Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΝΔ
  • [02] Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους δήλωσε ο Β.Σόιμπλε
  • [03] Συρία: Δεκατρείς νεκροί και 22 τραυματίες από βομβαρδισμούς στην πόλη Ντούμα
  • [04] Δυνατή μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, ανάμεσα σε Αθήνα και πιστωτές, βλέπει η Φιγκαρό
  • [05] Ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016
  • [06] Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη συνεργασία με την ΕΕ στο Αιγαίο
  • [07] Συνάντηση N. Ξυδάκη με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Πολιτική
  • [08] «Τα λάθη της ΝΔ είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

  • [01] Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΝΔ

    «Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ επισημαίνοντας πως με πάτημα το προσφυγικό τα λαϊκίστικα κινήματα ξεδιπλώνουν λόγο μίσους. Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται.

    «Κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα νέα μέτρα και την φοροεπιδρομή» τόνισε επισημαίνοντας πως χρειάζεται ανασχεδιασμός με εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα. «Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, διαλύει την υγεία και την πρόνοια, τη δικαιοσύνη και την παιδεία, η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη» τόνισε επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει τη ΝΔ. Η κα Μπακογιάννη στήριξε τις προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικό και κατέθεσε δική της πρόταση σύμφωνα με την οποία η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα πρέπει να έχει και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

    Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η ΝΔ κάνει τη στροφή προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα της είχαν γυρίσει την πλάτη. « Όποτε η ΝΔ ακομπλεξάριστα άνοιξε τις πόρτες της και έκανε ανοίγματα, ήταν η ΝΔ του 40-45%. Όταν έκανε στροφή στον εσωτερικό της κόσμο και γινόταν μια ομάδα τότε έχανε τις εκλογές. Ο δρόμος είναι να ανοίξουμε καρδιές και ψυχές, να ενώσουμε την κεντροδεξιά και το επόμενο συνέδριο της ΝΔ θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κα Μπακογιάννη.

    [02] Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους δήλωσε ο Β.Σόιμπλε

    Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους προς το παρόν επανέλαβε από το Άμστερνταμ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμπληρώνοντας ότι το ελληνικό χρέος δε θα χρειαστεί ρύθμιση όσο η ανάλυση δείχνει πως είναι βιώσιμο. Επιπλέον ανέφερε πως η Ελλάδα ωφελείται ήδη από χαμηλά επιτόκια δανεισμού και μακρές ωριμάνσεις, ενώ οι προτάσεις για πάγωμα των χαμηλών επιτοκίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) παραβιάζουν τους κανόνες του ESM.

    «Οι θεσμοί θα βρουν μια λύση»

    «Υπάρχουν προφανώς προβλήματα ρευστότητας (σσ: στην Ελλάδα) αλλά η οικονομία βρίσκεται στα ασφαλή χέρια του υπουργού Οικονομικών» δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ.

    Σε ό,τι αφορά το πακέτο εφεδρικών μέτρων που καλείται η Ελλάδα να νομοθετήσει έτσι ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, ανέφερε πως σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, «υπάρχουν πράγματα που είναι δυνατά και άλλα που είναι αδύνατα για νομικούς λόγους». «Οι θεσμοί θα βρουν μια λύση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι πρέπει να σχεδιαστεί ένας «μηχανισμός» από τους θεσμούς που θα αποκαθιστά την «εμπιστοσύνη» τόσο στο πλαίσιο του Eurogroup όσο και σε ό,τι αφορά τους «επενδυτές στις αγορές». «Αυτό θα δημιουργούσε συνθήκες σταθερότητας για μεγαλύτερη περίοδο», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    [03] Συρία: Δεκατρείς νεκροί και 22 τραυματίες από βομβαρδισμούς στην πόλη Ντούμα

    Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται στ' ανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το αναφερόμενο παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και μεταδίδει πληροφορίες μέσω δικτύου επαφών του στη Συρία, αναμένει αύξηση του αριθμού των νεκρών καθώς υπάρχουν 22 τραυματίες, μερικοί από αυτούς, σε κρίσιμη κατάσταση.

    [04] Δυνατή μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, ανάμεσα σε Αθήνα και πιστωτές, βλέπει η Φιγκαρό

    « Η ελάφρυνση του χρέους είναι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία είναι δυνατή την ερχόμενη εβδομάδα». Με τον τίτλο αυτό η εφημερίδα Λε Φιγκαρό δημοσιεύει άρθρο του Ζαν Ζακ Μεβέλ, ειδικού απεσταλμένου στο Άμστερνταμ.

    Σύμφωνα με τον συντάκτη, οι σχέσεις ανάμεσα στο «τρίγωνο της δυσπιστίας», Αθήνα, Βερολίνο και ΔΝΤ, άρχισαν να χαλαρώνουν. Με τίμημα αμοιβαίες παραχωρήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα και οι πιστωτές της, θα μπορούσαν να βγουν από το αδιέξοδο, ήδη από την ερχόμενη Πέμπτη. Θα αποφευχθεί έτσι η ίδια νευρική κρίση του περασμένου καλοκαιριού και θα γίνει το πρώτο βήμα για τη διευθέτηση του δυσεπίλυτου δημόσιου ελληνικού χρέους.

    Παρ' όλα αυτά, όλα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής, υποστηρίζει η Φιγκαρό και όπως «τονίζει ο Γερούν Νταϊσελμπλουμ «δεν έχει τίποτα γραφτεί».

    Την Παρασκευή όμως στο 'Αμστερνταμ, οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν τέλος στο βαρύ αδιέξοδο των 9 μηνών, εκτιμώντας ότι «είναι δυνατή μια συμφωνία τις επόμενες μέρες».

    « Και η κατάσταση επείγει» τονίζει το δημοσίευμα, «γιατί το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης δεν λειτουργεί (...) ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν έχει αποδεσμεύσει δεκάρα για την Αθήνα, εδώ και τέσσερις μήνες και υπάρχει νέος κίνδυνος να οδηγηθεί η Ελλάδα σε χρεοκοπία, κατά τις ημερομηνίες λήξης των υποχρεώσεων της.

    «Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε το καυτό καλοκαίρι του 2015» δηλώνει ο Φιλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στουμπ.

    Είναι σίγουρα αυτή η προοπτική του κινδύνου, λέει ο συντάκτης, που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα, την Κριστίν Λαγκάρντ και καθώς φαίνεται και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο να χαλαρώσουν συγχρόνως στα τρία σημεία που παραλύουν τα πάντα από το φθινόπωρο. Εάν επιβεβαιωθεί η απεμπλοκή, οι πιστωτές θα δώσουν στην Αθήνα την αναμενόμενη επιβεβαίωση καλής διαγωγής για την πρώτη αξιολόγηση και θα ξανανοίξει η κάνουλα των πιστώσεων, γλιτώνοντας τους πάντες από νέους κρύους ιδρώτες.

    [05] Ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ μίλησε πριν από λίγο σε πάνελ που διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Θέσεων του κόμματος με θέμα "Ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016".

    Με αφορμή την επιτυχία της Κύπρου να επιστρέψει στις αγορές ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι " απέδειξε πως όταν υπάρχει βούληση, θέληση, σχέδιο και πρόγραμμα, μπορεί μια χώρα να βγει από το μνημόνιο συντομότερα".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η πρώτη πρόκληση για την Ευρώπη ήταν και παραμένει αυτή της ατελούς ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.

    Ως δεύτερη μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

    "Δυστυχώς η Ευρώπη απέδειξε ότι δεν είχε τα απαραίτητα γρήγορα αντανακλαστικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου", συνέχισε επισημαίνοντας πως το επόμενο πεδίο δοκιμασίας είναι πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

    Επ?αυτού ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως πρόταση που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, την ενιαία φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

    "Η Ελλάδα, η χώρα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της κοινής λογικής, η δική μας χώρα θα δώσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις δεν μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα. Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί πίσω σε πολιτικές κοινής λογικής και μετριοπάθειας", συνέχισε.

    Είπε επιπλέον ότι η ΝΔ είναι "η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά".

    Τόνισε παράλληλα ότι η Ευρώπη, παρά τα προβλήματά της, εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο που μπορεί να ζει κανείς και πως ο ίδιος οραματίζεται την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

    "Η ΝΔ και η Ελλάδα με νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο", συμπλήρωσε.

    [06] Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη συνεργασία με την ΕΕ στο Αιγαίο

    Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκείπε ότι υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που μεταφέρονται από την Τουρκία στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 22 Απριλίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Γ. Στόλτενμπεργκπρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ βοηθά να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές συμμορίες και τα κυκλώματα, να προστατευθούν τα σύνορα και να διασωθούν ζωές.

    Το ΝΑΤΟ, σημείωσε, συνεργάζεται πιο στενά από ποτέ με την ΕΕ και χαιρέτισε αυτή την ενισχυμένη συνεργασία με την ΕΕ στο Αιγαίο.

    Χρειάζεται, κατέληξε, να παραμείνουμε συστρατευμένοι και δεσμευμένοι και ευχαρίστησε την Ελλάδα «που έχει συμβάλει με πλοία στην ανάπτυξή μας στο Αιγαίο και την εξαίρετη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της ΕΕ και της Τουρκίας».

    [07] Συνάντηση N. Ξυδάκη με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Πολιτική

    Tην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας, αρμόδια για Ευρωπαϊκή Πολιτική και Θεσμικές Υποθέσεις και Υπουργό Παιδείας, κ. Magdalena Kuneva, δέχθηκε σήμερα σε γεύμα εργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης.

    Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα συνήθη ζητήματα που απασχολούν το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (αναβάθμιση του ρόλου του ΣΓΥ, καλύτερη προετοιμασία των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων, μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα).

    Η κα Kuneva ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις λεπτομέρειες άσκησης της ελληνικής Προεδρίας το 2014, προκειμένου να αντλήσει από την ελληνική εμπειρία ενόψει της ανάληψης από τη Βουλγαρία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το β? εξάμηνο του 2018.

    [08] «Τα λάθη της ΝΔ είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

    «Το συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας πως τα λάθη που έχει κάνει η ΝΔ είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη ΝΔ και να την αποκόψει από τις ευρείες κοινωνικές μάζες, καθώς εμφανίζει τον εαυτό της σαν μαχώμενη κατά της διαπλοκής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον των νταβατζήδων που δεν τα έχει βρει, καθώς χωρίζει τους νταβατζήδες σε αυτούς που τα έχει βρει και σε αυτούς με τους οποίους δεν τα έχει βρει» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει υποχρέωση να διευρύνει το μήνυμά της ώστε να περιλάβει το σύνολο του κόσμου. «Χρειάζεται να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας με τρόπο σαφή. Πρέπει να εξηγήσουμε πώς το δικό μας πρόγραμμα, η φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία είναι αυτή που θα δώσει δουλειές, δεν μας φτάνουν οι λίγοι, χρειαζόμαστε τους πολλούς» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2016 - 12:32:25 UTC