιώσιμη σχέση με το χρέος είναι το πρώτο σκαλοπάτι", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

    Ο κ. Φάμελλος καταλόγισε στην αξιωματική προσπάθεια για "συνειδητή και στημένη υπονόμευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που δίνει χώρο σε αντιδημοκρατικές φωνές και λογικές".

    Καταλόγισε επίσης στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί πως το χρέος δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά βαθύ δομικό ευρωπαϊκό πρόβλημα, και πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο είχαν ψηφισθεί το καλοκαίρι.

    [02] Πρωτιά για 'Ελληνα καρδιοχειρούργο σε διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας

    Πρώτος μεταξύ 177 υποψηφιοτήτων, αναδείχθηκε στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας γιατρών, υγειονομικών, αλλά και κοινού, στο διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας (American Medical AssociationInnovation Challenge), ο Έλληνας καρδιοχειρουργός - παιδοκαρδιοχειρουργός δρ Γιώργος Σαρρής (διευθυντής του "Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου" και διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του "Ιασώ"), με το πρόγραμμα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Καρδιάς στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

    Το "heart print project"του κ. Σαρρή, είναι μια επαναστατική τεχνική στην προεγχειρητική διάγνωση, για επεμβάσεις καρδιάς, καθώς αποτυπώνονται σε τρισδιάστατο μοντέλο καρδιάς, τα ακριβή διαγνωστικά δεδομένα.

    Στις 24 Μαΐου ολοκληρώνεται και η φάση της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Ειδικών κριτών του φορέα ?American Medical Association Innovation Challenge?.

    Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός πρωτοστατεί διεθνώς εφαρμόζοντας ήδη την προεγχειρητική διάγνωση, κρυφών, σοβαρών προβλημάτων της καρδιάς, φτιάχνοντας ένα πιστό τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς του ασθενούς. Εισάγει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, τα πραγματικά απεικονιστικά δεδομένα από καρδιακό καθετηριασμό, μαγνητικές τομογραφίες και τρισδιάστατο υπερηχογράφημα.

    Στη συνέχεια, μελετά και εντοπίζει, τόσο στο περίβλημα, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της καρδιάς, τις ανατομικές λεπτομέρειες και σημεία, που χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση.

    [03] Αυστρία: Ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή η έκβαση του αυριανού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών

    Με την προχθεσινή τους τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση και με τις χθεσινοβραδινές κεντρικές συγκεντρώσεις τους στη Βιέννη, ολοκληρώθηκε επίσημα ο προεκλογικός αγώνας του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ και του υποψήφιου των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στον αυριανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, η έκβαση των οποίων παραμένει ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή.

    Παρά την ασάφεια, ως προς το τελικό αποτέλεσμα -- το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα, έπειτα και από την καταμέτρηση των πολλών χιλιάδων επιστολικών ψήφων -- ο Νόρμπερτ Χόφερ, έχοντας αποσπάσει στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου ένα πρωτοφανές ποσοστό 35,1 ο/ο, φέρεται να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με τις "μόνον" 15 μονάδες που τον χωρίζουν από τη νίκη, σε σχέση με τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ο οποίος, με το 21,3 ο/ο του πρώτου γύρου, πρέπει να καλύψει την απόσταση των σχεδόν 30 μονάδων.

    Καθοριστικό ρόλο και για τους δύο υποψήφιους, που θα κρίνει και την επικράτηση του ενός έναντι του άλλου, θα παίξει η στάση στην κάλπη, των ψηφοφόρων των άλλων τεσσάρων υποψηφίων του πρώτου γύρου και η κινητοποίησή τους, τόσο από τους ίδιους τους αυριανούς διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος, όσο και από τα άλλα κόμματα ή τις επιτροπές προσωπικοτήτων που στις 24 Απριλίου στήριζαν κάποιον από τους τέσσερις άλλους υποψήφιους.

    Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία συνιστά την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση, αφότου καθιερώθηκε η απευθείας εκλογή του προέδρου της χώρας από το λαό το 1951, καθώς, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της, μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα, σε εκείνο του ομοσπονδιακού προέδρου της, ένα στέλεχος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης, ο Νόρμπερτ Χόφερ, κάτι που αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερες επιφυλάξεις και με αγωνία από το εξωτερικό.

    [04] Το Παρίσι δεν προκρίνει κανένα σενάριο για τα αίτια της συντριβής του Airbus, μετά την αποκάλυψη για παρουσία καπνού στην καμπίνα

    Η Γαλλία επανέλαβε πως όλα τα σενάρια εξακολουθούν να εξετάζονται σχετικά με τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 της Egyptair που κατέπεσε στη Μεσόγειο, μετά την επιβεβαίωση σήμερα ότι υπήρξε καπνός μέσα στο αεροσκάφος πριν από την καταστροφή.

    "Αυτή τη στιγμή (...) εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν προκρίνεται κανένα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό αφού συναντήθηκε στο Παρίσι με τους συγγενείς των θυμάτων. "Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ κι εκεί και που μερικές φορές εξάλλου είναι αντιφατικές, προκαλούν πολύ συχνά ερμηνείες σχεδόν οριστικές. Προειδοποιώ αυτό να μην συμβαίνει επειδή δημιουργεί οδυνηρή ένταση στις οικογένειες", πρόσθεσε.

    "Η αναζήτηση του αεροσκάφους είναι ασφαλώς σήμερα η προτεραιότητα, όπως και το να βρεθούν τα μαύρα κουτιά για να τα αναλύσουμε, πράγμα που θα μας επιτρέψει να έχουμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που είναι θεμιτό να τίθενται", συνόψισε ο γάλλος υπουργός. Ο ΕΡό υποσχέθηκε "αλληλεγγύη" στους συγγενείς των θυμάτων, "αλλά επίσης διαφάνεια απέναντί τους σχετικά με τις συνθήκες της εξαφάνισης αυτού του αεροπλάνου". "Δεσμεύομαι ότι η Γαλλία θα ενημερώνει για την εξέλιξη των διαφόρων διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει για την εξεύρεση της αλήθειας", διαβεβαίωσε.

    Eικασίες για τα αίτια της συντριβής του Airbus της Egyptair άρχισαν και πάλι να διατυπώνονται μετά την αποκάλυψη χθες Παρασκευή το βράδυ από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το αυτόματο σύστημα επικοινωνιών του αεροσκάφους είχε εκπέμψει λίγο πριν από την πτώση συναγερμούς για παρουσία καπνού αδιευκρίνιστης προέλευσης στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και στη συνέχεια για βλάβη του υπολογιστή ο οποίος ελέγχει τα χειριστήρια του αεροπλάνου.Οι γάλλοι ερευνητές επιβεβαίωσαν σήμερα την ύπαρξη συναγερμών για καπνό στην καμπίνα, αν και έκριναν πρόωρο σ' αυτό το στάδιο να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

    Διαβάστε επίσης: Οι Γάλλοι ερευνητές επιβεβαιώνουν την εκπομπή συναγερμού για καπνό στο Airbus της EgyptAir

    [05] Α. Λοβέρδος: Για έναν αιώνα, που θα κρατήσει η «εταιρεία ξεπουλήματος» θα κυνηγά την κυβέρνηση η φήμη του μεγαλύτερου ψεύτη της πολιτικής ιστορίας

    «Αύριο ολοκληρώνεται η φάση της πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ειδικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που το παραδέχτηκε κιόλας, μιλώντας για αυταπάτη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    Όπως προσέθεσε, είναι δεδομένο, πως όταν αυταπατάσαι, τους άλλους, τους εξαπατάς και σημείωσε σκωπτικά «Με την Βαρουφακειάδα, που οδήγησε σε Βατερλό, και με την Τσακαλωτειάδα, που οδήγησε την κυβέρνηση να καταπίνει αμάσητα ό,τι της σερβίρουν, φτάσατε σήμερα να επιβαρύνετε αχρείαστα και υπερβολικά τον ελληνικό λαό, προκειμένου όχι μόνο να κάθεστε στις υπουργικές σας θέσεις ανερυθρίαστα, αλλά να βάζετε και ζώνη ασφαλείας».

    [06] Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική

    Ότι συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την οικονομική κρίση, να εξυπηρετήσει την καπιταλιστική κερδοφορία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

    Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, και διαδεχόμενος στο βήμα τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε «ευκλείδειο θεώρημα» την αναφορά του κ. Τσακαλώτου ότι «διαφωνούμε με το ΚΚΕ για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση διατείνεται πως με τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει «ανοίγει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό» ενώ απευθύνθηκε στα έδρανα της πλειοψηφίας λέγοντας «Καλό ταξίδι στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της φτώχειας για το λαό. Εμείς είμαστε μαζί με το λαό στο δρόμο της ανατροπής και των κοινωνικών επαναστάσεων».

    [07] Κυπελλούχος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ήρωα τον Λίνγκαρντ

    Κάθε τελικός πρέπει να έχει τον «ήρωά» του. Ο Τζέσε Λίνγκαρντ υπέγραψε το κύπελλο Αγγλίας 2016, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Κρίσταλ Πάλας στην παράταση. Πρώτος τίτλος μετά το 2013 και πρώτο κύπελλο μετά το 2004 για τους «κόκκινους διαβόλους» που χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά στην... κόλαση όταν ο Πάντσεον έδωσε το προβάδισμα στην Πάλας στο 78΄. Τρία λεπτά αργότερα (81΄) ο Μάτα ισοφάρισε και στο 110΄ ο Λίνγκαρντ, που είχε μπει ως αλλαγή στην εκπνοή του 90λεπτου έγραψε το τελικό 2-1.

    [08] «Έδωσαν τα χέρια» Χάντερ και Ρεάλ Μαδρίτης

    Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να θεωρείται ο Οθέλο Χάντερ, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της ισπανικής «AS», όπου αποκαλύπτεται ότι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού αποδέχτηκε το κλειστό διετές συμβόλαιο που του προσέφερε η «Βασίλισσα», έναντι 2.200.000 δολαρίων.

    [09] Νικήτρια η ΑΕΚ στο... «3 on 2» του ΟΑΚΑ, στο 2-0 η Ένωση

    Αν και... αποδεκατισμένη η ΑΕΚ υπερασπίστηκε την έδρα της, έκανε το 2-0 στη σειρά των «μικρών τελικών» και πλέον έχει την ευκαιρία την προσεχή Τετάρτη (19:00) με νέο "break" στο Αλεξάνδρειο να «καθαρίσει» με «sweep» τη σειρά και να καταλάβει την τρίτη θέση της Α1 Ανδρών. Η Ένωση επικράτησε 89-84 του Άρη, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στο ΟΑΚΑ, με τους Θεσσαλονικείς που είχαν βρεθεί ακόμη και στο -18 (53-35 στο 21΄) να «αγγίζουν» την ανατροπή, να ισοφαρίζουν σε 78-78 στο 39΄, αλλά να μην την ολοκληρώνουν... Με έξι παίκτες, τρεις από κάθε ομάδα, έτρεξαν τα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση των πάγκων, μετά από εισβολή όλων στο παρκέ και αφού είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ του Ουότερς και του Παπαντωνίου.

    Συγκεκριμένα μετά από έναν διαξιφισμό μεταξύ των δύο αρνητικών πρωταγωνιστών, στον οποίο ενεπλάκησαν και οι Ουάιτ, Σάκοτα οι διαιτητές αποφάσισαν μετά από εξέταση του instant replay την αποβολή των τεσσάρων, αλλά δεν έμειναν εκεί, καθώς η είσοδος των δύο πάγκων στον αγωνιστικό χώρο απέφερε την απομάκρυνση όλων, με αποτέλεσμα τα τελευταία 14΄΄ δευτερόλεπτα να εξελιχθούν σε «3 on 3». Μάλιστα, ο Άρης τελείωσε με 2 παίκτες τον αγώνα, καθώς λίγο πριν τη λήξη ο Ζάρας συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε!

    Κορυφαίος των νικητών, που δεν είχαν στη διάθεση τους τον τραυματία Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ενώ προέκυψε και η απουσία των Γιάννη Καλαμπόκη, Δημήτρη Κατσίβελη (ταλαιπωρούνται από εμπύρετο λοίμωξη του αναπνευστικού), ο Ντούσαν Σάκοτα με 22 πόντους, ενώ από τον Άρη, που έχασε με 2 τεχνικές ποινές τον Τζερελ ΜακΝιλ στο 17΄ (επιχείρησε να επιτεθεί στους διαιτητές), ξεχώρισαν οι Θοδωρής Ζάρας και Οκάρο Ουάιτ με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα.

    Στο 32΄ υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς «έπεσαν» τα φώτα στο ΟΑΚΑ.

    Τα δεκάλεπτα: 24-14, 48-35, 68-61, 89-84


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 May 2016 - 20:32:19 UTC