Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
  • [02] «Χειρόφρενο» σε μετρό και ηλεκτρικό την Κυριακή του Πάσχα
  • [03] Το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα για το Ορθόδοξο Πάσχα
  • [04] Τα μηνύματα των θρησκευτικών ηγετών για το Πάσχα
  • [05] «Διχασμός» στο Emirates για τον Βενγκέρ

  • [01] Στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

    Με τιμές αρχηγού κράτους Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων υποδέχθηκε επισήμως το Άγιο Φως, το οποίο «ταξίδεψε» από τα Ιεροσόλυμα, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», τη συνοδεία ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη. Εν συνεχεία, σε κλίμα συγκίνησης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον επιχώριο μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρουσία πλήθους πιστών που το υποδέχθηκαν θερμά, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ, κοριτσιών από το Λύκειο Ελληνίδων, προσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων.

    «Το Άγιο Φως φέρει τη χάρη της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, ευχήθηκε «το Άγιο Φως να φωτίσει, να νοηματοδοτήσει τη ζωή όλων μας».

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: «Είχα τη χαρά, αλλά και την τιμή με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταφέρουμε από τους Αγίους Τόπους για άλλη μία φορά το Ανέσπερο Φως στην πατρίδα μας. Το Φως που μεταδίδει σε όλη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη χαρά της Ανάστασης και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της αγάπης, της εξόδου στο φως της ελπίδας από την επικράτεια της απελπισίας. Της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία, με συγκίνηση και ευλάβεια, αναγνωρίζουμε στο Άγιο Φως την έμπνευση και την ενδυνάμωση για τη δημιουργική μας πορεία». Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής ενός καινούριου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, πλημμυρισμένου από Αγάπη και Ευτυχία». Τέλος, «σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά».

    Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό. Με σεβασμό και τιμή».

    Με αρχικό προορισμό την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, το Αναστάσιμο Φως θα «ταξιδέψει» εν συνεχεία σε 17 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας, με πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Τα αεροσκάφη θα επιχειρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

    Της ελληνικής αντιπροσωπείας συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής - αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής-υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

    [02] «Χειρόφρενο» σε μετρό και ηλεκτρικό την Κυριακή του Πάσχα

    Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η πρωτεύουσα αύριο, την Κυριακή του Πάσχα, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

    Τα σωματεία των εργαζομένων που προχωρούν σε στάση εργασίας από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας, ζητούν με ανακοίνωση τους την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό. Επίσης, ζητούν να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και να διατηρηθεί μέχρι τότε σε ισχύ η υπάρχουσα ΣΣΕ.

    Τέλος, τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, ώστε να διαμορφωθεί σε νέο, σύγχρονο , αναπτυξιακό «εργαλείο».

    [03] Το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα για το Ορθόδοξο Πάσχα

    Ευχές έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα.

    «H Μισέλ κι εγώ απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας στα μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας εδώ στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς τιμούν τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Γιορτή της Αναστάσεως.

    Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι η στιγμή να θυμηθούν την θυσία του Ιησού Χριστού, να χαρούν με τη νίκη της Αναστάσεως και να μεταμορφωθούν μέσω της ανανέωσης του πνεύματος σε συμφωνία με το θέλημα του Θεού.

    Προσευχόμαστε για τα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας που διώκονται για την πίστη τους και υπόκεινται σε ανείπωτες βιαιοπραγίες και αναζητούμε τρόπους για την απελευθέρωση εκείνων που έχουν απαχθεί.

    Θυμούμαστε εκείνους που έχουν εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους και που έχουν δει τα θρησκευτικά τους ιδρύματα να βεβηλώνονται ή να καταστρέφονται.

    Και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και τους ανθρώπους όλων των θρησκειών και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το έργο ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν εν ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ελπίδας, εμείς θυμούμαστε ότι το φως λάμπει στο σκοτάδι και ότι το σκοτάδι δεν το υπερνικά.

    Ευχόμαστε σε όλους όσοι εορτάζουν ένα ευλογημένο Πάσχα».

    [04] Τα μηνύματα των θρησκευτικών ηγετών για το Πάσχα

    Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Η επισήμανση ότι «Ο Θεός Λόγος με την Ανάστασίν Του αφθαρτοποίησε και εθέωσε τον τετραυματισμένον καιαμαυρωμένον απότην αμαρτίαν κατ' εικόνα Θεού πλασθέντα άνθρωπον, και έδωκεν εις αυτόν και πάλιν την δυνατότητα του καθ' ομοίωσιν, του οποίου απεστερήθη διά της παρακοής» εμπεριέχεται στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Άγιο Πάσχα.

    Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β'

    «Aς βάλουμε λίγο μόνο από το προζύμι της εν Χριστώ αγάπης. Έχει τόση δύναμη αυτό το προζύμι που θα ανακουφίσει τον πόνο και την απελπισία του κόσμου αυτού», παροτρύνει, μεταξύ άλλων, στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β?.

    Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

    «Ανάσταση είναι η έξοδος από κάθε μορφής δουλεία στην ελευθερία, έξοδος από τον μέγιστο εχθρό θάνατο στην ανέσπερη ζωή», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο Πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

    Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'

    «Υγείαν, ειρήνην, ευστάθειαν, ευημερίαν και χαρμόσυνον αναστάσιμον πασχάλιον περίοδον, αναφωνούσα εν χαρά ανεκλαλήτω"ΧριστόςΑνέστη"», εύχεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' στο μήνυμά του για το Πάσχα.

    Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

    Η ευχή «ας είναι το φετινό Πάσχα μια έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής» συνοδεύει το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για το Πάσχα.

    [05] «Διχασμός» στο Emirates για τον Βενγκέρ

    Κανονικός «διχασμός» έχει ξεσπάσει πλέον στην Άρσεναλ κι αυτό φάνηκε στο Emirates, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σε τέτοιο βαθμό ώστε την προσοχή να τραβάνε περισσότερο τα όσα γίνονταν με τους φιλάθλους στην κερκίδα, παρά το ίδιο το ματς. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ νίκησε δύσκολα 1-0 την προτελευταία της βαθμολογίας Νόριτς, όμως το μισό γήπεδο αποδοκίμαζε συνεχώς τον Αλσατό προπονητή και το άλλο μισό τον χειροκροτούσε και αποδοκίμαζε αυτούς που... τον αποδοκίμαζαν. Τη «λύτρωση» έφερε ο Γουέλμπεκ με το γκολ που σημείωσε στο 59΄, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να διακόψει τον «διχασμό» που έχει προκύψει στις τάξεις των φιλάθλων της λονδρέζικης ομάδας και που κράτησε αμείωτος μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 20:32:28 UTC