Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Π. Καμμενος
  • [02] ΔΝΤ και Ευρωπαίοι «τρέχουν» για να κλείσει η αξιολόγηση έως τα μέσα Απριλίου, είπε o Δ. Παπαδημούλης
  • [03] Μέσα στον Απρίλιο θα κλείσει η αξιολόγηση είπε ο Γ. Κύρτσος
  • [04] Κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων προανήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [05] Έργα υποδομής από την Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη βασικών αναγκών
  • [06] Ευ. Τριβιζάς: Τα ακατάλληλα παιδικά βιβλία, μπορεί να είναι τοξικά για την παιδική ψυχή
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν αύριο κάτοικοι της Ειδομένης
  • [08] Κύπρος: Εκδηλώσεις για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59
  • [09] Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ
  • [10] Βασίλης Λεβέντης: H ΝΔ στην πραγματικότητα δεν θέλει τις εκλογές
  • [11] Η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά
  • [12] Σε 52.046 ανέρχονται οι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, στην επικράτεια
  • [13] Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ ο Οζίλ
  • [14] Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού, χωρίς κόσμο με Πανθρακικό
  • [15] Κοντονής: «Αν δεν πάρει άμεσα μέτρα η ΕΠΟ είναι πιθανό να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες»

  • [01] Τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Π. Καμμενος

    Τη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Λευκωσία για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί την εξέλιξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και στηρίζει τις προσπάθειες για βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά δίκαια.

    Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κυπριακό λαό για την έξοδο από το μνημόνιο, η οποία, όπως είπε, επιτεύχθηκε με σκληρούς αγώνες.

    «Φαίνεται πως μέχρι το Πάσχα, ή λίγες μέρες μετά το Πάσχα, και η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κύπρο στην έξοδο από τη θλιβερή αυτή εποχή που ζήσαμε και θα προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή, όπου θα έρθει πάλι η ανάπτυξη και το χαμόγελο» είπε ο κ. Καμμένος όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα.

    [02] ΔΝΤ και Ευρωπαίοι «τρέχουν» για να κλείσει η αξιολόγηση έως τα μέσα Απριλίου, είπε o Δ. Παπαδημούλης

    Ευρωπαίοι δανειστές και ΔΝΤ «τρέχουν» για να βρεθεί λύση, προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να ολοκληρωθεί η συμφωνία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο κ. Παπδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», επισήμανε ότι στις προθέσεις των δανειστών είναι να βρεθεί λύση ενόψει της εαρινής συνόδου κορυφής του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου, αλλά και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Απριλίου, και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ είναι πιθανόν να υποχωρήσει και να δώσει ψήφο ανοχής, αφού -όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης? η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης. «Το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει άποψη, δεν εγκατέλειψε τις προσεγγίσεις του για τους αριθμούς, αλλά ενδεχομένως να δώσει μια ψήφο ανοχής με δεδομένο ότι η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης» τόνισε και επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Β. Σόϊμπλε ότι «θέλει οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο πιλοτήριο του τρίτου προγράμματος, αλλά δεν θέλει τις απόψεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους».

    Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε, επίσης, ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, θα δώσει το «σήμα», προκειμένου να εισέλθει στην τελική ευθεία η αξιολόγηση και χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη την επίσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, καθώς ?όπως είπε- οι συνομιλητές συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σύντομα. «Νομίζω ότι από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες με τους οποίους συζητήσαμε το θέλουν αυτό νομίζω ότι πρέπει να έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία» σημείασε και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω του κ. Στουρνάρα.

    [03] Μέσα στον Απρίλιο θα κλείσει η αξιολόγηση είπε ο Γ. Κύρτσος

    «Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το θέλουν όλοι παρά τις δυσκολίες και η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι θα γίνει εντός του Απριλίου» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος και πρόσθεσε ότι όλα δείχνουν πως θα ρυθμιστεί και το ζήτημα του χρέους με τη λεγόμενη αναδιάρθρωση.

    Όπως είπε ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», η επικείμενη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της αναδιάρθρωσης του χρέους δεν σημαίνει ότι από αύριο θα γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών, αλλά ?όπως επισήμανε- στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής θα βελτιωθεί και θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις. «Θα υπάρξουν προϋποθέσεις να πάει καλύτερα η οικονομία και σε ένα, ενάμισι, δύο χρόνια θα αρχίσει αυτό να περνάει και στην καθημερινότητα του πολίτη» τόνισε, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του για την επιβολή περισσότερων φόρων (κυρίως σε καύσιμα και ασφαλιστικές εισφορές) στο πλαίσιο της συμφωνίας.

    Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν η ΝΔ έπρεπε να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία, αλλά η διαχείριση του προσφυγικού ? μεταναστευτικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «έχει καλύψει τεράστια απόσταση στα οικονομικά» αλλάζοντας τη στάση της, σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

    «Η μεγάλη ένσταση της ΝΔ δεν έχει τόσο σχέση με τα οικονομικά όσο με την εικόνα που βλέπουμε στον Πειραιά, την Ειδομένη, δηλαδή αν υπάρχει κράτος και αποτελεσματική κυβέρνηση» είπε ο κ. Κύρτσος και επισήμανε ότι η εκτόξευση του κόστους για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, από 600 εκ. στο 1,5 δισ ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι πιθανόν να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά και στα δημοσιονομικά της χώρας.

    [04] Κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων προανήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Το νομοσχέδιο με τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό είναι σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός είπε ότι τα κίνητρα για όσους δηλώσουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό θα αφορούν στην απαλλαγή τους από πρόστιμα και κάποιες προσαυξήσεις, πιθανόν και από ποινικές διώξεις. «Δεν θα συγχωρήσουμε τα πάντα, αλλά θα δώσουμε κίνητρα, ώστε να υπάρξει συμμετοχή», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα δηλούμενα κεφάλαια θα φορολογούνται με τον συντελεστή φορολογίας που ίσχυε, όταν δημιουργήθηκαν τα εισοδήματα.

    «Εάν κάποιος είχε δηλώσει εισόδημα, για παράδειγμα, 200.000 ευρώ σε ένα έτος, αλλά είχε καταθέσει 500.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Οι προτάσεις για συντελεστή φορολογίας 10-15% δεν είναι σοβαρές, ο συντελεστής θα είναι υψηλότερος», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

    Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απώλειες εσόδων μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και το παράνομο εμπόριο. Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 200 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή έως σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι Αρχές ερευνούν σήμερα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ (Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου). Αναφερόμενος στην πορεία των δημοσίων εσόδων φέτος, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι είναι εντός των στόχων του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τη φορολογία εισοδήματος και ενοικίων, όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές πέρυσι το καλοκαίρι.

    [05] Έργα υποδομής από την Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη βασικών αναγκών

    Με ταχείς ρυθμούς, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής για την κάλυψη βασικών και χρόνιων αναγκών του νόμου.Με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη διασφάλιση της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και κυρίως αυτής των παιδιών, επιλύονται προβλήματα τα οποία επί σειρά ετών ταλάνιζαν ευρύτερες περιοχές με κόστος ακόμη και ανθρώπινων ζωών.

    Κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων των αντιπεριφερειαρχών, στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου αναγκών το οποίο κατήρτισαν με τη συνεργασία των δήμων,τοΠεριφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει σειρά έργων και παρεμβάσεων στους άξονες: της αντιπλημμυρικής προστασίας, της οδοποιίας, των αθλητικών -σχολικώνεγκαταστάσεων και παιδότοπων.

    Ειδικότερα μεταξύ των έργων, υψηλών προδιαγραφών και κόστους,τα οποία ενέκρινε και αναμένεται να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο σε δύο συνεδριάσεις του (τηνερχόμενη Τρίτη καιχθες) περιλαμβάνονται:

    -Η αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων, συνολικού προϋπολογισμού 3.999.960 ευρώ

    -Ηολοκλήρωση οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων δήμου Καισαριανής, συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ

    - Η ολοκλήρωση τουεξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πανοράματοςδήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας,συνολικού προϋπολογισμού 1.746.600 ευρώ

    -Η κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτωνσε διάφορες περιοχές του δήμου Χαλανδρίου προϋπολογισμού 5.535.000 ευρώ

    - Η συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων οδικού δικτύου δήμου Περιστερίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ

    -Η ανάπλαση οδών Ομήρου - Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ

    - Η ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή των οδών Μελ. Μερκούρη και Κηφισίας στο Ηράκλειο Αττικής μέσω της υπογειοποίησης των εν λόγω οδών, συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ

    -Οι ασφαλτοστρώσεις οδών δήμου Ηλιούπολης συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

    - Η ανακατασκευή μπετόδρομων δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, συνολικού προϋπολογισμού 199.782 ευρώ

    - Η συντήρηση οδοποιίαςστο ΒΙΟΠΑ - ΒΙΠΑτου δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

    -Η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων δήμου Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού 542.212 ευρώ

    -Η επισκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, συνολικής δαπάνης 127.188 ευρώ

    -Η ανακατασκευή παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ) του δήμου Δάφνης-Υμηττού, συνολικού προϋπολογισμού 1.660.000 ευρώ

    - Οι επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών δήμου Κορυδαλλού, συνολικού προϋπολογισμού 189.992 ευρώ

    -Η διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας δήμου Ηλιούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

    - Ηδιαμόρφωσης δύο παιδοτόπων στο δήμο Καισαριανής,συνολικού προϋπολογισμού 189.545 ευρώ

    - Η ανάπλαση πλατείας Ζησιμοπούλου στη Δημοτική Ενότητα Βάρης, συνολικού προϋπολογισμού 570.000 ευρώ

    -Η κατασκευή νέου γηπέδου Ραφήνας, συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ

    -Η κατασκευή ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου δημοτικού σταδίου "Παν. Βογιατζής" δήμου Λαυρεωτικής, συνολικού προϋπολογισμού 533.000 ευρώ

    -Η αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων δήμου Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού 506.354 ευρώ

    Η αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Δ.Δ. Κουβαρά του δήμου Σαρωνικού» συνολικού προϋπολογισμού 369.907 ευρώ

    -Οι παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους στο δημοτικό στάδιο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης"» συνολικού προϋπολογισμού 202.000 ευρώ

    [06] Ευ. Τριβιζάς: Τα ακατάλληλα παιδικά βιβλία, μπορεί να είναι τοξικά για την παιδική ψυχή

    Στο επίσημο βιογραφικό του, εκτός από συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αναφέρεται και ως εγκληματολόγος.Ο ίδιος όμως, περιγράφει τον εαυτό του ως εξερευνητή, εφευρέτη και ζογκλέρ μελάτων αυγών! Και όλα αυτά, διότι πιστεύει πως με τα παιδιά η επικοινωνία είναι καλύτερη σε έναν μυθικό κόσμο, με φανταστικές ταυτότητες. Ο λόγος, για τον διεθνούς φήμης συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ευγένιο Τριβιζά, που μίλησε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM, στην εκπομπή «Καθημερινά» με τη Νικόλ Καζαντζίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (στις 2 Απριλίου).

    «Ο εγκληματολόγος λέω στα παιδιά, είναι ο δίδυμος αδερφός μου, οπότε προκύπτει μία σύγχυση σχετικά με το ποιος είναι ποιος», αναφέρει ο κ. Τριβιζάς.

    Προστατεύετε έτσι την πραγματική σας ταυτότητα;

    Πιστεύω ότι με τα παιδιά επικοινωνούμε καλύτερα σε έναν παραμυθένιο κόσμο με φανταστικές ταυτότητες.

    Δε θα θέλατε, ας πούμε, τα παιδιά να γνωρίζουν ότι είστε εγκληματολόγος;

    Όταν μεγαλώσουν θα το διαπιστώσουν και αυτό.

    Αλήθεια, πώς συνδυάζονται αυτές οι δυο ιδιότητες;

    Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Πολλά από τα βιβλία μου πραγματεύονται θέματα που έχουν σχέση με την εγκληματολογία όπως η αθωότητα, η ενοχή, η τιμωρία, οι τύψεις και η σχέση του καλού και του κακού.

    Δεν είναι πολύ σοβαρή υπόθεση να μιλάει κανείς στις παιδικές ψυχές;

    Είναι, επειδή τα πρώτα μας αναγνώσματα, οι πρώτοι ήρωες με τους οποίους ταυτιζόμαστε, τα πρώτα ιδανικά με τα οποία κοινωνούμε, μας αγγίζουν βαθύτερα, μας επηρεάζουν δραστικότερα και πολλές φορές μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Εκτός αυτού, μας θωρακίζουν για όλα τα αρνητικά που θα αντιμετωπίσουμε ως ενήλικες. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα αντικείμενο. Είναι ένας σύντροφος που μας κάνει να γελάμε, να δακρύζουμε, να συμπάσχουμε και να ελπίζουμε. Μας συναρπάζει, μας γοητεύει, μας εκτοξεύει σε μακρινούς κόσμους και μας συντροφεύει πιστά στο ταξίδι της ζωής. Μια προτροπή την οποία θα μπορούσα να δώσω είναι η εξής: Διώξτε τη μοναξιά, διώξτε την άγνοια, ανοίξτε ένα βιβλίο!

    Είναι πολύ μεγάλο φορτίο αυτή η ευθύνη απέναντι στα παιδιά;

    Ακριβώς επειδή επηρεάζουν βαθιά τον χαρακτήρα των παιδιών πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή η επιλογή των βιβλίων τα οποία τους προσφέρουμε. Ακατάλληλα παιδικά βιβλία μπορεί να είναι ακόμα και τοξικά για την παιδική ψυχή.

    Ως ενήλικας, εκείνο που βρίσκω γοητευτικό είναι η συνεχής ανατροπή και το παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά αναρωτιέμαι πώς το αντιλαμβάνονται αυτό τα παιδιά; Έχετε σκεφτεί εσείς τι είναι εκείνο που σας κάνει τόσο αγαπητό;

    Το ότι πρωταρχικός στόχος των βιβλίων μου είναι να διασκεδάζουν το παιδί, να καλλιεργούν τη φαντασία του και να διευρύνουν τους δημιουργικούς του ορίζοντες. Έμμεσα μόνο να μεταδίδουν αρχές, αξίες και πρότυπα. Και αυτό επειδή ο άμεσος και ακόμα περισσότερο ο κραυγαλέος διδακτισμός τα απωθεί.

    Διαβάζοντας «Τα τρία μικρά λυκάκια», που αλλάζουν θέση με «Τα τρία μικρά γουρουνάκια», αναρωτιέμαι: Πιστεύετε ότι είμαστε γεμάτοι στερεότυπα και πως χάνουμε πολλές φορές τη δυνατότητα να δούμε τη συνολική εικόνα;

    Βέβαια. Πολλά από τα βιβλία μου μάχονται αρνητικά στερεότυπα, όπως για παράδειγμα το στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας. Οι ηρωίδες σε πολλά παραμύθια δεν αυτενεργούν. Περιμένουν από κάποιον πρίγκιπα να έρθει να τις σώσει. Έχω γράψει ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Κοκκινομπλουζινίτσα». Σε αυτό το βιβλίο η ηρωίδα, όταν ο λύκος τής αποκαλύπτει ότι δεν είναι η γιαγιά της, προσποιείται ότι εκπλήσσεται από την υποκριτική του ικανότητα και τον προτρέπει να γίνει ηθοποιός. Τελικά ο λύκος διαπρέπει στο Χόλιγουντ. Η ηρωίδα δηλαδή βρίσκει τον τρόπο να χειριστεί η ίδια το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν αύριο κάτοικοι της Ειδομένης

    Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί κάτοικοι της Ειδομένης διαμαρτυρόμενοι για την μη εκκένωση του καταυλισμού,όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στη γέφυρα, πριν από το χωριό της Ειδομένης. «Εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτή την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους» σημείωσε.

    Νωρίτερα, μέσα στον καταυλισμό, δημιουργήθηκε ένταση όταν ΜΚΟ επιχείρησε να αδειάσει ένα φορτηγό ξύλα για τους πρόσφυγες σε χωράφι που ανήκε στον Λάζαρο Ούλη, τον αγρότη που χθες άρχισε να οργώνει το χωράφι του, δίπλα στις σκηνές. Σήμερα, η σύζυγός του έδιωξε από το χωράφι τους την νταλίκα με τα ξύλα, τα οποία ξεφορτώθηκαν τελικά στη μέση του δρόμου απ΄ όπου όρμησαν για να τα πάρουν εκατοντάδες πρόσφυγες.

    [08] Κύπρος: Εκδηλώσεις για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59

    Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία εψάλη πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και των επισήμων. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα από τον Πρόεδρο Αναστασιαδη και τον Π. Καμμένο.

    Στις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία", στη Λευκωσία, ο επίσημος εορτασμός της εθνικής επετείου με την παρουσίαση του θεατρικού "Πορεία προς την αθανασία - Ευαγόρας Παλληκαρίδης".

    Ο Παλληκαρίδης ήταν ο νεώτερος -και ο τελευταίος- αγωνιστής της ΕΟΚΑ που εκτελέστηκε στην αγχόνη από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, όταν ήταν μόλις 17 χρονών, μετά την καταδίκη του σε θάνατο για μεταφορά όπλου.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δήλωσή του μετά τη δοξολογία, ανέφερε ότι η σημερινή είναι ημέρα σεβασμού προς τους αγωνιστές της ελευθερίας και προς όσους επέτρεψαν, έστω και αν ο τελικός στόχος δεν επετεύχθη, να δημιουργήσουμε μια χώρα με διεθνή και έντονη παρουσία, στην οποία προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    «Το χρέος μας, έναντι όσων θυσιάστηκαν θα το ξεπληρώσουμε, αν κατορθώσουμε ενωμένοι να αποκαταστήσουμε την ενότητα του κράτους, την απαλλαγή από την κατοχή και τη δημιουργία συνθηκών μιας πραγματικά ευρωπαϊκής χώρας, που να σέβεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

    [09] Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ

    Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χανς Ντίντριχ Γκένσερ, μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    [10] Βασίλης Λεβέντης: H ΝΔ στην πραγματικότητα δεν θέλει τις εκλογές

    «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θέλουν εκλογές. Θέλουν να καταρρεύσει κι άλλο η κυβέρνηση. Μπορεί να το έλεγαν τα χείλη, αλλά δεν το πίστευε το μυαλό τους» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως τον «χειρότερο σύμβουλο» του γιου του.

    «Είναι παλαιοκομματικός, παρότι είναι νέο παιδί» υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι η ΝΔ στην πραγματικότητα επιδιώκει να παγιωθεί μια διαφορά της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων και τότε πραγματικά να ζητήσει εκλογές.

    «Ο μπαμπάς Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος σύμβουλος του γιου θα τον καταστρέψει» σημείωσε, επισήμανε ότι εκτός από τον επίτιμο πρόεδρο υπάρχουν και άλλοι «πέντε έξι βαρόνοι της ΝΔ» που συμβουλεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται συναίνεση και όχι εκλογές.

    Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν στις συζητήσεις μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη θα συμμετάσχει και η Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, λέγοντας ότι πιθανή συνεργασία θα αποτελούσε «προδοσία για τους ψηφοφόρους του». «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ένωση Κεντρών να συνεργαστεί με κανέναν» είπε και κατηγόρησε προσωπικά την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη.

    [11] Η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά

    Η πορεία της κατασκευής των νέων θέσεων φιλοξενίας με προτεραιότητα τις ενέργειες για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα θα δοθεί στον Πειραιά, με στόχο να εξομαλυνθεί η κατάσταση και το λιμάνι να είναι ελεύθερο και λειτουργικό, πριν ξεκινήσει η κίνηση του Πάσχα. Σύμφωνα με πηγές, η διαδικασία αποσυμφόρησης στον Πειραιά θα είναι εντατική και πιεστική, χωρίς αυτό να σημαίνει τη χρήση βίας. Στόχος θα είναι να πειστούν οι άνθρωποι ότι θα πρέπει να μετακινηθούν από τις άτυπες δομές και να εμπιστευθούν την ελληνική Πολιτεία.

    Συζητήθηκε, επίσης, και το ζήτημα των εντάσεων και υπάρχουν σκέψεις, κάποιες μετακινήσεις από τον Πειραιά να γίνονται με βάση την εθνικότητα. Αναφέρθηκε και η εφαρμογή της συμφωνίας, ως προς το σκέλος των επανεισδοχών, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θέτει ως αδιαπραγμάτευτο κριτήριο την τήρηση της διεθνούς και της ελληνικής νομιμότητας.

    Επίσης, συζητήθηκε η επιτάχυνση της παρακολούθησης της πορείας των υποδομών, των επιτροπών ασύλου, με στόχο να γίνεται με πληρότητα η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου και να αποδίδεται αποτέλεσμα, χωρίς να παραλείπονται οι προβλεπόμενες διαδικασίας, με τήρηση της διεθνούς και ελληνικής νομιμότητας και χωρίς να παραβιάζονται δικαιώματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε χθες στη Γενεύη ο αν. υπουργός Μετανάστευσης Ι. Μουζάλας, είναι μια σχέση καλής συνεργασίας και με τον ΟΗΕ και με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    [12] Σε 52.046 ανέρχονται οι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, στην επικράτεια

    Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 52.046 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων 339 νέες αφίξεις.

    Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (28.813), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (11.318), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.900) και το Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.520).

    Όσο αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 5.720, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 3.311 άτομα και τη Χίο 1.529, στην Αττική 14.608, εκ των οποίων 5.377 στο λιμάνι του Πειραιά, 2.577 στην κεντρική Ελλάδα, με την πλειοψηφία να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (1.431), ενώ στη νότια Ελλάδα, στην Ανδραβίδα, μένουν 328 πρόσφυγες.

    [13] Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ ο Οζίλ

    Ο Μεσούτ Οζίλ συμφώνησε ν' ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ, καθώς ο αγγλικός σύλλογος ολοκλήρωσε τις επαφές με τον Γερμανό σταρ για επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2019. Ο 27χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν στην πρέμιερ λιγκ και η διοίκηση των «κανονιέρηδων» τον επιβραβεύει με νέο συμβόλαιο, στο οποίο προβλέπεται γενναία αύξηση των ετήσιων αποδοχών του. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι απολαβές του Οζίλ θα φτάνουν ως και τις 200.000 ευρώ την εβδομάδα.

    [14] Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού, χωρίς κόσμο με Πανθρακικό

    Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι», για την ποινή μιας αγωνιστικής, που τους είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης και αφορούσε τη ρίψη αναπτήρα στον Κουλιμπαλί, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά.

    [15] Κοντονής: «Αν δεν πάρει άμεσα μέτρα η ΕΠΟ είναι πιθανό να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες»

    Την σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και «ζητήματα ηθικής», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, εξέφρασε, για μια ακόμη φορά ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης για τον αθλητισμό Sportexpo, στο πλαίσιο των οποίων ανέφερε πως αν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν λάβει μέτρα που «να πιστοποιούν πως το καθεστώς της αδιαφάνειας, της σήψης, της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας και της καχυποψίας, θα λάβει τέλος, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό, τις επόμενες μέρες, να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες». Ξεκαθάρισε, επίσης, πως σε περίπτωση αποκλεισμού, θα επέμβει η κυβέρνηση για να αποκαταστήσει το κύρος της ΕΠΟ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2016 - 10:32:25 UTC