Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το αίνιγμα του εξαφανισμένου πλοίου στη Μεσόγειο
  • [02] Με... δώρο Μάρσαλ ο Άρης στα ημιτελικά

  • [01] Το αίνιγμα του εξαφανισμένου πλοίου στη Μεσόγειο

    Επί μέρες πλανάται το μυστήριο για το ναυάγιο του πλοίου με τους πρόσφυγες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Πιθανόν να έχουν πνιγεί εκατοντάδες άνθρωποι, το πού και το πόσοι ακριβώς είναι άγνωστα. Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung προσπάθησε να συνθέσει το παζλ.

    Όπως γράφει, συνήθως βρίσκονται τεκμήρια του ναυαγίου εντός λίγων ωρών. Αυτήν τη φορά, όμως, ούτε η ελληνική ακτοφυλακή, ούτε η FRONTEX έχουν εντοπίσει κάτι. Έστω και αν πρόκειται για μια έκταση 2,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων της Μεσογείου, αυτό είναι ασυνήθιστο, αναφέρει η εφημερίδα.

    Οι μόνες, μη ασφαλείς, πληροφορίες ξεκινούν από τη Σομαλία και την Αίγυπτο και φτάνουν ως την Ευρώπη, ενώ, όπως σημειώνει, χωρίς τους επιζώντες δεν θα γνωρίζαμε ίσως τίποτα, αφού θα τους είχε καταπιεί όλους η θάλασσα.

    Οι πρώτες πληροφορίες προέρχονται από 41 επιζώντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από ένα φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο 175 χιλιόμετρα από την Πύλο. Οι 37 που έφτασαν το Σάββατο το πρωί στην Καλαμάτα ήθελαν να πάνε στην Ιταλία.

    Πιθανόν να ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό τη Σαρδηνία. Ήταν 240 συνολικά, κατά μια μαρτυρία Σομαλού διασωθέντα. Μετά από ώρες στη θάλασσα οι λαθροδιακινητές θέλησαν να τους επιβιβάσουν σε ένα πλοίο μήκους 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν ήδη άλλοι 300 άνθρωποι, πιθανόν από την Αίγυπτο. Αυτό το πλοιάριο βυθίστηκε κατά την προσπάθεια επιβίβασής τους. Μπόρεσαν να σωθούν μόνον όσοι ήξεραν κολύμπι και επέστρεψαν στο πρώτο σκάφος.

    Ένας Αιθίοπας είπε ότι η γυναίκα του και το παιδί του πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του και ότι συνολικά πνίγηκαν 500 άνθρωποι. Τα ερώτημα είναι όμως πού. Θα μπορούσε να είναι κάπου μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

    [02] Με... δώρο Μάρσαλ ο Άρης στα ημιτελικά

    Στην... ιστορία θα μείνει ο Τζερμέιν Μάρσαλ και ο 2ος προημιτελικός Κηφισιά-Άρης για τα πλέι οφ της Α1 στο μπάσκετ. Η Κηφισιά ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη και το 1-1, αλλά ο Αμερικανός της με αυτοκαλάθι στην εκπνοή της 1ης παράτασηςέστειλε τον αγώνα σε 2η παράταση, με τον Άρη να νικά 108-103, να κάνει το 2-0 και να προκρίνεται στα ημιτελικά. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα αντιμετωπίσουν ως 3οι στην κανονική περίοδο το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου.

    Η... απίστευτη γκάφα του Μάρσαλ έχει γίνει viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης! Συγκεκριμένα, με το σκορ 95-93 υπέρ της Κηφισιάς, ο Μάρσαλ υπέπεσε σε φάουλ στον ΜακΝιλ, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη και εσκεμμένα αστόχησε στη δεύτερη βολή, αλλά η μπάλα κατέληξε στα... σίγουρα χέρια του Στίγκερς στα 4΄΄. Ο Μάρσαλ έγινε αποδέκτης της μπάλας και αντί να στραφεί προς το άλλο μισό του γηπέδου... σημείωσε... παλικαρίσιο... αυτοκαλάθι διαμορφώνοντας το 95-95 και ο αγώνας θα κρινόταν σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

    Τα δεκάλεπτα: 28-22, 48-34, 65-61, 81-81 κ.α., 95-95 (1η παρ.), 103-108 (2η παρ.)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2016 - 22:32:22 UTC