Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓΠΣ: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων
  • [02] Κ. Ρέγκλινγκ: Υπάρχουν ελπίδες η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα
  • [03] Να μετακινηθούν στον Σκαραμαγκά, επιθυμούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά
  • [04] Ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στη Συρία
  • [05] «Αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας» ζητά ο Μ. Σουλτς
  • [06] Το ισχύον σύστημα ασύλου απέτυχε.Το ΕΚ ψήφισε να δημιουργηθεί ένα νέο κεντρικό σύστημα συλλογής αιτήσεων ασύλου
  • [07] Η βιομηχανική κληρονομιά της Ελλάδας και η διάσωσή της, σε μια έκθεση
  • [08] Συζήτηση στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης: Η άνοδος της Ακροδεξιάς, η οικονομική κρίση και το προσφυγικό

  • [01] ΓΓΠΣ: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων

    Αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1, Ε2 και Ε3, με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Ακολουθεί το κείμενο των οδηγιών:

    Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1

    1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "Αποκλεισμός αναδυόμενου παραθύρου. Το αναδυόμενο παράθυρο έχει αποκλειστεί.

    Για να δείτε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο ή περαιτέρω επιλογές κάντε κλικ εδώ.." (Pop-up blocked. To see this pop-up or additional options click here...).

    Τι πρέπει να κάνω; Κάντε κλικ και επιλέξτε : Να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από αυτήν την τοποθεσία πάντοτε... (Always Allow Pop-ups from This Site...)

    Εμφανίζεται παράθυρο που ρωτάει: Θέλετε να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από την τοποθεσία 'www1.gsis.gr'; (Would you like to allow pop-ups from 'www1.gsis.gr'?) Επιλέξτε ΝΑΙ (YES) Επιλέξτε Επανάληψη (Retry)

    2. Συμπληρώνοντας την δήλωση Ε1 μου εμφανίζονται ερωτηματικά ???? σε διάφορα πεδία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

    Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε λογιστικό πρόγραμμα το οποίο δεν είναι συμβατό με τις προδιαγραφές των προγραμμάτων της ΓΓΠΣ.

    3.Πώς μπορώ να υποβάλω την φορολογική μου δήλωση, για το φορολογικό έτος 2015;

    Οι δηλώσεις φορολογικού έτους 2015 υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Εξαιρούνται οι δηλώσεις των αποβιωσάντων που υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες πιστοποίησης του TAXISnet, στη συνέχεια να απευθυνθούν στη ΔΟΥ για να παραλάβουν τον κλειδάριθμο τους και να τον ενεργοποιήσουν ώστε να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση τους. Εναλλακτικά, η δήλωση φορολογούμενου που δεν διαθέτει κωδικούς πρόσβασης, μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένο λογιστή. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου (και της συζύγου του αν υπάρχει) προς το λογιστή.

    [02] Κ. Ρέγκλινγκ: Υπάρχουν ελπίδες η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα

    Η αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του δανείου της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

    «Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά δεν είναι εύκολο. Υπάρχει ακόμη ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας σε μια εκδήλωση στο ινστιτούτο μελετών Council on Foreign Relations.

    Ο επικεφαλής του ΕΜΣ πρόσθεσε πως υπάρχουν ελπίδες ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, ώστε η Αθήνα να μπορέσει να αρχίσει να συζητά με τους πιστωτές την ελάφρυνση του χρέους της. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει μια δόση του δανείου της τον Ιούλιο και η Αθήνα θα χρειαστεί εκταμίευση χρημάτων για αυτό, διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ.

    [03] Να μετακινηθούν στον Σκαραμαγκά, επιθυμούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά

    Αυξομειώσεις παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλά άτομα από άλλα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας έπειτα από ενημέρωση που είχαν από ομοεθνείς τους για τη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, μετακινούνται από μόνοι τους προς το λιμάνι, με την ελπίδα να βρουν και αυτοί μια θέση στην επόμενη προγραμματισμένη μεταφορά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες λιμενικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

    Yπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ομάδες μεταναστών γιεζίντιμετακινήθηκαν με ταξί από το Ελληνικό στον χώρο της Ε2 για να «ενωθούν» με άλλα μέλη της κοινότητας τους που ήδη είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταφοράς τους, στη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

    Χθες, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανέρχονταν σε 3.675 άτομα, ενώ σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το Λιμενικό, ο αριθμός αυτός ανήλθε περίπου σε 3.800 άτομα.

    Σχετικά με τον Σκαραμαγκά, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ήδη έχει γεμίσει ο πρώτος τομέας χωρητικότητας περίπου 1000 ατόμων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η μεταφορά άλλων 1000 προσφύγων και μεταναστών στον δεύτερο τομέα.

    Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει πως θα διαχειριστούν οι αρχές τους Σύρους και Αφγανούς, που μεταφέρονται στον συγκεκριμένο χώρο και έχουν ήδη συμμετάσχει σε μικροεπεισόδια στο λιμάνι και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε δεύτερη φάση θα γίνει ο διαχωρισμός τους.

    Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται σε Μαλακάσα και Οινόφυτα ή σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κέντρο πόλης όπου υπάρχουν ξένες τράπεζες για να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού.

    Χθες, ένα πούλμαν που βρέθηκε στην πύλη Ε-2 με προορισμό τη Μαλακάσα δεν επιβιβάσθηκε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης σε αυτό.

    To πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μεταφέροντας μόνο πέντε μετανάστες από τη Μυτιλήνη, ενώ χθες άλλα 6 άτομα μετέφερε από τη Χίο το «blue star 1».

    [04] Ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στη Συρία

    Ο στρατός της Τουρκίας άνοιξε πυρ σε περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μετά τη ρίψη για τρίτη συνεχή ημέρα πυραύλων στην τουρκική πόλη Κιλίς που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Συρία, ανακοίνωσε πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφάλειας.Σήμερα δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τους πυραύλους αυτούς που ερρίφθησαν από το συριακό έδαφος καθώς έπεσαν σε ένα άδειο χωράφι, δήλωσε στο Ρόιτερς ο δήμαρχος της πόλης Χασάν Καρά.

    Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφάλειας δήλωσαν παράλληλα ότι ο τουρκικός στρατός προέβη σε αντίποινα ρίχνοντας όλμους, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο."Πηγαίνουμε να κοιμηθούμε υπό τον ήχο των πυραύλων και ξυπνάμε υπό τον ήχο των πυραύλων", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Καρά.Στην Κιλίς διαμένουν περίπου 110.000 Σύροι πρόσφυγες. Η πόλη πλήττεται συχνά από πυρά πυροβολικού που προέρχονται από την περιοχή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

    [05] «Αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας» ζητά ο Μ. Σουλτς

    «Σαφές παράδειγμα της αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας», θεωρεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, το περιεχόμενο των διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν στον Τύπο. Ο Μάρτιν Σουλτς, απαντώντας σε επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανέφερε ότι «η συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, είναι ένα σαφές παράδειγμα την αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας». Ο κύριος Σουλτς επισημαίνει επίσης πως «η (νεοσυσταθείσα) Ομάδα Εργασίας (για το ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς, και να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται ο διαπραγματεύσεις, είναι διαφανείς».

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε θέσει στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα της στάσης του ΔΝΤ στην διαπραγμάτευση και την πολιτική αστάθεια που τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απευθυνόμενος στον Μ. Σουλτς, μεταξύ άλλων είχε τονίσει πως «χρειάζεται από την πλευρά μας μία ενιαία και σαφής στάση απέναντι σε κινήσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

    [06] Το ισχύον σύστημα ασύλου απέτυχε.Το ΕΚ ψήφισε να δημιουργηθεί ένα νέο κεντρικό σύστημα συλλογής αιτήσεων ασύλου

    Τη δημιουργία ενός κεντρικού συστήματος συλλογής και κατανομής αιτήσεων ασύλου, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και να εκπληρώσουν τα κράτη τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τα επείγοντα μέτρα μετεγκατάστασης των προσφύγων, ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψηφοφορία της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

    Πρόκειται για ένα μη νομοθετικό ψήφισμα, που εγκρίθηκε με σημαντική πλειοψηφία (459 ψήφους υπέρ, 206 κατά και 52 αποχές) που εισηγήθηκαν οι ευρωβουλευτές, Ρομπέρτα Μέτσολα (ΕΛΚ, Μάλτα) και η Σεσίλ Κιένγκε (Σοσιαλιστές, Ιταλία) εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Τόσο οι εισηγήτριες, όσο και οι ευρωβουλευτές που πήραν μέρος στη συζήτηση που προηγήθηκε, αναγνώρισαν την αποτυχία του ισχύοντος ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, στη διαχείριση των αυξανόμενων ροών μεταναστών και ζήτησαν τη ριζική μεταρρύθμιση των κανόνων του Δουβλίνου.

    «Εάν είμαστε μια Ένωση με κοινές αξίες, θα πρέπει να γίνουμε και μια Ένωση κοινών ευθυνών», δήλωσε η εισηγήτρια Ρομπέρτα Μέτσολα, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

    Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι 1,8 εκατ. άνθρωποι ήλθαν πέρυσι στην Ευρώπη, 3.771 πνίγηκαν στη Μεσόγειο, ενώ φέτος έχουν ήδη πεθάνει πάνω από 77 παιδιά. «Αυτό είναι το μέγεθος της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, δεν θα πρέπει να παραμείνουν ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, δεν θα πρέπει να αναισθητοποιηθούμε, αλλά σαν πολιτικοί θα πρέπει να τοποθετηθούμε και να δράσουμε», υπογράμμισε

    Σύμφωνα με την κ. Μέτσολα, η λύση της μετεγκατάστασης είναι σε σωστή κατεύθυνση, εκείνοι όμως που μετακινούνται από την Ελλάδα και την Ιταλία είναι πολύ λίγοι σε αριθμό.

    «Η μετανάστευση δεν χρειάζεται καταπολέμηση αλλά διαχείριση», τόνισε η συν εισηγήτρια Σεσίλ Κιένγκε, επιμένοντας ότι η ευρωπαϊκή προσέγγιση πρέπει να βασιστεί στην αλληλεγγύη και τον καταμερισμό των ευθυνών. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά σε ειδικά μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Ευρώπη για τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά, μέσω ειδικού Ταμείου Αρωγής.

    Με το σημερινό ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές ζητούν από τα κράτη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τα επείγοντα μέτρα μετεγκατάστασης των προσφύγων, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα μόνο ένας μικρός αριθμός προσφύγων έχει στην πραγματικότητα μετεγκατασταθεί από τους συνολικά 106.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι περιμένουν τη μεταφορά τους από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

    Σε ό,τι αφορά στην επανεγκατάσταση, υπογραμμίζουν ότι «η Ένωση έχει ανάγκη μιας δεσμευτικής και υποχρεωτικής νομοθετικής προσέγγισης για το θέμα».

    Για το θέμα της «επανεισδοχής» ζητούν τη σύναψη νέων συμφωνιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες θα πρέπει να υπερισχύουν έναντι των διμερών συμφωνιών μεταξύ κρατών μελών και τρίτων χωρών. Συγχρόνως υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες πρέπει να επιστρέφονται μόνο εάν η χώρα επιστροφής είναι ασφαλής για αυτούς.

    [07] Η βιομηχανική κληρονομιά της Ελλάδας και η διάσωσή της, σε μια έκθεση

    Μια σημαντική αναδρομική έκθεση για τη βιομηχανική κληρονομιά της Ελλάδας και μια άλλη, αφιερωματική στη ΔΕΗ και την ιστορία της, μέσα από τον αρχειακό πλούτο της Επιχείρησης, περιμένουν το ευρύ κοινό να τις ανακαλύψει. Συνδιοργανώνονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ιστορικό Αρχείο της ΔΕΗ και φιλοξενούνται έως το τέλος Μαΐου στο εμβληματικό κτίριο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου.

    Η έκθεση «Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα» αναδεικνύει ορόσημα με τα οποία η χώρα και οι Έλληνες σημάδεψαν την ιστορική τους διαδρομή. Κτίρια, μηχανές, εργαλεία, μεγάλες και μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής στις πόλεις και στην ύπαιθρο, κατάλοιπα της βιομηχανικής δραστηριότητας που άλλοτε τα ίχνη της χάνονται μέσα στη γη σε ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη, μαρτυρούν μιαν εποχή «που στην Ελλάδα άρχισε γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα και ολοκλήρωσε έναν μεγάλο κύκλο με την αποβιομηχάνιση του τέλους του 20ού αιώνα. Αυτός ο μνημειακός πλούτος, αποκαλύφθηκε και συνεχίζει να αποκαλύπτεται, ερευνήθηκε και συνεχίζει να ερευνάται, μέρη του διασώθηκαν, ενώ άλλα χάθηκαν», τονίζουν οι επιμελητές της έκθεσης Νίκος Μπελαβίλας, αναπληρωτής καθηγητής αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και η ιστορικός-βιομηχανική αρχαιολόγος Μαρία Μαυροειδή.

    Ο υπότιτιλος της έκθεσης «1980-2015.Διάσωση - Έρευνα - Εκπαίδευση» συνοψίζει τις έρευνες και τις δράσεις πρωτοπόρων από τις αρχές της δεκαετίας του '80, οι οποίες εμπλουτίστηκαν, πλαισιώθηκαν και επεκτάθηκαν χάρη στην επίμονη εργασία εκατοντάδων -κυρίως εθελοντών- επιστημόνων από τοπικές πρωτοβουλίες και επιστημονικά ιδρύματα.

    Γιατί χαρακτηρίζονται μνημεία αυτά τα βιομηχανικά κτίρια; Επειδή «μόνο μέσα σε τέτοια κτίρια που αναπτύχθηκε ο τεχνικός πολιτισμός και τον οποίο δεν λάμβαναν υπόψη πριν τριάντα χρόνια αλλά σήμερα τον θεωρούμε σημαντικό κομμάτι του μεγάλου πολιτισμού, μπορούμε να συναντήσουμε την οικονομική και κοινωνική ιστορία της εργασίας. Αποτελούν αναπόφευκτα κομμάτια της μνήμης των πόλεων μας και ιδιαίτερα των βιομηχανικών πόλεων όπως του Πειραιά, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Ερμούπολης, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης» εξηγεί ο Νίκος Μπελαβίλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [08] Συζήτηση στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης: Η άνοδος της Ακροδεξιάς, η οικονομική κρίση και το προσφυγικό

    Πώς επηρεάζει την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και πώς επηρεάζεται το ίδιο από αυτήν; Σε τι οφείλεται η άνοδος της Ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκή κλίμακα και κατά πόσο κινδυνεύει η δημοκρατία; Κι ακόμα, πόσο θυμίζουν όλα αυτά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, που προετοίμασαν την εγκαθίδρυση του φασισμού πρώτα στην Ιταλία και τη Γερμανία και ύστερα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/4 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα «Η Ευρώπη στον 21ο αιώνα. Κρίση, προσφυγικό, Ακροδεξιά».

    Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ο Sir Richard Evans, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και πρόεδρος του Wolfson College του ίδιου πανεπιστημίου, και ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος, με συντονιστή τον Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια από τις οποίες κυκλοφορεί η τριλογία του R. Evans για την ιστορία του Γ' Ράιχ, που έχει μεταφραστεί σε δεκαέξι γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 350.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2016 - 8:32:24 UTC