Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε περιοχή εκτός της παραλιακής ζώνης η δημιουργία δικαστικών αιθουσών
  • [02] Π. Ρήγας: Οι αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση έχει αποτέλεσμα
  • [03] «Το "όνειρο του κ. Σόιμπλε" για τη διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα» αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη
  • [04] Κομισιόν: Σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης
  • [05] Μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στις Θερμοπύλες
  • [06] Κοζάνη: Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν από την τριμελή επιστημονική επιτροπή τα ροτβάιλερ, που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου
  • [07] Οι Podemos επισφράγισαν τη συμφωνία με την Ενωμένη Αριστερά
  • [08] «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [09] «Ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε καθόλου τη χώρα και συνέχισε να είναι ανειλικρινής», λέει η Ένωση Κεντρώων
  • [10] Να μην πανηγυρίζει και να βρει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, μετά την απόφαση του Εurogroup
  • [11] Διπλό «χτύπημα» της Μπάγερν, που απέκτησε Σάντσες και Χούμελς
  • [12] Διπλό «χτύπημα» της Μπάγερν, που απέκτησε Σάντσες και Χούμελς

  • [01] Σε περιοχή εκτός της παραλιακής ζώνης η δημιουργία δικαστικών αιθουσών

    Όχι στην παραλιακή ζώνη, αλλά σε διαφορετική περιοχή θα παραχωρηθεί χώρος για τη δημιουργία νέων αιθουσών Δικαστηρίων. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

    Όπως αποφασίστηκε, η ανάγκη για δημιουργία νέων αιθουσών δικαστηρίων, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, δεν θα καλυφθεί αξιοποιώντας κτίρια στην παραλιακή ζώνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν κτίρια σε άλλη περιοχή που παραχωρούνται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Είμαστε έτοιμοι, ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, να ξεκινήσουμε ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό Μέτωπο, δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά το πέρας της σύσκεψης.

    «Είναι στοιχείο του πολιτισμού. Έτσι το αντιμετωπίζει, όχι μόνο η χώρα μας στην ιστορία της, αλλά όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός σαν κόσμημα και στοιχείο πολιτισμού. Επίσης το δικαστήριο δεν είναι εμπόδιο της ανάπτυξης. Ίσα-ίσα που το δικαστήριο με τη εύρυθμη και την ταχεία λειτουργία εξυπηρετεί την ανάπτυξη και την οικονομία», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου, πριν από τη σύσκεψη, η λύση που πρότεινε ο κ. Καμμένος είναι να παραχωρηθεί χώρος στις εγκαταστάσεις τουΡουφ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία δικαστικών αιθουσών συζητά ο υπ. Δικαιοσύνης

    [00]

    [02] Π. Ρήγας: Οι αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση έχει αποτέλεσμα

    Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη και μετά έχει αποτέλεσμα, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι.

    «Έχει κατανοήσει πια ο ελληνικός λαός πως με τον αθόρυβο τρόπο τον οποίο λειτουργούμε και παρά τη μεγάλη πίεση την οποία δεχθήκαμε από τον σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη αλλά και από αυτούς που εδώ στην Ελλάδα δεν κοιτούσαν το συμφέρον της χώρας, αλλά το μικροκομματικό δικό τους συμφέρον, αυτή η μάχη που δίνουμε από τον Σεπτέμβρη και μετά έχει αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε ότι αυτό επιβεβαιώνουν οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup. «Αναγνωρίστηκε από όλους τους θεσμούς ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει μετά από τη συμφωνία του Αυγούστου έχουν αποδώσει. Είναι πρώτη φορά που ανοίγει το θέμα του χρέους με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Θα προχωρήσει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ESM. Η δόση θα συμπεριλαμβάνει, εκτός της κάλυψης των δανειακών αναγκών και την ταχύτατη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προς τον ιδιωτικό τομέα, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματική δόση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ποσό των 5,7 δισ. που προβλεπόταν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή από τη Βουλή, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν προοδευτικότητα και δικαιότερη κατανομή των βαρών. Συμβάλλουν και συνεισφέρουν μόνο τα κοινωνικά στρώματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα αυτήν την περίοδο με βάση τους περιορισμούς που είχαμε, και ελαφρύνονται πλήρως αυτοί οι οποίοι είχαν υποφέρει όλη την προηγούμενη περίοδο».

    «Είναι πολύ μικρό το ποσοστό το οποίο θα πληρώσει με τη μείωση του αφορολόγητου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση πήρε 5,4 δισ. μέτρα, ενώ η ΝΔ είχε πάρει 64 δισ. και είχε δεσμευτεί για 8 δισ. για τη διετία 2015-2017.

    [03] «Το "όνειρο του κ. Σόιμπλε" για τη διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα» αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

    Για επιβολή μόνιμου μηχανισμού επιτροπείας στην Ελλάδα κατηγορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη την κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

    Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επικρίνει την κυβέρνηση γιατί, όπως αναφέρει, «το "όνειρο του κ. Σόιμπλε" για τη διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα». «Στις 24/05 θα "γυρίσουμε σελίδα" ?.μπαίνοντας στην εποχή αυτοματοποιημένων μέτρων λιτότητας, με περικοπές μισθών και συντάξεων. Χωρίς "υπερήφανες διαπραγματεύσεις", απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέσαμε και στη "Σκύλλα και στη Χάρυβδη", επισημαίνει.

    Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο στη μόνιμη επιτροπεία της χώρας, με ένα ΜΟΝΙΜΟ Μηχανισμό Αυτόματων Περικοπών (αν δεν υλοποιούνται οι "στόχοι") που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής, σε προσυμφωνημένα "πεδία". «Μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις (που δήθεν διασφάλισε το Σ/Ν του "περήφανου" Κατρούγκαλου)» προσθέτει.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα με την πρόβλεψη συμπληρωματικού μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν τη φτώχεια, (supplemental MOU στο κείμενο του Eurogroup) και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα.

    [04] Κομισιόν: Σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

    Ως βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.

    Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των «σημαντικών» μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ολοκλήρωση της νομοθέτησης των προαπαιτούμενων μέσα στις επόμενες μέρες, οι θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση.

    Σε ό,τι αφορά το χρέος, η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της, ωστόσο εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τους πιστωτές της Ελλάδας να αποφασίσουν σχετικά.

    Τέλος, αναφορικά με το ΔΝΤ, παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, όπου σημειώνεται πως «μαζί με τη συμφωνία και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων, αυτή η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

    [05] Μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στις Θερμοπύλες

    Επαναλήφθηκε σήμερα η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά προς τα κέντρα φιλοξενίας.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τρία λεωφορεία των ΚΤΕΛ με 131 άτομα από τη Συρία αναχώρησαν στις 13:15 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται, ήδη, 312 πρόσφυγες.

    Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι 2.135 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πέτρινη αποθήκη και τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

    Ο κύριος όγκος των προσφύγων από τη Συρία που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά έχει μεταφερθεί στη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, όπου διαμένουν περίπου 2.880 άτομα.

    [06] Κοζάνη: Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν από την τριμελή επιστημονική επιτροπή τα ροτβάιλερ, που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου

    Συνεδρίασε σήμερα η ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων που διατηρεί ο Δήμος και αποφάσισε ομόφωνα ότι ?όλα τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ που κατασχέθηκαν από τον 72χρονο και που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου αγοριού στην Κοζάνη είναι επικίνδυνα?.

    Τα μέλη της τριμελούς επιτροπής αποτελούν οι: Γιώργος Βαμβακάς, κτηνίατρος της περιφερειακής διεύθυνσης της Π.Ε. Κοζάνης και πρόεδρος της επιτροπής, η κτηνίατρος του Δήμου Κοζάνης Βασιλική Ζιώγου και ο κτηνίατρος Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

    Η τριμελής επιστημονική επιτροπή του Δήμου συνήλθε στο πλαίσιο του νόμου, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε στην συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων, στην οποία συμμετέχουν και τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

    Εκεί υπήρξε σοβαρή διαφωνία από την πλευρά των φιλόζωων, οι οποίοι επέμεναν ότι τα ζώα που κατείχε ο 72χρονος στην Κοζάνη και δύο εξ αυτών θανάτωσαν τον πεντάχρονο δεν είναι επικίνδυνα και πως μπορούν να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να υιοθετηθούν από ενδιαφερόμενους της περιοχής.

    [07] Οι Podemos επισφράγισαν τη συμφωνία με την Ενωμένη Αριστερά

    Οι Podemos συμμαχούν με την Ενωμένη Αριστερά για τις νέες βουλευτικές εκλογές της 26ης Ιουνίου στην Ισπανία. Το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας συμμαχεί με τον βασικό του ανταγωνιστή στον χώρο της αριστεράς, την Izquierda Unida (IU/Ενωμένη Αριστερά), καθώς επιδιώκουν από κοινού "να κερδίσουν ξανά τη χώρα για λογαριασμό των λαϊκών τάξεων", γράφει σήμερα η εφημερίδα El Pais, και να καταλάβουν τη θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματος που είναι δεύτερη πολιτική δύναμη στην Ισπανία.

    Οι Podemos, που ιδρύθηκαν το 2014, και η Ενωμένη Αριστερά, διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας, χαρακτηρίζουν ήδη ιστορική την "προ-συμφωνία" στην οποία κατέληξαν το βράδυ της Δευτέρας.

    "Συμφωνήσαμε στο ουσιώδες: θα πάμε μαζί στις εκλογές για να τις κερδίσουμε και περιμένω ότι τα μέλη μας, όπως και αυτά της IU, να αντιδράσουν σ' αυτή την ιστορική ευκαιρία συμμετέχοντας με ενθουσιασμό", δήλωσε ο 37χρονος επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

    Τη Δευτέρα, τα δύο κόμματα επισφράγισαν "μια προκαταρκτική εκλογική συμφωνία" την οποία θα θέσουν τώρα προς έγκριση στα μέλη τους, ενώ διαπραγματεύσεις πάνω σε πολλές λεπτομέρειες θα γίνουν αυτή την εβδομάδα.

    Η συμφωνία εγγυάται ότι η IU (οικολόγοι-κομμουνιστές) θα λάβει τουλάχιστον το ένα έκτο των εδρών που ο συνασπισμός θα αποσπάσει κατά τις προσεχείς εκλογές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η συμμαχία μπορεί να εξασφαλίσει περίπου 58 έδρες στο Κογκρέσο --χωρίς να υπολογιστούν τα περιφερειακά κόμματα στην Καταλονία, τη Βαλένθια και τη Γαλικία, τα οποία συνεργάστηκαν στις τελευταίες εκλογές με τους Podemos, και μπορεί να προσθέσουν τις έδρες τους στο κόμμα αυτό και πάλι τώρα.

    Το κοινό έγγραφο αποφεύγει θέματα στα οποία τα δύο κόμματα διαφωνούν, όπως η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ ή η πολιτειακή αλλαγή στην Ισπανία από τη μοναρχία στη δημοκρατία.

    Ο στόχος της συμφωνίας είναι "να ξανακερδίσει τη χώρα για τις λαϊκές τάξεις" και "να ηττηθεί το Λαϊκό Κόμμα (PP)", δηλώνουν.

    [08] «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Mετά από sold παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ όπου αποθεώθηκε στην ιστορική Όπερα του Ανόι, η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στην αρχαία ελληνική γλώσσα ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έως τις 15 Μαΐου.

    Είναι η πρώτη φορά, που επιχειρείται να μιληθεί η Απολογία του Σωκράτη στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ύστερα από δυόμιση χρόνια μεθοδευμένων προβών, ώστε ν' ακούγεται με έναν φυσικό, άμεσο και οικείο τρόπο χωρίς χαρακτήρα πειραματισμού, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη ενότητα όλων των μορφών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

    Ο βιωματικός τρόπος ενσάρκωσης του λόγου από τους ηθοποιούς, κάνει την παράσταση μια σπάνια βιωματική εμπειρία και για τους θεατές, που νοιώθουν τον τελετουργικό χαρακτήρα μιας αναπαράστασης, σαν να μεταφέρονται στην πραγματική ατμόσφαιρα της δίκης του Σωκράτη.

    Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός αυτού του εγχειρήματος, έχοντας διδάξει την φωνητική ερμηνεία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και καταθέτοντας παράλληλα μια νέα μετάφραση της «Απολογίας» που συνοδεύει με υπέρτιτλους την παράσταση (στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα:

    «Mε την «Απολογία» φθάνει στην πιο κορυφαία του έκφραση το οικουμενικό πνεύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, γιατί σωματοποιείται, αποκτώντας πραγματική και αναμφισβήτητη υπόσταση με τον Σωκράτη, ο οποίος επιλέγει συνειδητά τον θάνατο, αντί να στερηθεί της ελευθερίας να ζει και να δρα αναζητώντας τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής μας. Στην απολογία του, αποκαλύπτει τις τυποποιημένες και φοβικές συμπεριφορές των ανθρώπων και όλη την εικόνα ενός πολιτισμού που πελαγοδρομεί χωρίς ξεκάθαρο δημιουργικό σκοπό, και που μοιάζει πολύ με το σήμερα του δυτικού πολιτισμού.

    Ταυτόχρονα αρχίζει και η δύση του ελληνικού κόσμου, εφ' όσον το πνεύμα αυτού του πολιτισμού δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί μέσα στην πραγματική ζωή, της λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών, παραμένοντας σαν μια ουτοπική και άπιαστη ιδέα για ποιητές».

    [09] «Ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε καθόλου τη χώρα και συνέχισε να είναι ανειλικρινής», λέει η Ένωση Κεντρώων

    «Ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε καθόλου τη χώρα, δεν έβαλε την καρέκλα του κάτω από την Ελλάδα και συνέχισε να είναι ανειλικρινής», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

    «Οι επικοινωνιολόγοι και λογογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν -μέσω του πρωθυπουργού- να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι οι διαπραγματεύσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και πρόκειται για μια τεραστίων διαστάσεων πολιτική νίκη της Κυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και αναρωτιέται «τι ακριβώς θεωρούν ως τεράστια νίκη; Τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ψηφίστηκαν από τους 153, η "κάβα"μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που θα εφαρμοστούν σύντομα, ότι θα συζητήσουν για το χρέος μετά το πέρας του 2018 (ενώ έταζαν περικοπή του χρέους αμέσως μετά την αξιολόγηση) και εφόσον έχουν επιτευχθεί οι στόχοι για 3,5% πλεόνασμα ή ότι κάθε Μάιο θα κλείνει η "κάνουλα" και θα μειώνονται αυτομάτως μέσω του σχετικού μηχανισμού οι μισθοί, οι συντάξεις και με ενδεχόμενο εφαρμογής νέων έμμεσων ή άμεσων φόρων; Αυτό θεωρούν ως νίκη;».

    «Αυτά», ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, «είναι τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης μηνών της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας την "Βαρουφάκειο τακτική"; Ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε καθόλου τη χώρα, δεν έβαλε την καρέκλα του κάτω από την Ελλάδα και συνέχισε να είναι ανειλικρινής σε βαθμό που καταντά τουλάχιστον τραγικό για τον λαό μας».

    [10] Να μην πανηγυρίζει και να βρει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, μετά την απόφαση του Εurogroup

    «Από το δράμα στα πανηγύρια πέρασε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση. Εκεί που καλλιεργούσε τον φόβο- κυρίως στους βουλευτές της- ότι "θα μας διώξουν", χθες (λίγο πριν τα μεσάνυχτα) άρχισε να θριαμβολογεί επειδή "μας κράτησαν"», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την απόφαση του Eurogroup.

    Όπως επισημαίνει «η χώρα σε όλες αυτές τις μάχες, όμως, κατακτά πολύ λιγότερα από αυτά που της αξίζουν. Πολύ λιγότερα από αυτά που αξίζουν σε μία κοινωνία που έξι χρόνια τώρα βασανίζεται να ξεφύγει από τα μνημόνια. Οι σπατάλες του κράτους, η καθυστέρηση στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, η κρατική έχθρα στην επιχειρηματικότητα, η απουσία εμπιστοσύνης του κόσμου αλλά και των επενδυτών, έχουν καθηλώσει την πραγματική οικονομία».

    «Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να βουλώσουν τις τρύπες που οι ίδιοι δημιουργούν, επιβάλλουν συνεχώς νέα εισπρακτικά μέτρα. Αυτά, όμως, δεν είναι "λύσεις", είναι λύσεις για τα πανηγύρια» καταλήγει το Ποτάμι.

    [11] Διπλό «χτύπημα» της Μπάγερν, που απέκτησε Σάντσες και Χούμελς

    Την απόκτηση του νέου μεγάλου «αστέρα» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου Ρενάτο Σάντσες, ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου. Ο 18χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από την Μπενφίκα, με ποσό, που ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο Σάντσες θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος ως ένα από τα καλύτερα νέα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν έκανε γνωστό πως ο Πορτογάλος άσος, ο οποίος είχε πρόταση και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Το μεταγραφικό «χτύπημα» της Μπάγερν ήταν τελικό διπλό, αφού λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι απέκτησε και τον Ματς Χούμελς από την Ντόρτμουντ. Ο 27χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός θα υπογράψει συμβόλαιο έως το 2021, όμως δεν έγιναν γνωστά τα οικονομικά μέρη της συμφωνίας.

    Ο Χούμελς, ο οποίος ξεκίνησε κάποτε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν, είναι 46 φορές διεθνής, μέλος της Εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε πρόπερσι το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 200 ματς με την Ντόρτμουντ. Το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε προστριβές, τόσο με τους φιλάθλους της ομάδας του, όσο και με τη διοίκηση.

    [12] Διπλό «χτύπημα» της Μπάγερν, που απέκτησε Σάντσες και Χούμελς

    Την απόκτηση του νέου μεγάλου «αστέρα» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου Ρενάτο Σάντσες, ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου. Ο 18χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από την Μπενφίκα, με ποσό, που ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο Σάντσες θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος ως ένα από τα καλύτερα νέα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν έκανε γνωστό πως ο Πορτογάλος άσος, ο οποίος είχε πρόταση και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Το μεταγραφικό «χτύπημα» της Μπάγερν ήταν τελικό διπλό, αφού λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι απέκτησε και τον Ματς Χούμελς από την Ντόρτμουντ. Ο 27χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός θα υπογράψει συμβόλαιο έως το 2021, όμως δεν έγιναν γνωστά τα οικονομικά μέρη της συμφωνίας.

    Ο Χούμελς, ο οποίος ξεκίνησε κάποτε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν, είναι 46 φορές διεθνής, μέλος της Εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε πρόπερσι το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 200 ματς με την Ντόρτμουντ. Το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε προστριβές, τόσο με τους φιλάθλους της ομάδας του, όσο και με τη διοίκηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 May 2016 - 12:32:33 UTC