Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Αμανατίδης: Ανεκτίμητη υπηρεσία στον απανταχού Ελληνισμό η μετάδοση από το ΑΠΕ - ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας στο Φανάρι
  • [02] Εξηγήσεις από τον Μ. Ντράγκι ζητεί η γερμανική Βουλή
  • [03] Μειώθηκε η ανεργία στην Ιταλία, τον Μάρτιο
  • [04] «Φρένο» σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο στην Αθήνα, την Κυριακή του Πάσχα
  • [05] Στους 53.980 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα
  • [06] Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας, για «μια κατάσταση ηρεμίας» στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας
  • [07] Aνησυχεί ο Ντε Μεζιέρ ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν μέσω Λιβύης και Ιταλίας
  • [08] Π. Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ψηφίσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα
  • [09] Απευθείας μετάδοση από την Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

  • [01] Ι. Αμανατίδης: Ανεκτίμητη υπηρεσία στον απανταχού Ελληνισμό η μετάδοση από το ΑΠΕ - ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας στο Φανάρι

    Την πρωτοβουλία του ΑΠΕ-ΜΠΕ να μεταδώσει ζωντανά την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χαιρετίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, τονίζοντας ότι είναι μία μεγάλη υπηρεσία για τον απανταχού Ελληνισμό.

    «Αξίζουν συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους, όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη της συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης», δηλώνει ο κ. Αμανατίδης και προσθέτει: «Η ανάδειξη του πολυσήμαντου έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με την εγκυρότητα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Ελληνισμό, ιδίως της Διασποράς».

    «Το υπουργείο Εξωτερικών», όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι Έλληνες της Διασποράς να πληροφορηθούν την παραπάνω πρωτοβουλία και να μεταφερθούν νοερά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και θα σταθεί αρωγός στην ευόδωση των σκοπών της συνεργασίας αυτής».

    [02] Εξηγήσεις από τον Μ. Ντράγκι ζητεί η γερμανική Βουλή

    Η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, κάλεσε για να δώσει εξηγήσεις τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής αυτής, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    ?Η πρόσκληση έγινε. Πρόκειται για πρόσκληση και όχι για κλήτευση,? τόνισε ο Γκούντερ Κριχμπάουμ πρόεδρος της αναφερόμενης επιτροπής και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

    Οι Γερμανοί συντηρητικοί ασκούν έντονη κριτική στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που ασκεί η ΕΚΤ, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ?Bild? ανέφερε ότι ο Ντράγκι ήταν έτοιμος να παρουσιαστεί στη γερμανική Κάτω Βουλή, προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολουθεί.

    Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να δίνει απαντήσεις σ' ένα εθνικό κοινοβούλιο μιας χώρας που συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ. Η τελευταία φορά που έπραξε κάτι ανάλογο, ήταν στη Γερμανία, το 2012.

    [03] Μειώθηκε η ανεργία στην Ιταλία, τον Μάρτιο

    Μείωση της ανεργίας στο 11,4% σε ότι αφορά στον περασμένο Μάρτιο στην Ιταλία καταγράφουν τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου Istat. Σε μηνιαία βάση η μείωση είναι της τάξης του 0,3%, ενώ σε ετήσια βάση αγγίζει το 1,1%. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2012.

    Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων ηλικίας δεκαπέντε με είκοσι τεσσάρων ετών, η βελτίωση είναι ακόμη πιο αισθητή. Ειδικότερα, το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 36,7%, καταγράφοντας μείωση 5,4% σε ετήσια βάση και 1,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2016 δημιουργήθηκαν στην Ιταλία ενενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων εβδομήντα δυο χιλιάδες μόνιμης απασχόλησης. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι βάσει του νέου νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι, αυξάνονται οι δυνατότητες υπογραφής σύμβασης αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα προβλέπεται πιο «εύκολη» δυνατότητα απόλυσης των εργαζομένων, με απλή καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

    [04] «Φρένο» σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο στην Αθήνα, την Κυριακή του Πάσχα

    Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα μείνει την Κυριακή του Πάσχα η πρωτεύουσα, λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο φορολογικό και ασφαλιστικό.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων "να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".

    [05] Στους 53.980 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

    Στους53.980 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που διενήργησε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης σήμερα το πρωί. Οι νέες αφίξεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρχονται σε 38, εκ των οποίων 23 στη Σάμο και 15 στην Κω. Συνολικά στα νησιά παραμένουν 7.940 πρόσφυγες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων φιλοξενείται στη Λέσβο (4.199) και στη Χίο (2.079).

    Στην Αττική παραμένουν 14.497 άτομα, τα οποία διαμένουν κυρίως στον Σκαραμαγκά (2.880), στο λιμάνι του Πειραιά (2.158), στο Σχιστό (1.850) και στον Ελαιώνα (1.620). Στη Βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 29.278 πρόσφυγες, εκ των οποίων ο ένας στους τρεις (10.172) στην Ειδομένη, ενώ οι υπόλοιποι μοιράζονται σε άλλα 21 κέντρα φιλοξενείας. Άλλοι 1.927 φιλοξενούνται στην Κεντρική Ελλάδα και 338 στα νότια της χώρας.

    [06] Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας, για «μια κατάσταση ηρεμίας» στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας

    Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν στην ανάγκη επικράτησης μιας «κατάστασης ηρεμίας»στη Συρία, από χθες τα μεσάνυχτα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.Τόσο η Μόσχα, όσο και η Ουάσιγκτον θα εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας σε περιοχές όπως, η Λαττάκεια, αλλά και τα προάστια γύρω από την πρωτεύουσα, Δαμασκό.

    Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα έχει εφαρμογή και στο Χαλέπι.

    [07] Aνησυχεί ο Ντε Μεζιέρ ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν μέσω Λιβύης και Ιταλίας

    Οι μετανάστες δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να φτάνουν στη Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της οδού των Βαλκανίων, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί καθώς φθάνουν πλέον άνθρωποι μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας.

    "Είναι σαφές ότι η Βαλκανική οδός ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν είναι ούτε θα πρέπει να γίνει ξανά ένα μέρος απ' όπου άνθρωποι θα περνούν για να φθάνουν στη Γερμανία και την Αυστρία και το κέντρο της Ευρώπης", δήλωσε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου στο Πότσδαμ. "Τώρα το ζήτημα είναι οι εναλλακτικές οδοί --στην Βαλκανική οδό, ενώ ανησυχούμε επίσης ότι θα έχουμε αυξανόμενους αριθμούς προσφύγων και πάλι, καθώς έρχονται μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας", πρόσθεσε.

    [08] Π. Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ψηφίσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα

    Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ψηφίσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Κατά την άποψή μας δεν χρειάζεται μια ακριβής και λεπτομερής δέσμη μέτρων αλλά ένας μηχανισμός που θα δείχνει με ακρίβεια πώς θα ληφθούν αυτά τα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, υπογραμμίζοντας πως οι προτάσεις που έχει καταθέσει μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά κινούνται προς «αυτήν την κατεύθυνση». Υπάρχει ακόμα «δουλειά» που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί εκτιμώντας, ωστόσο, πως η εργασία που απομένει «μπορεί και πρέπει να τελειώσει γρήγορα».

    Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, υποστήριξε πως οι θεσμοί «πρέπει να έχουν μια κοινή άποψη», αλλά όχι κατά παράβαση της νομοθεσίας. «Θέλουμε το ΔΝΤ» αλλά ο μηχανισμός πρέπει να γίνει «αποδεκτός» από την ελληνική πλευρά, είπε και τόνισε: «Πρέπει να είναι σύμφωνος με το νομικό πλαίσιο της χώρας. Είμαστε δημοκρατίες και πρέπει να το σεβαστούμε». Υπενθύμισε δε, πως η άποψη των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πως το πρώτο βασικό πακέτο μέτρων θα είναι «αρκετό» για να επιτύχει η Ελλάδα το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018.

    Ο Π. Μοσκοβισί προειδοποίησε επίσης μιλώντας κατά των «καθυστερήσεων», τονίζοντας πως η «πρόοδος» που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι «καλύτερης ποιότητας» σε σχέση με «προηγούμενους μήνες ακόμα και χρόνια» και πως είναι άτοπο να «δίνεται μια εντύπωση κρίσης». «Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο 99% της συμφωνίας για το πρώτο πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι της συμφωνίας, που ήρθε μετά από πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση «δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούλιο».

    Σημαντική πρόοδο παρατηρούν Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΜΣ

    Κοινή δήλωση δημοσιοποίησανη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι: "Οι θεσμοί και οι Ελληνικές Αρχές έχουν υλοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Ελληνικού Προγράμματος. Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις έδρες τους με τις Αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτικής".

    Τα μέτρα επαρκούν ως το 2018, εκτιμούν οι Βρυξέλλες

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι κατά την άποψη των Βρυξελλών τα μέτρα που έχει λάβει ως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος ως το 2018. Άφησε δε να εννοηθεί ότι αν το ΔΝΤ θεωρεί πως ενδεχομένως δεν θα επιτευχθούν, εναπόκειται στα κράτη της ευρωζώνης να διαβουλευτούν επί του θέματος.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι οι διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες παρά την αποχώρηση των επικεφαλής των ευρωπαϊκών υπηρεσιών από την Αθηνά.

    Παράγοντας της ευρωζώνης άφησε, εξάλλου, σήμερα να εννοηθεί ότι επί της ουσίας οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών έχουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ολοκληρωθεί και ότι το ζήτημα των ενδεχομένων εφεδρικών μέτρων θα αποτελέσει αντικείμενο πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών μελών, σε συνδυασμό με το ζήτημα των ρυθμίσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

    Η Επιτροπή επεξεργάζεται έναμηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

    Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» πάνω στο ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων που θα ανοίξει το δρόμο για τις συζητήσεις πάνω στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαιώνοντας ότι οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα στις Βρυξέλλες «σε πλήρη συνεννόηση» με τις ελληνικές αρχές και όλους τους θεσμούς. «Η εργασία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις έδρες των θεσμών. Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πίστη και προσήλωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε η Μίνα Αντρέεβα.

    Ανέφερε, επίσης, πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις «ελληνικές αρχές, τους υπόλοιπους θεσμούς, και τα άλλα κράτη-μέλη» πάνω στα «τελευταία στοιχεία» ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων, στο «πνεύμα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου».

    [09] Απευθείας μετάδοση από την Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεωνστoπλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινάει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη Κωνσταντινούπολη, θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

    Η Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 22:45 ώρα Ελλάδας, και θα προβληθεί ελεύθερα χωρίς συνδρομή,μέσωliveStreamingαπό την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η μετάδοση γίνεται με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και της Hellas Sat.

    Διαβάστε επίσης: Ι.Αμανατίδης: Ανεκτίμητη υπηρεσία στον απανταχού Ελληνισμό η μετάδοση από το ΑΠΕ ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας στο Φανάρι


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 April 2016 - 10:33:26 UTC