Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O. Γεροβασίλη: Οι λαοί Ελλάδας και Ρωσίας συνδέονται με άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς
  • [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη σχετικά με τον Στ. Παπασταύρου
  • [03] Τους 4.761 φτάνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
  • [04] Τουλάχιστον 130 συλλήψεις στη Γαλλία σε επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσης
  • [05] Στην Ολλανδία οι πρώτοι Σύροι από την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ- Άγκυρας
  • [06] Στη Λέσβο την άλλη εβδομάδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας
  • [07] Επιστολή διαμαρτυρίας των ευρωβουλευτών της ΝΔ προς τον Πρόεδρο του ΕΚ για την προβολή της ταινίας «The Macedonian».
  • [08] Πως ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου
  • [09] 80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

  • [01] O. Γεροβασίλη: Οι λαοί Ελλάδας και Ρωσίας συνδέονται με άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς

    «Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους τομείς με σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με τις δύο επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία το περασμένο έτος, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο ρωσικό τουρισμό, είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ασφαλή και φιλικό προορισμό στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και διακρίνεται για τη φιλοξενία της.

    Αναφερόμενη στο σκοπό της επίσκεψής της στη Ρωσία, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνορωσικών σχέσεων. Υπενθύμισε παράλληλα ότι το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς.

    «Στις εκδηλώσεις του Έτους 2016, Ελλάδα και Ρωσία θελήσαμε να εκπροσωπείται όλο το εύρος των τομέων συνεργασίας μας, περιλαμβάνοντας δράσεις που αφορούν και την Οικονομία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Τέχνη, την Έρευνα και Τεχνολογία, και την Επιστήμη», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις πολιτιστικές δράσεις του Αφιερωματικού Έτους, είπε ότι προγραμματίζεται αξιόλογη σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων για το ελληνικό Πρόγραμμα στη Ρωσία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εμβληματική έκθεση κλασσικών αρχαιοτήτων στο Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, τη μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο στο Μουσείο Ερμιτάζ, την έκθεση σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στο εκθεσιακό κέντρο Μανιέζ της Πετρούπολης και τη νομισματική έκθεση στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας. Είπε ακόμη ότι στο τέλος της εβδομάδας εγκαινιάζεται ως Πρόδρομο Έκθεμα στο Ερμιτάζ η παρουσίαση ενός σημαντικού αγάλματος «Κόρης» από το Μουσείο της Ακρόπολης της Αθήνας, που ταξιδεύει για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

    [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη σχετικά με τον Στ. Παπασταύρου

    Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ του Σταύρου Παπασταύρου και των ικανοτήτων του, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και καλεί ταυτόχρονα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν συμμερίζεται τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος και εάν θα εξακολουθήσει να καλύπτει «τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά» και «σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά».

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης «φρόντισε να πλέξει» το εγκώμιο του Σταύρου Παπασταύρου και ότι «αφού εξήρε τις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ. Γεωργιάδης δεν δυσκολεύτηκε να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό ως "αχάριστο" επειδή δεν έχει προχωρήσει στην ονοματοθεσία δρόμου με το όνομα του».

    «Εκφράζουμε την "αλληλεγγύη" μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημα του», σχολιάζει σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στο ίδιο πνεύμα πως «ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα "Στ. Παπασταύρου" ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής!».

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν "στριμώξει", όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα».

    Ολοκληρώνει δε την ανακοίνωσή του απευθύνοντας δύο ερωτήματα: «Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη; Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά;».

    [03] Τους 4.761 φτάνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

    Σε 4.761 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» το μεσημέρι με 31 πρόσφυγες που βρίσκονταν στη Σάμο.

    Σήμερα δεν υπήρξε καμία επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας θα ζητηθεί σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη από τους πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στο χώρο αναμονής επιβατών στη πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά να μετακινηθούν σε άλλο σημείο (πιθανόν στην πέτρινη αποθήκη).

    Το μεσημέρι στην πύλη Ε-3 μοιράστηκε από κάποιους αλληλέγγυους φυλλάδιο στα αγγλικά με το οποίο ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι «θα παλέψουν μαζί τους για το άνοιγμα των συνόρων και για την απόσυρση της ρατσιστικής συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας»

    Στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι με βάση τη συμφωνία από την 20 Μαρτίου οι πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα μοιραστούν με γρήγορες διαδικασίες σε αυτούς που δικαιούνται άσυλο και σε αυτούς που δεν δικαιούνται. Αναφέρει ότι η μετεγκατάσταση ισχύει μόνο για αυτούς που θα κάνουν αίτηση ασύλου και ότι αυτοί που δεν θα αιτηθούν άσυλο είναι πιθανόν να κρατηθούν και να απελαθούν. «Είναι δικαίωμά σας να αρνηθείτε τη βίαιη μεταφορά σε δομή φιλοξενίας»- «οι δομές για τους πρόσφυγες να είναι ανοικτού τύπου και όχι κλειστού» αναφέρεται στο συγκεκριμένο φυλλάδιο.

    [04] Τουλάχιστον 130 συλλήψεις στη Γαλλία σε επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσης

    Tουλάχιστον 130 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι στο περιθώριο της διαδήλωσης που πραγματοποιούν νέοι κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, αφού ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών για να ακολουθήσουν συγκρούσεις με τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

    Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τις ομάδες των νεαρών διαδηλωτών που πέταγαν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και αυγά, ενώ φώναζαν το σύνθημα «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά», στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, απ? όπου ξεκίνησε η σημερινή πορεία.

    [05] Στην Ολλανδία οι πρώτοι Σύροι από την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ- Άγκυρας

    Τριάντα ένας Σύροι πρόσφυγες έφθασαν σήμερα στην Ολλανδία προερχόμενοι από την Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Δικαιοσύνης, που διαχειρίζεται τη διεκπεραίωση των θεμάτων πολιτικής ασύλου.

    «Έφθασαν το πρωί αεροπορικώς» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, η Γιάνετ Τάκενς:

    «Οδηγήθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής για αιτούντες άσυλο, απ? όπου αναμένεται να μεταφερθούν προς τους χώρους φιλοξενίας τους.»

    Πρόκειται για 31 ανθρώπους, που προέρχονται από πολλούς καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία, πρόσθεσε η ίδια, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες προκειμένου να προστατεύσει την προσωπική ζωή των προσφύγων.

    «Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι πρόκειται για ευάλωτους ανθρώπους, ιδίως λόγω των προβλημάτων υγείας» που αντιμετωπίζουν, πρόσθεσε η Τάκενς, ενώ δήλωσε άγνοια στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέες αφίξεις προσφύγων σε βραχυπρόθεσμο διάστημα.

    [06] Στη Λέσβο την άλλη εβδομάδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας

    Η επιθυμία του πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την πατρίδα μας, εκφράστηκε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με σκοπό να συμβάλλει στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του Προσφυγικού.

    Δεόντως ενημερώθηκε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρία της.

    Ειδικότερα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, «ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:

    Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το ΠΣΕ και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού».

    Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίστηκε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, «την ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

    Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μιας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.

    Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας».

    Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου αναμένεται την ερχομένη εβδομάδα.

    Σημειωτέον ότι η τελευταία επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα έγινε επί αρχιεπισκοπείας Μακαριστού Χριστοδούλου και Ιωάννη Παύλου Β'το έτος 2000.

    Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρία της για τον μήνα Απρίλιο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και κατά τη σημερινή συνεδρία επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

    Υψηλού συμβολισμού για το προσφυγικό η επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο

    Τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 14 ή στις 15 Απριλίου αποδεχόμενος σχετική πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος με υψηλό συμβολισμό για το προσφυγικό ζήτημα.

    Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχολιάζοντας την πληροφορία στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσαν ότι «η επίσκεψη του παναγιοτάτου στη Λέσβο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί».

    Ας σημειωθεί ότι ο οικουμενικός πατριάρχης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο το 2006 είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό προσφύγων στην Παγανή και είχε παραμείνει επί ώρα εκεί συζητώντας με τους φιλοξενούμενους -σε πολύ κακές συνθήκες πρόσφυγες- προσφέροντάς τους δώρα.

    O ιταλικός Τύπος για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο

    Αναφορά στην επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο κάνουν οι ηλεκτρονικές πύλες ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

    «Μετά τη Λαμπεντούζα, ο πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει στην καρδιά της Μεσογείου, για να πορευθεί προς της ροές ανθρώπων, παιδιών και γυναικών, οι οποίες, από την Μέση Ανατολή προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διαμέσου της Ελλάδας», γράφει η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις 21 Μαρτίου είχε έλθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξετασθούν και να αποφασισθούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου αυτού του Αργεντινού ποντίφικα.

    «Ο πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο για να συναντήσει, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους πρόσφυγες και μετανάστες», γράφει στην έκδοσή της στο διαδίκτυο η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο, προσθέτοντας ότι «οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα συνοδεύονται από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο».

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Άνσα, επίσης, αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού, πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος περιορίσθηκε να τονίσει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο γίνεται αναφορά».

    [07] Επιστολή διαμαρτυρίας των ευρωβουλευτών της ΝΔ προς τον Πρόεδρο του ΕΚ για την προβολή της ταινίας «The Macedonian».

    Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απέστειλε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΚ, με την οποία οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την προβολή ταινίας στους χώρους του Κοινοβουλίου με θέμα τις «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα και τίτλο «The Macedonian».

    Ο Μ. Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη, Ε. Βόζεμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης τονίζουν ότι «η ταινία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής».

    Αναφέρουν επίσης ότι «η ένταξη μίας χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει Σεβασμό των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης. Όχι, ένταση ψευτοπροπαγάνδας».

    Τα Σκόπια, δυστυχώς, προσθέτουν στο ίδιο κείμενο, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία και καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία, οικειοποιούμενοι Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς, τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο, αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή 9 αιώνες αργότερα.

    [08] Πως ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου

    Ένα πολυτελές αυτοκίνητο υπόκειται σε περισσότερους ελέγχους σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο γιατί ο κατασκευαστής θέλει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Ford Mondeo Vignale, είναι η πολυτελής έκδοση του γνωστού μεσαίου μοντελου. Κάθε αυτοκίνητο της σειράς Mondeo Vignale πριν εγκαταλείψει το εργοστάσιο, ολοκληρώνεται στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μέσα από μία ενδελεχή διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης high-tech τεχνικές παραγωγής και 100 πρόσθετους ελέγχους ποιότητας.

    Ολοκληρώνεται στα χέρια έξι κορυφαίων τεχνιτών του προηγμένου Vignale Centre στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας. Οι τελευταίες τεχνολογίες λέιζερ και κάμερας υποστηρίζουν το έμπειρο μάτι στον έλεγχο της κάθε λεπτομέρειας ενός οχήματος Vignale από το κέλυφος του αμαξώματος και την ευθυγράμμιση των πάνελ μέχρι το φινίρισμα της βαφής.

    Με προσοχή στη λεπτομέρεια, οι ειδικοί αφιερώνουν πάνω από δύο ώρες στο γυάλισμα της βαφής για να δημιουργήσουν το τέλειο high-gloss φινίρισμα. Με την ίδια επιμέλεια φροντίζουν τις λεπτομέρειες και τη ραφή των 40 δερμάτινων κομματιών κομμένων με λέιζερ που τοποθετούνται σε κάθε κάθισμα.

    Η Ford δούλεψε επί δυόμισι χρόνια για να τελειοποιήσει τη σχεδίαση των καθισμάτων του Vignale που είναι κατασκευασμένα εμπνευσμένα από πολυτελή, χειροποίητα δερμάτινα προϊόντα και χρειάζονται 110% περισσότερο δέρμα για μεγαλύτερη κάλυψη καθώς και 50% περισσότερο χρόνο ραψίματος.

    Κάθε δέρμα που χρησιμοποιείται υποβάλλεται σε μία επίπονη διαδικασία επιλογής, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα φυσικά ψεγάδια του υλικού. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση της εξαγωνικής καπιτονέ σχεδίασης Vignale και της πολυτελούς ραφής με μαλακά στοιχεία που εκτείνεται στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα, το υποβραχιόνιο και τα πάνω πάνελ των θυρών. Τα τελειωμένα κομμάτια εκτίθενται στον ήλιο για να διασφαλίζεται ότι με το πέρασμα του χρόνου η εξωτερική εμφάνιση παραμένει αναλλοίωτη.

    Οι αγοραστές Vignale έχουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους για όλο το διάστημα ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου, με την υποστήριξη ενός Συμβούλου Ford Vignale και 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη από το κέντρο Vignale One call. Η επίδειξη, αγορά και συντήρηση του Ford Mondeo Vignale γίνονται στα νέα κάθετα συγκροτήματα Ford Store.

    Σπύρος Ρέκκας

    [09] 80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

    Η ΕΟΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», τη Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει για επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και την παράδοση της Ιερής Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 του μήνα.

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «δαδών» του Καλλιμάρμαρου, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Γιάννης Καρράς, η Πρωθιέρεια των Τελετών Αφής της Φλόγας Κατερίνα Λέχου, η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, ο γνωστός καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα «Με μια Φωνή Ελλάδα Μπορείς» και θα παρουσιάσει ένα δείγμα των ικανοτήτων του στο τέλος του τελετουργικού παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, η ενδυματολόγος Ελένη Κυριάκου που επανασχεδίασε την ενδυμασία των ιερειών στις τελετές αφής και πολλοί άλλοι.

    Ο κ. Καπράλος αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους, επισήμανε ότι η φετινή τελετή Αφής είναι ξεχωριστή για την ΕΟΕ, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ τόνισε ότι μέχρι στιγμής 62 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Ρίο κι ελπίζει τους επόμενους μήνες να το καταφέρουν και άλλοι για να συμπεριληφθούν στην ελληνική αποστολή. Η Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στις 5 Αυγούστου, στο στάδιο Μαρακανά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2016 - 14:32:34 UTC