Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Όσο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται τόσο εκτίθεται
  • [02] Απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό
  • [03] Σε εξηγήσεις καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς τον Στ. Παπασταύρου και τον Σ. Μιωνή
  • [04] Α. Τσίπρας: Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι θετικές

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Όσο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται τόσο εκτίθεται

    «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται», τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεορβασίλη.

    Αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό».

    Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

    «Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει:

    «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

    Γ. Κουμουτσάκος: Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πια εξαερωθεί

    «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πια εξαερωθεί», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι σήμερα οι πολίτες άκουσαν την κυβερνητική εκπρόσωπο να λέει ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς καμία μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα». «Και θυμήθηκαν με πίκρα και αγανάκτηση μια άλλη (3.11.2015), πράγματι αξέχαστη, δήλωσή της: "Δεν έχουμε πει καμιά στιγμή ψέματα στον ελληνικό λαό"», προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [02] Απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

    Με 24ωρη απεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

    Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αρχίζοντας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

    Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

    Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

    Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    [03] Σε εξηγήσεις καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς τον Στ. Παπασταύρου και τον Σ. Μιωνή

    Ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων θα βρεθεί και πάλι τις επόμενες ημέρες ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της υπεράκτιας εταιρείας STABRI limited.

    Μαζί με τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, οι εισαγγελείς καλούν και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ο οποίος δηλώνει ιδιοκτήτης της ερευνώμενης off shore.

    Οι δύο συνεργάτες καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα μετά από νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων διαβιβάστηκαν στοιχεία, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους σχετικά με την STABRI ltd. Ο φάκελος που έχουν στη διάθεση τους οι εισαγγελείς περιλαμβάνει περίπου 450 σελίδες εγγράφων δικηγορικού γραφείου, που φέρεται να παρέχει υπηρεσίες για την σύσταση και λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών, τα οποία εκτιμώνται σημαντικά ως προς τον πραγματικό ιδιοκτήτη της επίμαχης εταιρείας.

    Να σημειωθεί ότι η STABRI ltd τέθηκε στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων καθώς λογαριασμός της στην ελβετική HSBC, με περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνεται στα αρχεία της "λίστας Λαγκάρντ". Πληρεξούσιοι του λογαριασμού αυτού εμφανίζονται στο αρχείο της "λίστας Λαγκάρντ" ο άλλοτε συνεργάτης του κ. Σαμαρά και μέλη της οικογένειας του. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία ωστόσο, που αμφισβητεί ο κ. Παπασταύρου, ο δικηγόρος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

    Ήδη για τον λογαριασμό στην HSBC, ο κ. Παπασταύρου κατέβαλε στις οικονομικές αρχές ποσό 3,3 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που υποστηρίζει πως του δάνεισε ο κ. Μιωνή, ώστε να μην σχηματιστεί σε βάρος του ποινική δικογραφία για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με την κρίση των φορολογικών αρχών, ο λογαριασμός αφορά τον κ. Παπασταύρου και το ποσό που καταγράφεται στην "λίστα Λαγκάρντ" είναι αποκρυβέντα εισοδήματα της περιόδου 2000-2012.

    [04] Α. Τσίπρας: Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι θετικές

    "Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι θετικές" και "Η προσφυγική κρίση απαιτεί συνολική διαχείριση και αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης" είναι το περιεχόμενο δύο αναρτήσεων στον λογαριασμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 April 2016 - 2:32:35 UTC