Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση της ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού
  • [02] Εξηγήσεις θα ζητήσει ο Κ. Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την κατάσταση στη Νεολαία
  • [03] Επίσκεψη του Δ. Βίτσα στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά
  • [04] Νεκρός 32χρονος Ινδός μηχανικός του «Noor 1»
  • [05] «Άνω Κάτω», ένα μυθιστόρημα της Χριστίνας Πουλίδου για τη Σύρο, πριν και μετά την κρίση

  • [01] Απάντηση της ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

    Απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου η ΝΔ αναφέρει πως όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν.

    «Έκθετους και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους. Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους», επισημαίνει η ΝΔ στη σχετική ανακοίνωσή της.

    [02] Εξηγήσεις θα ζητήσει ο Κ. Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την κατάσταση στη Νεολαία

    Tην απογοήτευσή τους για την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας), εκφράζουν σε όλους τους τόνους στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

    «Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.

    Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

    [03] Επίσκεψη του Δ. Βίτσα στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά

    Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι, να εκκενωθούν το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη, να αναδιαμορφωθούν τα κέντρα φιλοξενίας και να βελτιωθεί ο συντονισμός όλων των υπουργείων στην παροχή υπηρεσιών, τόνισε από τα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

    Ο κ. Βίτσας πραγματοποίησε επίσκεψη «εργασίας», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, στο Κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες και να ακούσει τα προβλήματα τους. Κατά την άφιξη στο κέντρο, μικρά προσφυγόπουλα τον υποδέχτηκαν με λουλούδια, αλλά και ένα τραγούδι για την ειρήνη, την αγάπη και τη παιδική τους αθωότητα.

    Ο αναπληρωτή υπουργός Άμυνας αφού περπάτησε ανάμεσα στις σκηνές και ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης είπε, πως το γεγονός ότι, εδώ και 46 ημέρες η Ελλάδα βρέθηκε σε μια νέα κατάσταση σε σχέση με το προσφυγικό, με αποτέλεσμα στη χώρα μας να παραμένουν αυτή τη στιγμή πάνω από 50 χιλιάδες κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες, δημιούργησε την ανάγκη, να συγκροτηθούν με ταχύ ρυθμό κέντρα φιλοξενίας διαφόρων επιπέδων, με προβλήματα και περισσότερες δυσκολίες κάποια, όπως είναι στο Κουτσόχερο, στον Κατσικά και πρόσθεσε:

    «Ο στόχος μας είναι με γρήγορο ρυθμό τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας να αναδιαμορφωθούν, να φτάσουν τουλάχιστον σε ένα μέσο επίπεδο. Αλλά, δεν θα σταματήσουμε εκεί. Ξέρετε πηγαίνουμε από μεγάλες δομές φιλοξενίας προς μικρότερες, οι οποίες κάποια στιγμή θα φέρουν σταθερότητα». Μάλιστα, έκανε αναφορά στα κέντρα που λειτουργούν σε στεγασμένους χώρους στην Κόνιτσα, στα Δολιανά και από χθες στο Τσεπέλοβο, για να επισημάνει πως μόλις γίνει η σχετική αναμόρφωση στην παλιά Παιδόπολη «Αγία Ελένη», θα μεταφερθεί ικανός αριθμός προσφύγων εκεί από τον Κατσικά, δομή, η οποία όπως διαβεβαίωσε, θα σταματήσει να λειτουργεί τους επόμενους λίγους μήνες.

    [04] Νεκρός 32χρονος Ινδός μηχανικός του «Noor 1»

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια θανάτου 32χρονου Ινδού, μέλους του πληρώματος του πλοίου Noor 1, που είχε εντοπιστεί με δύο τόνους ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.

    Ο 32χρονος ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε χθες από το ΑΤ Δραπετσώνας όπου βρισκόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου κατέληξε.

    Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 32χρονου θα ρίξει τις επόμενες ημέρες η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί στη σορό του, αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

    Ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους εννέα συμπατριώτες του αποτελούσαν μέλη του πληρώματος του Noor 1 και είχαν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ωστόσο φιλοξενούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

    Στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να νοικιάσουν μια κατοικία, ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες στην παρουσία της αστυνομικής συνοδείας αποθαρρύνονταν δεν το επέτρεψαν.

    [05] «Άνω Κάτω», ένα μυθιστόρημα της Χριστίνας Πουλίδου για τη Σύρο, πριν και μετά την κρίση

    Η Σύρος του 40 και η Σύρος του σήμερα. Η Σύρος της προπολεμικής φτώχειας και η Σύρος της νέας φτώχειας. Η Σύρος των Καθολικών και η Σύρος των Ορθοδόξων είναι η βιβλίο «Άνω Κάτω» της δημοσιογράφου Χριστίνας Πουλίδου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Ένα μυθιστόρημα 437 σελίδων βασισμένο σε μια ενδελεχή μελέτη της ιστορίας του ξεχωριστού κυκλαδίτικου νησιού, με καταγεγραμμένες από τη συγγραφέα (κάτοικο - λάτρη της Ερμούπολης ) ιστορίες οικογενειών, φίλων, φιλενάδων, σχέσεων, ζευγαριών, ατόμων, διενέξεων , συμφιλιώσεων, γάμων, διασκεδάσεων, αλλά και μελαγχολιών της γειτονιάς. Όλαόσασυνιστούν την υπόσταση μιας μεικτής κοινωνίας που διαχρονικά ζει την αξιοπρεπή φτώχεια, μεταβαίνει στην μικροαστική ευμάρεια για να πέσει - από τη μια μέρα στην άλλη - στην σοκαριστική ένδεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 April 2016 - 14:32:23 UTC