Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρ. Παυλόπουλος τιμά με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του ¶ργους ¶γιο Πέτρο
  • [02] Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, από αύριο, 4 Μαΐου
  • [03] Η περιπέτεια του «Troopy» στο αεροδρόμιο του Παρισιού και η έντονη ανησυχία του 15χρονου κατασκευαστή του
  • [04] Η εταιρεία Johnson & Johnson διατάσσεται να πληρώσει 55 εκατ. δολάρια αποζημίωση μετά από δίκη για τα προϊόντα πούδρας τάλκη
  • [05] Νέα ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για το προσφυγικό
  • [06] Σχεδόν 90.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο σε χώρες της ΕΕ το 2015
  • [07] Αυτή την εβδομάδα στο ΕΚ: Βραβείο Καρλομάγνου, Ημέρα της Ευρώπης, υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας
  • [08] Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση πριν το Eurogroup
  • [09] Μηδενικές ροές προσφύγων και μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο
  • [10] Ανακαλύφθηκαν τρεις νέοι πλανήτες οι οποίοι προωθούν την έρευνα για ζωή πέρα από τη Γη
  • [11] Τζ. Πιτέλα: Οι «καρχαρίες» θέλουν να καταδικάσουν σε θάνατο την Ελλάδα
  • [12] Θρίαμβος για τη Λέστερ, αναδείχθηκε νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 132 χρόνια ιστορίας

  • [01] Ο Πρ. Παυλόπουλος τιμά με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του ¶ργους ¶γιο Πέτρο

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώθηκε στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου ¶ργους και πολιούχου της πόλεως, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συγχοροστατούντων των σεβασμιοτάτων μητροπολιτών Πατρών Χρυσοστόμου, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Αργολίδος Νεκταρίου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

    Στις εκδηλώσεις παρίστανται ακόμη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος ¶ργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και οι λοιπές αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές της πόλης και του νομού Αργολίδας, καθώς και πλήθους πιστών.

    Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο και τους επισήμους, κατευθύνονται στο δημαρχείο της πόλεως, πλησίον του ιερού ναού και σε λίγη ώρα θα μεταβούν στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», όπου αρχικά θα εγκαινιαστεί έκθεση κι ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου 'Αργους-Μυκηνών.

    Χθες το βράδυ ο δήμαρχος 'Αργους Δημήτρης Καμπόσος, μετά τη λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», απένειμε το μετάλλιο του Σταυρού του Δήμου, στους Τρίγκα Βαγγέλη, Σολίστα, Κόντη Ιωάννη Καλλιτεχνικός Διευθυντή και στη Χριστίνα Μπαρλιά επί 22 χρόνια πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

    [02] Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, από αύριο, 4 Μαΐου

    Το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρχίσει αύριο, 4 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 10 Μαΐου.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα και, έτσι, θα αρχίσουν στις 4 Μαΐου.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ οι ώρες λειτουργίας γι' αυτή την ημέρα θα είναι από τις 11 πμ έως τις 8μμ, σύμφωνα με το ΣΕΛΠΕ.

    [03] Η περιπέτεια του «Troopy» στο αεροδρόμιο του Παρισιού και η έντονη ανησυχία του 15χρονου κατασκευαστή του

    Μπροστά σε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε χθες το βράδυ ο 15χρονος μαθητής Δημήτρης Χατζής, ο μικρότερος από τους έξι makers παγκοσμίως στην κατασκευή του ρομποτικού ανθρωποειδούς «InMoov», όταν φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς του διαπίστωσε ότι δεν ταξίδεψαν μαζί του και οι τρεις βαλίτσες τους μέσα στις οποίες εκτός από τα προσωπικά τους είδη υπήρχαν και τα αποσυναρμολογημένα τμήματα του ανθρωποειδούς ρομπότ, του «Troopy».

    Ο Δημήτρης Χατζής είχε ταξιδέψει το Παρίσι όπου συμμετείχε στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση που διοργανώθηκε και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ρομπότ του μαζί με τον Γάλλο γλύπτη και ντιζάινερ Gael Langevin (που το 2012δημιούργησε το πρώτο ρομποτικό ανθρωποειδές «InMoov» δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από ποικίλα πρότζεκτ).

    Ο πατέρας του Δημήτρη Χατζή, Γιώργος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία και την αγωνία του γιου του που όταν διαπίστωσε τη μεγάλη απώλεια ξέσπασε σε κλάματα και αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης των αποσκευών. Τότε διαπιστώθηκε ότι συνολικά δεκαέξι αποσκευές επιβατών της ίδιας πτήσης με του Δημήτρη Χατζή (Παρίσι - Θεσσαλονίκη) δεν είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

    Οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας υποστήριξαν ότι η απώλεια των αποσκευών οφείλονταν σε συστημικό σφάλμα της εταιρείας που αναλαμβάνει τη μεταφορά των αποσκευών εντός του αεροδρομίου του Παρισιού και στα πολύ αυστηρά μέρα ασφαλείας που τηρούνταν.

    [04] Η εταιρεία Johnson & Johnson διατάσσεται να πληρώσει 55 εκατ. δολάρια αποζημίωση μετά από δίκη για τα προϊόντα πούδρας τάλκη

    Η εταιρεία Johnson & Johnson διατάχθηκε από ένα δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να αποζημιώσει με 55 εκατομμύρια δολάρια (47,6 εκατ. ευρώ) μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι η χρήση των προϊόντων με τάλκη για προσωπική υγιεινή της δημιούργησαν καρκίνο των ωοθηκών.

    Η απόφαση αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά δικαστική ήττα για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει περίπου 1.200 μηνύσεις με την κατηγορία ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τον κίνδυνο του καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη. Η δεύτερη δίκη έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι, και η ενάγουσα ονομάζεται Γκλόρια Ρίστεσουντ.

    Η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάρολ Γκούντριτς είπε ότι η ετυμηγορία αντίκειται σε 30 χρόνια ερευνών που υποστηρίζουν ότι ο τάλκης σε καλλυντικά προϊόντα είναι ασφαλής. Η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων της, είπε.

    [05] Νέα ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για το προσφυγικό

    Νέα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την υλοποίηση της ευρωπαϊκής βοήθειας και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων έναντι της Ελλάδας για το προσφυγικό, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν που εξέδωσε στις 25 Απριλίου, διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για μετεγκατάσταση των προσφύγων που κάθε κράτος-μέλος έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει να φιλοξενήσει. Βάσει των στοιχείων αυτών, ενώ έχει προβλεφθεί μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων, μέχρι στιγμής έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 864, σε χώρες όπως οι Λιθουανία (21 σε σύνολο 481), Πορτογαλία (89 σε σύνολο 1.642), Βουλγαρία (4 σε σύνολο 1.302), Γαλλία (362 σε σύνολο 1.300).

    Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και κράτη-μέλη όπως η Ουγγαρία, η Κροατία και η Δανία, τα οποία προκλητικά αρνούνται να δεχτούν έστω και έναν πρόσφυγα μέχρι στιγμής και προσθέτει πως τα ίδια κράτη-μέλη δεν έχουν καν δηλώσει διαθεσιμότητα για τεχνική βοήθεια και κοινές επιχειρήσεις μέσω της Φρόντεξ.

    Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την Επιτροπή σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις καθώς και με το "πώς σκοπεύει να επιταχύνει την πρόοδο υλοποίησης των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό".

    Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν "αν μπορεί να εξασφαλίσει την υλοποίηση της Συμφωνίας" και αν ναι, "τι μέτρα θα λάβει για τις χώρες που αρνούνται πεισματικά να επιμερισθούν τις Ευρωπαϊκές ευθύνες που τους αναλογούν".

    [06] Σχεδόν 90.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο σε χώρες της ΕΕ το 2015

    Περίπου 88.300 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015 και το 13% από αυτούς ήταν παιδιά μικρότερα των 14 ετών που διέσχισαν ηπείρους μόνα, χωρίς τους γονείς τους, αναζητώντας έναν τόπο για να ζήσουν με ασφάλεια.

    Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, έφτασαν πέρσι στην Ευρώπη. Μολονότι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών το 2015 ήταν διπλάσιος εκείνου της προηγούμενης χρονιάς, ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων τετραπλασιάστηκε, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Από το 1,26 εκατομμύριο ανθρώπους που αιτήθηκαν άσυλο στην ΕΕ πέρσι, το ένα τρίτο ήταν ανήλικοι.

    Τέσσερις στους 10 ασυνόδευτους ανήλικους ζήτησαν άσυλο στη Σουηδία. Στη χώρα αυτή κάποιοι ζητούν να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ενήλικα άτομα υποδύονται τους ανήλικους για να εξασφαλίσουν την προστασία που σε διαφορετική περίπτωση θα τους αρνούνταν οι αρχές.

    Τα στοιχεία της Eurostat αφορούν συγκεκριμένα τις αιτήσεις για χορήγηση ασύλου σε πρόσωπα που "θεωρούνται ότι είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι". Αυτό σημαίνει είτε ότι οι αρχές των χωρών δέχτηκαν την ηλικία που δήλωσαν οι ίδιοι οι αιτούντες είτε ότι η ηλικία τους εξακριβώθηκε με άλλους τρόπους.

    Πάνω από το 90% όσων ταξίδεψαν μόνοι, χωρίς έναν γονιό ή κηδεμόνα, ήταν αγόρια. Από αυτά, τα μισά ήταν ηλικίας 16-17 ετών. Το 50% κατάγονταν από το Αφγανιστάν και το 16% από τη Συρία.

    Μετά τη Σουηδία, οι βασικοί προορισμοί των ασυνόδευτων ανηλικών ήταν η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Αυστρία.

    [07] Αυτή την εβδομάδα στο ΕΚ: Βραβείο Καρλομάγνου, Ημέρα της Ευρώπης, υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας

    Τη Δευτέρα, ευρωβουλευτές και ειδικοί συζητούν την πρόταση για δημιουργία υποχρεωτικού Μητρώου Διαφάνειας. Την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς απονέμει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016, στο ¶αχεν της Γερμανίας, ενώ την Κυριακή, το στο Στρασβούργο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό. Επίσης, οι πολιτικές ομάδες ετοιμάζονται για την ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας.

    Δημόσια διαβούλευση για την πρόταση για δημιουργία υποχρεωτικού Μητρώου Διαφάνειας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο ΕΚ με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και ειδικών. Στην συζήτηση συμμετέχει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σιλβί Γκιγιόμ (Σοσιαλιστές, Γαλλία) και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    Την Τρίτη, γίνεται η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016, στο ¶αχεν της Γερμανίας. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους 16-30 ετών για σχέδια που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

    Την Κυριακή 8 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται το κοινό, προκειμένου να γιορτάσει την 'Ημέρα της Ευρώπης' (9 Μαΐου). Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής "Διακήρυξης Σουμάν". Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

    Τέλος, οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ ετοιμάζονται για την ολομέλεια που ξεκινάει στο Στρασβούργο στις 9 Μαΐου.

    [08] Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση πριν το Eurogroup

    Τις πρώτες συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα, θα έχει σήμερα, απότο μεσημέρι κι έπειτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που έχει ήδη εκδηλωθεί από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για νομοθέτηση εκ των προτέρων συγκεκριμένων μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός με δήλωσή του την Μεγάλη Πέμπτη είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ είχε σημειώσει, μιλώντας σε συνεργάτες του ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται». Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει επίσης ότι τη στιγμή αυτή, η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά».

    Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν την ισχυρή υποστήριξη που έχει εκδηλωθεί από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές προς την ελληνική κυβέρνηση , κάτι που αναμένεται να ενισχυθεί με την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων που θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου στην Ρώμη.

    [09] Μηδενικές ροές προσφύγων και μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο

    Χωρίς ροές μεταναστών και προσφύγων το βόρειο Αιγαίο από χθες, Δευτέρα, μέχρι σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη διαδοχική ημέρα που στη Λέσβο δεν υπήρξαν αποβιβάσεις.

    Πάντως, εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα hot spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7.044 άτομα. Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένοι στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 4.020, στη Χίο 2.265 και στη Σάμο 759.

    Στα παραπάνω στοιχεία των hot spots δεν συμπεριλαμβάνονται 270 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο και 120 που έχουν μετακινηθεί από τη Λέσβο, όλοι στη Λέρο.

    [10] Ανακαλύφθηκαν τρεις νέοι πλανήτες οι οποίοι προωθούν την έρευνα για ζωή πέρα από τη Γη

    Η ανακάλυψη τριών πλανητών που περιστρέφονται γύρω από ένα μικρό αμυδρά διακρινόμενο αστέρι ενισχύει την πιθανότητα να βρεθεί ζωή πέρα από τη Γη, είπαν αστρονόμοι χθες.

    Οι πλανήτες, που έχουν το μέγεθος της Γης, κινούνται σε τροχιά γύρω από το αστέρι στον αστερισμό του Υδροχόου, σχετικά κοντά στη Γή - 40 έτη φωτός από αυτήν - και σε απόσταση που προσφέρει το κατάλληλο ποσό θερμότητας ώστε να υπάρξει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά τους, παράγοντας που οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την υποστήριξη ζωής.

    Η ανακάλυψη αποτελεί την πρώτη φορά που έχουν βρεθεί πλανήτες σε τροχιά γύρω από έναν κοινό τύπο αστεριού, το οποίο είναι γνωστό ως υπέρ-ψυχρός νάνος, είπαν οι επιστήμονες.

    "Εάν θέλαμε να βρούμε ζωή αλλού στο σύμπαν, το πρώτο μέρος που θα κοιτούσαμε είναι αυτό", είπε ο Μάικλ Γκίλον του Πανεπιστημίου της Λιέγης στο Βέλγιο, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας που εκδόθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

    Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση του τηλεσκοπίου TRAPPIST (Μικρό Τηλεσκόπιο των Διερχόμενων Πλανητών και Πλανητοειδών, της Ευρώπης) στο παρατηρητήριο Λα Σίγια στη Χιλή.

    [11] Τζ. Πιτέλα: Οι «καρχαρίες» θέλουν να καταδικάσουν σε θάνατο την Ελλάδα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Γερμανοί θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται, όμως οι Σοσιαλιστές σκοπεύουν να τους εμποδίσουν, διαβεβαιώνει ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα.

    "Η παρούσα κατάσταση είναι η επανάληψη μιας ταινίας που παρακολουθήσαμε πριν από έναν χρόνο, με τους ίδιους ηθοποιούς. Από τη μία πλευρά το ΔΝΤ, από την άλλη οι Γερμανοί καρχαρίες, του είδους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν διαστρεβλωμένα μέσα για να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα έθνος που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και απέναντι στην προσφυγική κρίση", είπε ο Πιτέλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EuroActiv.com, όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο και τη στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις "συστηματικές επιθέσεις" του στην ελληνική κυβέρνηση.

    Στην ερώτηση τι κάνει η δική του πολιτική ομάδα για να βοηθήσει την Ελλάδα, ο Πιτέλα απάντησε:

    "Ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί μια προοδευτική δύναμη. Μολονότι ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, εγώ είμαι αντίθετος στις πιέσεις του ΔΝΤ και των άλλων συντηρητικών παραγόντων που απαιτούν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Είναι σαν να λένε: Δεν σας πιστεύουμε, εσάς τους Έλληνες, και θα πρέπει επομένως να πετύχετε προληπτικούς στόχους. Αυτό δεν είναι παρά μια καταδίκη σε θάνατο. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα, είναι θάνατος. Όποιος κι αν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα τον στήριζα".

    Για τις σχέσεις των Σοσιαλιστών με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τζάνι Πιτέλα παραδέχτηκε ότι "υπάρχει ένας διάλογος" ο οποίος, όπως είπε, δεν ξέρει πού θα οδηγήσει "δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να ενταχθεί στο κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών". "Συναντιόμαστε, κάτι που είναι φυσιολογικό μεταξύ πρωταγωνιστών της αριστεράς, ακόμη και διαφορετικών προσανατολισμών", συνέχισε.

    Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν το Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης στην Αθήνα, ο Πιτέλα είπε ότι το να επισείει κανείς την απειλή του Grexit είναι άδικο, αθέμιτο και καταχρηστικό. "Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ. (Οι πιστωτές) ζητούν τώρα από την Ελλάδα επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας, κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλες θυσίες για τους πολίτες και την κοινωνική κατάστασή τους, ξεχνώντας ότι η χώρα αυτή εδώ και χρόνια χύνει αίμα. Αυτό δεν τους εμποδίζει να ζητούν περισσότερη λιτότητα από μια χώρα στο χείλος του γκρεμού. Θέλουν να δουν τη χώρα να βυθίζεται, θέλουν το Grexit γιατί δεν το κατάφεραν πέρσι. Όμως εμείς τους λέμε: No passaran, No passaran!", υπογράμμισε.

    [12] Θρίαμβος για τη Λέστερ, αναδείχθηκε νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 132 χρόνια ιστορίας

    Η πρωταθλήτρια Αγγλίας 2015, Τσέλσι παρέδωσε τα... σκήπτρα στη νέα πρωταθλήτρια Λέστερ, κάνοντας την ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ για το τελικό 2-2, στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Τότεναμ είχε προηγηθεί με 2-0 μετά τα γκολ των Χάρι Κέιν (35΄) και Χέουγκ Μιν (44΄), αλλά η Τσέλσι... είχε επιλέξει... διάδοχο.

    Στο 58΄ ο Κέιχιλ μείωσε σε 2-1, ενώ στο 83΄ ο Αζάρ έκανε... δώρο στη Λέστερ το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Η... αυτοκτονία της Τότεναμ ολοκλήρωσε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για τη Λέστερ και τον Κλαούντιο Ρανιέρι, με τον Βάρντι και την παρέα του να στήνουν ένα μεγάλο γλέντι στο σπίτι του, όπου είχαν μαζευτεί από νωρίς για να δουν το λονδρέζικο ντέρμπι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 May 2016 - 8:32:35 UTC