Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Ιεροσόλυμα το πρωί η ελληνική αντιπροσωπεία, για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα

  • [01] Στα Ιεροσόλυμα το πρωί η ελληνική αντιπροσωπεία, για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

    Αναχωρεί στις 7 το πρωί με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

    Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός. Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος»στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.00 το απόγευμα και στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία»στη Θεσσαλονίκη στις 21.00 το βράδυ.

    Στο μεταξύ, μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα θα αναχωρήσουν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα

    «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα». Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις απάντησε: «Στο Εκοφίν του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ».

    «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ο κόσμος εκνευρίζεται εύκολα. Η ερώτησή μου είναι: "το να ανησυχούμε βοηθά; Πρέπει να είμαστε σοβαροί". Υπάρχει μια συμφωνία στον ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους. Αυτό έχω να πω», δήλωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ερώτηση σχετικά με κάποιες νέες αναφορές σε πιθανότητα «Γκρέξιτ».

    Σε ερώτηση της Λα Στάμπα αν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για χθες Γιουρογκορούπ, ο επικεφαλής του απαντά ότι «είναι θέμα χρόνου» και πως «χρειάζεται εναλλακτική προσέγγιση».

    Σχετικά με την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα υπογραμμίζει ότι «πριν από ένα χρόνο ήταν μηδενική, αλλά στη συνέχεια έγιναν μεγάλα βήματα προόδου». «Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση», εξηγεί ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, το αίτημα για σύγκληση έκτατης Ευρωπαϊκής Συνόδου, εκτιμά ότι «δεν θα βοηθούσε» από τη στιγμή που «το Γιουρογκρούπ πρέπει και μπορεί να λύσει το θέμα». «Θα ειδωθούμε και πάλι στις 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες», τονίζει, τέλος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 April 2016 - 20:32:25 UTC