Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Κέρι: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
  • [02] Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, θα επισκεφθεί το Βατικανό

  • [01] Τζ. Κέρι: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα εντείνει τις πιέσεις του, σε συνεργασία με το Ιράκ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα με στόχο τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης αυτής, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βαγδάτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικων Τζον Κέρι.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση της Μοσούλης, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ την οποία ελέγχει το ΙΚ, βρίσκεται "ψηλά στον κατάλογο των προτεραιτοτήτων του".

    "Ο συνασπισμός θα συνεργαστεί με το Ιράκ για να αυξήσουμε τις πιέσεις και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε και να εξοντώνουμε τους ηγέτες του Νταές" (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), είπε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

    Ο Αμερικανός υπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ο Χάιντερ αλ Αμπάντι, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα, δεν υπέβαλε κανένα αίτημα για αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων προκειμένου να βοηθήσουν στον πόλεμο κατά του ΙΚ. Ο ίδιος του εξέφρασε την υποστήριξη του προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στον αγώνα που δίνει ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα μια πολιτική κρίση, μια οικονομία σε κατάρρευση και τους τζιχαντιστές.

    [02] Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, θα επισκεφθεί το Βατικανό

    Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μπέρνι Σάντερς, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Βατικανό, λέγοντας πως οι απόψεις του για την καταπολέμηση των εισοδηματικών ανισοτήτων είναι παρόμοιες με εκείνες του Πάπα Φραγκίσκου.

    «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του πάπα», είπε ο Σάντερς σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC. «Προσπαθεί να εισαγάγει την έννοια της ηθικής στο πώς ασκούμε οικονομική πολιτική... και το χρειαζόμαστε απεγνωσμένα».

    Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Σάντερς είπε πως ελπίζει να συναντήσει τον πάπα.

    «Το πρόγραμμα του πάπα καθορίζεται από το Βατικανό αλλά οπωσδήποτε θα χαρώ πολύ» [να τον συναντήσω], είπε. «Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα αλλά δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη» [μία συνάντηση].

    Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε μία διάσκεψη για κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα κατά την επίσκεψή του στις 15 Απριλίου. Ο Σάντερς, που έχει καταστήσει την καταπολέμηση της φτώχειας κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του, είπε πως στη διάρκεια της επίσκεψής του θα μιλήσει για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ηθική οικονομία.

    Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη, μια πολιτεία την οποία τόσο ο Σάντερς όσο και η αντίπαλός του για το χρίσμα, η Χίλαρι Κλίντον, θεωρούν ως προπύργιό τους και ελπίζουν ότι θα κερδίσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 April 2016 - 16:32:23 UTC