Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: «Η Αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι ούτε περιστασιακή, ούτε μερική»
  • [02] "Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού από Ευ. Τσακαλώτο και Χρ. Βερναρδάκη
  • [03] Γ. Κυρίτσης στο Πρακτορείο FM: Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία η μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία
  • [04] Ο. Γεροβασίλη: Όσο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται τόσο εκτίθεται
  • [05] Τζ. Ρόζι: Η πολιτική της Ευρώπης στο κύμα μεταναστών και προσφύγων είναι πολιτική ήττας
  • [06] Εξαίρεση της Β. Θάνου από την έρευνα σε βάρος της ζητά η Γ. Τσατάνη
  • [07] Στάση εργασίας την Παρασκευή οι ταχυδρόμοι
  • [08] Ο Στ. Κοντονής ζητά ανάληψη πρωτοβουλιών από τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος

  • [01] Π. Παυλόπουλος: «Η Αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι ούτε περιστασιακή, ούτε μερική»

    Στην αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, που αποτελεί μείζον θέμα και ζήτημα Ανθρωπισμού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ , ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Σλοβακία και ευχήθηκε κατά την διάρκειά της «η Χώρα σας και εσείς προσωπικώς να συμβάλλετε ώστε η όλη Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτό το μείζον θέμα που είναι κεντρικό θέμα, θέμα Ανθρωπισμού, να συμπεριφερθεί με όρους αλληλεγγύης».

    Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος «βασική αρχή πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η Αλληλεγγύη, σε όλα τα θέματα. Και αυτή η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι περιστασιακή, ούτε μερική».

    Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον Σλοβάκο υπουργό τόνισε :

    «Μπορείτε και πρέπει και σε άλλες Χώρες ακόμα και στην ίδια την Χώρα σας, όταν έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα να εισηγηθείτε και να επηρεάσετε ώστε σε αυτό το θέμα να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Και μετά το τέλος του πολέμου να μπορέσουν οι πρόσφυγες να γυρίσουν στην πατρίδα τους, γιατί ξέρετε την ιδιομορφία αυτού του Προσφυγικού ζητήματος».

    [02] "Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού από Ευ. Τσακαλώτο και Χρ. Βερναρδάκη

    Την πρόσληψη 3.737 ατόμων, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για 111 προσλήψεις, ενέκρινε η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα, ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006, θα προσληφθούν 3.564 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 103 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εβδομήντα άλλες ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    Κατανέμονται, επιπλέον, 54 δόκιμοι ειρηνοδίκες Δ? τάξεως, που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ' αριθμ. 104572/24.12.2014 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για το 2016. Οι υπόλοιπες 80 κατανομές αφορούν σε δικαστικούς λειτουργούς, απόφοιτους της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων 21 για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, 45 για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και 14 για τους Εισαγγελείς.

    Δόθηκε επίσης το "πράσινο φως" για να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ΑΔΜΗΕ του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

    Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    [03] Γ. Κυρίτσης στο Πρακτορείο FM: Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία η μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία

    Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία και όχι τουριστική σύνδεση με καραβάκια της Μυτιλήνης και τη Χίου με τα τουρκικά παράλια, χαρακτηρίζει τη μεταφορά μεταναστών στη γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

    «Δεν είναι δυνατόν να μετράμε κεφάλια και να στέλνουμε κάθε μέρα στην Τουρκία, ούτε να πούμε κάθε πρωί θα ξεκινάει ένα καραβάκι στο οποίο θα φορτώνουμε κόσμο. Δεν είναι ούτε η λογική της συμφωνίας αυτή ούτε η νομιμότητα», τόνισε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12 ", επισημαίνοντας ότι πρόκειται για διαδικασία ιδιαίτερα λεπτή, περίπλοκη και απόλυτα ενταγμένη στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

    Ο κ. Κυρίτσης, είπε, επίσης ότι χθες έφθασαν στη Μυτιλήνη μόλις 63 πρόσφυγες, ενώ αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες προσφύγων ότι η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μέσω Skype, γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ξεκαθάρισε ότι καμία διαδικασία «δεν τρέχει και δεν πρόκειται να τρέξει» από Ειδομένη, από Πειραιά και από οποιονδήποτε άτυπο καταυλισμό. «Όλες οι διαδικασίες θα τρέξουν από τους χώρους φιλοξενίας», επισήμανε ο κ. Κυρίτσης και προσέθεσε ότι για την εξομάλυνση της κατάστασης ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο νόμος για την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με κινητά κλιμάκια που θα επισκέπτονται τις δομές φιλοξενίας.

    [04] Ο. Γεροβασίλη: Όσο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται τόσο εκτίθεται

    «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται», τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεορβασίλη.

    Αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό».

    Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

    «Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει:

    «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

    Γ. Κουμουτσάκος: Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πια εξαερωθεί

    «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πια εξαερωθεί», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι σήμερα οι πολίτες άκουσαν την κυβερνητική εκπρόσωπο να λέει ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς καμία μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα». «Και θυμήθηκαν με πίκρα και αγανάκτηση μια άλλη (3.11.2015), πράγματι αξέχαστη, δήλωσή της: "Δεν έχουμε πει καμιά στιγμή ψέματα στον ελληνικό λαό"», προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [05] Τζ. Ρόζι: Η πολιτική της Ευρώπης στο κύμα μεταναστών και προσφύγων είναι πολιτική ήττας

    «Το ένα σου μάτι είναι τεμπέλικο. Πρέπει να το βοηθήσουμε» λέει ο τοπικός γιατρός της Λαμπεντούζα εξετάζοντας την όραση του Σαμιουέλε, ενός ενδεκάχρονου πιτσιρίκου της τοπικής κοινότητας του νησιού. Πρόκειται για μια σκηνή-κλειδί της ταινίας "Fuocoammare"(Φωτιά στην θάλασσα). Μπορεί να ερμηνευτεί συμβολικά σαν το μάτι ολόκληρης της Ευρώπης «που είναι μυωπικό όταν κοιτάζει όσα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της» λέει ο σκηνοθέτης Τζανφράνκο Ρόζι.

    Μετά τον θρίαμβό του φέτος, στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, όπου κέρδισε την Χρυσή Άρκτο, το ντοκιμαντέρ βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη 14 Απριλίου. Ένα ποιητικό δοκίμιο για τους θαλασσοδαρμένους από την Αφρική, που καταφτάνουν στη Λαμπεντούζα και παράλληλα, για τους κατοίκους του μικρού αυτού νησιού στο νοτιότερο άκρο της Ιταλίας. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν φτάσει στη Λαμπεντούζα με βάρκες 450 χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές. Ανάμεσά τους όλα αυτά τα χρόνια, έχουν ανασυρθεί και 15 χιλιάδες σοροί.

    «Δεν μπορώ να φανταστώ την Μέρκελ μποστά από ένα PC να παρακολουθεί το «Fuocoammare» (Φωτιά στην θάλασσα) και τους πρόφυγες στην Λαμπεντούζα» απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαμογελώντας ο Τζανφράνκο Ρόζι, όταν τον ρωτήσαμε αν γνώριζε τις αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών για την βραβευμένη ταινία του. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε μια συμβολική χειρονομία, είχε χαρίσει από ένα dvd της ταινίας στους 27 συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, τον Μάρτιο στην Τουρκία.

    «Πάντως, κρίνοντας από τα αποτελέσματα της Συνόδου, δεν φάνηκε η ταινία μου να επηρέασε τους Ευρωπαίους ηγέτες» πρόσθεσε σκωπτικά ο Ρόζι. Γιατί; «Επειδή η πολιτική της Ευρώπης στο κύμα μεταναστών και προσφύγων είναι μυωπική και καταδεικνύει την ήττα της Ευρώπης στο θέμα. Πρέπει να καταργήσουν τους όρους «επείγουσα κρίση», «έκτακτη ανάγκη» και να χαράξουν μια «μακρόπνοη πολιτική» απάντησε.

    Όσον αφορά την δική του ταινία, ο σκηνοθέτης «εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε από τα μμε για τα dvd, επειδή ο ίδιος είχε αρνηθεί να τα παραχωρήσει όταν του ζητήθηκε από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού». Προτιμούσε όπως είπε «και εφόσον το επιθυμούσαν και οι ηγέτες, να διοργανωνόταν μια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα, για να την παρακολουθήσουν κι εκείνοι ως θεατές, γιατί η ταινία ανήκει στο κοινό κι όχι σε κόπιες dvd».

    Αφού λοιπόν η τέχνη δεν μπορεί ν'αλλάξει τον κόσμο, η ταινία «Φωτιά στην θάλασσα» μπορεί τουλάχιστον να συγκινήσει και να «ενεργοποιήσει τη συνείδηση του θεατή» σύμφωνα με τον σκηνοθέτη .

    [06] Εξαίρεση της Β. Θάνου από την έρευνα σε βάρος της ζητά η Γ. Τσατάνη

    Δια μέσου του δικηγόρου της, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη κατέθεσε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, υπόμνημα εξηγήσεων στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος της για την υπόθεση του Α. Βγενόπουλου, ενώ παράλληλα κατέθεσε και αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Θάνου.

    Ειδικότερα, η κυρία Τσατάνη με το υπόμνημά της, απαντά επί της ουσίας των ερωτημάτων που της τέθηκαν από την κυρία Θάνου, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του κ. Βγενόπουλου, αλλά κάνει και λεπτομερειακή αναδρομή σε όλη τη διαδρομή της υπόθεσης, αλλά και στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

    Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός κρατεί σκληρή στάση απέναντι στις ενέργειες και τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, από τον οποίο δέχθηκε, όπως λέει πιέσεις και συκοφαντία, ενώ περιγράφει τη περιβόητη συνάντηση που είχε μαζί του στο γραφείο του, ενώ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για τις αναληθείς και προσβλητικές διατυπώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου.

    Ακόμη, στρέφεται και κατά της κ. Θάνου και της αποδίδει συνεργασία με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

    [07] Στάση εργασίας την Παρασκευή οι ταχυδρόμοι

    Προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην διανομή.

    Σύμφωνα, με ανακοίνωση του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Νομού Αττικής, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διανομή, τα οποία οι πολίτες τα βιώνουν στην ταχυδρομική εξυπηρέτησή τους με μεγάλες καθυστερήσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & νομού Αττικής, αναφέρει ότι από τις 15 Μαΐου, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα οπότε λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων, καθώς η κυβέρνηση και η διοίκηση του Οργανισμού δεν έχουν ξεκινήσει καμία σχετική διαδικασία αντικατάστασης προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

    [08] Ο Στ. Κοντονής ζητά ανάληψη πρωτοβουλιών από τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος

    Την κίνηση της διαδικασίας αυτοκάθαρσης στους κόλπους της ζήτησε από την ΕΠΟ και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, σε σημερινή του δήλωση και ενώ απομένουν μόλις εννέα ημέρες για τη λήξη της διορίας που έχει δώσει η FIFA.

    Ο υφυπουργός θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την ΕΠΟ για την κατάσταση που έχει περιέλθει, αφού δεν προχώρησε ούτε βήμα στις επισημάνσεις που της έγιναν στη συνάντηση της 30ης Μαρτίου και ζητά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να του γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της μέχρι τις 14 Απριλίου, αφού η διορία της FIFA για παραμονή της ΕΠΟ στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών λήγει την επομένη ημέρα (15/4).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2016 - 18:32:30 UTC