Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου η ΝΔ
  • [02] Π. Ρήγας: ΔΝΤ και Σόιμπλε θέλουν την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και την ανατροπή της κυβέρνησης
  • [03] Τζ. Πιτέλα: Όχι στον εκβιασμό των πρόσθετων μέτρων για την Ελλάδα
  • [04] Ο. Γεροβασίλη: Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Eurogroup
  • [05] Συνάντηση Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [06] Ημιβυθισμένο παραμένει το «Παναγία Τήνου» - Το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αφήνει ανοικτό το υπ. Ναυτιλίας
  • [07] Ο γενικός διευθυντής του Rossiya Segodnya στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:Οι κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων ταπεινώνουν την Ευρώπη
  • [08] Τουρκία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 7 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Προύσα
  • [09] Το «Ναι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ καταγράφει προβάδισμα 7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [10] Παράλογη και μη δημοκρατική χαρακτήρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα
  • [11] Ολυμπιακός και ΑΕΚ για 7η φορά θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου
  • [12] Με 310 προσκλήσεις και διαιτητή τον Σιδηρόπουλο ο τελικός του Κυπέλλου

  • [01] Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου η ΝΔ

    Την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζήτησε εκ νέου η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να επισημαίνει πως είναι το μόνο που του έχει απομείνει.

    Ο κ. Κουμουτσάκος σε δήλωσή του, και απαντώντας στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έκανε λόγο για «βαρύ για τους Έλληνες λογαριασμό» της τάξης των 5,4+3,6 δισ. ευρώ, ο οποίος -όπως είπε- είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνικών χειρισμών της ανίκανης κυβέρνησης Τσίπρα.

    «Με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία της έδωσε "χώρο"στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα -μη αποδεκτά από τη Νέα Δημοκρατία- μέτρα», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως όπως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει, η κυβέρνηση με τους τυχοδιωκτισμούς της εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλλημα: "βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη".

    Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει την ευθύνη των πολύ αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν αποκλείει ούτε και το καταστροφικό σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μέσα σε 10 μήνες.

    «Ο κίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας, από τα ανόητα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, είναι τεράστιος.

    Έχουν χάσει το μέτρο και την κοινή λογική. Κατηγορούν, αντί να απολογούνται. Επιμένουν, αντί να ζητούν συγγνώμη.

    Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι αυτό που ζήτησε -και σήμερα- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Π. Ρήγας: ΔΝΤ και Σόιμπλε θέλουν την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και την ανατροπή της κυβέρνησης

    «Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκουν οδό διαφυγής. Αντιθέτως, αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από τα συμβόλαια εξόντωσης που είχαν επιβάλει οι προηγούμενοι, που είναι πιστοί και σήμερα σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας συνεχώς τις προτάσεις του ΔΝΤ».

    Αυτό σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για παραίτηση του πρωθυπουργού, και τόνισε ότι «δεν μπορούν να απευθύνονται με τέτοια θρασύτητα οι θύτες στον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να κρατήσει την κοινωνία όρθια».

    Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές», ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την προσπάθεια της για ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας» και χαρακτήρισε «εγκληματική για την ελληνική κοινωνία» την επιλογή της ΝΔ να ζητάει εκλογές. Είπε επίσης ότι δεν θέλει να προκαταβάλει την εξέλιξη του Eurogroup: «Ας μην μιλάμε με βάση υποθετικά σενάρια» συνέχισε και εκτίμησε ότι «θα επικρατήσουν οι νηφάλιες φωνές που δεν θέλουν την καταστροφή της Ευρώπης, γιατί δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα?.Μένω στις δηλώσεις του κ. Τουσκ, του κ. Πιτέλα και του κ. Γιούνκερ», είπε. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική για τη στάση του ΔΝΤ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Θέλουν την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για να αμφισβητηθούν και από άλλες χώρες στην Ευρώπη οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των δημοσιονομικών περιορισμών», είπε. «Προφανώς θα ήθελαν μια άλλη κυβέρνηση που θα έλεγε ?ναι σε όλα' και με εγκληματικό τρόπο θα υλοποιούσε όλα όσα ζητούν, πιστοί στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού» σχολίασε.

    Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν στηρίζονται σε κανένα οικονομικό στοιχείο που να δικαιολογεί την επιμονή τους σε αυτά τα μέτρα. Είπε ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ ήταν για 0,6% πρωτογενές πλεόνασμα, η συμφωνία για 0,25% και έχουμε +0.7%. «Έχουμε καλύψει δηλαδή, τον στόχο που είχε μπει στην συμφωνία, άρα η συμφωνία πρέπει να υλοποιηθεί», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «οι θεσμοί της Ευρώπης οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και «δεν μπορεί το ΔΝΤ να επιβάλει αυτές τις πολιτικές εντός της Ευρώπης», η οποία με το Ευρωκοινοβούλιό της και με τους ηγέτες των χωρών «πρέπει να απαντήσουν στον εκβιασμό».

    [03] Τζ. Πιτέλα: Όχι στον εκβιασμό των πρόσθετων μέτρων για την Ελλάδα

    Εκβιασμό χαρακτηρίζει την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα, ο Τζάνι Πιτέλα, σημειώνοντας ότι αυτό θα σήμαινε πως «κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα», και τονίζει πως αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, τότε «η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα».

    Συγκεκριμένα, σε δήλωσή στην ιστοσελίδα της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής της ομάδας τονίζει:

    «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να εμποδίσουμε την κρίση στην Ελλάδα στον δρόμο προς το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που -κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015.

    Αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διεξοδο, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον μία συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους».

    [04] Ο. Γεροβασίλη: Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Eurogroup

    «Είμαστε αισιόδοξοι ότι Eurogroup θα καθοριστεί με συγκεκριμένη ημερομηνία τις επόμενες μέρες. Έχουμε όλους τους λόγους να είμαστε σίγουροι, να πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί το Eurogroup», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξελέγη πρόσφατα με ορίζοντα τετραετίας.

    Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «όλα δείχνουν ότι η διάθεση όλων των θεσμών είναι να προχωρήσουμε προς το συμφέρον όχι μόνο του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, αλλά προς το συμφέρον όλων, να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και είμαστε πεισμένοι πως όλα όσα λέγονται επισήμως αποτυπώνουν αυτή τη διάθεση». Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ήταν σαφής -και στη συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ- ότι θα ζητηθεί η σύνοδος κορυφής εφόσον δεν οριστεί Eurogroup.

    Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση φοβάται τελεσίγραφο των δανειστών σε κάποιο έκτακτο Eurogroup, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σημεία για τέτοιου τύπου πορεία, και συμπλήρωσε ότι η διατυπωμένη διάθεση είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση του προγράμματος. Σε ερώτηση σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και καμία ανασφάλεια περί αυτού.

    «Σε συζητήσεις σεναρίων δεν θα απαντήσω», είπε, ερωτηθείσα σχετικά με σενάρια εκλογών, δημοψηφίσματος, οικουμενικής κυβέρνησης, εάν το ΔΝΤ «στυλώσει τα πόδια», για να υπογραμμίσει ότι «είμαστε πεισμένοι ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η οικονομία θα πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και θα βγούμε από αυτό το στενό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα». «Είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα συμβεί αυτό που περιγράφω», τόνισε.

    Για το εάν η απόσταση που χωρίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από το ΔΝΤ είναι πιο μικρή από εκείνη που χωρίζει την ελληνική πλευρά από τους θεσμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κυβέρνηση είναι πιο κοντά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι όμως ζητούν το ΔΝΤ να είναι στο πρόγραμμα και πως το ΔΝΤ βάζει τα ζητήματα του χρέους προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και προς την κυβέρνηση μέτρα «που δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η συζήτηση τους». Μίλησε για αντίθεση, σημειώνοντας ότι διαφαίνεται μια διαφορά μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών με το ΔΝΤ, την οποία έχει ιστορική ευθύνη η ΕΕ να απαντήσει.

    Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η χτεσινή συζήτηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών δεν διεκόπη με την ευθύνη κάποιου και κυρίως με την ευθύνης της ελληνικής πλευράς, αλλά διακόπηκε ώστε οι εκπρόσωποι των θεσμών να πάρουν οδηγίες από τους επικεφαλής τους. Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει πρόοδος στην απογευματινή συζήτηση, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, αλλά γίνεται μια συζήτηση που θα είναι σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και θα αφορά την ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης. Όπως ανέφερε, εάν χρειαστούν διευκρινίσεις πάνω στην ελληνική πρόταση, είτε σε νομικό είτε σε οικονομικό επίπεδο, βεβαίως θα τα συζητήσουμε ?στη βάση τεχνικών κλιμακίων, όμως, που σημαίνει επεξεργασία και όχι άλλου είδους αποφάσεις.

    Για το εάν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών, είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση. «Δεν επίκειται τέτοιο ζήτημα», απάντησε, ερωτηθείσα εάν θα γίνει ανασχηματισμός μετά το Πάσχα. Παρέπεμψε στην αναφορά που είχε κάνει ο πρωθυπουργός σε ένα υπουργικό συμβούλιο, ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα όλοι κρινόμαστε, προσθέτοντας ότι σε ένα χρονικό διάστημα θα κριθούν οι υπουργοί, όποτε κρίνει ο πρωθυπουργός.

    Σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε ότι κανένα θέμα δεν υπάρχει μεταξύ του κ. Τσακαλώτου, του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης. Ως προς το πότε θα συζητηθεί το ασφαλιστικό στη Βουλή, είπε ότι αυτό αφορά το πρόγραμμα της Βουλής, θα αποφασιστεί στη διάσκεψη των προέδρων.

    [05] Συνάντηση Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο νομικών κλιμακίων, με αντικείμενο την κυβερνητική πρόταση σχετικά με το πακέτο των «προληπτικών μέτρων» ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

    Στόχος είναι να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η αξιολόγηση σε ένα έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει προτείνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού - συστήματος αυτόματης περικοπής δαπανών, εφ'όσον διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, τις οποίες θα επικυρώνει η Eurostat.

    [06] Ημιβυθισμένο παραμένει το «Παναγία Τήνου» - Το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αφήνει ανοικτό το υπ. Ναυτιλίας

    Ημιβυθισμένο και καθισμένο στον πυθμένα του λιμανιού του Πειραιά στην πύλη Ε-4, εξακολουθεί να παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» που χθες λόγω εισροής υδάτων παρουσίασε δεξιά κλίση 40 μοιρών.

    Τα ειδικά συνεργεία που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου πλοίου από τον ΟΛΠ, έχουν τοποθετήσει αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το «Παναγία Τήνου», ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να σφραγιστεί και να στεγανοποιηθεί ο καταπέλτης, πριν ξεκινήσει η απάντληση των υδάτων προκειμένου να εντοπιστεί το σχετικό ρήγμα που προκάλεσε την εισροή.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών συνεργείων και με σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» κατ? εκτίμηση έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ η κατάσταση στο εσωτερικό του από τα νερά φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.

    Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία απάντλησης των υδάτων αλλά και στεγανοποίησης του καταπέλτη και του ρήγματος, εφόσον εντοπιστεί, θα είναι χρονοβόρα και θα διαρκέσει μέρες.

    Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ ενώ στελέχη της διοίκησης του ταμείου επιβεβαίωσαν σήμερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αποστολή σχετικού εγγράφου από τις 18/4/2016 προς την ΠΝΟ, την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ότι ειδοποιήθηκε η υπηρεσία από τον αρμόδιο φύλακα ότι το «Παναγία Τήνου» παρουσίασε νερά και έχει πάρει μία κλίση προς τα δεξιά.

    Επίσης τόνισαν ότι μεσεγγυούχος του πλοίου είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

    Το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αφήνει ανοικτό σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εισροή υδάτων στο πλοίο. Όπως υποστηρίζει όλο το διάστημα στο οποίο το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αλλά και του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, ήλεγχαν σε καθημερινή σχεδόν βάση την εικόνα του. Τονίζεται επίσης ότι την προηγούμενη ημέρα του περιστατικού, στις 25-4-2016, ο διευθυντής Κλάδου Ελέγχου Πλοίων και ο διευθυντής της διεύθυνσης Επιθεώρησης Πλοίων επισκέφθηκαν το πλοίο και διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του παρέμενε αμετάβλητη, σε σχέση με την διαπιστωθείσα από τη διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων από τις 2-6-2015.

    [07] Ο γενικός διευθυντής του Rossiya Segodnya στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:Οι κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων ταπεινώνουν την Ευρώπη

    «Οι κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων ταπεινώνουν την Ευρώπη, την καταστρέφουν. Έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελευθερία της έκφρασης», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του ρωσικού ενημερωτικού ομίλου Rossiya Segodnya (Ροσίγια Σιβόντνια), Ντμίτρι Κισελιόφ. «Δυστυχώς, στην Ευρώπη υπάρχουν περιορισμοί στη θεματολογία, αναφορικά με τους ανθρώπους, τους ανθρώπους τους διώχνουν. Με αυτή την έννοια, έχουμε αλλάξει θέσεις. Έχουμε ανταλλάξει θέσεις όσον αφορά το δικαίωμα τής ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων. Παλιά δεν επιτρεπόταν η έξοδος από την Σοβιετική Ένωση. Μας έλεγαν: "Μα πώς έτσι; Βάζετε εμπόδια. Να τι λέει η Παγκόσμια Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου 10ης Δεκεμβρίου 1948, η ελευθερία μετακίνησης ... ". Και τώρα το μόνο πράγμα που εμποδίζει τους Ρώσους να μετακινηθούν, είναι οι ευρωπαϊκές βίζες. Και το μέγεθος του πορτοφολιού του καθενός. Πριν εμείς ασχολιόμασταν με την εξαγωγή επαναστάσεων, τώρα με αυτό ασχολείται η Δύση. Δηλαδή, ώ του θαύματος, ανταλλάξαμε θέσεις, και μένει να αναρωτηθεί κανείς πόσο εύκολα έγινε αυτό και πόσο κυνικά συνεχίζουν να αναζητούν ακόμα και τώρα δικαιολογίες για να τιμωρήσουν. Για μένα προσωπικά, αυτό είναι γελοίο», υποστηρίζει ο κ. Κισελιώφ, εκ των διασημοτέρων δημοσιογράφων στη Ρωσία, η τηλεοπτική εκπομπή του οποίου κάθε Κυριακή απόγευμα έχει εκατομμύρια τηλεθεατές.

    Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής του Ροσίγια Σιβόντνια -του μεγαλύτερου δημόσιου δημοσιογραφικού ομίλου στη Ρωσία, που διαθέτει μεταξύ άλλων τα πρακτορεία Ria Novosti και Sputnik και το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, αναφέρεται στη συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στο πλαίσιο και του αφιερωματικού έτους «Ελλάδα-Ρωσία 2016». Απαντά επίσης στις εναντίον του κατηγορίες ότι είναι ομοφοβικός, σταλινικός και αρχιπροπαγανδιστής του Πούτιν.

    Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ένας ανιψιός του είναι στο Άγιον Όρος και θέλει να γίνει μοναχός. «Εργάζεται προσωρινά ως βοηθός. Θέλει να γίνει μοναχός. Του είπαν σε πέντε χρόνια. Δέχτηκε. Είναι 44 χρονών. Είναι υπεύθυνος τώρα για το πλύσιμο των ρούχων. Είναι υπερήφανος ότι ήδη έδωσαν ράσο, και όχι απλώς μια μαύρη ρόμπα. Τον ρωτάω: "Σεργκέι, τι νέα;". Μου είπε ότι πρόσφατα, στην 100η επέτειο του ηγουμένου, τους είπαν: "Όποιος θέλει να κάνει δώρο, να μάθει 100 ψαλμούς". Τον ρωτάω: "Πόσο χρόνο θέλει περίπου;". Μου λέει: "Αν διαβάσεις χωρίς διακοπές, μιάμιση ώρα". Του λέω: "Και λοιπόν;". Τελικά πήρε την τρίτη θέση στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Του στέλνω ζεστά ρούχα, παπούτσια ορειβασίας, ό,τι ζητά. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να πάω εκεί, λόγω αυτών των ηλίθιων κυρώσεων που μου επέβαλαν. Τι στόχο έχουν αυτές οι κυρώσεις; Μου φαίνονται γελοίες. Δεν πειράζει, μιλάμε στο τηλέφωνο, και παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν εκεί».

    [08] Τουρκία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 7 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Προύσα

    Σε επίθεση βομβίστριας-καμικάζι οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε μια τουριστική τοποθεσία της Προύσας, στη βορειοδυτική Τουρκία, ανέφερε ένας αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Η γυναίκα που διέπραξε την επίθεση σκοτώθηκε, ενώ τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ιστορικό μεγάλο τέμενος Ουλού Τζαμί, ένα από τα σύμβολα της πόλης.

    [09] Το «Ναι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ καταγράφει προβάδισμα 7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Σε 45% ανέρχεται το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την αποχώρηση της Βρετανίας βρίσκεται στο 38%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

    Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.003 πολίτες και διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου.

    Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 17% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο.

    Οι πιθανότητες να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα ανέρχονται σε 73% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα στον ιστότοπο του IG, ένα ποσοστό που καταγράφει άνοδο σε σύγκριση με το 64% της περασμένης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον βασικό παράγοντα που συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού αυτού.

    Εντούτοις, στη δημοσκόπηση, το στρατόπεδο υπέρ της «αποχώρησης» έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Survation της 24ης Μαρτίου και κατά 4% σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων που διενήργησε το ινστιτούτο φέτος, την 20η Φεβρουαρίου.

    [10] Παράλογη και μη δημοκρατική χαρακτήρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα

    «Παράλογη» και μη δημοκρατική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018, σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής υπηρεσίας του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ΜΝΙ, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις και ο Επίτροπος των Οικονομικών Πιερ Μσκοβισί ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους έφθασαν σε αδιέξοδο. «Σε μια - όπως περιεγράφη - σε έντονους τόνους παρέμβαση, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ ήταν παράλογεςκαι ότι σε καμία δημοκρατία στον κόσμο δεν θα γινόταν αποδεκτή μια τέτοια απαίτηση», αναφέρει το ΜΝΙ και προσθέτει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, σύμφωνα με πηγή που βρισκόταν στην συνεδρίαση, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες να νομοθετήσουν ένα πακέτο μέτρων το οποίο μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, αλλά μπορεί και όχι. «Καμία Βουλή στον κόσμο δεν θα το δεχόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γιούνκερ επιτέθηκε ακόμη στο ΔΝΤ για την ιδιαίτερα αυστηρή κριτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρωζώνη. «Είμαστε κατά 95% κοντά σε συμφωνία. Πρέπει να εργαστούμε ώστε να φτάσουμε γρήγορα στο 100%», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η εκ των προτέρων απαίτηση για λήψη μέτρων δεν είναι δημοκρατική.

    Όπως αναφέρεται ακόμη στο τηλεγράφημα, ο κ. Γιούνκερ θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας, στην διάρκεια της οποίας «αναμένεται να προσφέρει στήριξη στην ιδέα ότι το προληπτικό σχέδιο θα πρέπει να είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές».

    --Βρισκόμαστε "πολύ κοντά σε συμφωνία" τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί από την Ευρωβουλή

    ?Πολύ κοντά σε συμφωνία? βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από την επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Επιτροπή πιστεύουν ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία. «Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά πολλά έχουν ήδη γίνει και δεν πρέπει να αντιδρούμε σαν να έχει ξεσπάσει νέα κρίση?, τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος, ενώ πρόσθεσε ότι η μεγάλη σύγκλιση μεταξύ Αθήνας και θεσμών στα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις δίνουν ελπίδες ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία.

    Ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες οι πλευρές είναι έτοιμες να εργαστούν με μεγάλη ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και κοινή βούληση, ώστε η Ελλάδα, υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει σε ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Φ. Μογκερίνι: Yπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα

    [11] Ολυμπιακός και ΑΕΚ για 7η φορά θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου

    Την ευκαιρία να διεκδικήσει μετά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας κι ως εκ τούτου ακόμα ένα νταμπλ, θα έχει ο Ολυμπιακός στον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στις 7 Μαΐου. Οι πειραιώτες, βρέθηκαν ως όφειλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» για τον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

    Αφού παρήλθε η προβλεπόμενη χρονική διορία, ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα κι έτσι ο Ολυμπιακός επικύρωσε την πρόκρισή του στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Θα είναι η 7η φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό, με τις επιτυχίες να είναι μοιρασμένες (3-3).

    Ο Ιβάν Σαββίδης με γραπτή δήλωση ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασής του να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα του ημιτελικού. Όπως τόνισε, η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να θυσιαστεί για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Δεν ασχολούμαστε με κλόουν», ήταν η απάντηση των «ερυθρολεύκων».

    [12] Με 310 προσκλήσεις και διαιτητή τον Σιδηρόπουλο ο τελικός του Κυπέλλου

    Χωρίς την παρουσία μαθητών -όπως αρχικά είχε αποφασισθεί- καθώς τα σχολεία είναι κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα, θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Την αναμέτρηση της 7ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα παρακολουθήσουν 310 «εκλεκτοί», οι οποίοι θα φέρουν ονομαστικές προσκλήσεις που θα προμηθευθούν από την ΕΠΟ (250) και τις δύο ΠΑΕ (από 30 εκάστη). Αυτό αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι διαιτητής του τελικού θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 April 2016 - 16:32:37 UTC